Deep brain stimulation

Definition

Deep brain stimulation involverer indopererer elektroder inden for visse områder af din hjerne. Disse elektroder producerer elektriske impulser, der regulerer unormale impulser. Eller, kan de elektriske impulser påvirker visse celler og kemikalier i hjernen. Mængden af ​​stimulation i dyb brain stimulation styres af en pacemaker-lignende enhed placeret under huden i din øvre bryst. En ledning, der rejser under huden forbinder denne enhed til elektroderne i din hjerne.

Deep brain stimulation anvendes til behandling af en række neurologiske tilstande, såsom:

 • Essentiel tremor
 • Parkinsons sygdom
 • Dystoni

Deep brain stimulation bliver også undersøgt som en eksperimentel behandling for epilepsi, klynge hovedpine, Tourette syndrom, kroniske smerter og svær depression. Mange kandidater til dyb brain stimulation er deltagere i kliniske forsøg.

Se også

Hvorfor det er gjort

Deep brain stimulation er en etableret behandling for bevægelsesforstyrrelser, såsom essentiel tremor, Parkinsons sygdom, og dystoni, og mere for nylig, obsessiv-kompulsiv sygdom. Denne behandling er normalt forbeholdt folk, der ikke er i stand til at få kontrol over deres symptomer med medicin.

Se også

Risici

Selv dyb brain stimulation er generelt sikker, nogen form for kirurgi har risiko for komplikationer. Desuden kan hjernestimulation selv give bivirkninger.

Kirurgi risici
Deep brain stimulation involverer kedelige små huller i kraniet at implantere elektroderne, og kirurgi til at implantere den enhed, der indeholder batterier under huden i brystet. Komplikationer ved kirurgi kan omfatte:

 • Blødning i hjernen (blødning)
 • Stroke
 • Infektion
 • Vejrtrækningsproblemer
 • Kvalme
 • Hjerteproblemer
 • Incision ardannelse

Med dyb brain stimulation, er kirurgi ikke en engangs-procedure. Batterierne, der er implanteret i brystet har en begrænset levetid, og når de løber tør, kan dine symptomer vende hurtigt tilbage. Udskiftning af batterierne kræver en anden operation. Det er også muligt for en ledning forbinder batterierne til en elektrode til at bryde eller til andre funktionsforstyrrelser.

Mulige bivirkninger efter operationen
Bivirkninger forbundet med dyb brain stimulation kan omfatte:

 • Beslaglæggelse
 • Infektion
 • Hovedpine
 • Søvnløshed
 • Problemer med hukommelsen
 • Midlertidig smerte og hævelse på implantationsstedet

Et par uger efter operationen, vil enheden være tændt og processen med at finde de bedste indstillinger for dig begynder. Denne proces kan tage flere måneder. Nogle indstillinger kan give bivirkninger, men disse ofte bedre med yderligere justeringer af din enhed.

Mulige bivirkninger af stimulation

 • Følelsesløshed eller prikkende fornemmelser
 • Muskelstivhed i ansigt eller arm
 • Taleproblemer
 • Balanceproblemer
 • Svimmelhed
 • Uønskede humørsvingninger, såsom mani og depression

Se også

Hvordan du forbereder

Først afveje fordele og ulemper
Deep brain stimulation er en alvorlig og potentielt risikabel procedure. Selv om du måske være berettiget til dyb brain stimulation, skal du og dine læger nøje afveje risici og potentielle fordele ved proceduren.

Dernæst forbereder til operation
Før operationen, skal du have medicinske tests for at sikre, dyb brain stimulation er sikkert for dig og er en god mulighed i dit tilfælde. Du skal også bruge brain-billeddiagnostiske undersøgelser, såsom en MR-scanning, før operationen, for at kortlægge de områder af din hjerne, hvor elektroderne skal implanteres.

Se også

Hvad du kan forvente

Under operationen
Generelt er her, hvordan kirurgi for dyb brain stimulation værker.

 • Hjernekirurgi. Til hjerneoperation portion, passer til din pleje hold du med en speciel hoved ramme for at holde hovedet stille under proceduren (stereotaktisk hoved ramme). Så de bruger magnetisk resonans (MRI) til at kortlægge din hjerne og identificere det område i din hjerne, hvor de vil placere elektroderne. Du får en lokalbedøvelse til at dulme din hovedbund før operation. Du behøver ikke et bedøvelsesmiddel i din hjerne sig selv, fordi hjernen har ingen smerte receptorer.

  Din kirurg implantater en tynd wire bly med fire kontakter (elektroder) på tips til et bestemt område i din hjerne. En ledning løber under huden til en generator (neurostimulator) implanteret i nærheden af ​​din kraveben.

  Du vil forblive vågen og alarm i løbet af proceduren, så din neurolog kan tale med dig for at sikre de rigtige områder af din hjerne bliver stimuleret. Dine svar hjælper din sundhedspleje hold placere føringen på det rigtige sted og samtidig minimere bivirkninger. Under operationen, omhyggeligt både neurolog og kirurgen overvåge din hjerne til at hjælpe med at sikre korrekt elektrodeplacering.

 • Brystvæggen kirurgi. Under den anden del af operationen, implanterer kirurgen den del af enheden, der indeholder de batterier (pulsgenerator) under huden i brystet, i nærheden af din kraveben. Dette sker normalt et par dage efter hjernekirurgi. Generel anæstesi anvendes under denne procedure. Ledninger fra hjernen elektroderne er placeret under din hud og vejledt ned til batteridrevet pulsgenerator. Generatoren er programmeret til at sende kontinuerlige elektriske impulser til din hjerne. Du styrer generatoren, og du kan slå den til eller fra ved hjælp af en speciel fjernbetjening.

Efter indgrebet
Efter operationen, vil du nødt til at tage antibiotika for at nedsætte risikoen for infektion. Et par uger efter operationen, er impulsgeneratoren i brystet aktiveret i lægens kontor. Lægen kan nemt programmere din puls generator udefra din krop ved hjælp af en speciel fjernbetjening. Mængden af ​​stimulation er skræddersyet til din tilstand.

Stimulation kan være konstant, 24 timer i døgnet, eller din læge kan råde dig til at slå din puls generator slukket natten og igen om morgenen, afhængigt af din tilstand. Du kan slå stimulation til og fra med en speciel fjernbetjening, som du vil tage med dig hjem. I nogle tilfælde kan lægen programmere impulsgeneratoren til at lade dig foretage mindre justeringer i hjemmet.

Batteriets levetid på din generator varierer med brug og indstillinger. Batteriet kan vare mellem tre og fem år. Når batteriet skal udskiftes, vil din kirurg erstatte generatoren under en ambulant procedure.

Du skal forblive i tæt kontakt med din kirurg og neurolog at sikre, at impulsgeneratoren fungerer korrekt.

Se også

Resultater

Deep brain stimulation. Mulige bivirkninger af stimulation.
Deep brain stimulation. Mulige bivirkninger af stimulation.

Deep brain stimulation, vil ikke helbrede din sygdom, men det kan bidrage til at mindske dine symptomer. Hvis dyb brain stimulation virker, vil dine symptomer forbedres betydeligt, men de normalt ikke går helt væk. I nogle tilfælde kan medicin stadig være behov for visse betingelser. Deep brain stimulation er ikke en succes for alle. Der er en række af variabler involveret i den succes dyb brain stimulation. Det er vigtigt at tale med din læge før operation om, hvilken type forbedring, du kan forvente for din tilstand.

Se også