Diabetes

Definition

Diabetes mellitus refererer til en gruppe af sygdomme, der påvirker, hvordan din krop bruger blodsukker, kaldet blodsukker. Glukose er afgørende for dit helbred, fordi det er en vigtig kilde til energi til de celler, der udgør dine muskler og væv. Det er også din hjerne vigtigste kilde til brændstof.

Hvis du har diabetes, uanset hvilken type, det betyder, at du har for meget glukose i blodet, selv om årsagerne kan variere. For meget glukose kan føre til alvorlige helbredsproblemer.

Kroniske diabetes betingelser omfatter type 1-diabetes og type 2-diabetes. Potentielt reversible diabetes betingelser omfatter prædiabetes - når dit blodsukker er højere end normalt, men ikke højt nok til at blive klassificeret som diabetes - og svangerskabsdiabetes, der opstår under graviditeten, men kan løse efter at barnet er leveret.

Se også

Symptomer

Diabetes symptomer varierer afhængigt af hvor meget dit blodsukker er forhøjet. Nogle mennesker, især dem med prædiabetes eller type 2 diabetes, kan ikke opleve symptomer i første omgang. Ved type 1-diabetes, har en tendens symptomer til at komme på hurtigt og være mere alvorlige. Nogle af de tegn og symptomer på type 1 og type 2 diabetes omfatter:

 • Øget tørst
 • Hyppig vandladning
 • Ekstrem sult
 • Uforklarligt vægttab
 • Tilstedeværelse af ketoner i urinen (ketoner er et biprodukt af fordelingen af ​​muskler og fedt, der sker, når der ikke er nok insulin)
 • Træthed
 • Sløret syn
 • Langsomt helende sår
 • Højt blodtryk
 • Hyppige infektioner, såsom tandkød eller hudinfektioner og vaginal eller blære infektioner

Selvom type 1 diabetes kan udvikle sig på alle alderstrin, det typisk forekommer i barndommen eller ungdomsårene. Type 2 diabetes, den mere almindelige type, kan udvikle sig på alle alderstrin og er ofte forebygges.

Hvornår skal se en læge

 • Hvis du har mistanke om du eller dit barn kan have diabetes. Hvis du bemærker eventuelle diabetes symptomer, skal du kontakte din læge. Jo tidligere betingelsen er diagnosticeret, kan jo før behandlingen begynder.
 • Hvis du allerede har været diagnosticeret med diabetes. Når du modtager din diagnose, skal du tæt medicinsk opfølgning, indtil dit blodsukker stabiliseres.

Se også

Årsager

For at forstå diabetes, skal du først forstå, hvordan glukose normalt behandles i kroppen.

Hvordan insulin fungerer
Insulin er et hormon, der kommer fra bugspytkirtlen, en kirtel beliggende bag og under maven.

 • Bugspytkirtlen udskiller insulin ind i blodbanen.
 • Den insulin cirkulerer, så sukker at indtaste dine celler.
 • Insulin sænker mængden af ​​sukker i din blodbanen.
 • Som dit blodsukker falder, så gør udskillelsen af ​​insulin fra bugspytkirtlen.

Den rolle af glukose
Glukose - sukker - er en vigtig kilde til energi til de celler, der udgør muskler og andre væv.

 • Glukose kommer fra to store kilder: mad, og din lever.
 • Sukker absorberes i blodbanen, hvor den trænger ind i celler ved hjælp af insulin.
 • Din lever gemmer og gør glukose.
 • Når dit insulinniveau er lave, som når du ikke har spist i et stykke tid, leveren metabolizes lagret glykogen til glukose for at holde dit blodsukker niveau inden for det normale område.

Årsager til type 1-diabetes
Ved type 1 diabetes, dit immunforsvar - ødelægger angreb og dine insulin-producerende celler i bugspytkirtlen - som normalt bekæmper skadelige bakterier eller virus. Dette efterlader dig med lidt eller ingen insulin. I stedet for at blive transporteret ind i dine celler, bygger sukker op i din blodbanen. Type 1 menes at være forårsaget af en kombination af genetiske modtagelighed og miljømæssige faktorer, men hvad mange af disse faktorer er stadig uklar.

Årsager til prædiabetes og type 2-diabetes
I prædiabetes - hvilket kan føre til type 2-diabetes - og type 2-diabetes, bliver dine celler resistente over for virkningen af ​​insulin, og din bugspytkirtel ikke er i stand til at tjene nok insulin til at overvinde denne modstand. I stedet for at flytte ind i dine celler, hvor det er nødvendigt for energi, bygger sukker op i din blodbanen. Præcis hvorfor det sker, er usikkert, men som i type 1-diabetes, er det mente, at genetiske og miljømæssige faktorer spiller en rolle i udviklingen af ​​type 2. Overvægt er stærkt knyttet til udviklingen af ​​type 2-diabetes, men ikke alle med type 2 er overvægtige.

Årsager til svangerskabsdiabetes
Under graviditeten producerer moderkagen hormoner til at opretholde din graviditet. Disse hormoner gør dine celler mere modstandsdygtige over for insulin. Som din moderkage vokser større i andet og tredje trimester, den udskiller flere af disse hormoner - hvilket gør det endnu sværere for insulin til at gøre sit job.

Normalt din bugspytkirtel reagerer ved at producere nok ekstra insulin til at overvinde denne modstand. Men nogle gange din bugspytkirtlen ikke kan holde op. Når dette sker, for lidt glukose kommer ind i dine celler og for meget ophold i dit blod. Dette er svangerskabsdiabetes.

Se også

Risikofaktorer

Risikofaktorer for diabetes afhænger af diabetes.

Risikofaktorer for type 1-diabetes
Selv om den nøjagtige årsag til type 1-diabetes er ukendt, genetiske faktorer sandsynligvis spiller en rolle. Din risiko for at udvikle type 1-diabetes stiger, hvis du har en forælder eller søskende, der har type 1 diabetes. Miljømæssige faktorer, såsom udsættelse for en viral sygdom, sandsynligvis også spille en vis rolle i type 1 diabetes. Andre faktorer, der kan øge din risiko, omfatter:

 • Tilstedeværelsen af skadelige immunsystemets celler, der gør autoantistoffer. Sommetider familiemedlemmer til personer med type 1-diabetes testes for tilstedeværelse af diabetes autoantistoffer. Hvis du har disse autoantistoffer, har du en øget risiko for at udvikle type 1-diabetes. Men ikke alle, der har disse autoantistoffer udvikler type 1.
 • . Kostfaktorer En række kostfaktorer er blevet forbundet med en øget risiko for type 1-diabetes, såsom lav D-vitamin forbrug, tidlig eksponering for komælk eller komælk formel, eller udsættelse for korn før 4 måneder. Imidlertid har ingen af ​​disse faktorer vist sig at forårsage type 1-diabetes.
 • Race. Type 1 diabetes er mere almindelig i hvide end i andre racer.
 • Geografi. Visse lande, såsom Finland og Sverige, har højere satser af type 1-diabetes.

Risikofaktorer for prædiabetes og type 2 diabetes
Forskerne forstår ikke helt, hvorfor nogle mennesker udvikler prædiabetes og type 2 diabetes og andre gør ikke. Det er klart, at visse faktorer øger risikoen dog, herunder:

 • Vægt. Jo mere fedtvæv man har, jo mere resistente dine celler bliver til insulin.
 • Inaktivitet. Jo mindre aktiv du er, jo større er din risiko. Fysisk aktivitet hjælper dig med at kontrollere din vægt, bruger op glukose som energi og gør dine celler mere følsomme over for insulin. Udøver mindre end tre gange om ugen kan øge din risiko for type 2 diabetes.
 • Slægtshistorie. Din risiko stiger, hvis en forælder eller søskende har type 2-diabetes.
 • Race Selvom det er uklart, hvorfor, personer af visse racer -. Herunder sorte, hispanics, europæiske indianere og asiater - er i højere risiko.
 • Age. Din risiko stiger som du bliver ældre. Dette kan være fordi du har tendens til at udøve mindre, mister muskelmasse og tager på i vægt som du alder. Men type 2-diabetes er også stigende dramatisk blandt børn, unge og yngre voksne.
 • Svangerskabsdiabetes. Hvis du har udviklet svangerskabsdiabetes, da du var gravid, er din risiko for at udvikle prædiabetes og type 2 diabetes senere stiger. Hvis du fødte en baby vejer mere end 9 pounds (4 kg), er du også i risiko for type 2 diabetes.
 • Polycystisk ovariesyndrom For kvinder, der har polycystisk ovariesyndrom -. En almindelig tilstand karakteriseret ved uregelmæssig menstruation, overskydende hårvækst og fedme - øger risikoen for diabetes.
 • Højt blodtryk. Under blodtrykket over 140/90mm Hg er forbundet med en øget risiko for type 2-diabetes.
 • Unormale kolesteroltal. Hvis du har lave niveauer af high-density lipoprotein (HDL), eller "god" kolesterol, din risiko for type 2-diabetes er højere. Lave niveauer af HDL er defineret som under 35 mg / dl.
 • Høje niveauer af triglycerider. Triglycerider er et fedt transporteres i blodet. Hvis dine triglyceridniveauer er over 250 mg / dl, din risiko for diabetes stiger.

Risikofaktorer for svangerskabsdiabetes
Enhver gravid kvinde kan udvikle svangerskabsdiabetes, men nogle kvinder har større risiko end der er andre. Risikofaktorer for svangerskabsdiabetes omfatter:

 • Alder. Kvinder ældre end 25 år, har en øget risiko.
 • Familie eller personlige historie Din risiko stiger, hvis du har prædiabetes -. En forløber til type 2-diabetes - eller hvis et nært familiemedlem, såsom en forælder eller søskende har type 2 diabetes. Du er også i større risiko, hvis du havde svangerskabsdiabetes under en tidligere graviditet, hvis du leveret en meget stor baby eller hvis du havde en uforklarlig dødfødsel.
 • Vægt. Være overvægtig før graviditeten øger din risiko.
 • Race. Af årsager, der ikke er klar, kvinder, der er sorte, latinamerikanere, Europa Indisk eller asiatiske, er mere tilbøjelige til at udvikle svangerskabsdiabetes.

Se også

Komplikationer

Langsigtede komplikationer af diabetes udvikles gradvist. Jo længere tid du har diabetes - og mindre kontrolleret dit blodsukker - jo højere risiko for komplikationer. Sidst, kan diabetes komplikationer være invaliderende eller ligefrem livstruende. Mulige komplikationer omfatter:

 • Hjertekarsygdomme. Diabetes dramatisk øger risikoen for forskellige kardiovaskulære problemer, herunder koronararteriesygdom med brystsmerter (angina), hjerteanfald, slagtilfælde og forsnævring af arterierne (åreforkalkning). Hvis du har diabetes, er du mere tilbøjelige til at have hjertesygdom eller slagtilfælde.
 • Nerveskader (neuropati). Overskydende sukker kan skade væggene i de små blodkar (kapillærer), der puster dine nerver, især i benene. Dette kan forårsage prikken, følelsesløshed, brændende eller smerte, der normalt begynder ved spidserne af tæer eller fingre, og gradvist breder sig opad. Venstre ubehandlet, kan du miste al fornemmelse af at føle i de berørte lemmer. Beskadigelse af nerverne i forbindelse med fordøjelsen kan forårsage problemer med kvalme, opkastning, diarré eller forstoppelse. For mænd, kan det føre til erektil dysfunktion.
 • Nyreskader (nefropati). Nyrerne indeholder millioner af bittesmå blodkar klynger (glomeruli), som filter affald fra dit blod. Diabetes kan beskadige denne delikate filtrering system. Alvorlig skade kan føre til nyresvigt eller uoprettelig slutstadiet nyresygdom, som kan kræve dialyse eller en nyretransplantation. Satserne for alvorlig nyresygdom er faldet betydeligt i de seneste år, sandsynligvis på grund af forbedringer i behandlingen af ​​diabetes.
 • Øjenskade (retinopati). Diabetes kan beskadige blodkarrene i nethinden (diabetisk retinopati), hvilket potentielt kan føre til blindhed. Diabetes øger også risikoen for andre alvorlige vision forhold, såsom grå stær og grøn stær.
 • Foot skader. Nerveskader i fødderne eller dårlig blodgennemstrømning til fødderne øger risikoen for forskellige mund komplikationer. Venstre ubehandlet, kan nedskæringer og vabler blive alvorlige infektioner. Alvorlig skade kan kræve tå, fod eller endda ben amputation.
 • Hud og mund forhold. Diabetes kan forlade dig mere modtagelig for hudproblemer, herunder bakterie-og svampeinfektioner. Gummeinfektioner kan også være et problem, især hvis du har en historie af dårlig tandhygiejne.
 • Knogleskørhed. Diabetes kan føre til lavere end normalt knogletæthed, øger din risiko for knogleskørhed.
 • Alzheimers sygdom. Type 2-diabetes kan øge risikoen for Alzheimers sygdom. Den dårligere Deres blodsukkerkontrol, jo større er risikoen synes at være. En teori er, kardiovaskulære problemer forårsaget af diabetes kan bidrage til demens ved at blokere blodstrømmen til hjernen eller forårsager slagtilfælde. Andre muligheder er at for meget insulin i blodet fører til hjerne-skadelige inflammation, eller mangel på insulin i hjernen berøver hjerneceller af glucose.
 • Kræft. Personer med diabetes har en højere risiko for visse kræftformer. Men årsagerne er ikke klare. Det kan være, at de faktorer, der øger risikoen for type 2-diabetes også øge risikoen for kræft, eller det kan være en faktor af sygdommen eller dens behandling. Dette er et aktivt forskningsområde, men i mellemtiden er der ingen ændringer i behandlingen anbefales.

Komplikationer af svangerskabsdiabetes
De fleste kvinder, der har svangerskabsdiabetes leverer sunde babyer. Dog kan ubehandlede eller ukontrolleret blodsukker give problemer for dig og din baby.

Komplikationer i din baby kan opstå som et resultat af svangerskabsdiabetes:

 • Overskydende vækst. Ekstra glukose kan passere placenta, hvilket udløser dit barns bugspytkirtlen til at gøre ekstra insulin. Dette kan medføre, at din baby til at vokse alt for store (macrosomia). Meget store babyer er mere tilbøjelige til at kræve en C-sektion fødsel.
 • Lavt blodsukker. Sommetider babyer af mødre med svangerskabsdiabetes udvikler lavt blodsukker (hypoglykæmi) kort tid efter fødslen, fordi deres egen insulinproduktion er høj. Hurtige fodringer og sommetider en intravenøs glukoseopløsning kan returnere barnets blodsukker til det normale.
 • Respiratory distress syndrome Hvis dit barn er leveret tidligt, respiratory distress syndrome -. En tilstand, der gør vejrtrækning vanskelig - er mulig. Babyer, der har respiratory distress syndrome kan behøve hjælp vejrtrækning, indtil deres lunger blive stærkere.
 • Gulsot. Denne gullig misfarvning af huden og det hvide i øjnene kan opstå, hvis et barns lever ikke er modne nok til at nedbryde et stof kaldet bilirubin, som normalt dannes, når kroppen genbruger gamle eller beskadigede røde blodlegemer. Selvom gulsot er normalt ikke en årsag til bekymring, omhyggelig overvågning er vigtig.
 • Type 2-diabetes senere i livet. Babyer af mødre, der har svangerskabsdiabetes har en højere risiko for at udvikle fedme og type 2-diabetes senere i livet.
 • Døden. Ubehandlet svangerskabsdiabetes kan resultere i et barns død enten før eller kort efter fødslen.

Komplikationer i du kan også opstå som et resultat af svangerskabsdiabetes:

 • Præeklampsi. Denne betingelse er karakteriseret ved højt blodtryk, overskydende protein i urinen, og hævelse i ben og fødder. Præeklampsi kan medføre alvorlige eller endda livstruende komplikationer for både mor og barn.
 • Efterfølgende svangerskabsdiabetes. Når du har haft svangerskabsdiabetes i én graviditet, er du mere tilbøjelige til at have det igen med den næste graviditet. Du er også mere tilbøjelige til at udvikle diabetes - typisk type 2-diabetes - som du bliver ældre.

Komplikationer af prædiabetes
Prædiabetes kan udvikle sig til type 2 diabetes.

Se også

Forberedelse til Deres udnævnelse

Vil du sandsynligvis starte med at se din primære sundhedstjeneste læge, hvis du har diabetes symptomer. Hvis dit barn er at have diabetes symptomer, kan du se dit barns børnelæge. Hvis blodsukkeret er ekstremt høje, vil du sandsynligvis blive sendt til skadestuen. Hvis blodsukkeret ikke er høje nok til at sætte dig eller dit barn umiddelbart i fare, kan du blive henvist til en læge, der har specialiseret sig i diabetes, blandt andre lidelser (endokrinolog).

Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at få klar til din udnævnelse, og at vide, hvad de kan forvente.

Hvad du kan gøre

 • Vær opmærksom på eventuelle pre-udnævnelse restriktioner. Når du foretager udnævnelsen, så spørg hvis der er noget du behøver at gøre på forhånd. Dette vil sandsynligvis omfatte begrænse din kost, såsom en fastende blodsukker test.
 • Skriv ned nogen symptomer, du oplever, herunder enhver, der kan synes relateret.
 • Skriv nede personlige oplysninger, herunder vigtige påvirkninger eller nyere liv ændringer. Hvis du overvåger glukoseværdierne derhjemme, bringe et referat af glukoseresultater, med angivelse af de datoer og tidspunkter for test.
 • Lav en liste over eventuelle allergier, du har, og al medicin, vitaminer og kosttilskud, du tager.
 • Optag din familie sygehistorie. Især eventuelle pårørende, der har haft diabetes, hjerteanfald eller slagtilfælde note.
 • Tag et familiemedlem eller en ven, hvis det er muligt. Nogen, der ledsager kan du hjælpe dig med at huske oplysninger, du har brug for.
 • Skriv ned spørgsmål at spørge din læge. Spørg om aspekter af din diabetes management du er usikker på.
 • Vær opmærksom, hvis du har brug for nogen receptpligtig påfyldninger. Din læge kan forny dine recepter, mens du er der.

Forberedelse af en liste af spørgsmål kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af din tid med din læge. For diabetes, på nogle spørgsmål spørge indeholde:

 • Er symptomerne jeg har relateret til min diabetes eller en anden tilstand?
 • Hvilke tests skal jeg bedst styre min diabetes?
 • Hvad kan jeg ellers gøre for at beskytte mit helbred?
 • Hvad er andre muligheder for at administrere mine diabetes?
 • Jeg har andre sundhedsmæssige forhold. Hvordan kan jeg bedst håndtere disse betingelser sammen?
 • Er der begrænsninger jeg skal følge?
 • Skal jeg se en anden specialist, såsom en diætist eller diabetes pædagog?
 • Er der en generisk alternativ til den medicin, du ordineres?
 • Er der brochurer eller andet trykt materiale, jeg kan tage med mig? Hvilke hjemmesider vil du anbefale?

Tøv ikke med at stille andre spørgsmål, du har.

Diabetes. Hvis du har mistanke om du eller dit barn kan have diabetes.
Diabetes. Hvis du har mistanke om du eller dit barn kan have diabetes.

Hvad kan du forvente fra din læge
Din læge vil sandsynligvis spørge dig en række spørgsmål, såsom:

 • Hvornår begyndte du at blive bekymret for at have diabetes? Hvilke symptomer advaret dig?
 • Har dine symptomer været konstant eller lejlighedsvis?
 • Hvor alvorlig er dine symptomer?
 • Har du en familie historie af præeklampsi eller diabetes?
 • Fortæl mig om din kost.
 • Har du motion? Hvilken type og hvor meget?

Se også

Test og diagnose

Symptomer på type 1-diabetes ofte forekommer pludseligt og er ofte grunden til at kontrollere blodsukkeret. Fordi symptomerne på andre typer af diabetes og prædiabetes kommer på mere gradvist eller måske ikke være tydelig, har Europa Diabetes Association (ADA) anbefalede screening retningslinjer. ADA anbefaler, at følgende personer skal screenes for diabetes:

 • Enhver med et body mass index over 25, uanset alder, der har yderligere risikofaktorer, såsom forhøjet blodtryk, en stillesiddende livsstil, en historie af polycystisk ovariesyndrom, har leveret en baby, der vejede mere end 9 pounds, en historie, af diabetes i graviditeten, højt kolesteroltal, en historie af hjertesygdomme eller har en nær slægtning med diabetes.
 • Nogen ældre end 45 år anbefales at modtage en indledende blodsukker screening, og derefter, hvis resultaterne er normal, skal screenes hvert tredje år derefter.

Tests for type 1 og type 2 diabetes

 • Glykeret hæmoglobin (A1c) test. Denne blodprøve angiver din gennemsnitlige blodsukkerniveau de sidste to til tre måneder. Det måler procentdelen af ​​blodsukker knyttet til hæmoglobin, iltbærende protein i de røde blodlegemer. Jo højere dit blodsukker, jo mere hæmoglobin vil have med sukker vedlagt. En A1C niveau på 6,5 procent eller højere på to separate tests indikerer, at du har diabetes.

Hvis A1C testresultater ikke er konsekvente, er testen ikke er tilgængelig, eller hvis du har visse betingelser, der kan gøre A1C test unøjagtige - såsom hvis du er gravid eller har en usædvanlig form for hæmoglobin (kendt som en hæmoglobin variant) - din læge kan anvende følgende test til at diagnosticere diabetes:

 • Random blodsukker test. En blodprøve vil blive taget på et tilfældigt tidspunkt. Uanset hvornår du sidst spiste, en tilfældig blodsukker niveau på 200 milligram pr deciliter (mg / dl) - 11,1 millimol per liter (mmol / L) - eller højere antyder diabetes.
 • Fastende blodsukker test. En blodprøve vil blive taget efter en nats faste. En fastende blodsukker niveau mellem 100 og 125 mg / dl (5,6 og 6,9 mmol / l) betragtes prædiabetes. Hvis det er 126 mg / dl (7 mmol / L) eller højere på to separate tests, vil du blive diagnosticeret med diabetes.

Hvis type 1 diabetes er mistanke om, vil din urin blive testet for at lede efter tilstedeværelsen af ​​ketoner, et biprodukt produceres, når muskler og fedtvæv bruges til energi, når kroppen ikke har tilstrækkeligt insulin til at bruge tilgængeligt glucose. Lejlighedsvis en C-peptid-niveau - en test, der anvendes til at måle bugspytkirtlens evne til at udskille insulin - kan bestilles. Niveauer af C-peptid er som regel lav i mennesker med type 1 diabetes, men kan være normal eller høj hos personer med type 2 diabetes.

Tests for svangerskabsdiabetes
Medicinske eksperter har ikke etableret et fælles sæt screening retningslinjer for svangerskabsdiabetes. Nogle spørgsmål, om svangerskabsdiabetes screening er nødvendig, hvis du er yngre end 25 og har ingen risikofaktorer. Andre siger, at screening alle gravide kvinder - uanset deres alder - er den bedste måde at identificere alle tilfælde af svangerskabsdiabetes.

Din læge vil sandsynligvis evaluere dine risikofaktorer for svangerskabsdiabetes tidligt i din graviditet.

 • Hvis du er i høj risiko for svangerskabsdiabetes - for eksempel din body mass index (BMI) før graviditeten var 30 eller højere, du havde svangerskabsdiabetes under en tidligere graviditet eller du har en mor, far, søskende eller barn med diabetes - Deres læge kan teste for diabetes på dit første prænatale.
 • Hvis du er på gennemsnitlig risiko for svangerskabsdiabetes, vil du sandsynligvis have en screening test for svangerskabsdiabetes engang i løbet dit andet trimester - typisk mellem 24 og 28 uger af graviditeten.

Din læge kan bruge følgende screeningstest:

 • Initial glukose belastningstest. Du starter glukose belastningstest ved at drikke en sirupsagtig glucoseopløsning. En time senere har du en blodprøve for at måle dit blodsukker. Et blodsukker niveau under 130-140 mg / dl eller 7,2-7,8 ​​mmol / L, er normalt betragtes som normal på en glukose belastningstest, selv om dette kan variere på bestemte klinikker eller laboratorier. Hvis dit blodsukker er højere end normalt, det kun betyder, at du har en højere risiko for svangerskabsdiabetes. Din læge vil bestille en opfølgende test for at afgøre, om du har svangerskabsdiabetes.
 • Opfølgning glukosetolerance test. Til opfølgende test, vil du blive bedt om at faste natten over og derefter have din fastende blodsukker målt. Så vil du drikke en anden sød løsning - det ene indeholder en højere koncentration af glukose - og dit blodsukker vil blive kontrolleret hver time i en periode på tre timer. Hvis mindst to af blodsukker målinger er højere end de normale værdier for hver af de tre timer af testen, vil du blive diagnosticeret med svangerskabsdiabetes.

Tests for prædiabetes
Den primære test til at screene for prædiabetes er:

 • Det glykerede hæmoglobin (A1c) test. Denne blodprøve angiver din gennemsnitlige blodsukkerniveau de sidste to til tre måneder. Det virker ved at måle den procentdel af blodsukker knyttet til hæmoglobin, iltbærende protein i de røde blodlegemer. Jo højere dit blodsukker, jo mere hæmoglobin vil have med sukker vedlagt. En A1C niveau mellem 5,7 og 6,4 procent antyder du har prædiabetes. Normale niveauer er under 5,7 procent.

Hvis A1C test ikke er tilgængelig, eller hvis du har visse betingelser, der kan gøre A1C test unøjagtige - såsom hvis du er gravid eller har en usædvanlig form for hæmoglobin (kendt som en hæmoglobin variant) - din læge kan anvende Følgende test til at diagnosticere diabetes:

 • Fastende blodsukker test. En blodprøve vil blive taget efter en nats faste. Et blodsukker 100-125 mg / dl (5,6-6,9 mmol / l) betragtes prædiabetes, undertiden benævnt nedsat fastende glukose. Normal er under 100 mg / dl.
 • Oral glukose tolerance test. En blodprøve vil blive taget efter du hurtigt i mindst otte timer eller natten over. Så vil du drikke en sukkerholdig opløsning og dit blodsukker vil blive målt igen efter to timer. En blodsukker mindre end 140 mg / dl (7,8 mmol / l) er normal. Et blodsukker 140-199 mg / dl (7,8 til 11 mmol / L) betragtes prædiabetes. Dette er undertiden omtales som nedsat glukosetolerance.

Se også

Behandlinger og medicin

Afhængigt af hvilken type diabetes du har, kan blodsukker overvågning, insulin og oral medicin spille en rolle i din behandling. Men uanset hvilken type af diabetes, du har, spise en sund kost, opretholde en sund vægt og overvåge dit blodsukker er nøglen til at styre din diabetes.

Behandlinger for alle typer af diabetes
En vigtig del af forvaltningen af ​​alle typer af diabetes er at opretholde en sund vægt gennem en sund kost og motion planen:

 • Sund kost. I modsætning til den gængse opfattelse, er der ingen diabetes kost. Du bliver nødt til at centrere din kost på mere frugt, grøntsager og fuldkorn - fødevarer, der er høj i ernæring og fiber og lavt indhold af fedt og kalorier - og skære ned på animalske produkter, raffinerede kulhydrater og slik. Faktisk er det den bedste spise plan for hele familien. Sukkerholdige fødevarer er OK en gang imellem, så længe de er inkluderet i din madplan.

  Alligevel forstå, hvad og hvor meget at spise kan være en udfordring. En registreret diætist kan hjælpe dig med at oprette en kostplan, der passer til dit helbred mål, fødevarer præferencer og livsstil. Dette kan omfatte kulhydrat optælling, især hvis du har type 1-diabetes.

 • Fysisk aktivitet. Alle har brug for regelmæssig aerob motion, og folk, der har diabetes er ingen undtagelse. Motion sænker dit blodsukker niveau ved transport af sukker til dine celler, hvor det anvendes til energi. Motion øger også din følsomhed over for insulin, hvilket betyder, at din krop har brug for mindre insulin til at transportere sukker til dine celler. Få din læges OK at udøve. Derefter vælge aktiviteter, du nyder, såsom gåture, svømning eller cykling. Hvad er vigtigst er at gøre fysisk aktivitet til en del af din daglige rutine. Sigt i mindst 30 minutter eller mere af aerobe motion fleste dage i ugen. Hvis du ikke har været aktiv i et stykke tid, starte langsomt og bygge gradvist op.
Forberedelse til din udnævnelse. Hvis du allerede har været diagnosticeret med diabetes.
Forberedelse til din udnævnelse. Hvis du allerede har været diagnosticeret med diabetes.

Behandlinger for type 1 og type 2 diabetes
Behandling for type 1 diabetes indebærer insulinindsprøjtninger eller brug af en insulinpumpe, hyppige blodsukker checks og kulhydrat tælling. Behandlingen af ​​type 2-diabetes primært indebærer overvågning af dit blodsukker, sammen med diabetes medicin, insulin eller begge dele.

 • Overvågning dit blodsukker. Afhængig af din behandling planen, kan du kontrollere og registrere dit blodsukker flere gange om ugen til tre eller flere gange om dagen. Omhyggelig overvågning er den eneste måde at sikre, at dit blodsukker niveau forbliver inden for dit målområde. Personer, som modtager insulinbehandling kan også vælge at overvåge deres blodsukker med en kontinuerlig glukose monitor. Selvom denne teknologi endnu ikke erstatte blodsukkerapparat, kan det give vigtige oplysninger om tendenserne i blodsukkeret.

  Selv hvis du spiser på en stiv tidsplan, kan mængden af ​​sukker i blodet ændres uforudsigeligt. Med hjælp fra din diabetes behandling team, vil du lære, hvordan dit blodsukker ændringer som reaktion på mad, fysisk aktivitet, medicin, sygdom, alkohol, stress og - for kvinder - svingninger i hormonniveauet.

  Ud over den daglige blodsukker overvågning, kan din læge anbefale regelmæssig A1C test for at måle din gennemsnitlige blodsukkerniveau de sidste to til tre måneder. Sammenlignet med gentagen daglig blodsukkermålinger, bedre A1C test viser, hvor godt din diabetes behandling plan virker generelt. Et forhøjet A1C niveau kan signalere behovet for en ændring i din insulin regime eller madplan. Dit mål A1C mål kan variere afhængigt af din alder og forskellige andre faktorer. Men for de fleste mennesker med diabetes, anbefaler, at Europa Diabetes Association en A1C på under 7 procent. Spørg din læge, hvad dit A1C mål er.

 • Insulin. De fleste mennesker med type 1-diabetes har brug for insulinbehandling for at overleve. Nogle mennesker med type 2-diabetes har også brug for insulinbehandling. Ofte insulin injiceres ved brug af en fin nål og sprøjte eller en insulinpen - en enhed, der ligner en fyldepen, undtagen patronen er fyldt med insulin.

  En insulinpumpe, kan også være en mulighed. Pumpen er en anordning på størrelse med en mobiltelefon slidt på ydersiden af ​​din krop. Et rør forbinder reservoir af insulin til et kateter, der er indsat under huden på maven. En slangeløse pumpe, der fungerer trådløst er nu også tilgængelig. Du programmerer en insulinpumpe til at dispensere specifikke beløb af insulin. Det kan justeres til at levere mere eller mindre insulin afhængig måltider, aktivitetsniveau og blodsukker.

  En ny behandling tilgang er lukket sløjfe insulintilførsel, også kendt som kunstig bugspytkirtel. Det forbinder en kontinuerlig glukose monitor til en insulinpumpe. Enheden automatisk leverer den korrekte mængde insulin, når skærmen viser behov for det. Test har vist opmuntrende resultater, men mere forskning er nødvendig.

  Mange typer af insulin er tilgængelige, herunder hurtigtvirkende insulin, langtidsvirkende insulin og midlertidige løsninger. Afhængig af dine behov, kan din læge ordinere en blanding af insulin typer til at bruge hele dagen og natten.

 • Mundtlig eller anden medicin. Undertiden andre orale eller indsprøjtede medicin er ordineret som godt. Nogle diabetes medicin stimulere din bugspytkirtlen til at producere og frigive mere insulin. Andre hæmmer produktionen og frigivelse af glukose fra leveren, hvilket betyder, at du har brug for mindre insulin til at transportere sukker ind i dine celler. Atter andre blokere virkningen af ​​maven eller tarm enzymer, der nedbryder kulhydrater eller gøre din væv mere følsomme over for insulin.
 • Transplantation. Hos nogle mennesker, der har type 1-diabetes, kan en bugspytkirtel transplantation være en mulighed. Islet transplantationer bliver undersøgt så godt. Med en vellykket bugspytkirtel transplantation, ville du ikke længere behøver insulinbehandling. Men transplantationer er ikke altid en succes - og disse procedurer udgør alvorlige risici. Du skal have en levetid på immun-undertrykke medicin for at forhindre organafstødning. Disse stoffer kan have alvorlige bivirkninger, herunder en høj risiko for infektion, organbeskadigelse og kræft. Fordi bivirkningerne kan være mere farligt end diabetes, er transplantationer normalt forbeholdt mennesker, hvis diabetes ikke kan kontrolleres eller dem, der har alvorlige komplikationer.
 • Fedmekirurgi. Selv om det ikke er specifikt betragtes som en behandling for type 2-diabetes, kan mennesker med type 2-diabetes, som også har et body mass index over 35 drage fordel af denne type kirurgi. Folk, der har gennemgået gastrisk bypass har set betydelige forbedringer i deres blodsukker. Men denne procedure langsigtede risici og fordele for type 2-diabetes endnu ikke kendt.

Behandling for svangerskabsdiabetes
Kontrollere dit blodsukker er afgørende for at holde din baby sund og undgå komplikationer under fødslen. Ud over at opretholde en sund kost og motion, kan din behandlingsplan omfatte overvågning dit blodsukker og i nogle tilfælde, ved hjælp af insulin.

Din sundhedspleje udbyder vil også overvåge dit blodsukker under fødslen. Hvis dit blodsukker stiger, kan din baby frigive høje niveauer af insulin - hvilket kan føre til lavt blodsukker lige efter fødslen.

Behandling for prædiabetes
Hvis du har prædiabetes, kan sund livsstil valg hjælpe dig medbringe dit blodsukker niveauet tilbage til normal eller i det mindste holde det i at stige hen mod niveauet i type 2 diabetes. Fastholdelse af en sund vægt gennem motion og sund kost kan hjælpe. Udøver mindst 150 minutter om ugen, og at miste 5 til 10 procent af din kropsvægt kan forhindre eller forsinke type 2 diabetes.

Sommetider medicin - såsom metformin (Glucophage, GLUMETZA, andre) - er også en mulighed, hvis du er i høj risiko for diabetes, herunder når dine prædiabetes forværres eller hvis du har hjerte-kar-sygdom, fedtlever sygdom eller polycystisk ovariesyndrom.

I andre tilfælde, til medicin kontrollere kolesterol - statiner, i særdeleshed - og højt blodtryk medicin er nødvendige. Din læge kan ordinere lavdosis aspirin terapi for at hjælpe med at forhindre hjertekarsygdomme, hvis du er i høj risiko. Sunde valg af livsstil er stadig afgørende, dog.

Tegn på problemer i enhver type af diabetes
Fordi så mange faktorer kan påvirke dit blodsukker, problemerne opstår nogle gange. Disse forhold kræver øjeblikkelig behandling, fordi hvis venstre ubehandlet, kan anfald og tab af bevidsthed (koma).

 • Højt blodsukker (hyperglykæmi). Blodsukkeret kan stige af mange årsager, herunder at spise for meget, bliver syg eller ikke tager tilstrækkeligt glukose-sænkende medicin. Tjek dit blodsukker ofte, og se efter tegn og symptomer på højt blodsukker - hyppig vandladning, øget tørst, mundtørhed, sløret syn, træthed og kvalme. Hvis du har hyperglykæmi, skal du justere din madplan, medicin eller begge dele.
 • Øget ketoner i urinen (diabetisk ketoacidose). Hvis dine celler er sultet for energi, kan din krop begynde at nedbryde fedt. Dette frembringer toksiske syrer kendt som ketoner. Hold øje med tab af appetit, svaghed, opkastning, feber, mavesmerter og en sød, frugtagtig ånde. Du kan tjekke din urin for overskydende ketoner med en over-the-counter ketoner test kit. Hvis du har overskydende ketoner i urinen, skal du kontakte din læge med det samme eller søge akut lægehjælp. Denne betingelse er mere almindeligt hos personer med type 1-diabetes.
 • Hyperglykæmiske hyperosmolært nonketotic syndrom. Tegn og symptomer på denne livstruende tilstand omfatter et blodsukker læsning over 600 mg / dl (33,3 mmol / L), mundtørhed, ekstrem tørst, feber, døsighed, forvirring, synstab og hallucinationer. Hyperosmolær syndrom er forårsaget af sky-højt blodsukker, der forvandler blod tyk og sirupsagtig. Det har tendens til at være mere almindeligt hos personer med type 2-diabetes, og det er ofte indledes med en sygdom. Ring til din læge eller straks lægehjælp, hvis du har tegn eller symptomer på denne tilstand.
 • Lavt blodsukker (hypoglykæmi). Hvis dit blodsukker falder til under dit målområde, er det kendt som lavt blodsukker. Blodsukkeret kan falde af mange årsager, herunder at springe et måltid og få mere fysisk aktivitet end normalt. Men lavt blodsukker er mest sandsynligt, hvis du tager glukose-sænkende medicin, der fremmer udskillelsen af ​​insulin, eller hvis du modtager insulinbehandling. Tjek dit blodsukker regelmæssigt, og se efter tegn og symptomer på lavt blodsukker - svedtendens, rystelser, svaghed, sult, svimmelhed, hovedpine, sløret syn, hjertebanken, irritabilitet, sløret tale, sløvhed, forvirring, besvimelse og beslaglæggelser. Lavt blodsukker behandles med hurtigt absorberes kulhydrater, såsom frugtjuice eller glucose tabletter.

Se også

Livsstil og hjem retsmidler

Diabetes er en alvorlig sygdom. Efter din diabetes behandling plan tager rundt-the-clock engagement. Omhyggelig forvaltning af diabetes kan reducere din risiko for alvorlige - endda livstruende - komplikationer.

Ligegyldigt hvilken type diabetes du har:

 • Foretag en forpligtelse til at styre din diabetes. Lær alt hvad du kan om diabetes. Etablere et forhold med en diabetes pædagog, og spørg din diabetes behandling team om hjælp, når du har brug for det.
 • Vælge sunde fødevarer og opretholde en sund vægt. Miste kun 5 til 10 procent af din kropsvægt, hvis du er overvægtig kan gøre en væsentlig forskel i dit blodsukker kontrol. En sund kost er en med masser af frugt, grøntsager, fuldkorn og bælgfrugter, med en begrænset mængde af mættet fedt.
 • Gør fysisk aktivitet til en del af din daglige rutine. Regelmæssig motion kan hjælpe med at forhindre prædiabetes og type 2 diabetes, og det kan hjælpe dem, der allerede har diabetes at opretholde en bedre blodsukkerkontrol. Tredive minutters moderat motion-som rask gang - de fleste af ugens dage anbefales. En nylig undersøgelse viste, at en kombination af øvelser - aerobe øvelser, såsom at gå eller danse på de fleste dage, kombineret med styrketræning, såsom vægtløftning eller yoga to gange om ugen - hjælper med at kontrollere blodsukkeret mere effektivt end nogen form for motion alene.

Livsstil for type 1 og type 2-diabetes
Derudover hvis du har type 1 eller type 2-diabetes:

 • Identificer dig selv. Bær et tag eller armbånd, der siger, at du har diabetes. Hold en glucagon-kit i nærheden i tilfælde af en lavt blodsukker nødsituation - og sørg for dine venner og kære ved hvordan man bruger det.
 • Planlægge en årlig fysiske og regelmæssige øjenundersøgelser. Dine regelmæssige diabetes checkups er ikke beregnet til at erstatte årlige physicals eller rutine øjenundersøgelser. Under den fysiske, vil lægen kigge efter eventuelle diabetes-relaterede komplikationer, og en skærm til andre medicinske problemer. Din optiker specialist vil kontrollere for tegn på beskadigelse af nethinden, grå stær og grøn stær.
 • Hold dine vaccinationer ajour. Højt blodsukker kan svække dit immunforsvar. Få en influenza skudt hvert år, og få en stivkrampe booster skudt hvert 10. år. Din læge vil sandsynligvis anbefale lungebetændelse vaccine, så godt. Centers for Disease Control og Forebyggelse (CDC) også i øjeblikket anbefaler hepatitis B vaccination, hvis du ikke tidligere har været vaccineret mod hepatitis B, og du er en voksen aldre 19-59 med type 1 eller type 2 diabetes. De seneste CDC retningslinjer rådgive vaccination snarest muligt efter diagnosen med type 1 eller type 2 diabetes. Hvis du er 60 år eller ældre, har diabetes og ikke tidligere har modtaget vaccinen, så tal med din læge om, hvorvidt det er det rigtige for dig.
 • Vær opmærksom på dine fødder. Vask dine fødder dagligt i lunkent vand. Tør dem forsigtigt, især mellem tæerne. Moisturize med lotion, men ikke mellem tæerne. Tjek dine fødder hver dag for vabler, nedskæringer, sår, rødme eller hævelse. Kontakt din læge, hvis du har en øm eller anden fod problem, der ikke begynder at helbrede sig selv.
 • Hold dit blodtryk og kolesterol under kontrol. Spise sunde fødevarer og udøver regelmæssigt kan gå en lang vej mod at kontrollere højt blodtryk og kolesterol. Medicin kan være nødvendig, også.
 • Pas på dine tænder. Diabetes kan forlade dig tilbøjelig til tyggegummi infektioner. Børste og tandtråd dine tænder mindst to gange om dagen. Og hvis du har type 1 eller type 2 diabetes, planlægge dental eksamener mindst en gang om året. Kontakt din tandlæge med det samme, hvis dit tandkød bløder eller ser rødt eller opsvulmet.
 • Hvis du ryger eller bruge andre former for tobak, så spørg din læge til at hjælpe dig med at holde op. Rygning øger din risiko for forskellige diabetes komplikationer, herunder hjerteanfald, slagtilfælde, nerveskader og nyresygdom. Rygere, der har diabetes, er mere tilbøjelige til at dø af hjerte-kar sygdomme, end der er rygere, der har diabetes, ifølge den europæiske Diabetes Association. Tal med din læge om måder at stoppe med at ryge eller til at stoppe med at bruge andre typer af tobak.
 • Hvis du drikker alkohol, så gør det ansvarligt. Alkohol kan forårsage enten højt eller lavt blodsukker, afhængigt af hvor meget du drikker, og hvis du spiser på samme tid. Hvis du vælger at drikke, så gør det kun i moderate mængder - en drink om dagen for kvinder og to drinks om dagen for mænd - og altid med mad. Husk at inkludere kulhydrater fra enhver alkohol du drikker i dit daglige kulhydrat count.
 • Tag stress alvorligt. Hvis du er stresset, er det nemt at opgive din sædvanlige diabetes management rutine. De hormoner din krop kan producere som reaktion på langvarig stress kan forhindre insulin i at fungere korrekt, hvilket kun gør tingene værre. At tage kontrol, sætte grænser. Prioriter dine opgaver. Lær afspændingsteknikker. Få masser af søvn.

Frem for alt, ophold positive. De gode vaner, du udsteder i dag, kan hjælpe dig med at nyde en aktiv og sundt liv med diabetes.

Se også

Alternativ medicin

Talrige stoffer har vist i nogle undersøgelser for at forbedre insulinfølsomheden, men andre undersøgelser har undladt at finde nogen fordel for blodsukkerkontrol eller sænke A1C niveauer. På grund af de modstridende resultater, er der ingen alternative behandlingsformer i øjeblikket anbefales til diabetes kontrol. Nogle af de stoffer, der har vist lovende i at hjælpe med at kontrollere blodsukkeret, omfatter:

 • Alfalipidsyre
 • Koffein
 • Cassia kanel
 • Chrom
 • Hørfrø
 • Ginseng
 • Glucomannan
 • Guargummi
 • Magnesium
 • Havreklid
 • Soy

Hvis du beslutter, at du gerne vil prøve en alternativ behandling, ikke stoppe med at tage den medicin, som lægen har ordineret, og diskutere brug af nogen af ​​disse behandlinger med din læge for at være sikker på at de ikke vil forårsage uønskede reaktioner eller interagere med din nuværende behandling.

Derudover er der ingen behandlinger - alternative eller konventionelle - der kan helbrede diabetes, så det er afgørende, at folk, der er på insulinbehandling for diabetes ikke stoppe med at bruge insulin, medmindre at gøre det af deres læge.

Se også

Håndtering og støtte

Leve med diabetes kan være svært og frustrerende. Nogle gange, selv når du har gjort alting rigtigt, kan dit blodsukker stige. Men holde fast i din diabetes forvaltningsplan, og du vil sandsynligvis se en positiv forskel i dit A1C, når du besøger din læge.

Fordi godt diabetes ledelse kan være tidskrævende og til tider overvældende, nogle mennesker finder det hjælper at tale med nogen. Din læge kan sandsynligvis anbefale en mental sundhed professionel for dig at tale med, eller du måske ønsker at prøve en støttegruppe. Deling af dine frustrationer og dine triumfer med mennesker, der forstår, hvad du går igennem kan være meget nyttig. Og du kan opleve, at andre har gode tips til at dele om diabetes ledelse. Din læge kan vide af en lokal støttegruppe, eller du kan ringe til den europæiske Diabetes Association på 800-DIABETES (800-342-2383) eller Juvenile Diabetes Research Foundation på 800-533-CURE (800-533-2873).

Se også

Forebyggelse

Type 1 diabetes kan ikke forhindres. Dog kan den samme sunde livsstilsvalg, der hjælper behandle prædiabetes, type 2 diabetes og gestationel diabetes at forhindre dem.

 • Spis sunde fødevarer. Vælg fødevarer lavt fedt og kalorier. Fokus på frugt, grøntsager og fuldkorn. Stræb efter sort for at undgå kedsomhed.
 • Få mere fysisk aktivitet. Sigt efter 30 minutters moderat fysisk aktivitet om dagen. Tage en rask daglig gåtur. Ride din cykel. Svømme omgange. Hvis du ikke kan passe ind i en lang træning, bryde det op i mindre sessioner fordelt over hele dagen.
 • Tabe overskydende pounds Hvis du er overvægtig, miste endnu 5 procent af din kropsvægt -. For eksempel fra 10 pounds (4,5 kg), hvis du vejer 200 pounds (90,7 kg) - kan mindske risikoen for diabetes. For at holde din vægt på en sund rækkevidde, fokusere på varige ændringer i din kost-og motionsvaner. Motivere dig selv ved at huske fordelene ved at tabe, såsom en sundere hjerte, mere energi og bedre selvværd.

Sommetider medicin er en mulighed så godt. Orale diabetes medicin såsom metformin (Glucophage, GLUMETZA, andre) kan reducere risikoen for type 2 diabetes - men sunde valg af livsstil er fortsat afgørende.

Se også