Forbrugernes sundhed

Forbrugernes sundhed basics

Kan du huske hvordan du fik forbrugernes sundhed oplysninger, før internettet? Lægen var sandsynligvis din eneste troværdig kilde, og det betød at gå i for en aftale. I dag er internettet er en rig og let tilgængelig kilde til oplysninger om forbrugernes sundhed - hvilket gør det muligt at være mere informeret om dine sundhedspleje muligheder.

Alligevel navigere komplekse sundhedsvæsen er ikke nogen nem opgave. At være en klog sundhedspleje forbruger, er du nødt til at vide, hvordan man arbejder med læger, sygeplejersker, apotekere, forsikringsselskaber, sygehuse og andre. Heldigvis er flere og flere forbrugernes sundhed værktøjer er tilgængelige til at hjælpe dig med at træffe kloge valg. Drage fordel af disse forbrugernes sundhed ressourcer og tage ansvaret for din sundhedspleje.

Se også

Alternativ medicin

Alternativ medicin betyder praksis ikke er typiske i konventionel medicin og omfatter ting såsom urter og kosttilskud, meditation, massage og akupunktur. Når en alternativ praksis anvendes som supplement til konventionel behandling, kaldes det komplementære. Evidensbaseret komplementære behandlingsformer bliver kombineret oftere med konventionel behandling, der giver anledning til et nyt begreb "integrativ medicin." Du bruger integrativ medicin, når du tilføjer en supplerende behandling til en eksisterende konventionel behandling.

Selvom alternative og supplerende praksis bliver mere og mere almindeligt, mange har ikke blevet grundigt testet for sikkerhed og effektivitet. Så før du prøver noget anses for at være alternativ medicin, tage tid til at undersøge de risici og fordele. Din læge kan være en god ressource - og har brug for at vide om nogen alternativ medicin, du overvejer.

Se også

Medicin

Medicin kan være lifesavers, men de skal bruges korrekt. Alle medikamenter bære en vis risiko, især hvis de er brugt forkert. For at få mest muligt ud af din medicin og til at holde dig sikker, du behøver at vide, hvorfor en medicin bliver ordineret til dig, hvordan du skulle tage det og hvilke bivirkninger de måtte være.

Du skal også være smart, når du bruger over-the-counter medicin, såsom smertestillende og hoste og kolde medicin. Læs etiketten og følg anvisningerne med over-the-counter medicin lige som du ville med receptpligtig dem.

Forbrugernes sundhed. Forbrugernes sundhed basics.
Forbrugernes sundhed. Forbrugernes sundhed basics.

Endelig sørge for din læge kender alle den medicin, du tager, herunder over-the-counter medicin og eventuelle urter eller kosttilskud. På den måde din læge kan tjekke for mulige samspil mellem din medicin.

Se også