Hjerte arytmier

Definition

Problemer med hjerterytmen (hjerte arytmi) opstår, når de elektriske impulser i dit hjerte, at koordinere din hjerteslag ikke fungerer korrekt, hvilket forårsager dit hjerte til at slå for hurtigt, for langsomt eller uregelmæssigt.

Hjerte arytmier (uh-RITH-me-UHS) kan føles som en flagrende eller galoperende hjerte, og de er ofte harmløse. Dog kan nogle hjerte arytmier forårsage generende - sommetider endda livstruende - tegn og symptomer.

Heart arytmi behandling kan ofte kontrollere eller fjerne uregelmæssige hjerteslag. Hertil kommer, fordi besværlige hjerte arytmier ofte forværres - eller endda forårsaget - ved en svag eller beskadiget hjerte kan du være i stand til at reducere din arytmi risiko ved at vedtage en hjerte-sund livsstil.

Se også

Symptomer

Arytmier må ikke forårsage nogen tegn eller symptomer. Faktisk kan din læge finde du har en arytmi, før du gør det, under en rutinemæssig undersøgelse. Mærkbare tegn og symptomer ikke nødvendigvis betyde, at du har et alvorligt problem, dog.

Mærkbar arytmi symptomer kan omfatte:

 • En flagrende i brystet
 • En racing hjerteslag (takykardi)
 • En langsom hjerterytme (bradykardi)
 • Brystsmerter
 • Åndenød
 • Svimmelhed
 • Svimmelhed
 • Besvimelse (synkope) eller i nærheden af ​​besvimelse

Hvornår skal se en læge
Arytmier kan få dig til at føle sig tidligt hjerteslag, eller du kan føle, at dit hjerte er racing eller slå for langsomt. Andre tegn og symptomer kan være relateret til nedsat blod output fra dit hjerte. Disse omfatter åndenød eller hvæsende vejrtrækning, svaghed, svimmelhed, besvimelse eller i nærheden af ​​besvimelse, og brystsmerter eller ubehag. Søge akut lægehjælp, hvis du pludselig eller ofte oplever nogen af ​​disse tegn og symptomer på et tidspunkt hvor du ikke ville forvente at føle dem.

Ventrikelflimmer (VF) er en type af arytmi, som kan være dødbringende. Det sker, når hjertet slår med hurtige, uregelmæssige elektriske impulser. Dette forårsager pumpning kamre i dit hjerte (ventriklerne) til dirre formålsløst i stedet for at pumpe blod. Uden en effektiv hjerterytme, styrtdykker blodtrykket, afskære blodtilførslen til dine vitale organer. En person med ventrikelflimren vil kollapse inden for få sekunder, og snart vil ikke være vejrtrækning eller har en puls. Hvis dette sker, skal du følge disse trin:

 • Ring 911 eller alarmnummeret i dit område.
 • Hvis der er nogen i nærheden uddannet i hjertestopbehandling (CPR), give hands-only CPR. Det betyder uafbrudt brystkompressioner på omkring 100 et minut, indtil paramedicinere ankommer. For at gøre brystkompressioner, presse hårdt og hurtigt i midten af ​​brystet. Du behøver ikke at gøre kunstigt åndedræt.
 • Hvis du eller nogen i nærheden kender CPR, begynde at levere det, hvis det er nødvendigt. CPR kan hjælpe med at opretholde blodtilførslen til organer indtil en elektrisk stød (defibrillering) kan gives.
 • Find ud af om en automatisk ekstern defibrillator (AED) er tilgængelig i nærheden. Disse bærbare defibrillatorer, som kan levere et elektrisk stød, der kan genstarte hjerteslag, er til rådighed i et stigende antal steder, såsom i fly, politi biler og indkøbscentre. De kan endda købes for dit hjem. Ingen uddannelse er nødvendig. AED vil fortælle dig hvad du skal gøre. De er programmeret til at tillade et chok, når det er relevant.

Se også

Årsager

Mange ting kan føre til eller forårsage en arytmi, herunder:

 • Et hjerteanfald, der er indtruffet lige nu
 • Ardannelse af hjertevæv fra en tidligere hjerteanfald
 • Ændringer til dit hjerte struktur, såsom fra kardiomyopati
 • Blokerede arterier i dit hjerte (koronararteriesygdom)
 • Højt blodtryk
 • Diabetes
 • Overaktiv skjoldbruskkirtel (hyperthyroidisme)
 • Smoking
 • Drikker for meget alkohol eller koffein
 • Stofmisbrug
 • Stress
 • Medicin
 • Kosttilskud og naturlægemidler behandlinger
 • Elektrisk stød
 • Luftforurening

Hvad er en normal hjerterytme?
Når dit hjerte slår, de elektriske impulser, der forårsager den til at optage følge en præcis vej gennem dit hjerte. Enhver afbrydelse i disse impulser kan forårsage en arytmi.

Dit hjerte er opdelt i fire kamre. Kamrene på hver halvdel af dit hjerte danner to tilstødende pumper, med en øvre kammer (atrium) og et nedre kammer (ventrikel).

Under et hjerteslag, atrier kontrakt og udfylde de afslappede hjertekamrene med blod. Denne sammentrækning begynder, når sinusknuden - en lille gruppe af celler i din højre atrium - sender en elektrisk impuls forårsager din højre og venstre forkamre til kontrakten.

Impulsen rejser derefter til midten af ​​dit hjerte, til AV-knuden, der ligger på vejen mellem din forkamre og dine hjertekamre. Herfra forlader impuls AV-knuden og rejser gennem dine hjertekamre.

I et sundt hjerte, sædvanligvis denne proces går glat, hvilket resulterer i en normal hvilepuls på 60 til 100 slag i minuttet. Aircondition atleter ved hvile har normalt en puls mindre end 60 slag i minuttet, fordi deres hjerter er så effektive.

Typer af arytmi
Læger klassificere arytmier ikke kun af, hvor de stammer (forkamre eller ventrikler), men også af den hastighed af hjertefrekvensen de forårsager:

 • . Takykardi (tak-ih-Kahr-dee-uh) Dette henviser til en hurtig hjertebanken - en hvilepuls på over 100 slag i minuttet.
 • . Bradykardi (brad-e-Kahr-dee-uh) Dette henviser til en langsom hjerterytme - en hvilepuls på under 60 slag i minuttet.

Ikke alle takykardier eller bradycardias betyde, at du har en hjertesygdom. For eksempel er det under træning er normalt at udvikle takykardi som hjertet hastigheder op til at give din væv med mere ilt-rige blod.

Takykardier i atrierne
Takykardier oprindelse i atrierne omfatter:

 • Atrieflimren. Denne hurtige og kaotiske slå de atrielle kamre er en almindelig arytmi. Det ofte rammer ældre mennesker. Din risiko for at udvikle atrieflimren stiger med alderen, for det meste på grund af slid og ælde på dit hjerte, især hvis du har haft højt blodtryk eller andre hjerteproblemer. Under atrieflimren, bliver det elektriske signal, der får hjertet til at slå ukoordineret. Den forkamre slog så hurtigt - så hurtigt som 300 eller flere slår et øjeblik - at i stedet for at producere en enkelt insisterende sammentrækning, de kogger (fibrillerer). Atrieflimren kan være farligt for tiden det kan forårsage mere-alvorlige tilstande, såsom slagtilfælde.
 • Atrieflagren. Atrieflagren ligner atrieflimren. Begge kan forekomme, der kommer og går i skiftende mode. De hjerteslag i atrieflagren er mere organiserede og mere-rytmiske elektriske impulser end i atrieflimren.
 • Supraventrikulær takykardi (SVT). SVT er et bredt begreb, der omfatter mange former for arytmi oprindelse over hjertekamrene (supraventrikulære). SVT'er normalt medføre en byge af hurtige hjerteslag, der begynder og slutter pludseligt og kan vare fra sekunder til timer. Disse brister starter ofte, når den elektriske impuls fra et hjerteslag begynder at cirkle flere gange gennem en ekstra bane. Selvom SVT er generelt ikke livstruende i en ellers normal hjerte, kan symptomerne fra racing hjerte føler ganske ubehageligt.
 • Wolff-Parkinson-White-syndrom. En årsag til SVT er kendt som Wolff-Parkinson-White-syndrom. Mennesker med denne betingelse har en ekstra elektrisk vej mellem forkamre og hjertekamre. Denne vej kan tillade elektriske signaler at passere mellem atrierne og ventriklerne uden at passere gennem AV-knuden, hvilket fører til kortslutninger og hurtige hjerteslag.

Takykardier i hjertekamrene
Takykardier forekommer i ventriklerne omfatter:

 • Ventrikulær takykardi (VT). Denne hurtige, regelmæssige hjerteslag er forårsaget af unormale elektriske impulser, der starter i hjertekamrene. Ofte er disse skyldes et problem med elektriske impulser rejser rundt et ar fra en tidligere hjerteanfald. VT kan forårsage hjertekamrene at optage mere end 200 slag i minuttet.

  De fleste VT-episoder forekomme hos mennesker med en form for hjerte-relaterede problem, såsom ar eller skader inden for det hjertekammer muskel fra koronararteriesygdom eller et hjerteanfald. Sommetider VT kan vare 30 sekunder eller mindre (unsustained), og det kan ikke forårsage nogen symptomer, selvom det forårsager ineffektive hjerteslag. Alligevel kan en unsustained VT sætte dig i risiko for mere-alvorlige ventrikulære arytmier, såsom længerevarende (vedvarende) VT. En episode med vedvarende VT er en medicinsk nødsituation. Uden omgående medicinsk behandling, ofte vedvarende ventrikulær takykardi forværres i ventrikelflimmer.

 • Ventrikelflimmer. I ventrikelflimmer, forårsager hurtige, kaotiske elektriske impulser dine hjertekamrene at skælve formålsløst i stedet for at pumpe blod. Uden en effektiv hjerterytme, styrtdykker dit blodtryk, afskære blodtilførslen til dine vitale organer - herunder din hjerne. De fleste mennesker mister bevidstheden i løbet af sekunder og kræver øjeblikkelig lægehjælp, herunder brystkompressioner, defibrillering og genoplivningsudstyr (CPR). Dine chancer for at overleve er bedre, hvis brystkompressioner er leveret indtil dit hjerte kan blive chokeret tilbage i en normal rytme med en enhed kaldet en defibrillator. Uden CPR-eller defibrillering død resultater på få minutter. De fleste tilfælde af ventrikelflimren er knyttet til en eller anden form for hjertesygdom. Ventrikelflimmer ofte udløst af et hjerteanfald.
 • Langt QT-syndrom. Langt QT-syndrom (LQTS) er en hjertesygdom, der medfører en øget risiko for hurtige, kaotiske hjerteslag. De hurtige hjerteslag, forårsaget af ændringer i det elektriske system i dit hjerte, kan føre til besvimelse, som kan være livstruende. I nogle tilfælde kan din hjertets rytme være så uberegnelig, at det kan forårsage pludselige død.

  Du kan være født med en genetisk mutation, der sætter dig i risiko for langt QT-syndrom. Desuden mere end 50 medikamenter, mange af dem fælles, kan forårsage langt QT-syndrom. Nogle medicinske tilstande, såsom medfødte hjertefejl, også kan forårsage langt QT-syndrom.

Bradykardi - en langsom hjerterytme
Selv om en puls under 60 slag i minuttet mens resten betragtes som bradykardi, er en lav hvilepuls ikke altid signalere et problem. Hvis du er fysisk fit, kan du have en effektiv hjerte kan pumpe en tilstrækkelig forsyning af blod med færre end 60 slag i minuttet i hvile. Men hvis du har en langsom puls og dit hjerte er ikke pumpe nok blod, kan du have en af ​​flere bradycardias, herunder:

 • Syg sinus. Hvis din sinusknuden, som er ansvarlig for at tempoet i dit hjerte, ikke sender impulser korrekt, kan din puls være for langsom, eller det kan fremskynde og bremse med mellemrum. Syg sinus kan også være forårsaget af ardannelse nær sinusknuden, der er langsommere, afbryde eller blokere vandring af impulser.
 • Ledningsblok. En blok af din hjertets elektriske veje kan forekomme i eller i nærheden AV-knuden, der ligger på vejen mellem din forkamre og dine hjertekamre. En blok kan også forekomme langs andre veje til hver ventrikel. Afhængigt af placering og typen af ​​blok, kan impulser mellem den øvre og nedre halvdele af dit hjerte blive bremset eller blokeret. Hvis signalet er helt blokeret, kan visse celler i AV-knuden eller ventrikler lave en stabil, selv om der normalt langsommere hjerteslag. Nogle blokke kan forårsage nogen tegn eller symptomer, og andre kan forårsage sprunget beats eller bradycardi.
Hjerte arytmier. Takykardi (tak-ih-Kahr-dee-uh).
Hjerte arytmier. Takykardi (tak-ih-Kahr-dee-uh).

Præmatur hjerteslag
Selv om det ofte føles som en sprunget hjerteslag, en for tidlig hjerteslag er faktisk en ekstra beat. Selvom du måske føler en lejlighedsvis tidlig beat, det sjældent betyder, at du har et mere alvorligt problem. Alligevel kan en for tidlig slag udløse en længerevarende arytmi - især hos mennesker med hjertesygdomme. Præmatur hjerteslag er ofte forårsaget af stimulanser såsom koffein fra kaffe, te og læskedrikke; over-the-counter koldt retsmidler indeholder pseudoephedrin, og nogle astma medicin.

Se også

Risikofaktorer

Visse faktorer kan øge din risiko for at udvikle en arytmi. Heriblandt:

 • Koronararteriesygdom, andre hjerteproblemer og tidligere hjerteoperation. Indsnævret hjertet arterier, hjerteanfald, unormal ventiler, før hjertekirurgi, kardiomyopati og andre skader på hjertet er risikofaktorer for næsten enhver form for arytmi.
 • Højt blodtryk. Dette øger din risiko for at udvikle koronar hjertesygdom. Det kan også forårsage væggene i dit venstre ventrikel til at blive stiv og tyk, hvilket kan ændre, hvordan elektriske impulser rejse gennem dit hjerte.
 • Medfødt hjertesygdom. Være født med et hjerte abnormitet kan påvirke dit hjerte rytme.
 • Problemer med skjoldbruskkirtlen. Dit stofskifte fremskynder når din skjoldbruskkirtel frigiver for meget thyroid hormon. Dette kan forårsage hurtig eller uregelmæssig hjerterytme og kan være forbundet med atrieflimren. Dit stofskifte bremser, når din skjoldbruskkirtlen ikke frigive nok skjoldbruskkirtel hormon, hvilket kan forårsage en bradykardi.
 • Medicin og kosttilskud. Over-the-counter hoste og forkølelse medicin, der indeholder pseudoephedrin og visse receptpligtige lægemidler kan bidrage til arytmi udvikling.
 • Diabetes. Din risiko for at udvikle koronararteriesygdom og højt blodtryk øger med ukontrolleret diabetes.
 • Obstruktiv søvnapnø. Denne lidelse, hvor din vejrtrækning afbrydes under søvn, kan øge din risiko for bradykardi, atrieflimren og andre arytmier.
 • . Elektrolytforstyrrelser stoffer i dit blod kaldes elektrolytter - såsom kalium, natrium, calcium og magnesium - help udløser og leder de elektriske impulser i dit hjerte. Elektrolyt niveauer, der er for høj eller for lav, kan påvirke din hjertets elektriske impulser og bidrage til arytmi udvikling.
 • Drikker for meget alkohol. Drikke for meget alkohol kan påvirke de elektriske impulser i hjertet eller øge risikoen for at udvikle atrieflimren. Faktisk er udviklingen af ​​atrieflimren efter en episode af tunge drikke undertiden kaldet "ferie hjerte syndrom." Kronisk alkoholmisbrug kan forårsage dit hjerte til at slå mindre effektivt og kan føre til kardiomyopati.
 • Koffein eller nikotin brug. Koffein, nikotin og andre stimulanser kan forårsage dit hjerte til at slå hurtigere, og kan bidrage til udviklingen af mere-alvorlige arytmier. Illegale stoffer, såsom amfetamin og kokain, kan dybt påvirke hjertet og føre til mange typer af arytmi eller pludselig død på grund af ventrikelflimren.

Se også

Komplikationer

Visse arytmier kan øge din risiko for at udvikle sygdomme som:

 • Slagtilfælde. Når dit hjerte dirrer, er det ude af stand til at pumpe blodet effektivt, hvilket kan forårsage blod til pool. Dette kan forårsage blodpropper til at danne. Hvis en blodprop bryder løs, kan det rejse til og hindre en hjerne arterie, der forårsager et slagtilfælde. Dette kan beskadige en del af din hjerne eller føre til døden. For folk, der har atrieflimren, kan medicin warfarin (Coumadin), eller dabigatran (Pradaxa), eller rivaroxaban (Xarelto) bidrage til at forebygge blodpropper, som kan forårsage et slagtilfælde.
 • Hjertesvigt. Dette kan opstå, hvis dit hjerte pumper ineffektivt i en længere periode på grund af en bradykardi eller takykardi, såsom atrieflimren. Sommetider styre hastigheden af ​​en arytmi, der er årsag hjertesvigt kan forbedre dit hjertets funktion.

Se også

Forberedelse til Deres udnævnelse

Hvis du tror du kan have et hjerte arytmi, lave en aftale med din familie læge. Hvis et hjerte arytmi er fundet tidligt, kan behandlingen være lettere og mere effektiv. Til sidst, men kan du blive henvist til en hjerte specialist (kardiolog).

Hvis dit hjerte arytmi fortsætter i mere end et par minutter, eller er ledsaget af besvimelse, åndenød eller brystsmerter, ringe 911 eller din lokale alarmnummer eller har nogen køre dig til den nærmeste skadestue.

Fordi udnævnelser kan være kort, og fordi der ofte en masse jord til at dække, er det en god ide at være forberedt til din udnævnelse. Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at få klar til din udnævnelse, og hvad de kan forvente fra din læge.

Hvad du kan gøre

 • Vær opmærksom på eventuelle pre-udnævnelse restriktioner. På det tidspunkt, du foretager udnævnelsen, skal du huske at spørge, om der er noget du behøver at gøre på forhånd, såsom begrænse din kost. Du kan få brug for at gøre dette, hvis din læge ordrer eventuelle blodprøver.
 • Skriv ned nogen symptomer, du oplever, herunder enhver, der kan synes relateret til hjerte arytmi.
 • Skriv nede personlige oplysninger, herunder en familie historie af hjertesygdomme, slagtilfælde, forhøjet blodtryk eller diabetes, og eventuelle vigtige påvirkninger eller nyere liv ændringer.
 • Lav en liste over alle lægemidler, vitaminer eller kosttilskud, som du tager.
 • Tag et familiemedlem eller en ven med, hvis det er muligt. Nogle gange kan det være svært at huske alle de oplysninger, du i løbet af en udnævnelse. Nogen, der ledsager kan du huske noget, du gik glip af eller har glemt.
 • Skriv ned spørgsmål at spørge din læge.

Din tid med din læge er begrænset, så forbereder en liste af spørgsmål vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af din tid sammen. Liste dine spørgsmål fra vigtigst for mindst vigtigt i tilfælde tiden løber ud. For hjerte arytmier, omfatter nogle grundlæggende spørgsmål at spørge din læge:

 • Hvad er den mest sandsynlige årsag til mine symptomer?
 • Er der andre mulige årsager til mine symptomer?
 • Hvilke former for test skal jeg bruge? Skal jeg nødt til at gøre noget for at forberede sig på disse tests?
 • Hvad er den bedste behandling?
 • Er der nogen fødevarer eller drikkevarer, som du anbefaler jeg undgå? Er der noget, du antyder, at jeg føje til min kost?
 • Hvad er et passende niveau af fysisk aktivitet?
 • Hvor ofte skal jeg blive screenet for hjertesygdom eller andre komplikationer af en arytmi?
 • Jeg har andre sundhedsmæssige forhold. Hvordan kan jeg bedst håndtere disse betingelser sammen?
 • Er der en generisk alternativ til den medicin, du ordineres?
 • Er der nogen brochurer eller andet trykt materiale, som jeg kan tage med mig hjem? Hvilke hjemmesider vil du anbefale at besøge?

Hvad kan du forvente fra din læge
Din læge vil sandsynligvis spørge dig en række spørgsmål. Være klar til at besvare dem, kan bestille tid til at gå over alle punkter, du ønsker at bruge mere tid på. Din læge kan spørge:

 • Hvornår har du først begynder oplever symptomer?
 • Har dine symptomer været konstant, eller skal de komme og gå?
 • Hvor alvorlig er dine symptomer?
 • Er noget ser ud til at forbedre dine symptomer?
 • Hvad, hvis noget, synes at forværre dine symptomer?

Se også

Test og diagnose

At diagnosticere et hjerte arytmi, kan din læge bede om - eller teste for - forhold, der kan udløse din arytmi, såsom hjertesygdom eller et problem med din skjoldbruskkirtlen. Lægen kan også udføre hjerte-overvågning tests specifikke for arytmier. Disse kan omfatte:

 • Elektrokardiogram (EKG). Under en EKG, er sensorer (elektroder), der kan afsløre den elektriske aktivitet i dit hjerte er knyttet til dit bryst og undertiden dine lemmer. Et EKG måler timingen og varigheden af ​​hver elektrisk fase i dit hjerteslag.
 • Holter monitor. Denne bærbare EKG-enhed kan bæres i en dag eller mere til at registrere dit hjerte aktivitet som du går om din rutine.
 • Begivenhed monitor. Ved sporadiske arytmier, du holder denne bærbare EKG enhed derhjemme, det sidder i din krop og trykke på en knap, når du har symptomer. Dette lader din læge tjekke din hjerterytme ved dine symptomer.
 • Ekkokardiografi. I denne noninvasive test, bruger en håndholdt enhed (transducer) placeret på dit bryst lydbølger til at producere billeder af dit hjerte størrelse, struktur og bevægelse.

Hvis din læge ikke finde en arytmi under disse prøvninger, kan han eller hun forsøger at udløse din arytmi med andre tests, der kan omfatte:

 • Stress test. Nogle arytmier udløses eller forværres af motion. Under en stress test, vil du blive bedt om at træne på et løbebånd eller stationær cykel, mens dit hjerte aktivitet overvåges. Hvis du har svært ved at træne, kan lægen bruge et lægemiddel til at stimulere dit hjerte på en måde, der ligner til at udøve.
 • Tilt table test. Din læge kan anbefale denne test, hvis du har haft besvimelsesanfald. Din puls og blodtryk overvåges, som du ligger fladt på et bord. Tabellen er derefter vippes, som hvis du stod op. Lægen bemærker, hvordan dit hjerte og nervesystem, som styrer det reagerer på ændringen i vinklen.
 • Elektrofysiologiske tests og kortlægning. I denne test tippet tynde, fleksible rør (katetre) med elektroder føres igennem dine blodkar til en række spots i dit hjerte. Når først på plads, kan elektroderne kortlægge udbredelsen af ​​elektriske impulser gennem dit hjerte. Derudover kan din hjertespecialist bruge elektroderne til at stimulere dit hjerte til at slå til priser, der kan udløse - eller stå - en arytmi. Dette giver din læge for at se placeringen af ​​arytmi og hvad der kan forårsage det.

Se også

Behandlinger og medicin

Hvis du har en arytmi, kan behandlingen eller måske ikke være nødvendig. Normalt er det kun nødvendigt, hvis arytmi forårsager betydelige symptomer eller hvis det er at sætte dig i risiko for en mere alvorlig arytmi eller arytmi komplikation.

Behandling langsomme hjerteslag
Hvis langsomme hjerteslag (bradycardias) ikke har en årsag, der kan korrigeres - såsom lavt thyroideahormonniveauerne eller et lægemiddel bivirkning &dmash; læger ofte behandler dem med en pacemaker, fordi der ikke er nogen medicin, der kan pålideligt fremskynde din hjerte. En pacemaker er en lille enhed, der er normalt implanteret i nærheden af ​​din kraveben. En eller flere elektrode spids ledninger løber fra pacemakeren gennem dine blodkar til din indre hjerte. Hvis din puls er for langsom, eller hvis det holder, pacemakeren udsender elektriske impulser, der stimulerer dit hjerte til at slå på en stabil, ordentlig hastighed.

Behandling hurtige hjerteslag
For hurtige hjerteslag (takykardier), kan behandlinger omfatter en eller flere af følgende:

 • Vagus manøvrer. Du kan være i stand til at stoppe en arytmi, der begynder over den nederste halvdel af dit hjerte (supraventrikulær takykardi eller SVT) ved hjælp af særlige manøvrer, der omfatter holde vejret og dræning, dunker dit ansigt i isvand eller hoste. Disse manøvrer påvirke nervesystemet, der styrer din hjerterytme (vagus nerver), som ofte forårsager din puls til at bremse.
 • Medicin. Mange typer af takykardier reagerer godt på antiarytmiske medikamenter. Selvom de ikke helbrede problemet, kan de reducere episoder af takykardi eller sinke hjerte, når en episode opstår. Visse medikamenter kan bremse dit hjerte så meget, at du måske har brug for en pacemaker. Det er meget vigtigt at tage nogen antiarytmisk medicin nøjagtigt som anvist af din læge for at minimere komplikationer.

  Hvis du har atrieflimren, vil din læge sandsynligvis ordinere blodfortyndende medicin - såsom warfarin (Coumadin), eller dabigatran (Pradaxa), eller rivaroxaban (Xarelto) - for at hjælpe med at holde farlige blodpropper fra formning. Disse stoffer kan forårsage overdreven blødning. Dabigatran anbefales ikke til behandling af atrieflimren i enhver, der har mekaniske hjerteklapper.

 • Kardioversion. Hvis du har en takykardi, der starter i den øverste halvdel af dit hjerte (forkamre), herunder atrieflimren, kan lægen bruge konvertering, hvilket er et elektrisk stød bruges til at nulstille dit hjerte til sin regelmæssige rytme. Normalt dette sker eksternt i en overvåget indstilling, og du er givet medicin til at slappe af dig under proceduren, så der er ikke tale om smerter. Emergency kardioversion (defibrillering) er også brugt til ventrikulær takykardi og hjerteflimmer.
 • Ablation terapi. I denne procedure, er en eller flere katetre gevind gennem dine blodkar til din indre hjerte. De er placeret på områder af dit hjerte, at din læge mener er kilder til din arytmi. Elektroder på kateterspidserne opvarmes med radiofrekvens energi. En anden fremgangsmåde involverer afkøling spidserne af katetre, der fryser problemet væv. Enten metode ødelægger (ablates) en lille plet af hjerte væv og skaber en elektrisk blok langs vej, der får din arytmi. Normalt stopper din arytmi.

Implantabelt udstyr
Behandling for hjerte arytmier også kan involvere brug af en implanterbar indretning:

 • Pacemaker. En pacemaker er en implanterbar enhed, der hjælper med at regulere langsomme hjerteslag (bradykardi). En lille enhed er placeret under huden i nærheden af ​​kravebenet i et mindre kirurgisk indgreb. En isoleret ledning strækker sig fra enheden til hjertet, hvor det er permanent forankret.

  Hvis en pacemaker registrerer en puls, der er for langsom eller ingen hjerteslag overhovedet, udsender elektriske impulser, der stimulerer dit hjerte til at fremskynde eller begynder at slå igen. De fleste pacemakere har en sensor, der slår dem fra, når din puls er over et vist niveau. Det viser igen, når din puls er for langsom.

 • Implantable cardioverter-defibrillator (ICD). Din læge kan anbefale denne enhed, hvis du er i høj risiko for at udvikle en faretruende hurtigt eller uregelmæssigt hjerteslag i den nederste halvdel af dit hjerte (ventrikulær takykardi eller ventrikel flimren).
 • En ICD er en batteridrevet enhed, der er implanteret i nærheden af ​​venstre kraveben. En eller flere elektrode spids ledninger fra ICD løbe gennem venerne til hjertet. ICD overvåger løbende din hjerterytme. Hvis den registrerer en rytme, der er for langsom, det gangarter hjertet som en pacemaker ville. Hvis det finder VT eller VF, den sender lave-eller højenergi stød for at nulstille hjertet til en normal rytme.

Forberedelse til din udnævnelse. Bradykardi (brad-e-Kahr-dee-uh).
Forberedelse til din udnævnelse. Bradykardi (brad-e-Kahr-dee-uh).

Kirurgiske behandlinger
I nogle tilfælde kan kirurgi være den anbefalede behandling for hjerte arytmier:

 • Maze procedure. Dette indebærer dels en række kirurgiske snit i den øverste halvdel af dit hjerte (atrier). Disse helbrede ind omhyggeligt placeret ar i hjertets forkamre, der danner grænser, der tvinger elektriske impulser i dit hjerte til at rejse korrekt at forårsage hjertet til at slå effektivt. Proceduren er effektive, men fordi det kræver operation, er det normalt forbeholdt folk, der ikke reagerer på andre behandlinger, eller for dem, der har hjerteoperation af andre årsager. Kirurgen kan anvende et instrument til påføring ekstrem kulde til væv (cryoproben) eller en håndholdt radiofrekvens sonde, snarere end en skalpel for at skabe ar.
 • Bypassoperation. Hvis du har svær koronararteriesygdom foruden hyppig ventrikulær takykardi, kan din læge anbefale bypassoperation. Dette kan forbedre blodforsyningen til hjertet og reducere hyppigheden af ​​din ventrikulær takykardi.

Se også

Livsstil og hjem retsmidler

Mange arytmier kan være skylden på underliggende hjertesygdom, så din læge kan foreslå, at der ud til andre behandlinger, du foretager livsstilsændringer, der vil holde dit hjerte så sunde som muligt. Gøre sunde livsstilsændringer kan også hjælpe med at forhindre hjerte arytmier at udvikle sig i første omgang.

Disse livsstilsændringer kan omfatte:

 • Spise hjerte-sunde fødevarer
 • Øge din fysisk aktivitet
 • Rygestop
 • Skære ned på koffein og alkohol
 • At finde måder at reducere mængden af ​​stress i dit liv
 • Undgå stimulerende medicin, såsom medicin fundet i over-the-counter behandlinger for forkølelse og tilstoppet næse

Den rolle af omega-3 fedtsyrer, et næringsstof findes primært i fisk, i forebyggelse og behandling af arytmier er endnu ikke klart. Men det ser ud som om dette stof kan være nyttige i forebyggelse og behandling af visse arytmier.

Se også