Forbrugernes sundhed

Pet behandling: menneskets bedste ven, som healer

Animal-assisteret terapi kan hjælpe heling og mindske depression og træthed.

Er medicin at gå i hundene? Ja, men på en god måde. Pet terapi vinder fans i sundhedsvæsenet og videre. Find ud af, hvad der ligger bag denne stigende tendens.

Hvad er kæledyr terapi?

Pet terapi er et bredt begreb, der omfatter dyre-assisteret terapi og andre dyr støttede aktiviteter. Animal-assisteret terapi er et voksende felt, der bruger hunde eller andre dyr til at hjælpe folk med at generhverve fra eller bedre at kunne klare sundhedsproblemer, såsom hjertesygdomme, kræft og psykiske lidelser.

Animal-støttede aktiviteter, på den anden side har et mere generelt formål, såsom at give komfort og nydelse for plejehjemsbeboere.

Hvordan dyre-assisteret terapi arbejde?

Forestil dig at du er på hospitalet. Lægen nævner hospitalets dyret-assisteret terapi program og spørger, om du ville være interesseret. Du siger ja, og din læge arrangerer for nogen til at fortælle dig mere om programmet. Snart efter, at en bistands hund og dens handleren besøger dit hospital værelse. De forbliver i 10 eller 15 minutter. Du er inviteret til at klappe hunden og spørge handleren spørgsmål.

Efter besøget, indser du, at du smiler. Og du føler dig lidt mindre trætte og en smule mere optimistisk. Du kan ikke vente med at fortælle din familie alt om charmerende hunde. I virkeligheden er du allerede ser frem til hundens næste besøg.

Se også

Pet behandling: menneskets bedste ven, som healer

Hvem kan drage fordel af animalsk-assisteret terapi?

Animal-assisteret terapi kan reducere smerte, angst, depression og træthed hos personer med en række helbredsproblemer:

  • Børn, der har tandbehandlinger
  • Personer, der modtager kræftbehandling
  • Folk i langtidspleje faciliteter
  • Mennesker indlagt med kronisk hjertesvigt
  • Veteraner med post-traumatisk stress disorder

Og det er ikke kun den syge person, der høster fordelene. Familiemedlemmer og venner, der sidder i den dyre besøg siger, at de føler sig bedre, også.

Pet terapi er også brugt i nonmedical indstillinger, såsom universiteter og EU-programmer, for at hjælpe folk håndtere angst og stress.

Har PET terapi har risici?

Den største bekymring, især på hospitaler, er sikkerhed og sanitet. De fleste hospitaler og andre faciliteter, der bruger pet terapi har strenge regler for at sikre, at dyrene er rene, vaccineret, veluddannede og screenes for passende adfærd.

Forbrugernes sundhed. Pet behandling: menneskets bedste ven, som healer.
Forbrugernes sundhed. Pet behandling: menneskets bedste ven, som healer.

Det er også vigtigt at bemærke Centers for Disease Control og Forebyggelse har aldrig modtaget en rapport fra smitte fra dyr-assisteret terapi.

Animal-assisteret terapi i aktion

Jack, kendt som Dr. Jack af sine kolleger, er en miniature pinscher og det første anlæg baseret assistance hund (service hund) for at slutte sig til medicinske hold i Rochester, Minn En fuldt credentialed tjeneste hund, har Jack arbejdede på universitetet siden 2002.

Jack tilbringer tid med patienterne hjælpe dem arbejde hen imod deres recovery-mål. For eksempel arbejdede Jack og hans træner med en 5-årig pige at komme fra rygkirurgi. Jack hjalp hende genlære hvordan at gå, tage et skridt tilbage, hver gang hun tog et skridt fremad. Hun gav også Jack en "helbredsundersøgelse" hver morgen, som hjalp med at holde hende i bevægelse. Til sidst tog hun Jack til gåture med hjælp af en rollator.

Ud over at Jack, er mere end et dusin certificerede terapi hunde del af medicinsk s Caring Canines program. De foretager regelmæssige besøg på forskellige sygehusafdelinger og endda gøre en særlig besøg på anmodning.

Se også