Diabetes

Diabetes ernæring: herunder slik i din madplan

Diabetes ernæring fokuserer på sunde fødevarer, men slik er ikke nødvendigvis off-grænser. Her er hvordan man kan inddrage slik i din madplan.

Diabetes ernæring fokuserer på sunde fødevarer. Men du kan spise slik en gang imellem, uden at føle sig skyldig eller væsentligt forstyrre Deres blodsukkerkontrol. Nøglen til diabetes ernæring er mådehold.

Scoop på sukker

I årevis var folk med diabetes advares om at undgå slik. Men hvad forskerne forstår om diabetes ernæring har ændret sig.

  • Samlede kulhydratindhold, der tæller. Det var engang antaget, at honning, slik og andre søde sager ville hæve dit blodsukker hurtigere og højere end ville frugt, grøntsager eller "stivelsesholdige" fødevarer, såsom kartofler, pasta eller fuldkornsbrød. Men dette er ikke sandt, så længe slik spises med et måltid og afbalanceret med andre fødevarer i din madplan. Selvom forskellige typer af kulhydrater kan påvirke dit blodsukker forskelligt, det er den samlede mængde kulhydrat, der virkelig betyder noget.
  • Men ikke overdrive tomme kalorier. Selvfølgelig er det stadig bedst at overveje slik, da kun en lille del af din overordnede plan for diabetes ernæring. Slik, kager og andre søde sager har få vitaminer og mineraler og er ofte højt indhold af fedt og kalorier. Du får mere tomme kalorier - kalorier uden de essentielle næringsstoffer, der findes i sundere fødevarer - når du spiser slik.

Har din kage og spise det også

Diabetes. Total kulhydrat er det, der tæller.
Diabetes. Total kulhydrat er det, der tæller.

Slik tæller som kulhydrater i din madplan. Tricket er at erstatte små portioner af slik for andre kulhydrater - såsom brød, tortillas, ris, kiks, korn, frugt, juice, mælk, yoghurt eller kartofler - i dine måltider. At give plads til slik som en del af et måltid, har du to muligheder:

  • Erstatte nogle af de kulhydrater i dit måltid med en sød.
  • Bytte en high-carb-holdige fødevarer i dit måltid for noget med færre kulhydrater og spiser de resterende kulhydrater i dit måltid planen som en sød.

Lad os sige at din typiske middag er en grillet kyllingebryst, en medium kartoffel, en skive fuldkornsbrød, en grøntsag salat og frisk frugt. Hvis du gerne vil en lille matteret cupcake efter dit måltid, kigge efter måder at holde det samlede kulhydratindhold tæller i måltidet det samme. Du kan handle din skive brød og frisk frugt til cupcake. Eller udskift kartoffel med en lav-kulhydrat grøntsager såsom broccoli. Tilføjelse cupcake efter dette måltid holder det samlede kulhydratindhold tælle den samme. Bare husk, dessert tjener størrelser kan variere betydeligt, så prøv at anslå din kulhydrat tæller så præcist som muligt.

At sikre, at du gør selv handler, læse varedeklarationer grundigt, og sørg for at spørge din diætist, hvis du har spørgsmål. Kig efter det samlede kulhydratindhold i hver mad, som fortæller dig, hvor meget kulhydrat i en servering af maden.

Se også

Diabetes ernæring: herunder slik i din madplan

Overvej sukker erstatninger

Som en del af diabetes ernæring, kan kunstige sødestoffer tilbyde sødme sukker uden kalorier. Kunstige sødemidler kan hjælpe dig med at reducere kalorier og holde sig til en sund kostplan - især når de anvendes i stedet for sukker i kaffe og te, på korn, eller i bagværk. Faktisk er kunstige sødemidler betragtes fri fødevarer, fordi de indeholder meget få kalorier, og tæller ikke som et kulhydrat, en fed eller andre fødevarer i din madplan.

Eksempler på kunstige sødemidler indbefatter:

  • Acesulfam kalium (Sunett, søde One)
  • Aspartam (Equal, NutraSweet)
  • Saccharin (SugarTwin, Sweet'N Lav)
  • Sucralose (Splenda)

Kunstige sødemidler ikke nødvendigvis tilbyder en fribillet til slik.

  • Hold øje med kalorier og kulhydrater. Mange produkter lavet med kunstige sødestoffer, såsom bagværk og kunstigt sødet yoghurt eller budding, stadig indeholder kalorier og kulhydrater, der kan påvirke dit blodsukker-niveau.
  • Sukkeralkoholer er ikke kalorie-fri. Sukkeralkoholer, en anden type af reduceret kalorieindhold sødemiddel, anvendes ofte i sukkerfrie slik, tyggegummi og desserter. Tjek varedeklarationen for ord som "isomalt," "maltitol", "mannitol," "sorbitol" og "xylitol". Sukker-fri fødevarer, der indeholder sukkeralkoholer har stadig kalorier. Og i nogle mennesker, kan sukkeralkoholer forårsage diarré.

To naturligt udvundet sødestoffer, stevia (Truvia, Pure Via), og agave nektar, tilbyde en anden mulighed, når det kommer til sødemidler din mad. Husk på, at sukker-til-sødestof forholdet er forskellig for hvert produkt, så du kan være nødvendigt at eksperimentere indtil du finder den smag, du kan lide. Også agave nektar er ikke kalorie-eller kulhydrat-fri, så det bør ikke betragtes til vægttab, men det har et lavere glykæmisk indeks end betyder sukker, så det vil ikke påvirke dit blodsukkerniveau så meget.

Genoverveje din definition af søde

Diabetes ernæring behøver ikke at betyde ingen slik. Hvis du kræver dem, så spørg en registreret diætist til at hjælpe dig inkludere dine foretrukne behandler i din madplan. En diætist kan også hjælpe dig med at reducere mængden af ​​sukker og fedt i dine yndlingsopskrifter. Og vær ikke overrasket, hvis din smag ændres, når du sundere spisevaner. Mad, du engang elskede kan synes for sød - og sunde erstatninger kan blive din nye idé lækker.

Se også