Graviditet uge for uge

Prænatal test: Er det rigtige for dig?

Prænatal test kan give værdifulde oplysninger om dit barns helbred. Forstå de risici og fordele, og hvor prænatal test kan påvirke prænatal pleje.

Graviditet er en tid med stor forventning - og angst.

Du kan være undrende, hvis du vil opleve komplikationer, eller hvis dit barn vil have helbredsproblemer. Finde trøst i det faktum, at de fleste babyer bliver født sundt. Alligevel kan du oplysninger om dit barns helbred, end hvad din sundhedspleje udbyder kan observere.

Indtast prænatal test.

Typer af prænatal test

Prænatal test omfatter både screeningsundersøgelser og diagnostiske tests:

  • . Screeningtest Prænatal screening test kan identificere, om dit barn er mere tilbøjelige til at have visse betingelser - men som regel kan ikke lave en endelig diagnose. Generelle screeningstest, såsom blodprøver og ultralyd, er rutine i de fleste graviditeter. Specifikke screeningstest, såsom første og andet trimester screening for unormale kromosomer, også kan blive tilbudt. Screeningsundersøgelser ikke udgør nogen risiko for mor eller barn.
  • Diagnostiske test Hvis en screening test viser et muligt problem -. Eller din alder, familie historie eller sygehistorie sætter dig i øget risiko for at få et barn med en genetisk problem - du måske overveje en mere invasiv prænatal diagnostisk test. En diagnostisk test er den eneste måde at være sikker på en diagnose. Nogle diagnostiske tests, såsom chorion villus prøvetagning eller fostervandsprøve, bære en lille risiko for abort.
Graviditet uge for uge. Hvad vil du gøre med testresultaterne?
Graviditet uge for uge. Hvad vil du gøre med testresultaterne?

På trods af disse klare definitioner har de seneste ændringer i teknologi sløret linjen mellem traditionel og diagnostiske test.

For eksempel er en ny blodprøve for Downs syndrom nu tilgængelige i nogle områder. Testen analyserer føtal DNA cirkulerer i en mors blodbanen. Hvis en traditionel screening test viser en høj risiko for Downs syndrom, kan den nye blodprøve definere risikoen mere tydeligt. Selv om det ikke betragtes som en diagnostisk test, kan et normalt resultat eliminere behovet for mere invasiv diagnostisk test.

Se også

Prænatal test: Er det rigtige for dig?

Spørgsmål at overveje

Prænatal screening test for føtale abnormaliteter er valgfri. Det er vigtigt at træffe en informeret beslutning om prænatal test, især hvis du screening for føtale forhold, der ikke kan behandles.

  • Hvad vil du gøre med testresultaterne? Normale resultater kan lette din angst. Men hvis prænatal test indikerer, at dit barn kan have en misdannelse, kan du blive konfronteret med wrenching beslutninger - såsom hvorvidt at fortsætte graviditeten. På den anden side, kan du velkommen mulighed for at planlægge for din babys pleje i forvejen.
  • Vil oplysningerne forme din prænatal pleje? Nogle prænatal test opdage problemer, der kan behandles under graviditet. I andre tilfælde, advarer prænatal test din sundhedspleje udbyder til en tilstand, der kræver øjeblikkelig behandling efter fødslen.
  • Hvor nøjagtig er resultatet? Prænatal test er ikke perfekt. Satsen for falsk negative og falsk-positive resultater varierer fra test til test.
  • Hvilke risici afvejes risikoen for specifikke prænatal test -? Såsom angst, smerte eller mulig abort - i forhold til værdien af at kende resultaterne.
  • Hvad er bekostning? Forsikringsdækning for prænatal test varierer. Hvis testen du overvejer ikke er dækket af din forsikring planen, er du villig og i stand til at dække omkostningerne af testen på din egen?

Beslutningen er din

Prænatal test kan give oplysninger, der påvirker din prænatal pleje. Husk dog, nogle screeningstest introducere behovet for omhyggelige personlige beslutninger. I sidste ende er beslutningen om at forfølge prænatal test er op til dig.

Hvis du er bekymret for prænatal test, diskutere fordele og risici med din sundhedspleje udbyder. Du kunne også mødes med en genetisk rådgiver for en mere grundig evaluering.

En genetisk rådgiver kan hjælpe dig med at forstå:

  • Oddsene for dit barn at udvikle en bestemt tilstand
  • Hvordan tilstanden ville påvirke dit barns liv, herunder dit barns fysiske og mentale udvikling og livskvalitet
  • Mulige behandlingsmuligheder, hverken under graviditet eller efter fødslen

At tage sig tid til at vurdere dine muligheder vil hjælpe dig med at træffe den bedste beslutning for dig og din baby.

Se også