Karpaltunnelsyndrom

Definition

Karpaltunnelsyndrom er en progressivt smertefuld hånd og arm tilstand forårsaget af en klemt nerve i håndleddet. En række faktorer kan bidrage til karpaltunnelsyndrom, herunder anatomi håndleddet, visse underliggende sundhedsmæssige problemer og muligvis mønstre i hånden brug.

Bundet af knogler og ledbånd, karpaltunnel er en smal passage - omkring så stor rundt som din tommelfinger - placeret på håndfladen side af håndleddet. Denne tunnel beskytter en main nerve til hånden og ni sener, der bøjer fingrene. Kompression af nerve producerer følelsesløshed, smerte og i sidste ende hånd svaghed, der karakteriserer karpaltunnelsyndrom.

Heldigvis for de fleste mennesker, der udvikler karpaltunnelsyndrom, ordentlig behandling normalt kan lindre smerter og følelsesløshed og genoprette normal brug af deres håndled og hænder.

Se også

Symptomer

Karpaltunnelsyndrom starter typisk gradvist med en vag værkende i dit håndled, der kan udvides til din hånd eller underarm. Fælles karpaltunnelsyndrom symptomer omfatter:

 • Snurren eller følelsesløshed i fingre eller hånd, især tommel-, middle eller ring fingre, men ikke din lille finger. Denne fornemmelse opstår ofte, mens du holder et rat, telefon eller avis eller efter opvågning. Mange mennesker "ryste ud" deres hænder til at forsøge at lindre deres symptomer. Som sygdommen skrider frem, kan følelsesløshed bliver konstant.
 • Udstrålende smerter eller strækker sig fra dit håndled op din arm til din skulder eller ned i din håndflade og fingre, især efter kraftig eller gentagen brug. Dette sker normalt på håndfladen side af din underarm.
 • En følelse af svaghed i dine hænder og en tendens til at droppe objekter.

Hvornår skal se en læge
Hvis du har vedvarende symptomer, der tyder på karpaltunnelsyndrom, især hvis de forstyrre dine normale aktiviteter og søvnmønster, se din læge. Hvis du forlader tilstanden ubehandlet, kan nerve-og muskelskader forekomme.

Se også

Årsager

Karpaltunnelsyndrom opstår som følge af kompression af medianen nerve. Den mediane nerve løber fra din underarm gennem en passage i dit håndled (karpaltunnel) til din hånd. Det giver fornemmelse til håndfladen side af din tommelfinger og fingre, med undtagelse af din lille finger. Det giver også nervesignaler at flytte musklerne rundt i bunden af ​​din tommelfinger (motorik).

Generelt kan alt, skarer, irriterer eller sammenpresser median nerve i karpaltunnellen plads føre til karpaltunnelsyndrom. For eksempel kan et håndled fraktur indsnævre karpaltunnelen og irritere nerven, som kan hævelse og inflammation som følge af leddegigt.

I mange tilfælde kan nogen enkelt årsag kan identificeres. Det kan være, at en kombination af risikofaktorer bidrager til udvikling af tilstanden.

Se også

Risikofaktorer

En række faktorer er blevet forbundet med karpaltunnelsyndrom. Selvom de i sig selv ikke forårsager karpaltunnelsyndrom, kan de øge dine chancer for at udvikle eller forværre median nerveskader. Heriblandt:

 • Anatomiske faktorer. En håndleddet fraktur eller dislokation, der ændrer rummet inden karpaltunnel kan skabe uvedkommende pres på median nerve. Også karpaltunnelsyndrom er generelt mere almindelig hos kvinder. Dette kan være fordi karpaltunnel-området er relativt mindre end hos mænd, og der er mindre plads til fejl. Kvinder, der har karpaltunnelsyndrom kan også have mindre karpalknogler tunneler end kvinder, der ikke har den betingelse.
 • Nerve-ødelæggende forhold. Nogle kroniske sygdomme, såsom diabetes og alkoholisme, øger din risiko for nerveskader, herunder skade på din median nerve.
 • Betændelsestilstande. Sygdomme, som er karakteriseret ved betændelse, såsom rheumatoid arthritis eller en infektion, kan påvirke sener i håndleddet, lægge pres på din median nerve.
 • Ændringer i den resterende del af kropsvæsker Visse betingelser -. Såsom graviditet, menopause, fedme, thyreoidea lidelser og nyresvigt blandt andre - kan påvirke niveauet af væske i kroppen. Væskeophobning - almindelige under graviditeten, for eksempel - kan øge trykket i din karpaltunnel, irriterende medianen nerve. Karpaltunnelsyndrom i forbindelse med graviditet generelt løser sig selv efter graviditeten er overstået.
 • Arbejdsplads faktorer. Det er muligt, at arbejde med vibrerende værktøj eller på et samlebånd, der kræver langvarig eller gentagen bøjning af håndleddet kan skabe skadelig pres på median nerve, eller forværre eksisterende nerveskader. Men de videnskabelige beviser er modstridende, og disse faktorer er ikke blevet etableret som direkte årsager til karpaltunnelsyndrom. Der er lidt dokumentation til støtte for en omfattende brug af computeren som en risikofaktor for karpaltunnelsyndrom, selv om det kan medføre en anden form for hånd smerter.

Se også

Test og diagnose

Karpaltunnelsyndrom. Udstrålende smerter eller udvide.
Karpaltunnelsyndrom. Udstrålende smerter eller udvide.

Din læge kan foretage en eller flere af de følgende test til at afgøre, om du har karpaltunnelsyndrom:

 • Historien af symptomer. Mønsteret af dit tegn og symptomer kan tilbyde spor til deres sag. For eksempel, da medianen nerve ikke giver fornemmelse at din lille finger kan symptomerne i denne finger indikere et problem, bortset karpaltunnelsyndrom. En anden clue er timingen af ​​symptomerne. Typiske tidspunkter, hvor du kan opleve symptomer på grund af karpaltunnelsyndrom inkluderer mens du holder en telefon eller en avis, gribende en rat, eller vågner op i løbet af natten.
 • Fysisk eksamen. Deres læge vil teste følelse i fingrene og styrken af musklerne i hånden, da disse kan blive påvirket af karpaltunnelsyndrom. Pres på median nerve ved håndleddet, produceret ved at bøje håndleddet, trykke på nerven, eller blot at trykke på nerven, kan bringe på symptomerne hos mange mennesker.
 • X-ray. Nogle læger kan anbefale en X-ray af de berørte håndled for at udelukke andre årsager til håndled smerter, såsom gigt eller en fraktur.
 • Electromyogram. Elektromyografi måler de små elektriske udladninger produceret i musklerne. En tynd nål elektrode indsættes i musklerne din læge ønsker at studere. Et instrument registrerer den elektriske aktivitet i dine muskler i hvile og som du kontrakt musklen. Denne test kan hjælpe med at afgøre, om muskel er sket skade.
 • Nerveledning undersøgelse. I en variation af elektromyografi er to elektroder tapede til din hud. En lille stød er passeret gennem medianusnerven at se, om elektriske impulser bremset i karpaltunnellen.

Den electromyogram og nervetilstanden studie tests er også nyttige i at kontrollere for andre forhold, der kan efterligner karpaltunnelsyndrom, såsom en klemt nerve i nakken.

Din læge kan anbefale, at du ser en reumatolog, neurolog, hånd kirurg eller neurokirurg, hvis dine symptomer tyder andre medicinske lidelser eller et behov for specialiseret behandling.

Se også

Behandlinger og medicin

Nogle mennesker med milde symptomer på karpaltunnelsyndrom kan lette deres ubehag ved at tage mere hyppige pauser for at hvile deres hænder og anvende kolde pakninger til at reducere lejlighedsvis hævelse. Hvis disse teknikker ikke tilbyde lindring inden for et par uger, yderligere behandlingsmuligheder omfatter håndled fiksering, medicin og kirurgi. Fiksering og andre konservative behandlinger er mere tilbøjelige til at hjælpe dig, hvis du har haft kun milde til moderate symptomer i mindre end 10 måneder.

Livsstil og hjem retsmidler. Nerve-ødelæggende forhold.
Livsstil og hjem retsmidler. Nerve-ødelæggende forhold.

Kirurgisk behandling
Hvis betingelsen er diagnosticeret tidligt, kan kirurgiske metoder til at forbedre karpaltunnelsyndrom. Metoder kan omfatte:

 • Wrist fiksering. En skinne, der holder dit håndled stadig, mens du sover kan hjælpe med at lindre natten symptomer prikken og følelsesløshed. Natlig fiksering kan være en god mulighed, hvis du er gravid og har karpaltunnelsyndrom.
 • Steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID). NSAID kan lindre smerter fra karpaltunnelsyndrom på kort sigt. Der er ingen beviser dog, at disse stoffer kan faktisk forbedre karpaltunnelsyndrom selv.
 • Kortikosteroider. Din læge kan injicere din carpal tunnel med et kortikosteroid, såsom kortison, for at lindre dine smerter. Kortikosteroider mindske betændelse og hævelse, som mindsker presset på median nerve. Orale kortikosteroider betragtes ikke som effektiv som kortikosteroid injektioner til behandling af karpaltunnelsyndrom.

Hvis karpaltunnelsyndrom resultater fra en inflammatorisk gigt, såsom rheumatoid arthritis, derefter behandle den underliggende tilstand kan reducere symptomerne på karpaltunnelsyndrom, men dette er ikke blevet bevist.

Kirurgi
Hvis dine symptomer er alvorlige eller vedvarende efter at have prøvet kirurgisk terapi, kirurgi kan være den bedste løsning.

Målet med karpaltunnel kirurgi er at lette presset på din median nerve ved at skære ledbånd trykke på nerven. Under helingsprocessen efter operationen, efterhånden ligament væv vokser sammen igen, samtidig med at mere plads til nerven end eksisterede før. Operationen kan udføres et par forskellige måder. Enten teknik har risici og fordele, der er vigtige at drøfte med din kirurg før operationen.

 • Endoskopisk kirurgi. Carpal tunnel kirurgi kan gøres ved hjælp af et endoskop, en kikkert-lignende enhed med et lille kamera knyttet til det, der giver din læge for at se inde i din karpaltunnel og udføre operationen gennem små snit i hånden eller håndleddet.
 • Åben kirurgi. I andre tilfælde indebærer operation at gøre en større indsnit i håndfladen af hånden over karpaltunnel og skære gennem ligament at frigøre nerve.

I almindelighed vil lægen opfordre dig til at bruge din hånd efter operationen, gradvist arbejder tilbage til normal brug af din hånd og samtidig undgå kraftige håndbevægelser eller ekstreme holdninger dit håndled. Ømhed eller svaghed kan tage fra flere uger til, så længe et par måneder til at løse efter operationen. Hvis dine symptomer var meget alvorlige, før operation, kan symptomerne ikke forsvinder helt efter operationen.

Se også

Livsstil og hjem retsmidler

Disse trin kan hjælpe dig med at få mindst midlertidig lindring fra dine symptomer:

 • Træffe hurtige pauser fra gentagne aktiviteter, der involverer brug af dine hænder.
 • Roter dine håndled og strække dine håndflader og fingre.
 • Tag en smertestillende, såsom aspirin, ibuprofen (Advil, motrin, andre) eller naproxen (Aleve, andre).
 • Prøv at bære et håndled skinne om natten. Wrist benskinner er generelt tilgængelige over-the-counter på de fleste apoteker eller apoteker. Skinnen skal være lunt, men ikke stramt.
 • Undgå at sove på dine hænder til at hjælpe med at lette smerter eller følelsesløshed i dine håndled og hænder.

Hvis smerten, følelsesløshed eller svaghed gentages og fortsætter, se din læge.

Se også

Alternativ medicin

Alternative former for terapi kan integreres i din almindelige sundhed plan for at hjælpe dig med at håndtere de tegn og symptomer på karpaltunnelsyndrom. Du kan have til at eksperimentere for at finde en behandling, der virker for dig. Stadig altid tjekke med din læge, før du prøver nogen supplerende eller alternativ behandling.

 • Yoga. Yogastillinger designet til at styrke, udspænding og afbalancering hver samling i overkroppen, samt overkroppen selv, kan bidrage til at mindske smerter og forbedre gribestyrke af mennesker med karpaltunnelsyndrom.
 • Hand terapi. Foreløbig tyder på, at visse fysiske og erhvervsmæssige hånd terapi teknikker kan bidrage til at forbedre symptomer på karpaltunnelsyndrom.
 • Ultralyd behandling. Høj intensitet ultralyd kan anvendes til at hæve temperaturen af et målområde for kropsvæv at mindske smerter og fremme heling. Et kursus af ultralyd terapi over flere uger kan hjælpe med at forbedre symptomerne på karpaltunnelsyndrom.

Se også

Forebyggelse

Der er ingen dokumenterede strategier til at forhindre karpaltunnelsyndrom, men du kan minimere stress på dine hænder og håndled ved at tage følgende forholdsregler:

 • Reducer dit kraft, og slappe af dit greb. De fleste mennesker bruger mere kraft end nødvendigt for at udføre mange opgaver, der involverer deres hænder. Hvis dit arbejde indebærer et kasseapparat, for eksempel, ramte tasterne sagte. Ved længerevarende håndskrift, bruger en stor pen med en overdimensioneret, soft grip adapter og letflydende blæk. På denne måde vil du ikke nødt til at gribe pennen stramt eller tryk så hårdt på papiret.
 • Tag hyppige pauser. Giv dine hænder og håndled en pause ved forsigtigt at strække og bøje dem med jævne mellemrum. Suppleant opgaver, når det er muligt. Hvis du bruger udstyr, der vibrerer, eller som kræver, at du øve en stor mængde af magt, at tage pauser er endnu vigtigere.
 • Se din formular. Undgå at bøje håndleddet hele vejen op eller ned. En afslappet midterstilling er bedst. Hvis du bruger et tastatur, holde det på albuehøjde eller lidt lavere.
 • Forbedre din kropsholdning. Forkert kropsholdning kan medføre dine skuldre til at rulle fremad. Når dine skuldre er i denne position, er din nakke og skulder muskler forkortes, komprimere nerver i nakken. Dette kan påvirke dine håndled, fingre og hænder.
 • Hold dine hænder varme. Du er mere tilbøjelige til at udvikle hånd smerter og stivhed, hvis du arbejder i kolde omgivelser. Hvis du ikke kan styre temperaturen på arbejde, sat på fingerløse handsker, der holder dine hænder og håndled varme.

Se også