Forbrugernes sundhed

Personligt patientjournal: Et værktøj til styring af dit helbred

En elektronisk personlig patientjournal gør det nemt at samle og administrere din medicinske oplysninger på ét tilgængeligt og sikkert sted.

Hvis du er ligesom de fleste mennesker, har du en række sundhedsmæssige bekymringer, og besøge flere læger og apoteker. Holde styr på det hele, er en udfordring. Med en personlig patientjournalsystemer, kan du samle - og styre - alle disse oplysninger på ét let tilgængeligt sted.

Hvad er en personlig patientjournalsystemer?

En personlig patientjournalsystemer er simpelthen en samling af oplysninger om dit helbred. Hvis du har et skud optage eller en kasse af medicinske papirer, du allerede har en grundlæggende personlig patientjournalsystemer. Og du har sikkert stødt på den store ulempe papir records: Du har sjældent dem med dig, når du har brug for dem.

Elektronisk personlig patientjournalsystemer afhjælpe dette problem ved at gøre din personlige sundhed rekord tilgængelig for dig når som helst via en web-aktiveret enhed, f.eks din computer, telefon eller tablet.

Personlige lægejournaler er ikke det samme som elektroniske patientjournaler eller elektroniske lægejournaler, som ejes og drives af lægernes kontorer, hospitaler eller sygesikring planer. Der er et stigende antal læger kontorer ved hjælp af disse systemer, men dem, der ofte begrænser din adgang til og kontrol over din journal.

Hvilke oplysninger går ind i en personlig patientjournalsystemer?

Du bestemmer, hvad du putter i din personlige patientjournalsystemer. I almindelighed, selvom det skal omfatte noget, der hjælper dig og dine behandlere styre dit helbred - startende med det grundlæggende:

 • Din primære sundhedstjeneste læge navn og telefonnummer
 • Allergier, herunder narkotika allergi
 • Din medicin, herunder doseringer
 • Kroniske helbredsproblemer, såsom forhøjet blodtryk
 • Større operationer, med datoer
 • Livstestamente eller forskud direktiver

Du kan også tilføje oplysninger om, hvad du gør for at forebygge sygdom, såsom:

 • Resultater af screeningsundersøgelser
 • Kolesteroltal og blodtryk
 • Motion og kostvaner
 • Sundhed mål, såsom rygestop eller tabe

Hvad er fordelene ved en personlig patientjournalsystemer?

Forbrugernes sundhed. Spor og vurdere dit helbred.
Forbrugernes sundhed. Spor og vurdere dit helbred.

At have en personlig patientjournalsystemer kan være en redningskrans, bogstaveligt talt. I nødstilfælde kan du hurtigt giver redningsmandskab vitale oplysninger, såsom en sygdom, du bliver behandlet for, medicin, du tager, narkotika allergier og hvordan du kontakter din læge.

En personlig patientjournalsystemer ikke kun tillader dig at dele oplysninger med dine behandlere, men også giver dig mulighed for at administrere dit helbred mellem besøg. For eksempel kan en personlig patientjournalsystemer dig til:

 • Spor og vurdere dit helbred. Optag og spore dine fremskridt mod dine sundhedsmæssige mål, såsom at sænke dit kolesteroltal.
 • Få mest ud af lægebesøg. Være klar med spørgsmål til din læge og oplysninger, du vil dele, såsom blodtryk siden dit sidste besøg.
 • Administrere dit helbred mellem besøg. Upload og analysere data fra home-overvågning enheder, såsom en blodtryksmanchet. Og minde dig selv om lægens anvisninger fra din sidste udnævnelse.
 • Få organiseret. Track udnævnelser, vaccinationer og forebyggende eller screening tjenester, såsom mammografi.

Se også

Personligt patientjournal: Et værktøj til styring af dit helbred

Er der nogen ulemper ved at personlige lægejournaler?

Opbygning af en komplet journal tager noget tid. Du er nødt til at indsamle og indtaste alle dine helbredsoplysninger. Plus, er du nødt til at holde din rekord strøm ved at opdatere det hver gang du ser en læge, fylde en recept, har en test eller gå til hospitalet.

Hvorfor er der ikke en nemmere måde? Læger, hospitaler, apoteker og forsikringsselskaber har været langsomme til at indføre informationsteknologi. Kun et mindretal af disse grupper kan sende oplysninger elektronisk til din personlige sundhed rekord.

Selv hvis din læge kan sende oplysninger til din personlige sundhed rekord, skal du gennemgå, hvad der er sendt. Processen med at overføre sundhedsdata elektronisk, er stadig i sin vorden - og det er ikke altid perfekt.

Vil oplysningerne blive holdes privat?

Måske den mest almindelige bekymringer personlige lægejournaler er omkring privatlivets fred og sikkerhed. For at imødegå disse bekymringer, velrenommerede systemer følger industriens bedste praksis, såsom at gøre deres privatliv politikker offentligheden og forelægge kontrol foretaget af uafhængige organisationer. Også den føderale regering arbejder for at styrke reglerne for sikkerheden for sundhed oplysninger, som personlige patientjournalsystemer.

Hvor skal jeg starte?

Som med enhver beslutning om dit helbred, er det vigtigt at gøre lidt forskning, før du hopper i. Når du evaluerer dine muligheder, kan du overveje disse spørgsmål:

 • Er systemet let for mig at bruge?
 • Kan jeg indtaste alle de oplysninger, jeg ønsker at spore?
 • Hvordan vil mine oplysninger blive holdt private?
 • Vil oplysningerne blive tilføjet til min rekord fra eksterne kilder, såsom forsikring eller læger kontorer? Hvordan og hvad der vil blive tilføjet?
 • Kan jeg rette eller slette oplysninger i min plade?
 • Kan jeg dele oplysninger med min læge og andre pårørende?
 • Kan jeg uploade data fra home-overvågnings-enheder, såsom en peak flow meter eller blodtryksmanchet?
 • Hvad vil det koste? Er der særlige gebyrer?
 • Vil det hjælpe mig styre mit helbred ved at give information og rådgivning?
 • Kan jeg oprette en konto for hele min familie og administrere oplysninger for mine familiemedlemmer?

Sætte det hele sammen

Lige så vigtigt som det er at samle dit helbred oplysninger på ét sted, vil du ikke opnå det fulde udbytte, medmindre du bruge oplysningerne til at administrere dit helbred. For at hjælpe dig at gøre det, har medicinsk skabt medicinsk Health Manager, som er drevet af Microsoft HealthVault.

medicinsk Health manager genererer påmindelser og anbefalinger er specifikke for hvert familiemedlem liv scenen og sundhedsstatus. Og som du indtaster mere personlige helbredsoplysninger, medicinsk Health manager leverer mere specifikke og tilpassede anbefalinger. Så for eksempel kan medicinske Health manager anbefale at få en pneumokok immunisering og årlige influenza vaccination, hvis du har astma.

Se også