Brystcyster

Definition

Breast cyster er væskefyldte blærer inden dit bryst, som normalt ikke er kræft (godartet). Du kan have en eller mange brystcyster. De er ofte beskrevet som runde eller ovale klumper med tydelige kanter. I tekstur, som regel en bryst cyste føles som en drue eller en vandfyldt ballon, men nogle gange en bryst cyste føles fast.

Brystcyster ikke kræver behandling, medmindre en cyste er stor og smertefuld eller på anden måde ubehageligt. I så fald kan dræne væske fra et bryst cyste lette dine symptomer.

Brystcyster. Key personlige oplysninger.
Brystcyster. Key personlige oplysninger.

Brystcyster er almindelige hos kvinder før menopausen, alderen 35 og 50, men kan findes hos kvinder i alle aldre. Hvis du har brystcyster, de normalt forsvinder efter overgangsalderen, medmindre du tager hormonbehandling.

Se også

Symptomer

Tegn og symptomer på brystcyster nævnes:

 • En glat, let kan flyttes rundt eller ovalt bryst klumper med særskilte kanter (som typisk, men ikke altid, indikerer det er godartet)
 • Normalt findes i det ene bryst, men kan påvirke begge bryster på samme tid
 • Brystsmerter eller ømhed i området af brystet klumper
 • Stigning i bryst klumper størrelse og brystspænding lige før menstruationen
 • Fald i bryst klumper størrelse og opløsning af andre tegn og symptomer efter din menstruation

Har et eller mange simple brystcyster ikke øger din risiko for brystkræft. Men efter at have cyster kan forstyrre din evne til at opdage nye bryst klumper eller andre unormale forandringer, der kan have behov for at blive vurderet af din læge. Det er vigtigt at blive fortrolig med, hvordan dine bryster normalt føler sig så du vil vide, hvornår noget er nye eller ændrede eller bare ikke føles rigtigt.

Hvornår skal se en læge
Normalt brystvæv hos raske kvinder ofte føler klumpet eller nodulær. Men hvis du påvise tilstedeværelsen af ​​eventuelle nye knuder i brystet, der ikke går væk efter en menstruation, eller hvis en tidligere vurderede bryst klump synes at have dyrket eller på anden måde ændres, lave en aftale med din læge for at få det tjekket ud højre væk.

Se også

Årsager

Hver af dine bryster indeholder kamre af kirtelvæv, arrangeret som kronbladene af en daisy. De lapper er yderligere opdelt i mindre lobules, der producerer mælk under graviditet og amning. Små kanaler flytter mælken til din brystvorte. Den understøttende væv, der giver bryst sin form består af fedtvæv og fibrøst bindevæv. Brystcyster udvikle sig, når en overvækst af kirtler og bindevæv (fibrocystiske ændringer) blok mælkekanaler, der forårsager dem til at udvide (spile), og fyldes med væske.

 • Microcysts er for små til at føle, men kan ses under billeddannende undersøgelser, såsom mammografi eller ultralyd.
 • Macrocysts er store nok til at kunne mærkes og kan vokse til omkring 1 til 2 inches (fra 2,5 til 5 centimeter) i diameter. Store brystcyster kan lægge pres på nærliggende brystvæv, der forårsager brystsmerter eller ubehag.

Årsagen til brystcyster fortsat ukendt. Nogle tyder på, at overskydende østrogen i kroppen, hvilket kan stimulere brystvæv, kan spille en rolle i bryst cyste udvikling.

Se også

Forberedelse til Deres udnævnelse

For vurderingen af ​​en ny bryst klump eller ændringer på dit bryst eksamen, vil du sandsynligvis starte med at se din primære behandleren. I nogle tilfælde, er baseret på en klinisk brystundersøgelse eller konklusioner om en billeddannelse test kan du blive henvist til en bryst-specialist.

Hvad du kan gøre
Den første evaluering fokuserer på din sygehistorie. Du vil diskutere dine symptomer, deres forhold til din menstruationscyklus og alle andre relevante oplysninger. For at forberede denne diskussion, lave lister, der omfatter:

 • Alle dine symptomer, selvom de virker relateret til årsagen, du har planlagt udnævnelsen
 • Key personlige oplysninger, herunder vigtige påvirkninger eller nyere liv ændringer
 • Alle medikamenter, vitaminer, naturlægemidler og kosttilskud, som du jævnligt tager
 • Spørgsmål til din læge, fra vigtigst for mindst vigtigt i tilfælde tiden løber ud

Grundlæggende spørgsmål at spørge din læge kan nævnes:

 • Hvad er årsag mine symptomer?
 • Er at have cyster øge min risiko for brystkræft?
 • Hvilke former for test skal jeg bruge?
 • Hvilken behandling er sandsynligt, at arbejde bedst?
 • Hvad er alternativerne til den primære metode, du foreslår?
 • Er der nogen begrænsninger jeg bliver nødt til at følge?
 • Er der nogen trykte materialer, som jeg kan tage med hjem? Hvilke hjemmesider vil du anbefale?
Forberedelse til din udnævnelse. Spørgsmål til din læge.
Forberedelse til din udnævnelse. Spørgsmål til din læge.

Tøv ikke med at stille spørgsmål når du ikke forstår noget.

Hvad kan du forvente fra din læge
Vær forberedt på at besvare spørgsmål, som din læge kan spørge, såsom:

 • Hvornår har du først bemærke cyste eller knude?
 • Har du bemærket en ændring i størrelsen af ​​cyste eller knude?
 • Hvilke symptomer har du oplevet, og hvor længe har du haft dem?
 • Har dine symptomer i en eller begge bryster?
 • Har nogen symptomer ændret sig over tid?
 • Har du oplevet noget brystsmerter? Hvis ja, hvordan alvorlig er din smerte
 • Har du en brystvorte udledning? Hvis ja, i den ene eller begge bryster
 • Hvordan din menstruationscyklus påvirker cyste eller knude?
 • Da var dit sidste mammografi?
 • Har du har en familie historie af brystkræft cyster eller klumper?
 • Har du tidligere haft en bryst cyste eller klumper, eller et bryst biopsi?
 • Har du har en personlig historie om forstadier eller kræft knuder i brystet?

Se også

Test og diagnose

Screening og diagnosticering af et bryst cyste begynder som regel efter du eller din læge identificere en bryst klump. Ud over at drøfte dine symptomer og sygehistorie, vil lægen gøre en brystundersøgelse og kan gøre en bryst ultralyd eller fine-nål aspiration, afhængigt af dine behov.

Brystundersøgelse
Din læge vil fysisk undersøge brystet klumper og kontrollere for eventuelle andre problematiske områder i dine bryster. Fordi din læge ikke kan fortælle fra en klinisk brystundersøgelse alene, om et bryst klump er en cyste, skal du bruge en anden test, enten en imaging test eller fine-nål aspiration.

Breast ultralyd
Breast ultralyd kan hjælpe din læge afgøre, om et bryst klump er væskefyldt eller fast. En væskefyldt område normalt indikerer en bryst cyste. Solid vises masse sandsynligvis er en noncancerous klump, såsom en fibroadenoma, men faste klumper også kunne være brystkræft.

Baseret på hvad lægen ser på ultralyd, kan han eller hun anbefaler en biopsi for yderligere at evaluere en solid forekommende masse. Hvis din læge nemt kan føle en bryst klump, kan han eller hun springe bryst ultralyd og udføre fin-nål aspiration i stedet.

Fine-nål aspiration
Under en fin nål aspiration, indsætter lægen en tynd nål ind i brystet klumper og forsøg på at trække (aspirat) væske. Ofte er fin nål aspiration udføres ved hjælp af ultralyd til at guide nøjagtig placering af nålen. Hvis væsken kommer ud og bryst klumper går væk, kan din læge foretage en bryst cyste diagnose med det samme.

 • Hvis væsken ikke er blodig og bryst klumper forsvinder, du behøver ingen yderligere test eller behandling.
 • Hvis væsken forekommer blodig eller bryst klump ikke forsvinder, kan lægen sende en prøve af væske til lab test og henvise dig til en bryst kirurg eller en radiolog - en læge, uddannet til at udføre billedbehandling eksamener og procedurer - til følge -up.
 • Hvis der ingen væske trækkes tilbage, vil din læge sandsynligvis anbefale en imaging test, såsom mammografi eller ultralyd, for yderligere at evaluere klump. Mangel på væske eller et bryst klump, der ikke forsvinder efter aspiration tyder på, at bryst klumper - eller i det mindste en del af det - er solid, og en stikprøve af celler kan opsamles og sendes til analyse for at kontrollere for cancer (fine- nål aspiration biopsi).

Se også

Behandlinger og medicin

Ingen behandling er nødvendig for væskefyldte (simple) brystcyster. Hvis du ikke har nået overgangsalderen, kan din læge anbefale nøje et bryst cyste at se om det løser på egen hånd.

Fine-nål aspiration
Fine-nål aspiration, den procedure anvendes til at diagnosticere en bryst cyste, også kan tjene som behandling, hvis din læge fjerner al væsken fra cyste på tidspunktet for diagnosen, dit bryst klumper forsvinder, og dine symptomer løse.

Hvis du har en bryst cyste, kan du blive nødt til at have væske drænet mere end én gang. Tilbagevendende eller nye cyster er almindelige. Men hvis cyste er vedvarende gennem 2-3 menstruationscyklus og stigende i størrelse, bør du kontakte din læge for evaluering med en ultralydsscanning.

Hormon brug
Brug af p-piller (p-piller) til at regulere din menstruationscyklus kan medvirke til at reducere tilbagefald af brystkræft cyster. Men på grund af mulige alvorlige bivirkninger, p-piller eller andre hormon terapi, såsom tamoxifen, er normalt kun anbefales til kvinder med alvorlige symptomer. Ophørende hormonbehandling under overgangsalderen kan reducere dannelsen af ​​cyster samt.

Kirurgi
Kirurgisk fjernelse af en cyste er kun nødvendig i usædvanlige forhold. Kirurgi kan overvejes, hvis en ubehagelig bryst cyste gentager måned efter måned, eller hvis en bryst cyste indeholder blod-farvet væske eller viser andre bekymrende tegn.

Se også

Livsstil og hjem retsmidler

For at minimere ubehag forbundet med brystcyster, kan du prøve disse foranstaltninger:

 • Bær en godt udstyret, støttende bh. Hvis du har brystsmerter fra et bryst cyste, god støtte til omkringliggende brystvæv kan hjælpe med at lindre nogle ubehag.
 • Undgå koffein. Der er ingen videnskabelige beviser for, at koffein forbrug er knyttet til bryst cyster. Men nogle kvinder finder lindring fra deres symptomer efter eliminering koffein fra deres kost. Overveje at reducere eller fjerne koffein - i drikkevarer, samt i fødevarer som chokolade - for at se, om dine symptomer forbedres.
 • Reducer salt i din kost. Selvom undersøgelser om salt begrænsning og cystedannelse ikke er entydige, nogle eksperter foreslår, at reducere salt i din kost kan hjælpe. Forbruge mindre natrium reducerer mængden af ​​overskydende væske tilbageholdes af kroppen, hvilket igen kan hjælpe med at lindre symptomer forbundet med en væskefyldt bryst cyste.
 • Overveje at prøve over-the-counter smertestillende medicin, hvis din læge anbefaler dem. Nogle typer brystsmerter kan lettes ved brug af acetaminophen (Tylenol) eller non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler, såsom ibuprofen (Advil, Motrin IB) eller naproxen ( Aleve, naprosyn).

Se også

Alternativ medicin

Kæmpenatlysolie er en fedtsyre (linolsyre) supplement, der er tilgængelige over-the-counter. Et par små undersøgelser tyder på, at kæmpenatlysolie kan hjælpe med at minimere menstruationscyklus brystsmerter, undertiden forbundet med bryst cyster. Men beviserne er ikke afgørende, og mere forskning er nødvendig. Selv om den nøjagtige mekanisme ikke er klart, nogle eksperter mener, at kvinder mangler i linolsyre er mere følsomme over hormonelle svingninger i løbet af menstruationscyklus, hvilket resulterer i brystsmerter.

Din cyste eller klumper brug medicinsk vurdering for at være sikker på det er ikke kræft, så følg lægens anbefalinger. Lad din læge, hvis du tager nogen vitaminer, naturlægemidler eller andre kosttilskud.

Se også