Ernæring og sund kost

Sund kost: jazz det op med disse tips

Prøv disse sjove og nemme tips til frisk op din sund kost plan.

Uanset om du lige er startet en plan for at spise sundt, eller har fulgt en sund kost i årevis, at holde sig til det kan undertiden være udfordrende. Men sund kost behøver ikke at være kedeligt eller trættende. Flavorful mad kombinationer, nye madlavning ideer og en opfindsom ånd kan tilføje pizazz til dine måltider og snacks, og holde dig motiveret til at opfylde dine mål for sund kost.

Ernæring og sund kost. Sund kost: jazz det op med disse tips.
Ernæring og sund kost. Sund kost: jazz det op med disse tips.

Her er 10 måder at holde dig på rette kurs mod at spise sundt:

  1. Leg med din mad. Eksperimentere med nye fødevarer og nye kombinationer. Prøv mango eller fersken skiver på hele hvede toast med lidt jordnøddesmør og honning. Toss nogle mandarin orange eller fersken skiver i en salat.
  2. Toss på nogle bønner. Tilføj kikærter (garbanzos), eller sorte bønner til din frokost eller middag salat. Hvis du køber typisk en salat eller suppe på arbejde, men ingen bønner er til rådighed, bringe en beholder med bønner fra hjemmet. En anden idé: Blend kikærterne til at skabe en dukkert for veggies eller spredning på en sandwich.
  3. Prøv tofu. Stir-fry ekstra virksomhed eller firma tofu i stedet for kød i asiatisk stil retter. Frysning og derefter optøning tofu før brug giver det en fastere, chewier tekstur. Du kan også smide tofu i blenderen til at tilføje protein til din frugt smoothies.
  4. Snack smart. Lav en nærende mellemmåltid i stedet for en fuld måltid, når tiden er stram. For eksempel, spredes en brun ris kage med ricotta ost og friske jordbær eller lavt sukkerindhold, smørbar frugt. Eller prøv fedtfattig majs boller med æble og ost skiver, eller fedtfri refried bønner blandet med salsa, en lille mængde fedtfattig creme fraiche og bagte tortilla chips.
  5. Bulk op. Tilføj knust klid (eller havre eller hele korn) korn eller uforarbejdede hvedeklid til bagte produkter, såsom farsbrød, brød, boller, gryderetter, kager og småkager. Bran-produkter også gøre en stor sprød topping til gryderetter, salater og kogte grøntsager.
  6. Gå grøn. Varier din salat greens og nyde de mange varianter og teksturer, der er tilgængelige. Valgmulighederne omfatter arugula, cikorie, Collard greens, mælkebøtte greens, grønkål, sennep greens, spinat og brøndkarse. Prøv at blande sorter at få alle de ernæring fordele og alle varianter.
  7. Multitask. Vælg en skål, der tjener som et helt måltid for hurtig og enkel madlavning. Sunde eksempler omfatter oksekød, byg og vegetabilske gryderet, kylling, grøntsager og ris gryderet, kalkun og bønner gryderet med tomater, eller vegetarisk chili med bønner og hakkede grøntsager.
  8. Tilføj en side af salsa. Det er ikke kun til chips længere. Uanset om det er mild, frugtig, hot, glat eller chunky, salsa er en stor følgesvend for kartofler, grøntsager, fisk, kylling, kød og endda æg.
  9. Spice det op. Brug urter og krydderier for at tilføje farve, smag og aroma. Tilføj koriander til ris eller bønner retter. Drys rosmarin på ristede kartofler, kubik squash (eller veggies) eller grillet kød. Tilføj friskhakket purløg til omeletter eller pasta salater.
  10. Udforske verden Oplev og nyd fødevarer fra hele verden:. Mexicansk, Latinamerikansk Europæisk, Indisk, græske, franske og asiatiske retter, for blot at nævne nogle få. Nogle af verdens mest spændende ingredienser - quinoa, edamame, bok choy, bulgur - er så nærende som de er lækre.

Se også