Knæalloplastik

Definition

Knæalloplastik - også kendt som knæalloplastik (Arth-row-plas-tee) - kan hjælpe med at lindre smerter og genoprette funktionen hos alvorligt syge knæled. Under knæalloplastik, skærer en kirurg væk beskadiget knogle og brusk fra din lårben, skinneben og knæskal og erstatter den med et kunstigt led lavet af metallegeringer, high-grade plast og polymerer.

De første kunstige knæ var lidt mere end rå hængsler. Nu kan du og din læge vælge fra en bred vifte af designs, der tager hensyn til din alder, vægt, aktivitetsniveau og generelle sundhed. De fleste knæalloplastik leddene forsøger at kopiere dit knæ naturlige evne til at rulle og glide som det bøjer.

Se også

Hvorfor det er gjort

Den mest almindelige årsag til knæalloplastik er at reparere ledskader forårsaget af slidgigt eller leddegigt. Folk der har brug knæalloplastik normalt har problemer med at gå, gå på trapper, og at få ind og ud af stole. De kan også opleve moderat eller svær knæ smerter i hvile.

Se også

Risici

Som med enhver operation, bærer knæalloplastik risici, herunder:

 • Infektion
 • Blodpropper i benet vene eller lunger
 • Hjerteanfald
 • Stroke
 • Nerveskader

Tegn på infektion
Selv om risikoen for smitte er lav, underrette din læge omgående, hvis du bemærker:

 • Feber større end 100 F (37,8 C)
 • Kulderystelser
 • Aftrækket fra operationsstedet
 • Stigende rødme, ømhed, hævelse og smerte i knæet

En inficeret knæalloplastik normalt kræver operation for at fjerne de kunstige dele og antibiotika til at dræbe bakterier. Når infektionen er ryddet, er en operation udføres for at installere en ny knæet. Dine chancer for en god eller fremragende resultat, der reducerer smerte og forbedrer funktion tilbagegang med hvert yderligere kirurgi.

Knæalloplastik. Definition.
Knæalloplastik. Definition.

Kunstige knæ kan slides
En anden risiko for knæalloplastik er svigt af kunstige led. Udsat for daglig stress, selv den stærkeste metal og plastdele begrænset levetid. Du er på en større risiko for fælles fiasko, hvis du lægger mere vægt på det fælles med high-impact-aktiviteter eller overdreven vægt.

Se også

Hvordan du forbereder

En ortopædkirurg udfører knæalloplastik procedurer. Før proceduren, tager kirurgen din sygehistorie og udfører en fysisk undersøgelse for at vurdere dit knæ s vifte af bevægelse, stabilitet og styrke. X-stråler kan hjælpe med at bestemme omfanget af knæet skader.

Knæalloplastik kræver bedøvelse for at gøre dig komfortabel under operationen. Dit input og personlige præferencer hjælpe teamet beslutte, om at bruge generel anæstesi, hvilket gør dig bevidstløs under operationen, eller spinal eller epidural anæstesi, hvor du er vågen, men kan ikke føle nogen smerte fra din talje ned.

Din læge eller anæstesilæge kan råde dig til at stoppe at tage visse lægemidler og kosttilskud, før din operation. Du vil sandsynligvis blive instrueret om ikke at spise noget efter midnat, før din operation.

Planlægge din restitution efter operation
I flere uger efter indgrebet, kan du brug for hjælp fra krykker eller en rollator. Gør forhåndsaftaler til transport hjem fra hospitalet og hjælpe med dagligdags opgaver såsom madlavning, badning og tøjvask. Hvis du bor alene, kan din kirurg personale foreslå en midlertidig vicevært.

For at gøre dit hjem mere sikkert og nemmere at navigere under retableringen, overveje at gøre følgende forbedringer:

 • Opret en samlet boligareal på én etage, da klatring trapper kan være svært.
 • Installer sikkerhed barer eller en sikker håndliste i dit brusebad eller badekar.
 • Sikker håndlister langs din trapper.
 • Opnå en stabil stol med en fast sædehynde og ryg, samt en fodskammel til at ophøje dine ben.
 • Sørge for en toilet-sæde riser med arme, hvis du har et lavt toilet.
 • Prøv en stabil bænk eller stol til dit brusebad.
 • Fjern alle løse tæpper og ledninger.

Se også

Hvad du kan forvente

Under knæalloplastik
Under proceduren er dit knæ i en bøjet position, således at alle overflader af det fælles er fuldt eksponeret. Efter at et snit omkring 6 til 10 inches (15 til 25 centimeter) i længden, bevæger din kirurg bort knæskallen og skærer væk de beskadigede ledfladerne.

Efter ledfladerne er forberedt, kirurgen indsætter og lægger stykker af kunstige led. Før du lukker snittet, roterer han eller hun bøjer og dit knæ, test og afbalancering den for at sikre, at det fungerer korrekt. Forvent knæalloplastik til sidste omkring to timer.

Efter knæalloplastik
Efter operationen, er du hjul til et opsving plads til én til to timer. Du flyttede derefter til dit hospital værelse, hvor man typisk ophold i et par dage før de går hjem. Du kan føle nogen smerte, men medicin ordineret af lægen, bør hjælpe med at kontrollere det.

Under hospitalsophold, er du opfordres til at flytte din fod og ankel, hvilket øger blodtilførslen til dine ben muskler og hjælper med at forhindre hævelse og blodpropper. Du kan være nødt til at modtage blodfortyndende medicin og slid support slange eller kompression støvler til yderligere beskyttelse mod hævelse og koagulation.

Dagen efter operationen, en fysioterapeut viser dig, hvordan du udnytter din nye knæ. I løbet af de første par uger efter operationen, er du mere tilbøjelige til at opleve en god bedring, hvis du følger alle dine kirurg anvisninger vedrørende sårpleje, kost og motion. Din fysiske aktivitet program skal omfatte:

 • Et gradueret omvandrende program - første indendørs, så udendørs - til gradvist at øge din mobilitet
 • Langsomt genoptage andre normale husstand aktiviteter, herunder vandre op og ned ad trapper
 • Knæ-styrke øvelser du har lært fra hospitalet fysioterapeut udførte flere gange om dagen

Se også

Resultater

De fleste mennesker, der har en knæalloplastik oplevelse betydelig smertelindring, forbedret mobilitet og en bedre overordnet livskvalitet. Tal med din læge om, hvad du kan forvente fra knæalloplastik.

Fire til seks uger efter knæalloplastik, du generelt kan genoptage mest normale daglige aktiviteter såsom indkøb og lys husholdning. Kørsel er også muligt på omkring fire uger, hvis du kan bøje dit knæ langt nok til at sidde i en bil, og du har nok muskel kontrol til korrekt betjene bremser og speeder.

Når du har genvundet, kan du nyde et udvalg af skånsomme aktiviteter, såsom gåture, svømning, golf eller cykling. Men du bør undgå højere effekt aktiviteter - såsom jogging, skiløb, tennis og sportsgrene, der involverer kontakt eller springning. Tal med din læge om dine begrænsninger.

Se også