Brystbiopsi

Definition

En bryst biopsi er en procedure for at fjerne et lille udsnit af brystvæv til laboratorieundersøgelse. Bryst biopsi er en måde at evaluere en mistænkelig område i brystet for at afgøre, om det er brystkræft. Der findes flere typer af bryst biopsi procedurer.

En bryst biopsi giver en vævsprøve, som læger bruger til at identificere og diagnosticere abnormiteter i de celler, der udgør bryst klumper eller andre usædvanlige bryst ændringer. Og lab rapport fra brystet biopsi kan hjælpe med at afgøre, om du har brug for yderligere kirurgi eller anden behandling.

Se også

Hvorfor det er gjort

Bryst biopsi. Fine-nål aspiration biopsi.
Bryst biopsi. Fine-nål aspiration biopsi.

Din læge kan anbefale en bryst biopsi, hvis:

 • Du eller din læge mener en klump eller fortykkelse i brystet, og din læge har mistanke om brystkræft
 • Din mammografi viser en mistænkelig område i dit bryst
 • En ultralydsscanning afslører en mistænkelig fund
 • Dit bryst MRI afslører en mistænkelig fund
 • Du har usædvanlige brystvorte ændringer, herunder skorpedannelse, skalering, forhøjninger hud eller blodige udledning

Se også

Risici

Risici forbundet med en bryst biopsi omfatter:

 • Blå mærker og hævelse af brystet
 • Infektion eller blødning på biopsistedet
 • Altered bryst udseende, afhængigt af hvor meget væv fjernes, og hvordan dit bryst heler
 • Yderligere kirurgi eller anden behandling, afhængig af biopsi resultater

Kontakt din læge, hvis du udvikler en feber, hvis biopsi webstedet bliver rød eller varmt, eller hvis du har usædvanlige dræning fra biopsi site. Disse kan være tegn på en infektion, der kan kræve hurtig behandling.

Se også

Hvordan du forbereder

Før brystet biopsi, så fortæl din læge, hvis du:

 • Har nogen allergier
 • Har taget aspirin i de seneste syv dage
 • Tager blodfortyndende medicin (antikoagulantia)
 • Er i stand til at ligge på maven i længere tid

Hvis din biopsi vil ske ved hjælp af magnetisk resonans (MRI), så fortæl din læge, hvis du har en pacemaker eller anden elektronisk enhed indopereret i din krop, eller hvis du er gravid eller tror du kan være gravid. MR generelt ikke anbefales under disse omstændigheder.

Bære en bh til din udnævnelse. Dit sundhedspleje team kan placere en kold pack mod biopsi site efter proceduren og bh kan holde den kolde pack på plads, og yde støtte til dit bryst.

Se også

Hvad du kan forvente

Adskillige bryst biopsi procedurer anvendes til at opnå en vævsprøve fra brystet. Din læge kan anbefale en bestemt procedure baseret på størrelse, placering og andre egenskaber ved brystet abnormitet. Hvis det ikke er klart, hvorfor du har en type af biopsi stedet for en anden, så spørg din læge til at forklare.

For mange biopsier, får du en indsprøjtning for at dulme det område af brystet til at tages biopsi. Typer af bryst biopsi omfatter:

 • Fine-nål aspiration biopsi. Dette er den enkleste form for bryst biopsi og kan anvendes til at vurdere en klump, der kan mærkes i en klinisk brystundersøgelse. For proceduren, ligger du på et bord. Mens steadying klump med den ene hånd, bruger lægen den anden hånd til at lede en fin nål - mere spinkel end den, der anvendes til at opnå en blodprøve eller vævsprøve - i klumper.

  Nålen er fastgjort til en sprøjte, der kan opsamle en prøve af celler eller væske fra det faste. Fine-nål aspiration er en hurtig måde at skelne mellem en væskefyldt cyste og en fast masse og eventuelt at undgå en mere invasiv biopsi procedure. Såfremt massen er fast, vil det være nødvendigt yderligere evaluering.

 • Core nål biopsi. Denne type brystkræft biopsi kan anvendes til at vurdere en bryst klump, der er synlig på en mammografi eller ultralyd, eller at din læge mener (palpates) under en klinisk brystundersøgelse. En radiolog eller kirurg bruger en tynd, hul nål til at fjerne vævsprøver fra brystet masse, oftest ved hjælp af ultralyd.

  Flere prøver, hver på størrelse med et riskorn, indsamles og analyseres for at identificere træk angiver tilstedeværelsen af ​​sygdommen. Afhængigt af placeringen af ​​massen, andre billeddannende teknikker, såsom mammografi eller MRI, kan anvendes til at styre positioneringen af ​​nålen i en kerne nål biopsi afhængigt af placeringen af ​​massen.

 • Stereotaktisk biopsi. Denne type biopsi bruger mammografi til at lokalisere mistænkelige områder i brystet. Til denne procedure, du generelt ligge med forsiden nedad på en polstret biopsi bord med en af ​​dine bryster placeret i et hul i tabellen. Du måske nødt til at forblive i denne stilling i 30 minutter til en time.

  Tabellen er hævet flere meter, og det udstyr, der anvendes af radiologen er placeret under bordet. Dit bryst er fast sammen mellem to plader, mens mammografi er taget for at vise radiologen den nøjagtige placering af området for biopsi.

  Radiologen laver et lille snit - omkring 1/4-inch lang (omkring 6 millimeter) - ind i dit bryst. Han eller hun indsætter enten en nål eller et vakuum-drevne sonde og fjerner flere prøver af væv. Prøverne sendes til et laboratorium til analyse.

 • Ultralyd-vejledt kerne nål biopsi. MR-guided kerne nål biopsi.
  Ultralyd-vejledt kerne nål biopsi. MR-guided kerne nål biopsi.

  . Ultralyd-vejledt kerne nål biopsi Denne type kerne nål biopsi involverer ultralyd - en billeddannende metode, der bruger højfrekvente lydbølger til at producere præcise billeder af strukturer i kroppen. Under denne procedure, ligger du på ryggen eller side på en ultralyd bordet.

  Holding ultralyd enhed (transducer) mod dit bryst, radiologen lokaliserer masse i din bryst, gør et lille snit for at indsætte nålen og tager flere centrale prøver af væv, der skal sendes til et laboratorium til analyse.

 • MR-guided kerne nål biopsi Denne type kerne nål biopsi sker under vejledning af MRI -. En imaging teknik, der fanger flere tværgående billeder af dit bryst og kombinerer dem, ved hjælp af en computer, til at generere detaljerede 3-D billeder. Under denne procedure, ligger du med forsiden nedad på en polstret scanning bord. Dine bryster passer ind i et hult depression i tabellen.

  MRI maskine giver billeder, der hjælpe med at bestemme den nøjagtige placering for biopsi. En lille indsnit på ca 1/4-inch lang (ca. 6 mm) er lavet til at tillade kernen nålen skal indsættes. Adskillige prøver af væv udtages og sendes til et laboratorium til analyse.

 • Biopsi. Under en kirurgisk biopsi, er en del af brystet masse fjernet til undersøgelse (incisional biopsi) eller hele brystet masse kan fjernes (excisional biopsi, bred lokal excision eller lumpektomi). Et kirurgisk biopsi gøres sædvanligvis i en operationsstue hjælp sedation gives gennem en blodåre i hånden eller armen (intravenøst) og en lokalbedøvelse til at dulme dit bryst.

  Hvis brystet massen ikke kan mærkes, kan din radiolog bruge en teknik kaldet wire lokalisering at kortlægge ruten til massen for kirurgen. Under wire lokalisering, er spidsen af ​​en tynd ledning anbragt i brystet masse eller bare igennem det. Dette sker normalt lige før operationen.

  Under operationen vil kirurgen forsøge at fjerne hele brystet massen sammen med wiren. At hjælpe med at sikre, at hele massen er blevet fjernet, bliver vævet sendt til hospitalet laboratoriet at kontrollere kanterne (marginer) i massen.

  Hvis kræftceller er til stede i marginer (positive margener), kan nogle kræft stadig være i brystet, og mere væv skal fjernes. Hvis margenerne er klare (negative marginer), så kræft er blevet fjernet tilstrækkeligt.

På tidspunktet for brystet biopsi, kan en lille rustfri markør eller klip anbringes i brystet på biopsi site. Dette gøres således, at hvis din biopsi er positiv, kan din læge eller kirurg lokalisere biopsi området for at fjerne mere brystvæv kirurgisk.

Efter en bryst biopsi
Med alle typer af brystkræft biopsi undtagen en kirurgisk biopsi, vil du gå hjem med kun bandager og en ispose over biopsi site. Selv om du skal tage det roligt resten af ​​dagen, vil du være i stand til at genoptage dine normale aktiviteter inden for en dag. Blå mærker er almindelig efter kerne nål biopsi procedurer. For at lette smerter og ubehag efter en bryst biopsi, kan du tage en nonaspirin smertestillende indeholdende acetaminophen (Tylenol, andre) og anvende en kold pack efter behov for at reducere hævelser.

Hvis du har en kirurgisk biopsi, vil du sandsynligvis have sting (suturer) til at passe. Din sundhedspleje team vil fortælle dig, hvordan du beskytter dine sting.

Se også

Resultater

Det kan være et par dage, før resultaterne af en kerne nål biopsi er tilgængelige. Efter biopsi procedure, er din brystvæv sendes til et laboratorium, hvor en læge, der har specialiseret sig i at analysere blod og kropsvæv (patolog) undersøger prøve ved hjælp af et mikroskop og særlige procedurer.

Patologen udarbejder en patologi rapport, der sendes til din læge, som vil dele resultaterne med dig. I patologi rapport indeholder oplysninger om størrelse, farve og konsistens af vævsprøverne, placeringen af ​​biopsi site, og om kræft eller precancer celler var til stede.

Hvis dit bryst biopsi afslører normale resultater eller godartet bryst ændringer, vil lægen nødt til at se, om radiologen og patolog er enige om resultaterne. Undertiden udtalelserne fra disse to eksperter er forskellige. For eksempel kan din radiologen opdager, at dine mammografi resultater tyder brystkræft eller precancer, men din patologi rapport afslører normalt brystvæv. I dette tilfælde kan du bruge mere operation for at få mere væv til yderligere at evaluere området.

Hvis din patologi rapport siger, at brystkræft er til stede, vil det indeholde oplysninger om kræft selv, såsom hvilken type brystkræft, du har, og yderligere oplysninger, såsom om kræften er hormon receptor positiv eller negativ. Du og din læge kan derefter udvikle en behandlingsplan, der bedst passer til dine behov.

Se også