Brugada syndrom

Definition

Brugada (bryg-GAH-dah) syndrom er en potentielt livstruende rytmeforstyrrelser i hjertet. Det er kendetegnet ved en særlig unormal hjerterytme kaldet en Brugada tegn, der detekteres af et elektrokardiogram test. Brugada syndrom er ofte en arvelig tilstand.

Mange mennesker, der har Brugada syndrom ikke har nogen symptomer, og så de er uvidende om deres tilstand. Brugada syndrom er meget mere almindelig hos mænd end hos kvinder.

Brugada syndrom kan behandles ved hjælp af en medicinsk enhed kaldet en implanterbar cardioverter-defibrillator.

Se også

Symptomer

Mange mennesker, der har Brugada syndrom er diagnosticeret fordi betingelsen ofte ikke forårsage nogen mærkbare symptomer.

Den vigtigste tegn eller symptom på Brugada syndrom er en unormal mønster på et elektrokardiogram (EKG) kaldes en Brugada tegn. En Brugada tegn er et mønster af hjerteslag, der er fundet på en test af din hjerterytme (elektrokardiogram eller EKG). Du kan ikke føle en Brugada tegn - det er kun påvist på et EKG.

Brugada syndrom. Slægtshistorie af Brugada syndrom.
Brugada syndrom. Slægtshistorie af Brugada syndrom.

Det er muligt at have en Brugada skilt uden at have Brugada syndrom. Men tegn og symptomer, der kan betyde, at du har Brugada syndrom omfatter:

 • Besvimelse (synkope)
 • Uregelmæssige hjerteslag eller hjertebanken
 • Stoppet hjerteslag (pludseligt hjertestop)

Brugada syndrom tegn og symptomer ligner nogle andre problemer med hjerterytmen, så det er vigtigt, at du ser din læge for at finde ud af, om Brugada syndrom eller en anden hjerterytme problem er årsag dine symptomer.

Hvornår skal se en læge
Hvis du har hjertebanken eller uregelmæssige hjerteslag (arytmi), lave en aftale for at se din læge. Dit problem kan være forårsaget af en hjerterytme problem, men test kan afgøre, om dit hjerte problem er Brugada syndrom. Hvis du besvimer, og du har mistanke om det kan være på grund af en hjertesygdom, søge lægehjælp.

Hvis dine forældre, søskende eller barn er blevet diagnosticeret med Brugada syndrom, kan du ønsker at lave en aftale med din læge. Han eller hun kan diskutere, om du skal have gentest for at se, om du er i risiko for Brugada syndrom.

Årsager

Brugada syndrom er en rytmeforstyrrelser i hjertet. Hver takt med din puls er udløst af en elektrisk impuls genereres af særlige celler i højre øverste kammer i dit hjerte. Små porer, kaldet kanaler, på hver af disse celler dirigere denne elektriske aktivitet, som gør dit hjerte slå. I Brugada syndrom, kan en defekt i disse kanaler få dit hjerte til at slå unormalt.

I løbet af disse episoder, er dit hjerte ikke pumpe effektivt. Som et resultat, rejser ikke nok blod til resten af ​​kroppen. Dette kan medføre besvimelse eller pludselig hjertedød.

Brugada syndrom er normalt arvet, men det kan også skyldes en svære at opdage strukturelle abnormitet i dit hjerte, ubalance i kemikalier, der hjælper transmittere elektriske signaler gennem kroppen (elektrolytter) eller virkningerne af visse receptpligtig medicin eller kokain.

Brugada syndrom normalt diagnosticeres hos voksne og undertiden hos unge. Det er sjældent diagnosticeret i unge børn.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for Brugada syndrom omfatter:

 • Slægtshistorie af Brugada syndrom. Hvis andre familiemedlemmer har haft Brugada syndrom, er du en øget risiko for at have den betingelse.
 • Bliver han. Voksne mænd er oftere diagnosticeret end kvinder. I børn og unge, er der imidlertid drenge og piger diagnosticeres på omtrent samme hastighed.
 • Race. Brugada syndrom forekommer hyppigere hos asiater end i andre racer.
 • Feber. Samtidig have en feber ikke bringe på Brugada syndrom selv, kan feber øge risikoen for besvimelse eller andre komplikationer af Brugada syndrom, især hos børn.

Komplikationer

Komplikationer af Brugada syndrom kræver akut lægehjælp. De omfatter:

 • Pludseligt hjertestop. Hvis det ikke behandles omgående, denne pludselige tab af hjertefunktionen, vejrtrækning og bevidsthed, der ofte sker, mens du sover, er dødelig. Med hurtig, passende lægebehandling, er overlevelse mulig. Administrationen genoplivningsudstyr (CPR) - hurtige kompressioner til brystet - kan forbedre chancerne for overlevelse, indtil redningsmandskab ankommer.
 • Besvimelse (synkope). Hvis du har Brugada syndrom og du besvimer, søge lægehjælp.

Se også

Forberedelse til Deres udnævnelse

Hvis lægen mener, du har Brugada syndrom, vil du sandsynligvis brug for flere udnævnelser at bekræfte diagnosen og finde ud af, hvor alvorlig din tilstand er. Din læge skal give dig instruktioner, før hver aftale om specifikke præparater.

Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at få klar til din udnævnelse, og at vide, hvad de kan forvente fra din læge.

Hvad du kan gøre

 • Vær opmærksom på eventuelle pre-udnævnelse restriktioner. På det tidspunkt, du foretager udnævnelsen, skal du huske at spørge, om der er noget du behøver at gøre på forhånd. For eksempel, hvis du har en test for at se på dit hjerte struktur (elektrofysiologi undersøgelsen) skal du hurtigt i otte til 12 timer før din test.
 • Skriv ned nogen symptomer, du oplever, herunder enhver, der kan synes relateret til Brugada syndrom.
 • Skriv nede personlige oplysninger, især nogen familie historie pludseligt hjertestop eller hjertesygdomme, og enhver personlig historie besvimelse eller hjerte arytmier.
 • Lav en liste over alle lægemidler, vitaminer eller kosttilskud, du tager.
 • Tag et familiemedlem eller en ven med, hvis det er muligt. Nogen, der ledsager kan du huske noget, du gik glip af eller har glemt.
 • Skriv spørgsmål ned til din læge.
Forberedelse til din udnævnelse. Pludseligt hjertestop.
Forberedelse til din udnævnelse. Pludseligt hjertestop.

Forberedelse af en liste af spørgsmål vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af din tid med din læge. For Brugada syndrom, omfatter nogle grundlæggende spørgsmål at spørge din læge:

 • Hvad er sandsynligvis forårsager mine symptomer eller tilstand?
 • Hvad er andre mulige årsager til mine symptomer eller tilstand?
 • Hvilke former for test skal jeg bruge?
 • Får jeg brug for behandling for Brugada syndrom?
 • Hvad er den bedste behandling?
 • Hvad er et passende niveau af fysisk aktivitet?
 • Hvor ofte skal jeg opfølgende besøg for at overvåge min tilstand?
 • Jeg har andre sundhedsmæssige forhold. Hvordan kan jeg bedst håndtere dem sammen?
 • Er der nogen begrænsninger, at jeg skal følge?
 • Skal jeg se en specialist?
 • Er der brochurer eller andet trykt materiale, jeg kan tage med mig hjem? Hvilke hjemmesider vil du anbefale?
 • Skal min familie blive screenet?

Tøv ikke med at stille andre spørgsmål, du har.

Hvad kan du forvente fra din læge
Din læge vil sandsynligvis spørge dig en række spørgsmål, såsom:

 • Har du en familie historie af Brugada syndrom eller andre hjerterytmen?
 • Hvornår dine symptomer starte?
 • Har dine symptomer været konstant eller lejlighedsvis?
 • Hvor ofte har du symptomer, såsom besvimelse?

Test og diagnose

Bortset fra en typisk fysisk undersøgelse og lytte til dit hjerte med et stetoskop, omfatter test for at se om du har Brugada syndrom:

 • Elektrokardiogram (EKG) med medicin. I denne noninvasive test, placerer en tekniker sonder på dit bryst, der optager de elektriske impulser, der gør din hjerterytme. Et EKG registrerer disse elektriske signaler og kan hjælpe din læge opdage uregelmæssigheder i dit hjerte rytme og struktur.

  Men fordi din hjerterytme kan ændre sig, kan et elektrokardiogram i sig selv ikke registrere en unormal hjerterytme. Din læge kan give dig en medicin, der forårsager en unormal hjerterytme i mennesker, der har Brugada syndrom. Den medicin injiceres normalt af en intravenøs (IV) linje.

 • Elektrofysiologi (EP) test. Hvis din EKG tyder på, at du har Brugada syndrom, kan lægen anbefaler også en EP test til at lokalisere, hvor i dit hjerte din arytmi opstår, og for at kontrollere sværhedsgraden af din tilstand.

  I en EP test, er et kateter gevind gennem en vene i din lyske til dit hjerte, svarende til hjertekateterisation. Elektroder ledes derefter gennem katetret til forskellige punkter i dit hjerte. Elektroderne derefter kortlægge eventuelle uregelmæssige hjerteslag. Elektroderne ikke chokere dit hjerte - de skal bare registrere de elektriske signaler, der kører gennem dit hjerte.

 • Gentest. Mens gentest ikke er forpligtet til at diagnosticere Brugada syndrom, kan din læge anbefale gentest for andre familiemedlemmer, hvis du er diagnosticeret med Brugada syndrom.

Se også

Behandlinger og medicin

Brugada syndrom behandling afhænger af risikoen for en unormal hjerterytme (arytmi). De behandles på høj risiko har:

 • En familie historie pludselig hjertedød
 • En personlig historie om alvorlige problemer med hjerterytmen
 • En personlig historie om besvimelsesanfald

På grund af karakteren af ​​hjerterytmen abnormitet, sædvanligvis medikamenter kan ikke anvendes til behandling af Brugada syndrom - kun en medicinsk enhed kaldet en implanterbar cardioverter-defibrillator kan. Enheden implanteres normalt anbefales til folk med høj risiko for pludselig hjertedød eller andre komplikationer af Brugada syndrom.

 • Implantable cardioverter-defibrillator (ICD). For højrisiko individer, kan behandlingen omfatte en implanterbar cardioverter-defibrillator (ICD). Denne lille enhed kontinuerligt overvåger din hjerterytme og leverer elektrisk stød når det er nødvendigt for at styre unormale hjerteslag. Proceduren for at implantere en ICD kræver hospitalsindlæggelse for en dag eller to.

  ICD'er kan medføre komplikationer, nogle livstruende, så det er vigtigt at afveje fordele og risici. Folk, der har en ICD implanteret som en behandling for Brugada syndrom har rapporteret at modtage stød fra deres ICD selv når deres hjerteslag var regelmæssige. Dette kan være fordi mange mennesker, der modtager en ICD som en behandling for Brugada syndrom er unge, og de kan modtage stød, når deres hjerte stiger under normale belastninger, såsom motion. Din læge vil programmere din ICD for at mindske denne risiko. Hvis du har en ICD implanteret som en del af din Brugada syndrom behandling, så tal med din læge om måder at undgå uhensigtsmæssige stød.

Håndtering og støtte

Finde ud af du har Brugada syndrom kan være svært. Du kan bekymre dig, hvis din behandling vil arbejde, eller hvis andre familiemedlemmer kan være i fare. Der er måder at håndtere dine følelser omkring din tilstand, herunder:

 • Støttegrupper. Finde ud af, at du eller en elsket man har hjertesygdomme kan være nedslående. Drejning til venner og familie for støtte er afgørende, men hvis du opdager, at du har brug for mere hjælp, så tal med din læge om at deltage i en støttegruppe. Du kan opleve, at tale om dine bekymringer med andre, der oplever de samme problemer kan hjælpe.
 • Fortsat helbredsundersøgelser. Hvis du har Brugada syndrom, er det en god ide regelmæssigt at tjekke ind med din læge for at sikre, at du korrekt styre dit hjerte tilstand. Regelmæssige checkups kan hjælpe din læge beslutte, om du skal ændre din behandling, og kan hjælpe fange eventuelle nye problemer tidligt.