Gennemførelse af de store arterier

Definition

Gennemførelse af de store arterier er en alvorlig, men sjælden hjertefejl til stede ved fødslen (medfødt), hvor de to hovedfærdselsårerne forlader hjertet er vendt (gennemført). Gennemførelse af de store arterier ændrer den måde blod cirkulerer gennem kroppen, efterlader en mangel på ilt i blodet, der strømmer fra hjertet til resten af ​​kroppen. Uden en tilstrækkelig forsyning af iltet blod, kan kroppen ikke fungere ordentligt, og dit barn står over for alvorlige komplikationer eller død uden behandling.

Gennemførelse af de store arterier er normalt påvises inden for de første timer til uger af livet.

Korrigerende kirurgi hurtigt efter fødslen er den sædvanlige behandling for gennemførelse af de store arterier. At have en baby med gennemførelse af de store arterier kan være alarmerende, men med den rette behandling, er udsigterne lovende.

Se også

Symptomer

Gennemførelse af de store arterier symptomer omfatter:

 • Blå farve af huden (cyanose)
 • Åndenød
 • Manglende appetit
 • Dårlig vægtøgning

Hvornår skal se en læge
Gennemførelse af de store arterier er ofte opdages, så snart dit barn er født eller i løbet af den første uge af livet. Hvis tegn og symptomer ikke syntes på hospitalet, søge akut lægehjælp, hvis du opdager, at dit barn udvikler blålig misfarvning af huden (cyanose), især under inddragelse af læber og ansigt.

Se også

Årsager

Gennemførelse af de store arterier forekommer under fosterets vækst, når dit barns hjerte er ved at udvikle. Hvorfor denne defekt opstår, er ukendt i de fleste tilfælde.

Normalt lungepulsåren - hvilket fører blod fra hjertet til lungerne for at modtage ilt - er fastgjort til den nederste højre kammer (højre ventrikel). Fra lungerne, går iltet blod til dit hjerte øverste venstre kammer (venstre forkammer), gennem mitralklappen ind i den nederste venstre kammer (venstre ventrikel). Aorta normalt er knyttet til den venstre ventrikel. Det bærer iltet blod ud af dit hjerte tilbage til resten af ​​kroppen.

Gennemførelse af de store arterier. Mangel på ilt til væv.
Gennemførelse af de store arterier. Mangel på ilt til væv.

I omsætningen af ​​de store arterier, er holdninger lungepulsåren og aorta tændt. Lungepulsåren er forbundet til den venstre ventrikel, og aorta er forbundet til højre hjertekammer. Iltfattigt blod cirkulerer gennem højre side af hjertet og tilbage til kroppen uden at passere gennem lungerne. Iltet blod cirkulerer gennem venstre side af hjertet og højre tilbage i lungerne uden at blive rundsendt til resten af ​​kroppen.

Cirkulation af iltfattigt blod gennem kroppen får huden til at have en blå nuance (cyanose). På grund af dette, er gennemførelse af de store arterier kaldes en medfødt cyanotiske hjertefejl.

Selv om nogle faktorer, såsom røde hunde eller andre virale sygdomme under graviditeten, moderens alder over 40, eller moderens sukkersyge, kan øge risikoen for denne tilstand, i de fleste tilfælde årsagen er ukendt.

Se også

Risikofaktorer

Selv om den nøjagtige årsag til gennemførelse af de store arterier er ukendt, kan adskillige faktorer øger risikoen for et barn blive født med denne tilstand, herunder:

 • En historie af tysk mæslinger (røde hunde), eller en anden viral sygdom hos moderen under graviditeten
 • En familie historie for gennemførelsen af ​​de store arterier eller anden medfødt hjertefejl
 • Dårlig ernæring under graviditet
 • Drikke alkohol under graviditeten
 • En mor ældre end 40 år
 • En mor, som har dårligt kontrolleret diabetes
 • Downs syndrom i baby

Se også

Komplikationer

Potentielle komplikationer af gennemførelse af de store arterier kan nævnes:

 • Mangel på ilt til væv. Dit barns væv får for lidt ilt, (hypoxi). Medmindre der er nogle blanding af ilt-rige blod og iltfattigt blod i din babys krop, vil han eller hun ikke være i stand til at overleve.
 • Hjertesvigt Hjertesvigt -. En tilstand, hvor hjertet ikke kan pumpe nok blod til at opfylde kroppens behov - kan udvikle sig over tid, fordi det højre hjertekammer pumper under højere tryk end normalt. Denne ekstra stress kan gøre en muskel i højre hjertekammer stiv eller svage.
 • Lungeskade. Manglen på iltet blod medfører skade på lungerne, hvilket gør vejrtrækning vanskelig.
Forberedelse til din udnævnelse. Få en komplet familie historie for begge sider af dit barns familie.
Forberedelse til din udnævnelse. Få en komplet familie historie for begge sider af dit barns familie.

Kirurgi er påkrævet for alle babyer med gennemførelse af de store arterier tidligt i livet, som regel inden for den første uge. Komplikationer ved operation for at korrigere gennemførelsen af ​​de store arterier kan opstå senere i livet, herunder:

 • Forsnævring af arterierne, der leverer blod til hjertet (kranspulsårerne)
 • Hjerterytmen (arytmi)
 • Heart muskelsvaghed eller stivhed fører til hjertesvigt
 • Utætte hjerteklapper

Se også

Forberedelse til Deres udnævnelse

Dit barns læge kan mistænke en medfødt hjertefejl, hvis dit barn har blålig hud fra fødslen. Du vil derefter blive henvist til en pædiatrisk hjerte specialist (kardiolog) til diagnose og behandling. Gennemførelse af de store arterier er normalt diagnosticeres på hospitalet kort efter fødslen, der fører til akut konsultation med pædiatriske kardiologer og hjerte-kirurger. Nødprocedurer er ofte behov for at forbedre dit barns ilt-niveau.

Du vil sandsynligvis ikke have tid til at forberede sig til dit første møde med dit barns læge, fordi det vil ske hurtigt efter fødslen, men for fremtidige besøg følgende information kan være til hjælp.

Hvad du kan gøre

 • Få en komplet familie historie for begge sider af dit barns familie. Find ud af, om nogen i dit barns familie nogensinde blev født med en hjertefejl.
 • Spørg et familiemedlem eller en ven til at være sammen med dig, hvis det er muligt. Nogle gange kan det være svært at huske alle de oplysninger til dig, og fordi du er så bekymret for din baby, kan du gå glip noget lægen siger, eller du kan glemme nogle detaljer.
 • Skriv ned spørgsmål at spørge din læge.

For gennemførelse af de store arterier, omfatter nogle grundlæggende spørgsmål at spørge din læge:

 • Hvad forårsagede dette ske til min baby?
 • Hvilke behandlinger er tilgængelige, og hvilke vil du anbefale?
 • Hvad sker der, hvis mit barn ikke har operationen?
 • Efter operationen, vil mit barn har nogen dvælende problemer?
 • Vil mit barn har nogen aktivitet restriktioner?
 • Er der nogen brochurer eller andet trykt materiale, som jeg kan tage med mig hjem? Hvilke hjemmesider vil du anbefale at besøge?

Ud over de spørgsmål, du har forberedt at spørge din læge, tøv ikke med at stille spørgsmål under din udnævnelse når du ikke forstår noget.

Hvad kan du forvente fra din læge
Din læge vil sandsynligvis spørge dig en række spørgsmål, såsom:

 • Er der en familie historie hjertesygdom ved fødslen?
 • Har du oplevet nogen væsentlige sygdomme eller tage medicin, mens gravid?
 • Har du bemærket, at dit barn har blålig hud, besvær fodring eller åndedrætsbesvær?

Se også

Test og diagnose

Selvom det er muligt dit barns gennemførelse af de store arterier kan diagnosticeres før fødslen, kan det være svært at diagnosticere. Prænatal test for gennemførelse af de store arterier er normalt ikke udføres, medmindre din læge har mistanke om dit barn kan have medfødt hjertesygdom. Når dit barn er født, vil hans eller hendes læge straks mistanke om en hjertefejl, såsom gennemførelse af de store arterier, hvis dit barn har blå-farvet hud (cyanose), eller hvis dit barn har problemer med at trække vejret.

Nogle gange, blålig hudfarve er ikke så mærkbar, hvis dit barn har en anden hjertefejl, såsom et hul i mur, der adskiller højre og venstre kamre af hjertet (skillevæg), der er så nogle iltet blod til at rejse gennem krop. Hvis hullet er i de øverste kamre i hjertet, kaldes det en atrial septal defekt. I de nedre kamre i hjertet, er defekt kaldes en ventrikelseptumdefekt. Det er også muligt dit barn kunne have en åben ductus arteriosus - en åbning mellem hjertets to store blodkar, aorta og lungepulsåren - der tillader ilt-rige og iltfattigt blod for at blande.

Som dit barn bliver mere aktiv, vil hjertefejl ikke tillade nok blod igennem og til sidst cyanose bliver indlysende.

Dit barns læge kan også mistanke om en hjertefejl, hvis han eller hun hører en mislyd - en unormal susen lyd forårsaget af turbulent blodgennemstrømning.

En fysisk eksamen alene er ikke nok til at præcist at diagnosticere gennemførelse af de store arterier, dog. En eller flere af de følgende test er nødvendige for en nøjagtig diagnose:

 • . Ekkokardiografi En ekkokardiografi er en ultralydsscanning af hjertet - det bruger lydbølger, hoppe ud dit barns hjerte og producere levende billeder, der kan ses på en videoskærm. Læger anvende denne test til at diagnosticere gennemførelse af de store arterier ved at kigge på positionen af ​​aorta og lungepulsåren. Ekkokardiogrammer kan også finde associerede hjertefejl, såsom en ventrikelseptumdefekt, atrial septal defekt, eller patent ductus arteriosus.
 • Bryst x-ray. Selv om en røntgenundersøgelse ikke giver en endelig diagnose for gennemførelsen af de store arterier, det gør så lægen kan se dit barns hjerte størrelse og placering af aorta og lungepulsåren.
 • Elektrokardiogram. Et elektrokardiogram registrerer den elektriske aktivitet i hjertet, hver gang det kontrakter. Under denne procedure er pletter med ledninger (elektroder) placeret på dit barns bryst, håndled og ankler. Elektroderne foranstaltning elektrisk aktivitet, som er registreret på papir.
 • Hjertekateterisation. Denne procedure er typisk kun ske, når andre tests, såsom ekkokardiografi, viser ikke nok oplysninger til at stille en diagnose. Under en hjertekateterisation, væver læge indsætter en tynd fleksibel rør (kateter) i en arterie eller vene i dit barns lysken og det op til hans eller hendes hjerte. Et farvestof indsprøjtes gennem kateteret til at gøre dit barns hjerte strukturer synlige på røntgenbilleder. Kateteret måler også trykket i kamrene i dit barns hjerte og blodkar. Hjertekateterisation kan ske hurtigst muligt at udføre en midlertidig behandling for gennemførelse af de store arterier (ballon atrial septostomy).

Se også

Behandlinger og medicin

Alle spædbørn med gennemførelse af de store arterier brug operation for at korrigere fejlen.

Før operation
Dit barns læge kan anbefale flere muligheder for at hjælpe med at styre den betingelse, før korrigerende kirurgi. De omfatter:

 • Medicin. Medicinen prostaglandin E1 (alprostadil) hjælper med at holde forbindelsen mellem aorta og lungepulsåren åben (ductus arteriosus), øge blodgennemstrømningen og forbedre blanding af iltfattigt og iltet blod indtil kirurgi kan udføres.
 • Atriel septostomy Denne procedure -. Normalt udføres ved hjælp af hjertekateterisation snarere end kirurgi - forstørrer en naturlig sammenhæng mellem hjertets øvre kamre (atrier). Det giver mulighed for ilt-rige og iltfattigt blod til at blande og resulterer i forbedret ilttilførsel til dit barns krop.

Kirurgi
Kirurgiske muligheder kan nævnes:

 • Arteriel switch operation. Dette er kirurgi, der kirurger oftest bruge til at løse gennemførelse af de store arterier. Læger normalt udfører denne operation inden for den første måned af livet.

  Under en arteriel switch operation er lungepulsåren og aorta flyttet til deres normale positioner: Den lungepulsåren er forbundet til højre hjertekammer og aorta er forbundet til den venstre ventrikel. Kranspulsårerne også påsættes igen til aorta.

  Hvis dit barn har en ventrikelseptumdefekt eller atrial septal defekt, disse huller normalt er lukket under operationen. I nogle tilfælde, dog kan lægen efterlade små ventrikelseptumdefekter at lukke på egen hånd.

 • Atrial switch operation. I denne operation, gør kirurgen en tunnel (baffel) mellem hjertets to øverste kamre (forkamre). Dette afleder iltfattigt blod til den venstre ventrikel og den pulmonære arterie og iltet blod til højre hjertekammer og aorta. Med denne fremgangsmåde, skal den højre ventrikel pumpe blod til hele kroppen, i stedet for blot til lungerne, som det ville gøre i en normal hjerterytme. Mulige komplikationer af atrial switch operation omfatter uregelmæssige hjerteslag, baffelelementer forhindringer eller lækager, og hjertesvigt på grund af problemer med højre hjertekammer funktion.

Efter operationen
Efter korrigerende operation, vil din baby har brug for livslang opfølgende pleje med et hjerte læge (kardiolog), som har specialiseret sig i medfødt hjertesygdom at overvåge hans eller hendes hjerte sundhed. Den hjertespecialist kan anbefale, at dit barn undgå bestemte aktiviteter, såsom vægtløftning, fordi de øge blodtrykket og kan understrege hjerte. Tal med dit barns læge om, hvilken type fysiske aktiviteter dit barn kan gøre, og hvor meget eller hvor ofte.

Hvis dit barn havde en atrial switch operation, kan han eller hun nødt til at tage antibiotika før tandbehandling og andre kirurgiske procedurer for at undgå infektioner. De, der har haft den arterielle switch operation vil normalt ikke brug for forebyggende antibiotika.

Mange mennesker, der gennemgår den arterielle switch operation behøver ikke yderligere kirurgi. Dog kan nogle komplikationer, såsom arytmier, hjerteklap lækager eller problemer med hjertets pumpe, kræver behandling.

Graviditet
Hvis du havde gennemførelse af de store arterier repareret i din barndom, er det muligt for dig at have en sund graviditet, men specialiseret pleje kan være nødvendig. Hvis du tænker på at blive gravid, så tal med din hjertespecialist og fødselslæge før undfangelsen. Hvis du har komplikationer såsom arytmier eller alvorlige hjerteproblemer muskelproblemer, kan graviditet udgøre en risiko for både moderen og fosteret. I nogle situationer, såsom for kvinder, der har alvorlige komplikationer af deres hjertefejl er graviditet ikke anbefales selv for dem med et repareret gennemførelse.

Se også

Håndtering og støtte

Omsorg for et barn med en alvorlig hjertesygdom problem, såsom gennemførelse af de store arterier, kan være udfordrende og skræmmende. Her er nogle strategier, der kan hjælpe med at gøre det nemmere:

 • Søge støtte. Bede om hjælp fra familiemedlemmer og venner. Tal med dit barns hjertespecialist om støtte grupper og andre typer af bistand, der er tilgængelige i nærheden af ​​dig.
 • Optag dit barns helbred historie. Du kan skrive dit barns diagnose, medicin, kirurgi og andre procedurer, og de ​​datoer, de blev udført, dit barns hjertespecialist navn og telefonnummer, og alle andre vigtige oplysninger om dit barns pleje. Denne post vil hjælpe dig huske pleje dit barn har fået, og det vil være nyttigt for læger, der ikke er bekendt med din baby til at forstå hans eller hendes sygehistorie.
 • Tal om dine bekymringer. Kan bekymre sig om risikoen for kraftig aktivitet, også efter dit barn har haft korrigerende kirurgi. Tal med kardiolog om, hvilke aktiviteter er sikker for dit barn. Hvis nogle er off-grænser, opmuntre dit barn i andre sysler i stedet fokusere på, hvad han eller hun ikke kan gøre. Hvis andre spørgsmål om dit barns sundhed vedrører dig, diskutere dem med dit barns hjertespecialist, også.

Selvom hver omstændighed er anderledes, så husk at på grund af fremskridt i kirurgisk behandling, de fleste babyer med gennemførelse af de store arterier vokser op til at føre et aktivt liv.

Se også

Forebyggelse

I de fleste tilfælde kan gennemførelsen af ​​de store arterier ikke forhindres. Hvis du har en familie historie af hjertefejl eller hvis du allerede har et barn med en medfødt hjertefejl, før det bliver gravid overveje at tale med en genetisk rådgiver og en kardiolog oplevet i medfødte hjertefejl.

Derudover er det vigtigt at tage skridt til at have en sund graviditet. For eksempel, før graviditeten være sikker på du er ajour på alle dine vaccinationer, og begynder at tage en multivitamin med 400 mikrogram folsyre.

Se også