Brystløft

Definition

En brystløft - også kendt som mastopexy - er en kirurgisk procedure for at ændre formen på dine bryster. Under et brystløft er overskydende hud fjernes og brystvæv omformet til at genoprette fasthed og hæve brysterne til en højere position.

Du kan vælge at have et brystløft, hvis din bryster synke eller dine brystvorter peger nedad. Et brystløft kan også øge din selvopfattelse og selvtillid.

En brystløft ikke i væsentlig grad ændre størrelsen på dine bryster. Dog kan et brystløft ske i kombination med brystforstørrelse eller brystreduktion.

Se også

Hvorfor det er gjort

Efterhånden som du bliver ældre, dine bryster ændre sig - at miste elasticitet og fasthed. Der er mange årsager til disse former for bryst ændringer, herunder:

 • Graviditet. Under graviditeten kan de ledbånd, der støtter dine bryster strække så dine bryster får fyldigere og tungere. Dette strækker kunne bidrage til sagging bryster efter graviditet - uanset om du amme dit barn.
 • Vægt udsving. Ændringer i din vægt kan forårsage dit bryst hud til at strække og mister elasticitet.
 • Gravity. Over tid, tyngdekraft forårsager ledbånd i brysterne til at strække og synke.

Et brystløft kan reducere sagging og hæve positionen af ​​brystvorter og det mørkere område omkring brystvorterne (areolae). Størrelsen af ​​areolae kan også reduceres under proceduren for at holde dem i forhold til de nyligt formede bryster.

Du kan overveje et brystløft, hvis:

 • Dine bryster hænge - de har mistet form og volumen, eller de har fået fladere og længere
 • Dine brystvorter - når dine bryster er understøttet - falder under dit bryst folder
 • Dine brystvorter og areolae punkt nedad
 • Din areolae har strakt ud af proportion med dine bryster
 • En af dine bryster falder lavere end de andre

En brystløft er ikke for alle. Hvis du overvejer graviditet på noget tidspunkt i fremtiden, kan du forsinke få et brystløft. Under graviditet dine bryster kunne strække og offset resultaterne af liften.

Amning er en overvejelse så godt. Selvom amning er normalt muligt efter et brystløft - da brystvorterne ikke adskilles fra den underliggende brystvæv - nogle kvinder kan have svært producerer nok mælk.

Mens et brystløft kan gøres på brysterne af enhver størrelse, vil kvinder med mindre hængebryster sandsynligvis have længere varige resultater. Større bryster er tungere, hvilket gør dem mere tilbøjelige til at synke igen.

Se også

Risici

En brystløft udgør forskellige risici, herunder:

 • Ardannelse. Mens ar er permanente, vil de blødgøre og fade inden for et til to år. Ar fra et brystløft kan normalt skjult af bh'er og badedragter. I sjældne tilfælde kan dårlig heling forårsage ar at blive tyk og bredt.
 • Ændringer i brystvorten eller bryst sensation. Mens sensation typisk vender tilbage inden for flere uger, kan nogle tab af følelse være permanent. Erotic sensation typisk ikke påvirkes.
 • Uregelmæssigheder eller asymmetri i form og størrelse af brysterne. Dette kan forekomme som følge af ændringer i løbet af helingsprocessen. Også, kan kirurgi ikke held korrigere eksisterende asymmetri.
 • Delvist eller totalt tab af brystvorter eller areolae. Sjældent er blodforsyningen til brystvorten eller areola afbrydes under et brystløft. Dette kan beskadige brystvæv i området og føre til helt eller delvist tab af brystvorten eller areola.
 • Besvær med at amme. Mens amning er normalt muligt efter et brystløft, kan nogle kvinder har svært producerer nok mælk.

Ligesom enhver større operation, udgør et brystløft en risiko for blødning, infektion og en negativ reaktion på anæstesi. Det er også muligt at have en allergisk reaktion på det kirurgiske tape eller andre materialer, der anvendes under eller efter indgrebet.

Se også

Hvordan du forbereder

I første omgang vil du tale med en plastikkirurg om et brystløft. Under dit første besøg, vil din plastikkirurg sandsynligt:

 • Gennemgå din sygehistorie. Vær forberedt på at besvare spørgsmål om nuværende og tidligere medicinske tilstande. Fortæl lægen, hvis du har en familie historie af brystkræft. Dele resultaterne af eventuelle mammografi eller bryst biopsier. Tal om noget medicin du tager eller har taget for nylig, samt eventuelle operationer, du har haft.
 • . Gøre en fysisk eksamen for at bestemme dine behandlingsmuligheder, vil lægen undersøge dine bryster - herunder placeringen af dine brystvorter og areolae. Han eller hun vil også overveje kvaliteten af ​​din hud tone. Breast hud, der har god tone vil holde brysterne i en bedre position efter et brystløft. Lægen kan også tage billeder af dine bryster til din journal.
 • Diskuter dine forventninger. Forklar hvorfor du ønsker et brystløft, og hvad du håber for i form af udseende efter proceduren. Sørg for at du forstår de risici og fordele, herunder ardannelse og ændringer i brystvorten eller bryst sensation.

Før et brystløft du måske også nødt til at:

 • Planlæg en mammografi. Din læge kan anbefale en baseline mammografi før proceduren og en anden mammografi for et par måneder bagefter. Dette vil hjælpe din medicinske team se ændringer i din brystvæv og fortolke fremtidige mammografi.
 • Stop med at ryge. Rygning nedsætter blodgennemstrømningen i huden og kan forsinke helingsprocessen. Hvis du ryger, vil din læge anbefale, at du stopper med at ryge før operationen og under opsving.
 • Undgå visse medikamenter. Du vil sandsynligvis nødt til at undgå at tage aspirin, anti-inflammatoriske lægemidler og naturlægemidler kosttilskud, som kan øge blødning.
 • Sørge for hjælp under genopretning. Lav planer for nogen til at køre dig hjem efter operationen og bo med dig, når du begynder at komme sig. Du har måske brug for nogen til at hjælpe dig med daglige aktiviteter, såsom at vaske dit hår, under din indledende opsving.

Se også

Hvad du kan forvente

Et brystløft kan gøres på et hospital eller en ambulant kirurgisk facilitet. Undertiden proceduren er færdig med sedation og lokal anæstesi, som numbs kun en del af din krop. I andre tilfælde, anæstesi generelt - som gør dig bevidstløs - anbefales.

Under proceduren
Teknikker, der anvendes til at fjerne huden på brystet og omforme brystvæv varierer. Den særlige teknik din plastik kirurg vælger vil bestemme placeringen af ​​indsnit, og de resulterende ar.

Din læge kan gøre indsnit:

 • Omkring areolae - jo mørkere område omkring brystvorterne
 • Strækker sig nedad fra areolae til brystet folder
 • Vandret langs brystet folder

Din læge kan placere masker dybt i dine bryster til at omforme din brystvæv, og om nødvendigt, at reducere størrelsen af ​​din areolae. Han eller hun vil fjerne overskydende huden på brystet og flytte brystvorter til højere stillinger. Så vil din læge vil samle huden på brystet og lukke indsnit med sting, kirurgisk tape eller hud lim.

Proceduren tager typisk to til tre timer.

Efter indgrebet
Efter et brystløft, vil dine bryster sandsynligvis være dækket med gaze og en kirurgisk support bh. Små rør kan blive placeret ved indsnit steder i dine bryster til at dræne overskydende blod eller væske.

Dine bryster vil være hævet og forslået for omkring to uger. Du vil sandsynligvis føle smerte og ømhed omkring indsnit, hvilket vil være rød eller pink for et par måneder. Følelsesløshed i dine brystvorter, kan areolae og bryst hud vare omkring seks uger.

I de første par dage efter et brystløft, tage smertestillende medicin som anbefalet af din læge. Undgå at belaste, bøjning og løft. Sove på ryggen eller din side for at holde presset fra dine bryster.

Undgå seksuel aktivitet i mindst én til to uger efter brystløft. Spørg din læge, når det er OK at genoptage daglige aktiviteter, såsom at vaske dit hår, bruse-og karbad.

Brystløft. Ændringer i brystvorten eller bryst sensation.
Brystløft. Ændringer i brystvorten eller bryst sensation.

Drænslanger placeret nær dine indsnit fjernes typisk inden for et par dage. Når din læge fjerner rørene, vil han eller hun sandsynligvis også ændre eller fjerne dine bandager.

Tal med din læge om, hvornår - eller om - dine sting vil blive fjernet. Visse sømme opløses på egen hånd. Andre skal fjernes i lægens kontor, ofte en til to uger efter indgrebet.

Fortsæt med at bære den kirurgiske støtte bh døgnet rundt i tre eller fire dage. Så vil du bære en blød støtte bh til tre eller fire uger. Din læge kan foreslå at bruge silikone tape eller gel på dine snit til at fremme heling.

Mens du healing, holde dine bryster ud af solen. Bagefter være omhyggelig med at beskytte dine indsnit under solen.

Se også

Resultater

Du vil bemærke en umiddelbar ændring i udseendet af dine bryster - selvom deres form vil fortsætte med at ændre sig og bosætte sig i løbet af de næste par måneder.

I første omgang vil ar bliver røde og klumpet. Mens ar er permanente, vil de blødgøre og tynde og hvidt i et til to år. Ar fra et brystløft kan normalt skjult af bh'er og badedragter.

Du vil måske bemærke, at din bh størrelse er lidt mindre efter et brystløft - også selvom du ikke har haft en brystreduktion i kombination med proceduren. Det er simpelthen et resultat af dine bryster bliver fastere og rundere.

Husk, at brystløft resultaterne ikke kan være permanent. Som du alder, din hud naturligt bliver mindre elastisk og nogle sagging kan forekomme - især hvis du har større og tungere bryster. Fastholdelse af en stabil, sund vægt kan hjælpe dig beholde dine resultater.

Se også