Fitness

Travesko: funktioner og passer, at holde dig i bevægelse

Travesko har nogle funktioner andre sko ikke. Her er hvad man skal kigge efter, og hvordan man får den bedste pasform.

Iført travesko, der er komfortable og passer til dine fødder kan hjælpe med at forhindre skader såsom vabler og hård hud. En walking sko bør også være temmelig let og giver god stødabsorbering. Men ikke alle travesko er skabt lige. Find pasform og funktioner, der er rigtige for dig.

Kig efter nyttige funktioner

Hvordan en sko er bygget gør en forskel i sin pasform og funktion. Kendskab til de grundlæggende dele af en omvandrende sko kan hjælpe dig med at sortere gennem de mange tilgængelige stilarter og mærker. Bemærk: Ikke alle travesko har styrtbøjler eller gel puder, selvom mange har funktioner, der giver stabilitet og støddæmpning.

Overvej formen på dine fødder

Fødder kommer i mange former og størrelser. For at undgå smertefulde problemer, overveje formen og størrelsen af ​​dine fødder, når du køber et par travesko. Husk, at dine sko i overensstemmelse med formen på dine fødder. Fødderne bør aldrig tvinges til at passe til formen af ​​et par sko.

Bredde og længde
Sko, der er for smalle eller for bredt kan føre til smertefulde blærer og hård hud. Desuden en tå boks, der er ikke højt nok - og giver ikke plads nok til tæerne - kan forværre fod lidelser såsom knyster og hammertæer.

Fitness. Low-buede eller flade fødder.
Fitness. Low-buede eller flade fødder.

Arch typen
Den indviklede tilpasning af knogler, muskler, ledbånd og sener i fødderne danner side til side (metatarsus), og langs (langsgående) buer. Som du gå, disse fjedrende, fleksible buer hjælpe distribuere din kropsvægt jævnt over dine fødder. Dine buer spiller en vigtig rolle i, hvordan du tilpasser sig forskellige overflader, som du gå.

Vælg travesko, der tilgodeser din bue type. Generelt dine fødder falder i en af ​​tre kategorier:

 • Neutral hvælvede fødder. Dine fødder er ikke alt hvælvede de er heller ikke overdrevent flad. Kig efter sko med faste midsoles, lige til semicurved varer - sidste refererer til formen af ​​sålen og fodaftryk omkring hvilken skoen er bygget - og moderate bageste fod stabilitet.
 • Low-buede eller flade fødder. Lave buer eller flade fødder kan bidrage til muskel stress og ledproblemer hos nogle mennesker, selvom der ikke er en direkte sammenhæng. Hvis du har markant flade fødder, kigge efter en omvandrende sko med en straight sidste og motion control til at hjælpe med at stabilisere dine fødder.
 • High-hvælvede fødder. Høje buer kan bidrage til stor belastning på led og muskler, som dine fødder kan ikke absorbere stød så godt, især hvis du udfører en masse slag eller spring aktiviteter. Kig efter polstring for at kompensere for din manglende naturlig stødabsorbering. En buet sidste kan også hjælpe i nogle tilfælde.

Ikke sikker på om din fod type? Dyp din fod i vand og trin på et stykke pap. Undersøg din fodaftryk. Hvis du kan se de fleste af dine fodspor, har du sandsynligvis lave buer. Hvis du ser meget lidt af dine fodspor, har du sandsynligvis har en høj svang.

Du kan også se på dine gamle sko efter spor til formen på din fod. Medbring dine gamle travesko med dig, når du køber ind for et nyt par - de fleste sko fagfolk kan give dig nogle tips om, hvad til at købe baseret på slid af dine gamle sko.

Se også

Travesko: funktioner og passer, at holde dig i bevægelse

Få den bedste pasform

De bedst designede sko i verden vil ikke gøre deres job, hvis de ikke passer ordentligt. Her er nogle tips til at finde den bedste pasform i et par travesko:

 • Bær de samme sokker du vil bære, når du går, eller tage sokker med dig til butikken.
 • Shop for sko efter du har walking et stykke tid, og senere på dagen, når dine fødder er på deres største.
 • Køb sko på en atletisk skoforretning med professionelle installatører eller i en butik, hvor du har masser af muligheder.
 • Spørg sælger til at måle begge fødder, måle dem selv, eller har en ven eller et familiemedlem hjælpe dig. Måle dine fødder, hver gang du køber sko, fordi din fod størrelse kan ændre sig gradvist over årene. Stå mens din fod er målt til at få den mest præcise måling.
 • Hvis den ene fod er større end den anden, prøv på et par, der passer til din større foden.
 • Prøv på begge sko og tjek pasform. Vrikke tæerne. Hvis du ikke har mindst en halv tomme (1,3 centimeter) mellem din længste tå og skoens spids - ca bredden af ​​din finger - prøv en større størrelse.
 • Vær sikker skoen er bred nok. Side-til-side pasform skoen skal sidde, ikke stramt. Hvis du er en kvinde med brede fødder, overveje mænd eller drenge sko, der er skåret lidt større gennem hælen og fodballen.
 • Walk i skoene, før de køber dem. De skal føle sig godt tilpas med det samme. Sørg for at dit hælen passer perfekt i hver sko og ikke glider mens du går.

Udskift slidte sko for at undgå skader

Alle travesko sidst viser tegn på slid. Og selv hvis de stadig føler sig trygge, kan de ikke yde tilstrækkelig støtte eller stødabsorbering. Vær opmærksom på tilstanden af ​​dine sko. Hvis ydersål er slidt igennem, er det tid til et nyt par.

Træffe en informeret beslutning

Forkert montering sko er kilden til mange problemer. Nu hvor du vide, hvilke funktioner til at kigge efter, kan du shoppe med tillid. Bær travesko, der er komfortable og ordentligt udstyret til en tur, der er problemfri.

Se også