Hypospadi

Definition

Hypospadi (hi-PoE SPAY-dee-os) er en tilstand, hvor åbningen af ​​urinrøret er på undersiden af ​​penis, i stedet for på spidsen. Urinrøret er det rør, hvorigennem urin afløb fra blæren og afslutter din krop.

Du kan føle nødstedte, hvis din søn er født med hypospadi. Men hypospadi er fælles og ikke forårsager vanskeligheder i omsorgen for dit spædbarn. Faktisk som regel operation genskaber normale udseende af dit barns penis. Med vellykket behandling af hypospadi, kan de fleste mænd i sidste ende har normal voksen seksuel funktion.

Symptomer

I hypospadi, er åbningen af ​​urinrøret på undersiden af ​​penis i stedet for på spidsen. Sværhedsgraden af ​​tilstanden varierer. I de fleste tilfælde er åbningen af ​​urinrøret nær penishovedet. Sjældnere, åbningen er på midshaft eller på bunden af ​​penis. Sjældent, at åbning i eller under pungen.

Tegn og symptomer på hypospadi kan omfatte:

 • Åbning af urinrøret på et andet sted end spidsen af ​​penis
 • Nedadgående kurve af penis (chordee)
 • Hætte udseende af penis, fordi kun den øverste halvdel af penis er dækket af forhuden
 • Unormal sprøjtning under vandladning

Hvornår skal se en læge
De fleste spædbørn med hypospadi er diagnosticeret hurtigt efter fødslen, mens du stadig på hospitalet.

Men det er muligt, at mindre alvorlige hypospadi kan blive overset. Ring til din læge, hvis du bemærker din søns urinrørets åbning er ikke på spidsen af ​​penis, er hans forhud ikke er fuldt udviklet eller hans penis kurver nedad.

Årsager

Hypospadi er til stede ved fødslen (medfødt). Den nøjagtige årsag denne defekt opstår, er ukendt. Sommetider hypospadi er nedarvet.

Som penis udvikler sig i en mandlig foster, visse hormoner stimulerer dannelsen af ​​urinrøret og forhuden. Hypospadi resultater, når der opstår en funktionsfejl i den sag af disse hormoner, der forårsager urinrøret til at udvikle sig unormalt.

Risikofaktorer

Denne betingelse er mere almindeligt hos børn med en familie historie hypospadi.

Nogle undersøgelser tyder på, at der kan være en øget risiko for hypospadi i spædbarn hanner født af kvinder i en fremskreden alder eller dem, der bruges in vitro fertilisering (IVF) at blive gravide. Forbindelsen til IVF kan skyldes moderens udsættelse for progesteron, et naturligt hormon, eller progestin, en syntetisk form af progesteron administreret under IVF-processen. Anden forskning har imidlertid ikke bekræftet en sammenhæng mellem IVF og hypospadi, men fandt en sammenhæng mellem en mors eksponering for pesticider og hypospadi.

Komplikationer

Hvis hypospadi ikke behandles, kan barnet have problemer at lære at bruge et toilet ordentligt. I voksenalderen, kan ubehandlet hypospadi medføre besvær med at opnå en erektion.

Forberedelse til Deres udnævnelse

Hvis din lille søn er diagnosticeret med hypospadi, mens du stadig på hospitalet efter fødslen, vil du sandsynligvis blive henvist til en pædiatrisk urolog.

Hvis dit barns hypospadi er mindre alvorlige, men det kan dog blive overset på hospitalet. Hvis du tror, ​​din søn har hypospadi, ringe til din læge eller børnelæge.

Hvis dit barn vil se en pædiatrisk urolog, kan du ønsker at tjekke din sundhedsplan for at se om det dækker møde med denne specialist.

Det er en god ide at ankomme godt forberedt til din udnævnelse. Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at blive klar, samt hvad de kan forvente fra din læge.

Hvad du kan gøre

 • Spørg et familiemedlem eller en ven til at komme med dig. Det kan være oprørende at finde ud af, at der er noget galt med dit barn, eventuelt gør det svært at huske alle de oplysninger fremkommet under en udnævnelse. Nogen, der ledsager kan du huske noget, du gik glip af eller har glemt.
 • Skriv ned spørgsmål at spørge din læge.

For hypospadi, omfatter nogle grundlæggende spørgsmål at spørge din læge:

 • Har mit barn har brug for at have kirurgi?
 • Hvornår er det bedste tidspunkt for operation?
 • Hvilke risici er forbundet med denne operation?
 • Kunne mit barn vokser denne betingelse?
 • Hvad sker der, hvis han ikke har operationen?
 • Vil denne betingelse påvirke min søns fertilitet eller seksuel funktion senere i livet?
 • Hvis jeg har et andet barn, hvad er oddsene, at dette kan ske igen?
 • Er der nogen brochurer eller andet trykt materiale, som jeg kan tage med mig? Hvilke hjemmesider vil du anbefale?

Hvad kan du forvente fra din læge
Det er også en god ide at være forberedt på eventuelle spørgsmål din søns læge kan spørge. For hypospadi, kan han eller hun spørge:

 • Har din søns penis kurve nedad under erektion?
 • Har du bemærket nogen unormal sprøjtning, når din søn tisser? (Dette kan være vanskeligt at skelne i et spædbarn.)

Test og diagnose

Din søns læge kan diagnosticere hypospadi er baseret på en fysisk undersøgelse.

Behandlinger og medicin

Behandling indebærer kirurgi til at repositionere urinrørets åbning, og om nødvendigt, glatte skaftet af penis.

Hvad sker der under operationen
Under operationen, bruger en pædiatrisk urologi kirurg vævstransplantater fra forhuden eller fra indersiden af ​​munden at rekonstruere urin kanal i den korrekte position, korrigere hypospadi. Operationen tager normalt fra 90 minutter til tre timer og sker, mens barnet er bevidstløs (narkose). Sjældent kan reparationen kræve to eller flere operationer.

Når operationen er udført
Kirurgi gøres bedst i en tidlig alder - som regel i alderen 4 måneder og 12 måneder. Generelt er den tidligere operationen udført, mindre traumatisk det er for barnet. Men proceduren kan afsluttes i enhver alder og endda ind i voksenalderen. Spædbørn bør ikke være omskåret, før proceduren, fordi forhuden væv kan være behov for kirurgi.

Komplikationer ved kirurgi
I de fleste tilfælde. Kirurgisk reparation resulterer i en penis med normal eller næsten normal funktion og udseende og ingen fremtidige problemer Men i et lille antal tilfælde, et hul (fistel) eller ardannelse kan udvikle langs undersiden af ​​penis, hvor den nye urin kanalen blev oprettet. Dette kan resultere i urin lækage og kræver en yderligere operation til reparation.

Håndtering og støtte

Det kan være svært og skræmmende at høre, at din søn har hypospadi og vil sandsynligvis brug for kirurgi. Tøv ikke med at spørge dit barns læge eventuelle spørgsmål, du har, og hvis det er muligt, har et familiemedlem eller en ven med dig om støtte på dagen for operationen. Den gode nyhed er, at operation for hypospadi er normalt meget vellykket, og dit meget lille barn vil formentlig ikke huske at have proceduren.