Erektil dysfunktion

Erektil dysfunktion: Et tegn på hjertesygdomme?

Den samme proces, der skaber hjertesygdom kan også forårsage erektil dysfunktion, kun tidligere.

Erektil dysfunktion - svært ved at opretholde en erektion tilstrækkelig til sex - kan være en tidlig advarsel tegn på hjerteproblemer. Forståelse af forbindelserne mellem de to kan hjælpe dig med at få behandling før hjerteproblemer blive alvorlige. Ligeledes, hvis du har en hjertesygdom, kan få den rigtige behandling hjælpe med erektil dysfunktion.

Tilstoppede arterier: hvor erektil dysfunktion og hjertesygdomme mødes

Åreforkalkning (ATH-ur-o-skluh-ROE-sis) - sommetider kaldet åreforkalkning - er den ophobning af plaques i arterierne i kroppen. De mindre arterier i kroppen, såsom i penis, er de første til at få sat op. Plak reducerer blodgennemstrømningen i penis, hvilket gør en erektion vanskelig. Erektil dysfunktion er en advarsel for at lede efter åreforkalkning i større arterier forsyner dit hjerte og andre organer og til at tage skridt til at behandle det. Åreforkalkning øger også din risiko for andre problemer, herunder aneurisme, slagtilfælde og perifer arteriesygdom.

Se også

Erektil dysfunktion: Et tegn på hjertesygdomme?

Visse mænd har øget risiko

Udover dele en fælles sygdom proces, også erektil dysfunktion og hjertesygdomme deler mange risikofaktorer. Disse risikofaktorer øger sandsynligheden for, at din erektil dysfunktion kan være et tegn på underliggende åreforkalkning og hjertesygdomme:

  • Have diabetes. Mænd, der har diabetes er i særlig høj risiko for erektil dysfunktion, hjertesygdomme og andre problemer som følge af begrænset blodgennemstrømning.
  • Under højt kolesteroltal. Et højt niveau af low-density lipoprotein (LDL eller "dårlige") kolesterol kan føre til åreforkalkning.
  • At være en ryger. Ryge cigaretter øger din risiko for at udvikle åreforkalkning. Det er også direkte påvirker din evne til at få rejsning.
  • Under højt blodtryk. Over tid, skader højt blodtryk foring af blodårerne og fremskynder processen med åreforkalkning.
  • Under et familiemedlem med hjertesygdomme. Det er mere sandsynligt din erektil dysfunktion kunne knyttes til hjertesygdomme, hvis du har en første grads slægtning, såsom en søskende eller forældre, der havde hjertesygdomme i en ung alder.
  • Din alder. Jo yngre du er, jo mere sandsynligt, at erektil dysfunktion signalerer en risiko for hjertesygdomme. Mænd er yngre end 50 år er i særlig høj risiko. Hos mænd ældre end 70, er erektil dysfunktion langt mindre tilbøjelige til at være et tegn på hjertesygdom.
  • At være overvægtig. Være overvægtige eller fede øger din risiko for både hjertesygdomme og erektil dysfunktion på grund af åreforkalkning og andre årsager.
  • . Være deprimeret Der er nogle beviser for, at depression er forbundet med en øget chance for at få hjerteproblemer - og erektil dysfunktion.

Behandling af erektil dysfunktion forårsaget af hjertesygdomme

Hvis din læge mener, at du kan være i risiko for hjertesygdomme, foretage livsstilsændringer såsom motion, ændre din kost eller tabe vægt kan være nok til at hjælpe med at holde dit hjerte sundt - og forbedre din evne til at få rejsning. Hvis du har mere-alvorlige tegn og symptomer på hjertesygdomme, skal du muligvis yderligere test eller behandling. Hvis du både har erektil dysfunktion og hjertesygdomme, så tal med din læge om behandlingsmuligheder for erektil dysfunktion. Hvis du tager visse hjerte medicin, især nitrater, er det ikke sikkert at bruge mange af de medikamenter, der anvendes til behandling af erektil dysfunktion.

Se også