Børns sundhed

Støbt pleje: SKAL og MÅ IKKE

Gad vide om støbt pleje? få svar på almindelige støbte pleje spørgsmål, fra at holde et støbt rent og reducere hævelser til at vide, hvornår man skal ringe til lægen.

Hvis dit barn bryder en knogle, kan en støbt bidrage til at støtte og beskytte skaden som det heler. Uden ordentlig pleje, dog kan en støbt ikke gøre sit job. Forstå det grundlæggende i støbt pleje og hvordan en cast kan fremme dit barns opsving.

Hvad er de forskellige typer af afstøbninger?

Casts er custom-made til at passe og støtte sårede lemmer. Der er to hovedtyper af afstøbninger:

 • Glasfiber kaster. Glasfiber er en type plast, der kan formes. Glasfiber casts er typisk lettere og mere holdbart end traditionel gipsafstøbninger. Luften cirkulerer mere frit inde i en glasfiber støbt. Også X-stråler trænger glasfiber kaster bedre end gipsafstøbninger. Dette er nyttigt, hvis dit barns læge ønsker at bruge en X-ray til at undersøge dit barns knogler, mens han eller hun stadig er iført stemmer. Glasfiber kaster fås i forskellige farver.
 • Gipsafstøbninger. Gipsafstøbninger er lettere at forme til flere anvendelsesformål end er glasfiber afstøbninger. Også gipsafstøbninger er typisk billigere end glasfiber afstøbninger.

Hvad kan der gøres for at mindske hævelse?

Hævelse kan forårsage dit barns cast at føles stram og ubehagelig. For at reducere hævelse:

 • Elevate det berørte område. For de første 24 til 72 timer efter dit barns cast er anvendt, skal du bruge puder til at hæve støbt over niveauet for dit barns hjerte. Hvis det er muligt, så prøv at holde cast rejst selv mens dit barn sover.
 • Hold dig i bevægelse. Opmuntre dit barn til ofte bevæge fingre eller tæer af hans eller hendes sårede lemmer.
 • Anvend is. For de første 48 til 72 timer efter dit barns cast anvendes, løst wrap en ispose dækket af et tyndt håndklæde omkring dit barns cast. Anvend is til cast - ikke på huden - i 20 minutter hver anden time. Hvis dit barn sover, er der ingen grund til at vække ham eller hende til at anvende isen.

Hvad kan jeg gøre, hvis mit barn ønsker at ridse under cast?

En støbt kan forårsage dit barns underliggende hud til at føle kløende. At lindre kløende hud:

 • Indstil en hårtørrer på en kølig indstilling og rette det under støbt
 • Anvend en ispose dækket af et tyndt håndklæde til området
 • Spørg dit barns læge om at give dit barn en over-the-counter antihistamin

Lad ikke dit barn til at holde objekter, såsom en bøjle inde i støbte at ridse hans eller hendes hud. Dette kan skade dit barns hud og forårsage en infektion.

Se også

Støbt pleje: SKAL og MÅ IKKE

Er det OK at få en støbt vådt?

Det afhænger af støbt. For eksempel:

 • Gipsafstøbninger er beregnet til at blive tør. Hvis dit barn har en gipsafstøbning løbet klud indpakning, gør hvad du kan for at holde den støbte tør. Ved daglig badning, overveje dækker dit barns støbt i en plastikpose, taping posen lukket og holde cast uden for brusebad eller karbad - eller bruge en anden type vandtæt skjold.
 • Glasfiber afstøbninger kan normalt få våde Hvis dit barn har en glasfiber støbt, der er foret med et vandafvisende liner, det er OK for ham eller hende at få den støbte våde -., Så længe du har lægens OK. Hvis dit barn svømmer med stemmer, skyl indersiden af ​​støbt med rent vand bagefter. Generelt kan du tillade cast lufttørre. Husk dog, at selv en glasfiber støbt kan blive ubehageligt og irritere dit barns hud, når våd. Som med en gipsafstøbning, overveje dækker dit barns glasfiber støbt i plast eller ved hjælp af et vandtæt skjold under daglig badning.

At tørre enhver form for støbt, bruge en hårtørrer på en kølig indstilling. Brug ikke en varme eller varmt indstilling, som kunne brænde dit barns hud. Du kan også bruge en støvsuger slange til at trække luft gennem støbte og fremskynde tørringen.

Hvordan kan mit barn holde hans eller hendes støbt i god form?

Du og dit barn kan tage skridt til at holde hans eller hendes støbt i god stand. For eksempel:

 • Holde den ren. Hold snavs og sand væk fra indersiden af dit barns cast. Dæk dit barns støbt, mens han eller hun spiser.
 • Spring lotion. Undgå at placere pulver, lotion eller deodorant på eller nær stemmer.
 • Efterlad justeringer dit barns læge. Træk ikke padding ud af dit barns cast. Må ikke trimme støbt eller brække uslebne kanter, uden først at spørge dit barns læge.

Hvad har jeg brug for at vide om mit barns cast?

Kontakt dit barns læge straks, hvis:

 • Dit barns hud bliver rød eller rå omkring cast
 • Dit barn føler tiltagende smerter og trykken i den skadede legemsdel
 • Dit barn føler følelsesløshed eller snurren i tilskadekomne hånd eller fod
 • Dit barn føler brændende eller sviende under cast
 • Dit barn udvikler voldsomme hævelser under cast
 • Dit barn kan ikke flytte tæer eller fingre i hans eller hendes sårede lemmer, eller de bliver blå eller koldt
 • Den støbte udvikler en crack, bløde pletter, en dårlig lugt eller bliver drivvåd og ikke tørre efter brug af en hårtørrer eller støvsugerslangen
 • Den støbte føles for stram eller for løs
Børns sundhed. Ophøje det berørte område.
Børns sundhed. Ophøje det berørte område.

Omsorg for et barns cast er ikke altid let. Mind dit barn at tage sig af hans eller hendes cast vil bidrage til at minimere ubehag under helingsprocessen - og at de støbte vil være klar til at komme ud, før han eller hun ved det.

Se også