Fitness

Overforbrug skade: hvordan man kan forhindre uddannelse personskader

Overforbrug skade kan ske, når du prøver at tage på for megen fysisk aktivitet for hurtigt. Forstår at pace dig selv, mens at komme i form.

Tænker på at starte en ny fysisk aktivitet program eller rampe op din nuværende træning rutine? Hvis ja, kan du være i fare for et overforbrug skade - hvilket i sidste ende kan forhindre dig i at være aktive. Find ud af, hvad der kan forårsage et overforbrug skade, og hvordan man sikkert øge dit aktivitetsniveau.

Almindelige årsager til overforbrug skade

Et overforbrug skade er enhver form for muskel-eller ledskade, såsom tendinitis eller en stress fraktur, der er forårsaget af repetitive traumer. Et overforbrug skade typisk stammer fra:

  • Træning fejl. Træning fejl kan opstå, når du entusiastisk tage for meget fysisk aktivitet for hurtigt. Går for hurtigt, motion for længe eller simpelthen gør for meget af én type aktivitet kan belaste dine muskler og føre til et overforbrug skade.
  • Teknik fejl. Forkert teknik kan også tage sit præg på din krop. Hvis du bruger dårlig form, som du gør et sæt af styrketræning øvelser, svinge en golfkølle eller kaste en baseball, for eksempel, kan du overbelastning visse muskler og forårsage et overforbrug skade.

Risikofaktorer for overforbrug skade

Selv et overforbrug skade kan ske for enhver, kan du være mere tilbøjelige til at denne type skade, hvis du har visse medicinske tilstande. Overbelastningsskader er også mere tilbøjelige til at opstå, når du bliver ældre - især hvis du ikke anerkende den effekt aldring kan have på din krop og ændre din rutine i overensstemmelse hermed.

Af disse grunde er det en god idé at tale med din læge, før du starter en ny aktivitet eller rampe op din nuværende rutine. Din læge kan give tips til at hjælpe med at gøre fysisk aktivitet sikrere for dig. Hvis du har en muskel svaghed i din hofte, for eksempel, kan lægen vise dig øvelser for at løse problemet og forhindre smerter i knæet.

Se også

Overforbrug skade: hvordan man kan forhindre uddannelse personskader

Undgå overforbrug skade

De fleste overbelastningsskader kan undgås. For at forhindre et overforbrug skade:

  • Brug korrekt form og gear. Uanset om du starter en ny aktivitet, eller du har spillet en sport i lang tid, overveje at tage lektioner. Brug den korrekte teknik er afgørende for at forhindre overbelastningsskader. Sørg også for du bære korrekt sko for aktiviteten. Overvej at udskifte dine sko for hver 300 miles du gå eller løbe - eller mindst to gange om året, hvis du jævnligt motion.
  • Pace dig selv. Hvis du starter et nyt træningsprogram, undgå at blive en weekend kriger. Komprimere din fysiske aktivitet for ugen i to dage kan føre til et overforbrug skade. I stedet sigter mod mindst 150 minutters moderat aerob aktivitet eller 75 minutters energisk aerob aktivitet - gerne spredt over hele ugen. Det er også en god ide at tage tid til at varme op, før fysisk aktivitet og køle ned bagefter.
  • Gradvist øge dit aktivitetsniveau. Ved udskiftning af intensiteten eller varigheden af en fysisk aktivitet, så gradvist. For eksempel, hvis du ønsker at øge mængden af ​​vægt bruger mens styrketræning, øge det ved ikke mere end 10 procent hver uge, indtil du når din nye mål.
  • Bland din rutine. Stedet for at fokusere på én type øvelse, opbygge forskellige i dit træningsprogram. Gør en række af skånsomme aktiviteter - såsom gåture, cykling, svømning og vand jogging - i moderate mængder kan hjælpe med at forhindre overbelastningsskader ved at lade din krop til at bruge forskellige muskelgrupper. Og sørg for at gøre nogle form for styrketræning mindst to gange om ugen.

Gendannelse fra overforbrug skade

Fitness. Brug korrekt form og gear.
Fitness. Brug korrekt form og gear.

Hvis du har mistanke om, at du har et overforbrug skade, skal du kontakte din læge. Han eller hun vil sandsynligvis bede dig om at tage en pause fra den aktivitet, der forårsagede skaden, og anbefale medicin for eventuelle smerter og betændelse.

Vær sikker på at fortælle din læge, hvis du for nylig har foretaget ændringer i din træning teknik, intensitet, varighed, hyppighed eller typer øvelser. Identificering af årsagen til din overforbrug skade, vil hjælpe dig med at rette problemet og undgå at gentage det.

Når du mener, at overforbrug skade er helet, så spørg din læge til at kontrollere, at du helt har genvundet styrke, bevægelse, fleksibilitet og balance, før du begynder aktiviteten igen. Når du vender tilbage til din aktivitet, være særlig opmærksom på korrekt teknik for at undgå fremtidige skader.

Afspilning det sikkert

Lad ikke et overforbrug skade at forhindre dig i at være fysisk aktiv. Ved at arbejde med din læge, lytte til din krop og pacing dig selv, kan du undgå denne fælles tilbageslag og sikkert øge dit aktivitetsniveau.

Se også