Forbrugernes sundhed

Komplementær og alternativ medicin: evaluering af behandling fordringer

Tag ikke alle CAM krav til pålydende værdi. Gør dit hjemmearbejde, når de overvejer CAM behandlingsformer.

Komplementær og alternativ medicin behandlinger, såsom naturlægemidler og akupunktur, er blevet mere populær som folk søger større kontrol over deres egen sundhed. Men mens komplementær og alternativ medicin, kaldet CAM for korte, giver dig flere muligheder, ikke alle CAM behandlinger har vist sig sikker eller effektiv.

Når man overvejer CAM behandlinger, det betaler sig at være en klog forbruger. Være fordomsfri endnu skeptisk. Lær om de potentielle fordele og risici. Indsamle oplysninger fra en række forskellige kilder og kontrollere legitimationsoplysninger af CAM udøvere. Og sørg for at tale med din læge, før du prøver nogen behandling - især hvis du tager medicin eller har kroniske helbredsproblemer.

Hvordan til at vurdere påstande om behandlingen succes

Kig efter solide videnskabelige undersøgelser
Når forske CAM behandlinger, gøre som lægerne gør. Kig efter høj kvalitet kliniske studier. Disse store, kontrolleret og randomiseret forsøg er publiceret i peer-reviewede tidsskrifter - tidsskrifter, som kun publicere artikler gennemgået af uafhængige eksperter. Resultaterne af disse undersøgelser er mere tilbøjelige til at være fast.

Vær forsigtig med undersøgelser i dyr, laboratorieundersøgelser eller undersøgelser, der omfatter kun et lille antal mennesker. Deres resultater kan eller ikke kan holde op, når det afprøves i større kliniske forsøg. Endelig skal du huske at lyden sundhedsmæssige rådgivning er generelt baseret på en mængde forskning, ikke en enkelt undersøgelse.

Selvom videnskabelige undersøgelser er den bedste måde at vurdere, om en behandling er sikker og effektiv, er det ikke altid muligt at finde gode undersøgelser om alternativ medicin praksis. Husk på, at manglende beviser ikke nødvendigvis betyder en behandling ikke virker - men det betyder det ikke er blevet bevist. Tøv ikke med at tale med din læge, hvis du har spørgsmål.

Forbrugernes sundhed. Kig efter solide videnskabelige undersøgelser.
Forbrugernes sundhed. Kig efter solide videnskabelige undersøgelser.

Frasortere misinformation
Internettet er fuld af oplysninger om alternativ medicin behandlinger, men ikke det hele er korrekte. At frasortere de gode oplysninger fra de dårlige, de tre D's brug:

 • Datoer. Kontroller oprettelse eller opdatering dato for hver enkelt artikel. Hvis du ikke kan se en dato, ikke antage artiklen er af nyere dato. Ældre materiale kan være forældede og ikke omfatter de seneste resultater, såsom nyopdagede bivirkninger eller forskud på området.
 • Dokumentation. Kontroller kilder. Er kvalificeret sundhedspersonale skabe og gennemgå oplysninger? Er reklamer klart identificeret? Kig efter logoet fra Health på nettet (HON) Foundation, hvilket betyder, at webstedet følger HON-principper for pålidelighed og troværdighed information.
 • Dobbelttjek. Indsamle så mange oplysninger som du kan. Besøg flere sundhedsmæssige sites og sammenligne de oplysninger, de tilbyder. Hvis du ikke kan finde dokumentation for at bakke op fordringer en CAM produkt, være skeptisk. Og før du følger nogle gode råd, du læser på internettet, tjekke med din konventionelle læge for at få vejledning.

Kosttilskud: »naturlige« betyder ikke altid sikker

Naturlægemidler, vitaminer og mineraler, og alle typer af kosttilskud markedsføres som "naturlige" produkter, men de kan have stof-lignende effekter, der kan være farlige. Selv nogle vitaminer og mineraler kan give problemer, når det tages i store mængder. Så det er vigtigt at gøre dit hjemmearbejde og undersøge potentielle fordele og bivirkninger af kost-og naturlægemidler kosttilskud. Spil det sikkert med disse tips:

 • Tal med din læge, før du tager et kosttilskud. Dette er især vigtigt, hvis du er gravid, ammer et spædbarn, eller hvis du har en kronisk medicinsk tilstand, såsom diabetes eller hjertesygdomme.
 • Undgå lægemiddelinteraktioner. Receptpligtig og over-the-counter medicin kan interagere med visse kosttilskud. For eksempel kan den urtekosttilskud ginkgo interagere med blodfortyndende medicin warfarin og øge risikoen for alvorlige blødningskomplikationer.
 • Før operationen, så fortæl din læge om kosttilskud du tager. Nogle kosttilskud kan give problemer under operationen, såsom ændringer i hjerterytme eller blodtryk eller øget blødning. Du kan være nødt til at stoppe med at tage disse kosttilskud mindst to til tre uger før din procedure.

Se også

Komplementær og alternativ medicin: evaluering af behandling fordringer

Watch out for CAM svindel

Svindlere har perfektioneret måder at overbevise dig om, at deres alternative medicin produkter er de bedste. Disse opportunister ofte rettet mod mennesker, der er overvægtige eller som har medicinske tilstande, hvor der ikke er nogen kur, såsom multipel sklerose, diabetes, Alzheimers sygdom, kræft, HIV / AIDS og gigt. Husk, hvis det lyder for godt til at være sandt, er det sandsynligvis er. Være opmærksom på disse røde flag:

 • Store løfter. Annoncer kalder produktet en "mirakelkur" eller "revolutionerende opdagelse." Hvis det var sandt, ville det blive meget omtalt i medierne, og din læge vil anbefale det.
 • Pseudomedical jargon. Selvom begreber som "rense", "afgifte" og "energi" kan lyde imponerende og måske endda have et element af sandhed, er de generelt bruges til at dække over en mangel på videnskabelige beviser.
 • Cure-alls. Producenten hævder, at produktet kan behandle en bred vifte af symptomer, eller helbrede eller forebygge en række sygdomme. Ingen enkelt produkt kan gøre alt dette.
 • Udtalelser. Anekdoter fra personer, der har brugt produktet, er ingen erstatning for videnskabelige beviser. Hvis produktets påstande blev bakket op med håndfaste beviser, vil producenten så sige.
 • Garantier og begrænsede tilbud. Disse pladser er beregnet til at få dig til at købe, før du kan vurdere produktets krav.

Vælg CAM praktiserende omtanke

Vær forsigtig, når du vælger en alternativ medicin praktiserende læge. Picking et navn ud af telefonbogen er ikke den sikreste måde at vælge en praktiserende læge. Prøv i stedet at disse tips fra National Center for Komplementær og Alternativ Medicin (NCCAM):

 • Tal med din læge. Spørg din konventionelle læge for anbefalinger. Han eller hun kan også være en kilde til rådgivning om eventuelle anbefalinger, du får fra en alternativ medicin praktiserende læge.
 • Kontakt et lokalt hospital eller medicinsk skole. De har ofte føre lister over området CAM udøvere. Nogle har deres egne CAM praktikere på personale.
 • Tjek det nationale forbund. Alternativ medicin foreninger vil ofte give en liste over certificerede udøvere i dit område. For at finde adresser og telefonnumre på disse foreninger, kontrollere Directory of Health Organizations online udarbejdet af National Library of Medicine.
 • Ring til din lokale sundhedsmyndigheder afdeling. Spørg, hvis de kender statslige eller lokale attesteres, licenser eller akkrediteringsorganer for alternativ medicin praksis, du overvejer.
 • Stil spørgsmål. Spørg CAM praktikere om deres uddannelse, efteruddannelse, licenser og certificeringer. Spørg, hvis de specialiserer sig i bestemte sygdomme eller sundhedsmæssige forhold, og om de ofte behandler folk med problemer, der ligner din. Også spørge, hvad behandlinger koster - og finde ud af om din sygesikring dækker dem.

CAM starter med komplementære

Ideelt de forskellige former for behandlinger, du vælger bør arbejde sammen med pleje af din konventionelle læge. Du kan opleve, at visse alternative behandlinger hjælper dig med at vedligeholde dit helbred og lindre nogle af dine symptomer. Men fortsætter med at stole på konventionel medicin til at diagnosticere et problem og behandle sygdomme. Du må ikke ændre din konventionel behandling - så som din dosis af ordineret medicin - uden at tale med din læge først. For din egen sikkerheds skyld skal du sørge for at fortælle din læge om alle alternative behandlinger, du bruger.

Se også