Fedtsugning

Definition

En Fedtsugning - også kendt som maveplastik - er en kosmetisk kirurgisk procedure for at forbedre udseendet af maven.

Under en Fedtsugning, er overskydende hud og fedt fjernes fra maven. I de fleste tilfælde er det bindevæv i maven strammet med suturer samt. Den resterende Huden er derefter flyttes for at skabe en mere tonet look.

Du kan vælge at have en Fedtsugning, hvis du har hud, der er akkumuleret omkring det område af dit bellybutton og en svag nedre bugvæggen. En Fedtsugning kan også øge din kropsbevidsthed.

Hvorfor det er gjort

En slasket mave er ikke blot skyldes ophobning af fedt, men også af den dårlige elasticitet i huden, overskydende hud, og den strækning af den indre bælte af bindevæv (abdominal fascia) og abdominale muskler, der strækker sig fra ribben til skambenet. Denne indre bælte, som holder de indre organer på plads, er ansvarlig for tonen og udseendet af maven.

Din mave er mere tilbøjelige til at rage efter din abdominal fascia er blevet strakt under graviditet eller væsentlige ændringer i din vægt. En Fedtsugning kan fjerne løs, overskydende hud og fedt, og spænd svage fascia. En Fedtsugning kan også fjerne strækmærker og overskydende hud på maven under navlen. Dog vil en Fedtsugning ikke rette strækmærker uden for dette område.

Du kan overveje en Fedtsugning, hvis:

 • Du har overskydende hud, der er akkumuleret omkring det område af din navle
 • Du har en svag nedre bugvæggen
 • Fedtsugning ikke i tilstrækkeligt omfang at forbedre udseendet af din mave
 • Du har tidligere haft en C-sektion og har trukket ardannelse

Hvis du tidligere har haft en C-sektion, kan din plastikkirurg kunne inddrage din eksisterende C-sektion ar i din Fedtsugning ar.

En Fedtsugning kan også gøres i kombination med andre legemsform kosmetiske procedurer, såsom en balde løft (bælte lipectomy).

En Fedtsugning er ikke for alle. Din læge kan advare mod en Fedtsugning, hvis du:

 • Planlæg at miste en betydelig mængde vægt
 • Overveje fremtidig graviditet
 • Har en alvorlig kronisk tilstand, såsom hjertesygdomme, diabetes eller irritabel tyktarm
 • Har et body mass index, der er større end 40

Risici

En Fedtsugning udgør forskellige risici, herunder:

 • Væskeophobning under huden (seroma). Drænslanger efterladt på stedet efter operationen kan medvirke til at reducere risikoen for seroma. Din læge kan også fjerne væske efter operationen ved hjælp af en kanyle og sprøjte.
 • Dårlig sårheling. Sommetider områder langs snitlinien helbrede dårligt eller begynde at adskille. Du vil måske blive givet antibiotika under og efter operationen for at forhindre en resulterende infektion.
 • Ardannelse. Snittet ar fra en Fedtsugning er permanent, men er placeret langs den let skjulte bikinilinjen. Længden og synlighed af arret vil variere fra person til person.
 • Vævsnekrose. Under en Fedtsugning kan fedtvævet dybt inde huden i maveregionen bliver beskadiget eller dø. Rygning øger risikoen for vævsnekrose. Afhængig af størrelsen af ​​området, kan huden helbrede sig selv inden for uger eller kræve et kirurgisk touch-up procedure.
 • Ændringer i huden sensation. Under en Fedtsugning kan repositionering dine mave væv påvirker overfladiske følenerver i maveregionen, og sjældent i den øverste lår. Du vil sandsynligvis føle en vis reduceret fornemmelse eller følelsesløshed. Denne regel mindskes i månederne efter proceduren.

Ligesom enhver anden form for større operation, udgør en Fedtsugning en risiko for blødning, infektion og en negativ reaktion på anæstesi.

Hvordan du forbereder

I første omgang vil du tale med en plastikkirurg om en Fedtsugning. Under dit første besøg, vil din plastikkirurg sandsynligt:

 • Gennemgå din sygehistorie. Vær forberedt på at besvare spørgsmål om nuværende og tidligere medicinske tilstande. Tal om noget medicin du tager eller har taget for nylig, samt eventuelle operationer, du har haft. Fortæl din læge, hvis du er allergisk over for noget medicin. Hvis dit ønske om en Fedtsugning er relateret til vægttab, vil din læge sandsynligvis stille detaljerede spørgsmål om din vægt gevinst og tab.
 • Gøre en fysisk eksamen. At bestemme dine behandlingsmuligheder, vil lægen undersøge din mave. Lægen kan også tage billeder af din mave til din journal.
 • Diskuter dine forventninger. Forklar hvorfor du vil have en Fedtsugning, og hvad du håber for i form af udseende efter proceduren. Sørg for at du forstår de fordele og risici, herunder ardannelse. Husk på, at tidligere abdominal kirurgi kan begrænse dine resultater.

Før en Fedtsugning du måske også nødt til at:

 • Stop med at ryge. Rygning nedsætter blodgennemstrømningen i huden og kan forsinke helingsprocessen. Endvidere øger rygning risikoen for vævsskade. Hvis du ryger, vil din læge anbefale, at du stopper med at ryge før operationen og under opsving.
 • Undgå visse medikamenter. Du vil sandsynligvis nødt til at undgå at tage aspirin, anti-inflammatoriske lægemidler og naturlægemidler kosttilskud, som kan øge blødning.
 • Opretholde en stabil vægt. Ideelt set vil du opretholde en stabil vægt for mindst tre måneder, før de har en Fedtsugning. Hvis du er svært overvægtig, vil din læge anbefale, at du tabe sig, før proceduren. Signifikant vægttab efter operationen kan mindske dine resultater.
 • Tage medicin for at forebygge komplikationer. Kort før din Fedtsugning, skal du begynde at tage en antikoagulerende til forebyggelse af blodpropper.
 • Sørge for hjælp under genopretning. Lav planer for nogen til at køre dig hjem efter du forlader hospitalet, og bo hos dig i mindst den første nat af dit opsving derhjemme.

Hvad du kan forvente

Fedtsugning. Væskeophobning under huden (seroma).
Fedtsugning. Væskeophobning under huden (seroma).

En Fedtsugning er gjort på et hospital eller en ambulant kirurgisk facilitet. Under en Fedtsugning, vil du være i søvn og komfortabel ved hjælp af generel anæstesi - hvilket gør dig bevidstløs. I nogle tilfælde kan du få et smertestillende og være moderat bedøvet (delvis i søvn).

Under proceduren
Din plastikkirurg vil gøre snit til at fjerne det meste af hud og fedt mellem din navle og pubeshår i en vandret oval eller elliptisk form. Den fascia, som ligger over mavemusklerne, vil blive strammet med permanente suturer.

Din plastikkirurg vil derefter flytte huden omkring navle. Din bellybutton vil blive bragt ud gennem et lille snit, og sutureres i sin normale position. Snittet fra hofte til hofte over kønsbehåring vil blive syet sammen og vil efterlade et ar, der falder langs den naturlige krølle i bikinilinjen.

Under den procedure, du kunne overveje et antibiotikum for at forebygge infektion.

Proceduren tager typisk omkring tre timer.

Efter indgrebet
Efter en Fedtsugning, vil din abdominal incision og din bellybutton sandsynligvis blive dækket med kirurgisk forbinding. Små rør kan placeres langs incisionssted at dræne overskydende blod eller væske.

Din seng vil blive placeret til at holde din overkrop lidt hævet, og dine knæ i en vinkel for de første par dage efter operationen. Medlemmer af din sundhedspleje team vil også hjælpe dig gå så tidligt som den første dag efter en Fedtsugning at hjælpe med at forhindre dannelsen af ​​blodpropper.

Du vil sandsynligvis føle moderate smerter, som i første omgang vil blive kontrolleret ved intravenøs smertestillende medicin. Det er normalt at have hævelse i det kirurgiske område for omkring seks uger. I nogle tilfælde kan hævelsen tage op til tre måneder til at løse. Afløb kan være efterladt i sted for en uge eller to efter operationen. Din læge eller et medlem af din sundhedspleje team vil vise dig, hvordan man tømmer og pleje dit afløb. Du har måske brug for at fortsætte med at tage et antibiotikum og antikoagulant i 10 dage efter din Fedtsugning.

Du vil bære en støttende abdominal beklædningsgenstand (abdominal bindemiddel) i omkring seks uger efter Fedtsugning. Dette vil hjælpe med at forhindre væske oprustning og yde abdominal støtte, mens du helbrede. Lægen vil forklare, hvordan du plejer din ar.

For de første tre måneder efter en Fedtsugning, skal du passe på, når du flytter og undgå stillinger, der belaster din indsnit line - såsom hurtigt bøjning i taljen - for at forhindre genåbning af såret. Derudover skal du planlægge opfølgende besøg med din læge for det næste år.

Resultater

Ved at fjerne overskydende hud og fedt og genoprette din bugvæggen, kan en Fedtsugning give din mave en mere tonet udseende.

Fedtsugning resultater er som regel langvarig. Husk, at opretholde en stabil vægt er afgørende for at fastholde dine resultater.