Hovedlus

Definition

Hovedlus er et meget almindeligt problem, der berører millioner af mennesker hvert år - især førskole og grundskole-alderen børn og deres tætte kontakter. Hovedlus er små, vingeløse, parasitære insekter, der lever og lever af blod fra din hovedbund.

Kom hovedlus er ikke et tegn på dårlig personlig hygiejne eller urene omgivelser. Denne kløende angreb, også kaldet Pediculosis capitis, oftest spredes gennem tæt personlig kontakt og ved at dele personlige ejendele.

Både over-the-counter og receptpligtig medicin er til rådighed til at behandle lus. Følge anvisningerne korrekt og tage de nødvendige skridt i hjemmet er vigtigt at forhindre lus i at gentage.

Se også

Symptomer

Almindelige tegn og symptomer på hovedlus kan omfatte:

 • Intens kløe. En allergisk reaktion på spyt, der lus injicere under fodring kan resultere i kløende røde knopper på din hovedbund, nakke og skuldre. Nogle mennesker, især hvis det er deres første angreb, oplever ikke kløe.
 • Voksne lus på hovedbunden. De mest almindelige steder for at finde voksne lus er bag ørerne og langs bagsiden af din hals. Lus er lille, om størrelsen af ​​et jordbær frø, men de kan være op til 1/8 tomme (3 mm) i størrelse.
 • Luseæg (nit) på hår skakter. Nits ligner bittesmå Gæslingepil knopper. Nits kan forveksles med skæl, men i modsætning til skæl, kan de ikke let børstes ud af håret.

Hvornår skal se en læge
Normalt kan du slippe af med lus ved hjælp nonprescription shampoo, der er specielt sammensat til at dræbe lus. Men hvis nonprescription shampoo ikke dræbe lus, kan din læge ordinere en stærkere recept shampoo.

Se også

Årsager

Hovedlus kan ikke flyve eller hoppe, og de er ikke overføres af kæledyr. De spredes ved head-to-head kontakt eller via kontakt med forurenede personlige ejendele eller boligudstyr.

Head-to-head kontakt
Dette er den mest almindelige form for transmission og kan forekomme som børn eller familiemedlemmer afspille eller interagerer tæt sammen.

Deling personlige ejendele
Mindre almindeligt kan hovedlus overføres via sådanne emner som:

 • Caps, hatte og tørklæder
 • Børster og kamme
 • Hår dekorationer, såsom hårspænder
 • Hovedtelefoner

Boligudstyr
Hovedlus kan undertiden være indgået ved kontakt med forurenet:

 • Håndklæder
 • Tøj
 • Dyner
 • Puder
 • Polstrede møbler

Se også

Risikofaktorer

Den største risikofaktor for at få lus kommer i kontakt med nogen, der allerede har lus. Renlighed og personlig hygiejne har lidt indflydelse på om du får lus.

Lus. Luseæg (nit) på hår skakter.
Lus. Luseæg (nit) på hår skakter.

Små børn, børnehavebørn gennem elementær alder, er mest tilbøjelige til angreb, som ofte overfører til et barns familiemedlemmer. Kvinder i alle aldre får lus oftere end mænd gør.

Se også

Komplikationer

Lus kan få dig til at ridse dit hoved, så kraftigt, at du bryder huden. Se din læge, hvis disse ridser blive smittet.

Se også

Forberedelse til Deres udnævnelse

I de fleste tilfælde behøver du ikke at se en læge for lus. Men du måske ønsker at konsultere din familie læge, hvis:

 • Du brug for at bestemme, om du eller dit barn er blevet smittet
 • Over-the-counter lus behandlinger ikke virker

Hvad du kan gøre
Du kan skrive en liste, der omfatter:

 • Detaljerede beskrivelser af de symptomer
 • Oplysninger om tidligere medicinske problemer
 • Spørgsmål, du ønsker at spørge lægen
Forberedelse til din udnævnelse. Deling personlige ting.
Forberedelse til din udnævnelse. Deling personlige ting.

For hovedlus, omfatter spørgsmål, du måske ønsker at spørge din læge:

 • Hvordan behandler hovedlus?
 • Er der en over-the-counter eller generiske alternativ til den medicin, du ordineres mig?
 • Hvordan kan jeg slippe husholdningsartikler af hovedlus?
 • Hvem skal jeg oplyse om mit eller mit barns tilstand?
 • Hvilke andre foranstaltninger skal jeg tage for at undgå reinfektion?
 • Har du nogen brochurer eller andet trykt materiale, som jeg kan tage med mig hjem? Hvilke hjemmesider vil du anbefale?
 • Skal jeg planlægge et opfølgende besøg?

Ud over de spørgsmål, du har forberedt at spørge din læge, tøv ikke med at stille spørgsmål under din udnævnelse, hvis du ikke forstår noget.

Hvad kan du forvente fra din læge
Din læge vil tjekke dit hoved for lus og dit hår for nit. Han eller hun kan bruge en speciel lys, der kaldes en Woods lys, hvilket gør nits se bleg blå.

Din læge kan også bede dig en række spørgsmål, såsom:

 • Hvornår har du eller dit barn først begynder oplever symptomer?
 • Hvordan blev du eller dit barn udsættes for hovedlus?
 • Er der nogen, du måske har udsat for hovedlus?
 • Hvor alvorlig er dine symptomer?

Hvad du kan gøre i mellemtiden
Hvis du eller dit barn har lus, undgå at dele personlige emner, sengelinned, håndklæder eller tøj. Brug en over-the-counter behandling for lus eller prøv en våd-kæmning teknik til dit hår eller dit barns hår til fysisk at fjerne lus og nits. Rid personlige genstande, såsom tøj eller sengetøj, ved at vaske dem i meget varmt vand eller forsegling dem i plastikposer i flere dage.

Se også

Test og diagnose

Lus cementere deres æg fast på bunden af ​​hårstråene, meget tæt på hovedbunden. Ifølge eksperter med Centers for Disease Control og Forebyggelse, fandt nit mere end en fjerdedel af en tomme (6,5 mm) væk fra hovedbunden enten allerede udklækket, eller ikke kommer til at klække. Så simpelthen at finde nits er ikke bevis for en aktiv angreb. Det tydeligste tegn er at finde en levende, bevæger lus. Kæmning vådt hår med en fintandet kam er den bedste måde at finde denne dokumentation.

Se også

Behandlinger og medicin

Over-the-counter-produkter
Shampoo, der indeholder enten pyrethrin (RID, andre) eller permethrin (Nix) er normalt den første mulighed bruges til at bekæmpe lus. Disse arbejder bedst, hvis du følger anvisningerne meget nøje.

I nogle geografiske steder, har lus vokset resistente over for ingredienser i over-the-counter lus behandlinger. Hvis over-the-counter præparater ikke virker, kan din læge ordinere shampoo eller lotion, der indeholder forskellige ingredienser.

Receptpligtig medicin

 • Malathion (Ovide). Malathion er beregnet til brug hos voksne og børn fra 6 eller ældre. Du anvender malathion til dit hår, og derefter gnid det ind i dit hår og hovedbund. Denne medicin er brandfarligt, så hold den væk fra varme kilder, såsom hårtørrer, elektriske papilotter og cigaretter. Hvis du er gravid eller ammer, skal du tale med lægen, før du bruger dette produkt, fordi medicinen kan påvirke dit barn.
 • Lindan. Denne receptpligtig medicin er tilgængelig som en creme, lotion eller shampoo. Din læge kan ikke anbefales at bruge lindan, hvis du vejer mindre end 110 pounds (49,9 kg), er gravid eller ammer, har anfald eller har HIV-infektion. Bivirkninger kan omfatte hudirritation og krampeanfald.
 • Benzylalkohol lotion. Denne nyere behandling bør ikke anvendes til børn yngre end 6 måneder. Bivirkninger kan omfatte irritation af hud, hovedbund og øjne. Ifølge Food and Drug Administration, alvorlige bivirkninger - såsom kramper, koma eller død - kan opstå, hvis dette produkt anvendes på for tidligt fødte spædbørn.

Kæmning vådt hår
Hvis du ikke ønsker at ansætte insekticider kan en fintandet eller tættekam fysisk fjerne lusene fra vådt hår. Gentag hver tre til fire dage i mindst to uger. Denne metode anbefales som den første linie behandling til børn under 2 år.

Se også

Livsstil og hjem retsmidler

Lus kan leve for omkring to dage uden et måltid, og nits vil dø inden for en uge, hvis de ikke er holdt ved samme temperatur som der findes i nærheden af ​​menneskelige hovedbunden. Det er derfor, det er så ualmindeligt for folk at være inficeret med lus ved enhver anden metode end head-to-head kontakt. Alle tætte kontakter skal undersøges. På trods af denne lav risiko, kan du:

 • . Vask elementer i varmt vand Vask sengetøj, udstoppede dyr, tøj og hatte med varmt sæbevand - mindst 130 F (54,4 C) - og tør dem ved høj varme i mindst 20 minutter. Soak børster og kamme i meget varmt vand i fem til 10 minutter.
 • Seal elementer i plastikposer. Place sengetøj, tøj og unwashable elementer i en lufttæt pose i tre til fire dage. Dette vil dræbe levende lus, og nyklækkede lus vil dø, fordi de ikke har nogen ernæring.
 • Vacuum. Giv gulvet og møblerne en god støvsugning.

Se også

Forebyggelse

Det er svært at forhindre spredning af hovedlus blandt børn i børnepasning og i skolen. Der er så meget tæt kontakt blandt børn og deres ejendele, som lus kan spredes nemt. Det er ingen overvejelser om din hygiejne vaner eller dem af dine børn, og det er ikke en fejl fra din side som en forælder, hvis dit barn får lus.

Du kan bede dit barn ikke at dele hatte, tørklæder, frakker, kamme, børster, hår dekorationer og andre personlige ejendele i skolen. Men det er ikke realistisk at forvente, at du og dit barn kan fjerne alle de former for kontakt, der kan resultere i spredning af lus.

Den bedste metode til at hovedlus forebyggelse er simpelthen at tage grundige skridt til at slippe af med lusene - og deres æg - så du ikke behøver flere lus til at beskæftige sig med.

Se også