Forhøjet protein

Definition

Forhøjet protein (hyperproteinemia) er et unaturligt højt niveau af proteiner i blodet. Normalt dit blod indeholder relativt små mængder af mange typer af proteiner. En blodprøve taget fra en vene kan testes for at måle mængden af ​​disse forskellige proteiner i dit blod.

Årsager

Forhøjet protein kan skyldes noget så simpelt som mild dehydrering, forøgelse af koncentrationen af ​​protein i blodet. I dette tilfælde, kun blodproteiner synes at være forhøjet. Forhøjet protein kan også være en advarsel tegn på kronisk inflammation eller infektion, især i leveren. Forhøjede niveauer af immunsystemet proteiner produceret af knoglemarven kan rejse bekymringer om visse knoglemarv sygdomme.

Højt blodproteinniveauer også kan blive opdaget uventet, hvis en total protein test indgår i en gruppe af rutinemæssige laboratorieprøver i løbet af en sundheds helbredsundersøgelse.

Mulige årsager til forhøjet protein omfatter:

En høj-protein kost forårsager ikke forhøjet protein.

Årsager vist her, er ofte forbundet med dette symptom. Arbejd med din læge eller andet sundhedspersonale for en præcis diagnose.

Hvornår skal se en læge

Se din læge, hvis du oplever:

  • Kvalme eller dårlig appetit
  • Diarré
  • Uforklarligt vægttab
  • Svær træthed
  • Vedvarende feber
  • Snurren eller følelsesløshed i fingre og tæer
  • Svimmelhed eller et fald i blodtrykket, når stående eller siddende

Hvis din læge har mistanke om at du har en tilstand, der forårsager forhøjet protein, kan han eller hun anbefale yderligere blodprøver. En total protein test kan afgøre, om du har forhøjet protein og hvor den kommer fra, for eksempel, leveren eller knoglemarven. Et serum protein elektroforese (SPEP) test adskiller og måler individuelle blodproteiner angivelse af, hvilke specifikke protein type forårsager dine høje blodproteinniveauer. Den SPEP sker ofte, når en knoglemarvstransplantation er mistanke om sygdommen.