Influenza (influenza)

Flu shot: din bedste satsning for at undgå influenza

Kom godt i en influenza skudt ofte beskytter dig fra at komme ned med influenza. Og selvom influenza skudt ikke altid giver total beskyttelse, er det værd at få.

Dette års årlige influenza skudt vil tilbyde beskyttelse mod H1N1-influenza (svineinfluenza) virus, foruden to andre influenzavira, der forventes at være i omløb denne influenza sæson. En ny vaccine, der beskytter mod fire stammer af virus vil også være til rådighed, som vil en højdosis influenza vaccine til voksne 65 år og ældre.

Influenza er en respiratorisk infektion, der kan forårsage alvorlige komplikationer, især til små børn og ældre voksne. Influenza skud er den mest effektive måde at forebygge influenza og dens komplikationer. Centers for Disease Control og Forebyggelse (CDC) anbefaler, at alle 6 måneders alderen eller ældre vaccineres årligt mod influenza.

Her er svar på almindelige spørgsmål om influenza skud.

Hvornår er influenza vaccine til rådighed?

Fordi influenza vaccine er produceret af private producenter, dens tilgængelighed afhænger af, hvornår produktet er færdigt. For 2013-2014 influenzasæson, har producenterne indikeret forsendelser er tilbøjelige til at begynde i august og fortsætte gennem hele september og oktober, indtil al vaccinen er fordelt. Læger og sygeplejersker opfordres til at begynde at vaccinere deres patienter, så snart influenzavaccine er til rådighed i deres områder.

Det tager op til to uger at opbygge immunitet efter en influenza skud, men du kan drage fordel af vaccinen, selvom du ikke får det før efter influenzasæsonen begynder.

Hvorfor har jeg brug for at få vaccineret hvert år?

Nye influenza vacciner er udgivet hvert år at holde op med hurtigt at tilpasse influenza virus. Fordi influenza virus udvikler sig så hurtigt, kan sidste års vaccine ikke beskytte dig mod dette års virus.

Efter vaccination, producerer dit immunforsvar antistoffer, der vil beskytte dig fra vaccinevira. I almindelighed, selvom antistofniveauerne begynder at falde over tid - en anden grund til at få en influenza skudt hvert år.

Hvem skal få influenza vaccine?

CDC anbefaler årlige influenzavaccination til alle alder 6 måneder eller ældre. Vaccination er især vigtigt for mennesker med høj risiko for influenza komplikationer, herunder:

 • Gravide kvinder
 • Ældre voksne
 • Små børn

Kroniske medicinske tilstande kan også øge din risiko for influenza komplikationer. Eksempler omfatter:

 • Astma
 • Kræft eller kræftbehandling
 • Kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL)
 • Cystisk fibrose
 • Diabetes
 • HIV / AIDS
 • Nyre-eller leversygdom
 • Fedme

Hvem bør ikke få influenza skud?

Spørg din læge, før de modtager en influenza-vaccine, hvis:

 • Du er allergisk over for æg. Nogle influenzavacciner indeholder små mængder af proteiner fra æg. Hvis du har et æg allergi eller følsomhed, vil du sandsynligvis være i stand til at modtage en influenza vaccine - men du måske nødt til at tage særlige forholdsregler, såsom venter i lægens kontor i mindst 30 minutter efter vaccination i tilfælde af en reaktion. Der er også en influenza vaccine, som ikke indeholder proteiner fra æg, Food and Drug Administration (FDA) godkendt til brug i mennesker alder 18 og ældre. Rådfør dig med din læge om dine muligheder.
 • Du havde en alvorlig reaktion på en tidligere influenzavaccine. Den influenzavaccine kan ikke anbefales til alle, der havde en alvorlig reaktion på en tidligere influenzavaccine. Check med din læge først, selv om. Nogle reaktioner er måske ikke relateret til vaccinen.

Se også

Flu shot: din bedste satsning for at undgå influenza

Hvad er mine influenzavaccine leveringsmuligheder?

Den influenzavaccine kommer i to former:

 • Et skud. Et influenza skudt indeholder en inaktiveret vaccine fremstillet af dræbte virus. Injektionen gives normalt i armen. En intradermal (i huden) vaccine er også tilgængelige for folk mellem 18 og 64 år. Fordi virus i denne vaccine bliver dræbt (inaktiveret), vil skuddet ikke volde dig at få influenza, men det vil gøre det muligt for din krop til at udvikle antistoffer, der er nødvendige for at afværge influenzavirus.
 • En næsespray. Den næsespray vaccine består af en lav dosis af levende, men svækket, influenza virus, og er godkendt til brug i raske mennesker 2-49 år, som ikke er gravid. Vaccinen medfører ikke influenza, men det gør bede et immunrespons i din næse og øvre luftveje, samt hele din krop.

Hvad er de væsentligste forskelle mellem en influenza skudt og næsespray vaccine?

Både influenza skudt og næsespray hjælpe med at beskytte dig mod influenza. Men der er forskelle til at overveje, før du beslutter mellem de to.

Flu shot Næsespray
Administreres gennem en nål - du får brug for en indsprøjtning Administreres gennem en spray - du behøver ikke en indsprøjtning
Indeholder dræbte vira - du kan ikke passere influenza videre til nogen andre Indeholder svækket levende virus, der ikke vil give dig den influenza, men det kan i sjældne tilfælde overføres til andre
Godkendt til brug i mennesker 6 måneder og ældre Godkendt til drægtige, sunde mennesker alderen 2 to 49 år
Kan anvendes af personer med øget risiko for influenza-relaterede komplikationer, herunder gravide kvinder og dem med kroniske lidelser Ikke givet til personer med kroniske medicinske tilstande eller undertrykt immunforsvar eller til børn og unge, der modtager aspirin behandling

Kan vaccinen give mig influenza?

Nej influenzavaccine kan ikke give dig influenza. Men du kan udvikle influenzalignende symptomer - til trods for at få en influenza skud - for en række forskellige årsager, herunder:

 • Reaktion på vaccinen. Nogle mennesker oplever muskelsmerter og feber efter en dag eller to efter at have modtaget en influenza skud. Dette kan være en bivirkning af kroppens produktion af beskyttende antistoffer. Den nasale vaccinen kan forårsage løbende næse, hovedpine og ondt i halsen.
 • Det 2-ugers-vinduet. Det tager omkring to uger for influenza skudt til at tage fuld effekt. Hvis du er udsat for influenzavirus kort før eller i denne periode, kan du fange influenza.
 • Forkerte influenza virus. I nogle år har de influenzavira, der anvendes til vaccinen ikke matche de vira cirkulerer i influenzasæsonen. Hvis dette sker, vil din influenza skudt være mindre effektiv, men kan stadig tilbyde en vis beskyttelse.
 • Andre sygdomme. Mange andre sygdomme, såsom forkølelse, producerer også influenzalignende symptomer. Så du måske tror, ​​du har influenza, når du rent faktisk ikke.

Hvilken form for beskyttelse gør influenza vaccine tilbyde?

Influenza (influenza). Du er allergisk over for æg.
Influenza (influenza). Du er allergisk over for æg.

Influenzavacciner ikke 100 procent effektiv. Ifølge CDC, når kampen mellem influenza vaccine og cirkulerende stammer af influenzavirus er tæt på tidligere influenza sæsoner, er en influenza skudt mellem 60 og 70 procent effektive i afværge influenza i alle aldersgrupper tilsammen grupper.

Kan jeg sænke min risiko for influenza uden at få en influenza skud?

Med eller uden en influenza skud, kan du tage skridt til at hjælpe med at beskytte dig selv mod influenza og andre vira. God hygiejne er din primære forsvar mod smitsomme sygdomme.

 • Vask dine hænder ofte og grundigt med sæbe og vand.
 • Brug en alkohol-baseret sanitizer på dine hænder, hvis sæbe og vand ikke er til rådighed.
 • Undgå at røre dine øjne, næse eller mund, når det er muligt.
 • Undgå skarer, når influenza er mest udbredt i dit område.

Se også