Hjertesygdom

Hjertesygdom hos kvinder: forstå symptomer og risikofaktorer

Alle kvinder truet af hjertesygdomme. Men at blive opmærksomme på symptomer og risici unikke for kvinder, samt at spise en hjerte-sund kost og motion, kan hjælpe med at beskytte dig.

Selvom hjertesygdomme ofte er tænkt som et problem for mænd, flere kvinder end mænd dør af hjertesygdomme hvert år. En af udfordringerne er, at de hjertesygdomme symptomer hos kvinder kan være forskellige fra symptomer hos mænd. Heldigvis kan kvinder tage skridt til at forstå deres unikke symptomer på hjertesygdomme og begynde at reducere deres risiko for hjertesygdomme.

Hjerteanfald symptomer for kvinder

De mest almindelige hjerteanfald symptom hos kvinder er en vis form for smerte, tryk eller ubehag i brystet. Men det er ikke altid svær eller endda det mest fremtrædende symptom, især hos kvinder. Kvinder er mere tilbøjelige end mænd til at have hjerteanfald symptomer uden relation til brystsmerter, såsom:

 • Nakke, skulder, øvre ryg eller ubehag i maven
 • Åndenød
 • Kvalme eller opkastning
 • Svedende
 • Hovedet eller svimmelhed
 • Usædvanlige træthed

Disse symptomer er mere subtil end den indlysende knusning brystsmerter ofte forbundet med hjerteanfald. Det kan være, fordi kvinder har tendens til at have blokeringer ikke blot i deres hovedfærdselsårerne, men også i de mindre arterier, der leverer blod til hjertet - en tilstand kaldet lille fartøj hjertesygdom eller mikrovaskulære sygdom.

Mange kvinder har en tendens til at dukke op på skadestuer efter megen hjerte skaden allerede er opstået, fordi deres symptomer ikke er dem, der typisk er forbundet med et hjerteanfald. Hvis du oplever disse symptomer, eller tror, ​​du har et hjerteanfald, tilkalde lægehjælp. Må ikke køre selv på skadestuen, medmindre du har ingen andre muligheder.

Hjertesygdomme risikofaktorer for kvinder

Selvom de traditionelle risikofaktorer for koronararteriesygdom - såsom højt kolesteroltal, forhøjet blodtryk og fedme - rammer kvinder og mænd, kan andre faktorer spiller en større rolle i udviklingen af ​​hjertesygdomme hos kvinder. For eksempel:

 • Metabolisk syndrom - en kombination af fedt omkring maven, højt blodtryk, højt blodsukker og høje triglycerider - har en større indvirkning på kvinders end på mænd.
 • Psykisk stress og depression påvirker kvinders hjerter mere end mænds. Depression gør det vanskeligt at opretholde en sund livsstil og følge anbefalede behandling, så tal med din læge, hvis du har symptomer på depression.
 • Rygning er en større risikofaktor for hjertesygdom hos kvinder end hos mænd.
 • Lave niveauer af østrogen efter overgangsalderen udgør en væsentlig risikofaktor for at udvikle hjerte-kar-sygdomme i de mindre blodkar (lille fartøj hjertesygdom).

Er hjertesygdomme noget, kun ældre kvinder bør bekymre sig om?

Antal Kvinder under 65 år, der har en familie historie af hjertesygdomme bør være særlig opmærksom på de hjertesygdomme risikofaktorer. Kvinder i alle aldre bør tage hjertesygdomme alvorligt.

Hvad kan kvinder gøre for at reducere deres risiko for hjertesygdomme?

Der er flere ændringer i livsstil, du kan gøre for at reducere din risiko for hjertesygdomme:

 • Øvelse 30 til 60 minutter om dagen på de fleste af ugens dage.
 • Opretholde en sund vægt.
 • Afslut eller ikke begynder at ryge.
 • Spis en kost, der er lavt indhold af mættet fedt, kolesterol og salt.

Du vil også nødt til at tage ordineret medicin korrekt, såsom blodtryk medicin, blodfortyndende medicin og aspirin. Og du bliver nødt til bedre at styre andre forhold, der er risikofaktorer for hjertesygdom, såsom forhøjet blodtryk, højt kolesteroltal og diabetes. Nogle kvinder med høj risiko for hjertesygdom kan også drage fordel af anvendelsen af ​​kosttilskud, såsom omega-3 fedtsyrer.

Se også

Hjertesygdom hos kvinder: forstå symptomer og risikofaktorer

Øvelse at reducere risikoen for hjertesygdomme hos kvinder

Generelt bør du gøre moderat motion, såsom at gå i et rask tempo, for 30 til 60 minutter fleste af ugens dage. Hvis du ikke kan få alle dine motion afsluttet i en session, det er fint at bryde op din fysiske aktivitet i flere 10 - til 15-minutters sessioner. Du vil stadig få den samme hjerte-sundhedsmæssige fordele.

Der er andre små ændringer, du kan gøre for at øge din fysiske aktivitet i løbet af dagen. Du kan tage trappen i stedet for elevatoren, gå eller ride din cykel til at gøre ærinder, eller prøve nogle sit-ups eller push-ups, mens du ser fjernsyn.

Hvad er en sund vægt?

Hvad er betragtes som en sund vægt varierer fra person til person, men har en normal body mass index (BMI) er nyttigt. Denne beregning kan du se, om du har en sund eller usund procentdel af kropsfedt. Et BMI på 25 eller højere kan være forbundet med en øget risiko for hjertesygdom. Miste bare 10 til 15 pounds kan hjælpe ved at sænke dit blodtryk og reducere din risiko for diabetes - som begge øger din risiko for hjertesygdom.

Er behandling for hjertesygdomme hos kvinder anderledes end hos mænd?

I nogle kvinder, opbygge plaques op som en jævnt fordelt lag langs arterie vægge, hvilket ikke behandles ved hjælp af procedurer, såsom ballonudvidelse og stent designet til at flade den voluminøse, uregelmæssige plaques i nogle mænds arterier. For nogle kvinder, medicinsk behandling - snarere end ballonudvidelse eller stent - kan være en bedre løsning.

Hjertesygdom. Hjertesygdom hos kvinder: forstå symptomer og risikofaktorer.
Hjertesygdom. Hjertesygdom hos kvinder: forstå symptomer og risikofaktorer.

Visse hjerte medicin, såsom blodprop-sprænge lægemidler (thrombolytika) tendens til at være mere effektive hos kvinder end hos mænd. Aspirin terapi fordele både mænd og kvinder, men der er også en forskel mellem mænd og kvinder i effekten af ​​aspirin behandling. Hos kvinder, synes aspirin behandling for at reducere risikoen for slagtilfælde mere end hos mænd, mens mænd det reducerer risikoen for hjerteanfald mere end det reducerer slagtilfælde.

Tage aspirin for at forebygge hjertesygdomme hos kvinder

Retningslinjer fra European Heart Association opfordre kvinder til at være mere aggressive om at skære deres hjertesygdomme og slagtilfælde risici. En daglig aspirin kan have en række fordele for kvinder, såsom forebyggelse af hjerteanfald og slagtilfælde og reducere risikoen for hjertesygdom.

I retningslinjerne anbefales, at kvinder overveje at tage aspirin - hvilket betyder have en diskussion med din læge om de risici og fordele ved at tage aspirin baseret på din egen individuelle slagtilfælde og hjerteanfald risiko. Må ikke begynde at tage aspirin for hjertesygdomme forebyggelse på egen hånd. Jo højere din risiko for hjerteanfald eller slagtilfælde, jo mere denne risiko reduceres ved at tage aspirin, men jo højere er din risiko for blødning.

Se også