Førægteskabelig rådgivning

Definition

Førægteskabelig rådgivning er en form for terapi, der hjælper par forberede sig til ægteskab. Førægteskabelig rådgivning kan hjælpe med at sikre, at du og din partner har et stærkt, sundt forhold - og giver dig en bedre chance for en stabil og tilfredsstillende ægteskab. Førægteskabelig rådgivning kan også hjælpe dig med at identificere svagheder, som kunne blive større problemer under ægteskabet.

Førægteskabelig rådgivning er ofte af licens terapeuter kendt som ægteskab og familie terapeuter. Disse terapeuter har akademiske eller postgraduate grader - og mange vælger at blive credentialed af European Association for ægteskab og familie terapi (AAMFT). Førægteskabelig rådgivning kan tilbydes gennem religiøse institutioner. Faktisk kræver nogle åndelige ledere førægteskabelig rådgivning før udførelse af en vielse.

Hvorfor det er gjort

Førægteskabelig rådgivning hjælper par med at forbedre deres parforhold før ægteskabet. Gennem førægteskabelig rådgivning, er par opfordres til at drøfte en lang række vigtige og intime emner relateret til ægteskab, såsom:

 • Finances
 • Kommunikation
 • Overbevisninger og værdier
 • Roller i ægteskabet
 • Kærlighed og sex
 • Børn og forældre
 • Familieforhold
 • Beslutningstagning
 • Beskæftiger sig med vrede
 • Samværet

Førægteskabelig rådgivning hjælper partnere at forbedre deres evne til at kommunikere, sætte realistiske forventninger til ægteskabet og udvikle konfliktløsning færdigheder. Desuden kan førægteskabelig rådgivning hjælpe par etablere en positiv holdning om at søge hjælp til deres ægteskaber nede ad vejen.

Husk, at du bringe dine egne værdier, meninger og personlige historie i et forhold, og de måske ikke altid matcher din partners. Desuden går mange mennesker ind i et ægteskab at tro det vil opfylde deres sociale, økonomiske, seksuelle og følelsesmæssige behov - og det er ikke altid tilfældet. Ved at diskutere forskelle og forventninger før ægteskabet, kan du og din partner bedre at forstå og støtte hinanden under ægteskabet. Tidlig indgriben er vigtig, fordi risikoen for skilsmisse er størst tidligt i ægteskabet.

Hvordan du forbereder

Førægteskabelig rådgivning. Uddannelse og erfaring.
Førægteskabelig rådgivning. Uddannelse og erfaring.

Den eneste forberedelse er nødvendig for førægteskabelig rådgivning er at finde en terapeut. Kære og venner kan give anbefalinger baseret på deres erfaringer. Dit helbred forsikringsselskab, medarbejderen bistandsprogram, præster eller statslige eller lokale mental sundhed agenturer også kan tilbyde anbefalinger.

Før planlægning sessioner med en bestemt terapeut, overveje, om terapeuten ville være en god pasform til dig og din partner. Du vil måske stille spørgsmål som disse:

 • Uddannelse og erfaring. Hvad er din uddannelsesmæssige og uddannelse baggrund? Er du licenseret af staten? Er du credentialed af AAMFT? Hvad er dine erfaringer med førægteskabelig rådgivning?
 • Logistik. Hvor er dit kontor? Hvad er dine kontortid?
 • Behandlingsplan. Hvor lang er hver session? Hvor ofte sessioner planlagt? Hvor mange sessioner skal jeg forvente at få? Hvad er jeres politik om aflyste sessioner?
 • Gebyrer og forsikring. Hvor meget koster for hver session? Vil du acceptere min forsikring? Bliver jeg nødt til at betale det fulde gebyr forhånd?

Hvad du kan forvente

Førægteskabelig rådgivning omfatter typisk 5-7 møder med en rådgiver. Ofte i førægteskabelig rådgivning, er hver partner bedt om at særskilt besvare et spørgeskema, der er kendt som en førægteskabelig vurdering spørgeskema. Disse spørgeskemaer tilskynde partnerne til at vurdere deres perspektiver hinanden og deres forhold. De kan også hjælpe med at identificere et par styrker, svagheder og potentielle problemområder. Målet er at skabe opmærksomhed og debat og opfordre par til at løse problemer proaktivt. Din rådgiver kan hjælpe dig med at fortolke dine resultater sammen, opmuntre dig og din partner til at diskutere emner af fælles utilfredshed eller uenighed, og sætte mål for at hjælpe dig med at overvinde udfordringer.

Din rådgiver kan også have dig og din partner bruge et værktøj kaldet en Couples Resource Kort - et billede og omfanget af din opfattet støtte fra individuelle ressourcer, forholdet ressourcer og kulturelle og samfunds ressourcer. Du og din partner vil skabe særskilte kort i første omgang. Efter en diskussion med din rådgiver om forskellene mellem de to kort, skal du oprette ét kort som et par. Formålet er at hjælpe dig og din partner huske at bruge disse ressourcer til at hjælpe med at administrere dine problemer.

Derudover kan din rådgiver spørge dig og din partner spørgsmål for at finde ud af dine unikke visioner for dit ægteskab, og præcisere, hvad du kan gøre for at gøre små, positive ændringer i dit forhold.

Husk, forberedelse til ægteskabet indebærer mere end at vælge en brudekjole, og smide en fest. Tag dig tid til at opbygge et solidt fundament for dit forhold.