Forbrugernes sundhed

Kliniske forsøg: En chance for at prøve nye behandlingsformer

Kliniske forsøg tilbyde dig en chance for at prøve nye behandlinger. Skulle du deltager i et klinisk forsøg? lære mere om, hvordan kliniske forsøg arbejde.

Kliniske forsøg er undersøgelser for at afprøve metoder til at afsløre, forebygge eller behandle sygdomme. Du har måske et familiemedlem er involveret i et klinisk forsøg, eller du måske overveje, om et klinisk forsøg er en mulighed for dig. Hvis du vælger at deltage i et klinisk forsøg kan være en kompliceret beslutning. Du skal først forstå, hvad kliniske forsøg er, og hvordan de er vant til at teste nye behandlinger.

Hvorfor er kliniske forsøg vigtige?

Kliniske forsøg se på nye måder at forebygge, opdage eller behandle sygdom. Behandlinger kan være nye lægemidler eller nye kombinationer af lægemidler, nye kirurgiske procedurer eller enheder, eller nye måder at bruge de eksisterende behandlinger. Målet med kliniske forsøg er at afgøre, om en ny test eller behandling virker og er sikkert. I virkeligheden, kan ny medicin ikke sælges i USA indtil de har været igennem kliniske forsøg. Kliniske forsøg kan også se på andre aspekter af pleje, såsom forbedring af livskvaliteten for mennesker med kroniske sygdomme.

Hvem kan deltage i kliniske forsøg?

Det afhænger af forsøget, men forskerne er typisk på udkig efter folk, der har en bestemt sygdom, eller som er i høj risiko for at udvikle en bestemt sygdom. Nogle forsøg er begrænset til personer, der ikke har påbegyndt behandling, mens andre fokuserer på folk i hvem standardbehandling ikke har haft. Raske mennesker er behov for nogle forsøg. Forskere også overveje alder, køn og race, blandt andre variabler, når du vælger folk for kliniske forsøg.

Hvorfor folk frivilligt til kliniske forsøg?

Hvis behandling for din sygdom ikke er tilgængelig, eller hvis standardbehandling ikke har virket for dig, kan du overveje et klinisk forsøg. Kliniske forsøg kan give adgang til nye eller eksperimentelle behandlinger, der ellers ikke er tilgængelige.

Men der er ingen garanti for, at behandlingen vil arbejde for dig eller endda, at du vil modtage det. Nogle af deltagerne i kliniske forsøg får en placebo - en pille eller flydende, der ligner den nye behandling, men har ingen aktive ingredienser. Brug placebo giver forskere noget at sammenligne med det stof, der testes. Du kan ikke styre, om du modtager placebo eller den nye behandling. Ikke alle kliniske forsøg har en placebo-komponent, som nogle kliniske forsøg sammenligner to forskellige aktive behandlinger. Spørg din læge, hvis der er en mulighed, vil du få en placebo.

På trods af disse forbehold, tilbyder kliniske forsøg håb for mange mennesker og en mulighed for at hjælpe forskere med at finde bedre behandlinger for folk i fremtiden.

Hvordan du tilmelder dig i et klinisk forsøg?

Din læge kan anbefale et klinisk forsøg til dig, eller du kan finde ud af om en retssag på din egen. Et godt sted at starte er National Library of Medicine kliniske forsøg hjemmeside. Du kan også finde oplysninger om kliniske forsøg ved at besøge hjemmesider af medicinske grupper, såsom medicinsk.

Når du finder ud af om en retssag du er interesseret i:

 • Tal med din læge. Lægen kan være bekendt med lægemidlet eller terapi involveret i retssagen. Din læge kan diskutere med dig de fordele og risici ved det kliniske forsøg, og om du kan være berettiget til at deltage.
 • Kontakt kliniske forsøg koordinator. Denne person er ofte opført med det kliniske forsøg meddelelse. Du eller din læge kan tale med studiet koordinator om dit helbred, og om du opfylder kriterierne for undersøgelsen.
 • Planlæg en pretrial screening. Ved screeningen, vil du gennemgå forskellige tests for at afgøre, om du opfylder betingelserne for det kliniske forsøg. Du får også en chance for at tale med efterforskerne om, hvad forsøget indebærer, samt dets risici og fordele.

Se også

Kliniske forsøg: En chance for at prøve nye behandlingsformer

Spørgsmål at stille, før at deltage i et klinisk forsøg

Før du accepterer at deltage i et klinisk forsøg, så sørg for du kender svarene på disse spørgsmål:

 • Hvem er ansvarlig for denne undersøgelse?
 • Må folk kører studiet har en interesse (interessekonflikt) i udfaldet?
 • Hvad er denne undersøgelse forsøger at finde ud af?
 • Hvad der forventes af dig?
 • Er det muligt, at du måske får en placebo?
 • Hvilke fordele eller risici kan du forvente, hvis du deltager i denne undersøgelse?
 • Hvor længe vil undersøgelsen sidst?
 • Hvad sker der, hvis din tilstand bliver værre i løbet af undersøgelsen?
 • Kan du fortsætte med at se din egen læge i løbet af undersøgelsen?
 • Bliver du nødt til at betale for en del af undersøgelsen, herunder lægebesøg og rutinemæssige afprøvninger?
 • Hvem betaler, hvis du uventet bliver såret under retssagen?
 • Hvordan vil din deltagelse i undersøgelsen påvirke dit daglige liv?
 • Hvad sker der ved slutningen af ​​studiet?
 • Vil du være fortalt resultaterne af undersøgelsen? Hvornår?
 • Hvem vil vide, at du deltager i undersøgelsen?

Hvordan kliniske forsøg beskytte deltagernes sikkerhed?

De samme etiske og juridiske regler, der styrer medicinsk praksis gælder for kliniske forsøg. Desuden er de fleste klinisk forskning føderalt regulerede med sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte deltagerne. Kliniske forsøg skal følge en videnskabelig handlingsplan kaldes en protokol. Protokollen forklarer, hvad der vil ske i undersøgelsen, og hvorfor. Den skitserer:

 • Hvem kan deltage
 • Hvor mange mennesker vil deltage
 • Hvad behandling Planen indebærer
 • Typen og hyppigheden af ​​prøverne
 • Hvordan resultaterne skal måles
 • Grundene til, at en undersøgelse kan standses
 • De situationer, hvor forskere kan stoppe give behandling til deltagerne
 • De sandsynlige eller kendte bivirkninger af behandlingen
 • De mulige fordele ved behandlingen

Den organisation, der sponsorerer undersøgelsen, såsom medicinsk center, hvor arbejdet vil blive udført, skal godkende protokollen. Desuden skal en institutionel gennemgang bord gennemgå protokollen til at være sikre på, at deltagerne behandles humant og etisk, og vurdere, om den sandsynlige fordel ved behandlingen er værd sin risiko. Gennemgangen board kontrollerer også for at se, om nogen af ​​forskerne har betydelige interessekonflikter.

Et klinisk forsøg må også have en data overvågning af sikkerheden board tilsyn med det. Som navnet antyder, er dette board overvåger sikkerheden af ​​undersøgelsens deltagere. De data sikkerhedsovervågning board kan stoppe en undersøgelse på ethvert tidspunkt, hvis det forekommer, at behandlingen ikke virker, eller det er årsag for mange bivirkninger. En retssag kan også blive standset af bestyrelsen, hvis behandlingen viser sig at være bedre end den normale behandling, og bør derfor stilles til rådighed for folk uden for det kliniske forsøg.

Hvad er informeret samtykke?

Informeret samtykke er processen med at lære de vigtigste fakta om et klinisk forsøg, før de beslutter, om ikke at deltage. Under denne proces, lærer du om formålet med forsøget, samt vigtige detaljer såsom:

 • Hvad vil der ske under det kliniske forsøg, herunder planlagte test
 • Kendte risici og fordele ved den eksperimentelle behandling
 • Hvor længe vil du blive forventes at deltage i det kliniske forsøg
 • Andre behandlinger, som kan være nyttige for dig i stedet for den behandling, der testes
 • Hvem du kan kontakte med spørgsmål

Du skal underskrive en samtykkeerklæring, som at deltage i et klinisk forsøg, men det er ikke en kontrakt. Hvis du senere beslutter at forlade studiet, kan du gøre det på ethvert tidspunkt.

Forbrugernes sundhed. Kontakt kliniske forsøg koordinator.
Forbrugernes sundhed. Kontakt kliniske forsøg koordinator.

Hvis dit barn vil blive indskrevet i et klinisk forsøg, vil du gå gennem det informerede samtykke processen sammen. Som forælder eller værge, bliver du nødt til at give tilladelse til dit barn til at deltage. Afhængig af dit barns alder, kan forskerne også bede dit barn direkte, hvis han eller hun accepterer at være i studiet.

Hvordan man kan afgøre, om et klinisk forsøg er for dig

Ved at deltage i et klinisk forsøg, kan du få adgang til nye forskningsresultater behandlinger og hjælpe andre ved at bidrage til medicinsk forskning. Men kliniske forsøg er ikke uden risici. For én ting, kan den eksperimentelle behandling ikke virker for dig. Eller du kan opleve ubehagelige, alvorlige eller endda livstruende bivirkninger. Hvis du overvejer et klinisk forsøg, er det vigtigt at få alle fakta og til at tale med din læge om de potentielle risici og fordele.

Se også