Fitness

Funktionel fitness træning: er det rigtige for dig?

Funktionelle fitness-øvelser træne dine muskler til at hjælpe dig med at gøre dagligdags aktiviteter sikkert og effektivt. Find ud af mere om funktionelle fitness-øvelser - og hvad de kan gøre for dig.

Bor du til at udøve? Medmindre du er en elite atlet, har du sandsynligvis svarede nej på spørgsmålet. De fleste mennesker, i virkeligheden, siger ville de træner for at forbedre deres livskvalitet.

Og det er i fokus i funktionel fitness. Funktionelle fitness-øvelser er designet til at uddanne og udvikle dine muskler til at gøre det nemmere og sikrere at udføre dagligdags aktiviteter, såsom bære dagligvarer eller spille et spil basketball med dine børn.

Hvad er funktionel konditionstræning?

Funktionelle fitness-øvelser træne dine muskler til at arbejde sammen og forberede dem til daglige opgaver ved at simulere almindelige bevægelser, du kan gøre derhjemme, på arbejdet eller i sport. Mens du bruger forskellige muskler i den øvre og nedre del af kroppen på samme tid, funktionel fitness øvelser også fremhæve core stabilitet. For eksempel er en squat for bicep curl en funktionel øvelse, fordi det træner musklerne bruges, når du afhenter et objekt fra gulvet eller et bord. Ved at træne dine muskler til at arbejde på den måde, de gør i dagligdags opgaver, forberede dig din krop til at klare sig godt i en lang række almindelige situationer.

Funktionelle fitness øvelser kan gøres derhjemme eller på gym. Fitnesscentre kan tilbyde funktionelle fitness klasser eller inkorporere funktionel fitness i boot camps eller andre typer af klasser. Motion værktøjer, såsom fitness bolde, kedel klokker og vægte, anvendes ofte i funktionel fitness træning.

Hvad er fordelene ved funktionel fitness træning?

Funktionelle øvelser tendens til at være MULTIJOINT, multimuscle øvelser. I stedet for kun at flytte albuerne, for eksempel, kan en funktionel øvelse involverer albuer, skuldre, ryg, hofter, knæ og ankler. Denne type træning, anvendes korrekt, kan gøre de daglige aktiviteter lettere, reducere din risiko for skader og forbedre din livskvalitet.

Se også

Funktionel fitness træning: er det rigtige for dig?

Hvad er eksempler på funktionelle fitness-øvelser?

Funktionelle fitness-øvelser bruge flere led og muskler på én gang for at træne hele din krop. Eksempler omfatter:

  • Multidirectional lunges
  • Squat til bicep curl
  • Step-ups med vægte

Multidirectional lunges forberede din krop til fælles aktiviteter, såsom støvsugning og yardwork. For at gøre en lunge, du holder det ene ben på plads, og træde ud med det andet ben - til fronten, ryggen eller siden - indtil dit knæ når en 90-graders vinkel og din bageste knæet er parallelt med gulvet.

Squat til bicep curl bruger vægte og efterligner virkningen af ​​at løfte en vasketøjskurv, laptop taske eller lille barn fra gulvet. For at gøre en squat for biceps krøller, du starter med fødderne omkring skulder-bredde fra hinanden, ryggen lige og din kerne stabil. Holding håndvægtene ved din side, langsomt bøje gennem hofter, knæ og ankler, indtil dine knæ når en 90-graders vinkel. Som du langsomt tilbage til udgangspositionen, drej håndfladerne mod loftet, bøj ​​armene og krølle håndvægte i mod dine skuldre.

Er funktionelle fitness øvelser for alle?

Hvis du er over 40 år, ikke har udøvet et stykke tid eller har helbredsproblemer, er det en god ide at tjekke med din læge, før du starter et nyt træningsprogram. Tilsvarende bør kvinder, der er gravide tjekke med deres læger.

Fitness. Funktionel fitness træning: er det rigtige for dig?
Fitness. Funktionel fitness træning: er det rigtige for dig?

Det er også en god ide at starte med øvelser, der bruger kun din egen kropsvægt for resistens. Efterhånden som du bliver mere fit og er klar til en større udfordring, kan du tilføje mere modstand i form af vægte, modstand slanger eller udfører bevægelser i vandet.

Den funktionelle fitness payoff

Efterhånden som du tilføjer mere funktionelle øvelser til din træning, bør du se forbedringer i din evne til at udføre dine daglige aktiviteter og dermed i din livskvalitet. Det er noget af en forrentning af din træning investering.

Se også