Influenza (influenza)

Definition

Influenza er en virusinfektion, der angriber dit åndedrætsorganerne - din næse, svælg og lunger. Influenza, almindeligvis kaldet influenza, er ikke det samme som maven "influenza" virus, der forårsager diarré og opkastning.

Influenza og komplikationer kan være dødbringende. Folk med højere risiko for at udvikle influenza komplikationer omfatter:

 • Små børn
 • Ældre voksne
 • Gravide kvinder
 • Mennesker med svækket immunforsvar
 • Folk, der har kroniske sygdomme

Dit bedste forsvar mod influenza er at modtage en årlig vaccination.

Se også

Symptomer

I første omgang kan influenza virke som en almindelig forkølelse med en løbende næse, nysen og ondt i halsen. Men forkølelse normalt udvikle sig langsomt, mens influenza tendens til at komme pludseligt. Og selv om en kold kan være et irritationsmoment, du normalt føler meget værre med influenza.

Almindelige tegn og symptomer på influenza omfatter:

 • Feber over 100 F (38 C)
 • Ømme muskler, især i din ryg, arme og ben
 • Kulderystelser og svedeture
 • Hovedpine
 • Tør hoste
 • Træthed og svaghed
 • Tilstoppet næse

Hvornår skal se en læge
Hvis du har influenzasymptomer og er i risiko for komplikationer, se din læge straks. Tager antivirale lægemidler inden for de første 48 timer efter du først bemærke symptomer kan reducere længden af ​​din sygdom og bidrage til at forhindre mere-alvorlige problemer.

Se også

Årsager

Influenza (influenza). Svækket immunsystem.
Influenza (influenza). Svækket immunsystem.

Influenza virus rejser gennem luften i dråber, når nogen med infektion hoste, nys eller taler. Du kan inhalere dråberne direkte, eller du kan afhente bakterier fra et objekt - fx en telefon eller computer-tastatur - og derefter overføre dem til dine øjne, næse eller mund.

Influenzavirus er under konstant forandring, med nye stammer optræder regelmæssigt. Hvis du har haft influenza i fortiden, har din krop allerede gjort antistoffer til at bekæmpe denne særlige stamme af virussen. Hvis fremtidige influenzavirus ligner dem du er stødt på før, enten ved at have sygdommen, eller ved vaccination, kan disse antistoffer kan forebygge infektion eller mindske dens sværhedsgrad.

Men antistoffer mod influenza virus, du har stødt på i fortiden kan ikke beskytte dig mod nye influenza-subtyper, der er meget forskellige immunologisk fra, hvad du havde før. En række virussubtyper er dukket op i mennesker, da den globale epidemi (pandemi) i 1918, som dræbte millioner af mennesker.

Se også

Risikofaktorer

Faktorer, der kan øge din risiko for at udvikle influenza eller dens komplikationer omfatter:

 • Age. Sæsoninfluenza tendens til at målrette børn og folk over 65 år. Den pandemiske H1N1-virus, der dukkede op i 2009 dog viste sig at være mest almindelig hos teenagere og unge voksne.
 • Besættelse. Sundhedspersonale og børnepasning personale er mere tilbøjelige til at have tæt kontakt med mennesker smittet med influenza.
 • Levevilkår. Folk, der bor i faciliteter sammen med mange andre beboere, såsom plejehjem eller militære kaserner, er mere tilbøjelige til at udvikle influenza.
 • Svækket immunsystem. Cancer behandlinger, anti-afvisning narkotika, kortikosteroider og hiv / aids kan svække dit immunforsvar. Dette kan gøre det lettere for dig at fange influenza og kan også øge din risiko for at udvikle komplikationer.
 • Kroniske sygdomme. Kroniske tilstande, såsom astma, diabetes eller hjerteproblemer, kan øge din risiko for influenza komplikationer.
 • Graviditet. Gravide kvinder er mere tilbøjelige til at udvikle influenza komplikationer, især i andet og tredje trimester.

Se også

Komplikationer

Hvis du er ung og sund, sæsoninfluenza er normalt ikke alvorligt. Selvom du måske føler elendigt, mens du har det, influenza normalt går væk med nogen varig effekt. Men højrisiko børn og voksne kan udvikle komplikationer såsom:

 • Lungebetændelse
 • Bronkitis
 • Sinus infektioner
 • Øreinfektioner

Lungebetændelse er den mest almindelige og mest alvorlige. For ældre voksne og folk med en kronisk sygdom, kan lungebetændelse være dødbringende. Den bedste beskyttelse er vaccination mod både pneumokok lungebetændelse og influenza.

Se også

Behandlinger og medicin

Normalt vil du brug for noget mere end sengeleje og masser af væske for at behandle influenza. Men i nogle tilfælde, kan lægen ordinere en antiviral medicin, såsom oseltamivir (Tamiflu), eller zanamivir (Relenza). Hvis det tages hurtigt efter du bemærker symptomer, kan disse stoffer forkorte din sygdom med en dag eller deromkring, og hjælpe med at forhindre alvorlige komplikationer.

Oseltamivir er en oral medicin. Zanamivir inhaleres gennem en anordning, der ligner en astma inhalator og bør ikke anvendes af nogen med respiratoriske problemer, såsom astma og lungesygdomme. Antivirale bivirkninger kan omfatte kvalme og opkastning. Oseltamivir har også været forbundet med delirium og selvpåført skade adfærd hos teenagere. Nogle forskere anbefaler yderligere undersøgelse på begge af disse stoffer, men på grund af usikkerhed om deres virkninger ud over den indledende reduktion i symptomerne.

Livsstil og hjem retsmidler. Drik masser af væske.
Livsstil og hjem retsmidler. Drik masser af væske.

Nogle stammer af influenza er blevet resistente over for oseltamivir og amantadin, som er en ældre antiviralt lægemiddel.

Se også

Livsstil og hjem retsmidler

Hvis du kommer ned med influenza, kan disse foranstaltninger hjælpe med at lette dine symptomer:

 • Drik masser af væske. Vælg vand, juice og varme supper at undgå dehydrering. Drik nok, så din urin er klar eller lysegul.
 • Rest. Få mere søvn til at hjælpe dit immunforsvar bekæmper infektion.
 • Overvej smertestillende midler. Brug en over-the-counter smertestillende såsom acetaminophen (Tylenol, andre) eller ibuprofen (Advil, motrin IB, andre), for at bekæmpe smerter forbundet med influenza. Giv ikke aspirin til børn eller teenagere på grund af risikoen for Reyes syndrom, en sjælden, men potentielt dødelig sygdom.

Se også

Forebyggelse

Centers for Disease Control og Forebyggelse anbefaler nu årlige influenzavaccination for alle europæere over en alder af 6 måneder.

Hvert år sæsonbestemt influenza vaccine indeholder beskyttelse mod de tre influenzavirus, der forventes at være den mest almindelige i løbet af dette års influenzasæson. Vaccinen er typisk tilgængelig som en injektion eller som en næsespray.

Styring af smittespredning
Den influenzavaccine er ikke 100 procent effektiv, så det er også vigtigt at træffe foranstaltninger til at mindske spredningen af ​​smitte:

 • Vask dine hænder. Grundig og hyppig håndvask er den bedste måde at forhindre mange almindelige infektioner. Skrub dine hænder kraftigt i mindst 15 sekunder. Eller bruger alkohol-baserede hånd sanitizers hvis sæbe og vand ikke er let tilgængelige.
 • Indeholder dine hoste og nys. Dæk din mund og næse når du nyser eller hoster. For at undgå forurening dine hænder, hoste eller nyse i et væv eller ind i den indre skurk i albuen.
 • Undgå skarer influenza spredes let, hvor mennesker samles -. På børneinstitutioner, skoler, kontorbygninger, auditorier og offentlig transport. Ved at undgå skarer i peak influenzasæson, reducere du dine chancer for infektion.

Se også