Eosinofili

Definition

Eosinofili (eo-sin-o-PHIL-e-uh) er en højere end normalt niveau af eosinofile, en af ​​de fem store typer af sygdomsbekæmpende hvide blodlegemer.

Høje niveauer af eosinofile kan cirkulere i blodet (blodeosinofili), men høje eosinofil koncentrationer kan også forekomme på stedet af en infektion eller betændelse (tissue eosinofili).

Væv eosinofili kan findes i vævsprøver taget under en sonderende procedure eller i prøver af visse fluider, såsom slim frigivet fra nasale væv. Hvis du har væv eosinofili, niveauet af eosinofile i blodet er sandsynligt normal.

Blodeosinofili kan detekteres med en blodprøve, sædvanligvis som del af en komplet blodtælling. En opgørelse af mere end 500 eosinofiler pr mikroliter blod anses generelt eosinofili hos voksne. En optælling af mere end 1.500 eosinofile pr mikroliter blod, der varer i flere måneder kaldes hypereosinofilt syndrom.

Årsager

Eosinofiler spille to roller i dit immunforsvar:

  • . Ødelægge fremmede stoffer Eosinofiler kan forbruge fremmede stoffer - især stoffer beslægtet med infektion med en parasit - der har været "markeret" til destruktion af andre komponenter i dit immunforsvar.
  • Regulering betændelse. Eosinofiler at fremme inflammation, som spiller en gavnlig rolle i isolering og styre en sygdom site, men betændelse kan også beskadige væv. Immunsystemet, såsom allergier, kan bidrage til løbende (kronisk) inflammation. Eosinofiler er hovedaktører i inflammation forbundet med allergi og astma.

Eosinofili opstår, når enten et stort antal eosinofile er rekrutteret til et specifikt sted i kroppen eller knoglemarven producerer for mange eosinofile. Dette kan være forårsaget af en række betingelser, sygdomme og faktorer, herunder:

  • Parasitære og svampesygdomme
  • Allergier, herunder til medicin eller mad
  • Adrenal betingelser
  • Hudlidelser
  • Toksiner
  • Autoimmune sygdomme
  • Endokrine
  • Tumorer

Specifikke sygdomme og tilstande, der kan resultere i blod eller væv eosinofili omfatter:

Eosinofili. Ødelægge fremmede stoffer.
Eosinofili. Ødelægge fremmede stoffer.

Parasitsygdomme og allergiske reaktioner på medicin er blandt de mere almindelige årsager til eosinofili. Hypereosinofilt syndrom tendens til at have en ukendt årsag eller resultaterne fra visse former for kræft, såsom knoglemarv eller lymfeknude.

Årsager vist her, er ofte forbundet med dette symptom. Arbejd med din læge eller andet sundhedspersonale for en præcis diagnose.

Hvornår skal se en læge

Eosinofili er normalt findes, når lægen har beordret blodprøver for at hjælpe med at diagnosticere en tilstand, du allerede oplever. Det er ikke ofte en uventet fund eller blot opdaget ved en tilfældighed.

Tal med din læge om, hvad disse resultater betyder. Beviser af blod eller væv eosinofili og resultater fra andre test kan indikere årsagen til din sygdom eller din læge kan foreslå andre tests til at vurdere din tilstand.

Fordi en særskilt tilstand er ofte årsag til eosinofili, er det vigtigt at bestemme, hvad andre tilstande eller lidelser, du måtte have. Hvis du får en præcis diagnose og kan behandle eventuelle relevante betingelser eller lidelser, vil eosinofili sandsynligvis løse.

Men hvis du har vedvarende hypereosinofilt syndrom, det er vigtigt hele tiden at arbejde med læger og overvåge dit helbred, da denne tilstand kan forårsage betydelige komplikationer over tid.