Børns sundhed

Stepfamilies: Sådan hjælper du dit barn justere

Stepfamilies kan lykkes, hvis familiemedlemmer arbejder på at opbygge sunde relationer. Find ud af hvordan du kan hjælpe dit barn at tilpasse sig at være en del af en blandet familie.

Relationer i stepfamilies kan være kompliceret. Når en ny stepfamily former hvert familiemedlem står et unikt sæt af udfordringer og potentielle kilder til stress. Alligevel er det muligt at opbygge en succesfuld blandet familie.

Betragt de udfordringer en blandet familie kan udgøre for dit barn - og hvad du kan gøre for at overvinde disse forhindringer, som du bygge et nyt liv sammen.

Anerkend og begræde tab

Dit barn kan have at gøre med angst i løbet af en skilsmisse eller død af en forælder - eller måske dit barn stills havne håber, at du og din ex-ægtefælle vil genforene. Tilsvarende kan dit barn også bange for, at det nye ægteskab og familie situationen ikke vil vare.

Lyt til dit barns frygt og bekymringer, og give dit barn til at helbrede på hans eller hendes eget tempo. Forvent ikke dit barns følelser til at løse hurtigt eller på noget bestemt tidspunkt - som på dit bryllup eller på at flytte dag.

Nurture eksisterende familieforhold

Tilbring tid nærende familieforhold, der eksisterede før skabelsen af ​​din stepfamily. For eksempel planlægge særlige aktiviteter eller udflugter, som kun involverer dig og dit barn.

Husk også, at et barn ind i et nyligt blandet familie kan føle sig splittet mellem forældrene, som han eller hun bor, og den anden forælder. Respekter dit barns følelser, og være omhyggelig med ikke at lave negative kommentarer om den anden forælder - uanset dine følelser for ham eller hende.

Foster nye familieforhold

Det kan være svært for et barn at lære at navigere relationer med en ny stepparent eller papsøskende.

For at hjælpe dit barn danner disse obligationer, kan du identificere fælles interesser blandt medlemmer af din blandet familie. Opmuntre dit barn til at bruge tid på at få at vide hans eller hendes nye familiemedlemmer. Vær omhyggelig med at lade nye relationer udvikler sig i deres eget tempo, dog.

Hvis dit barn kritiserer hans eller hendes stepparent, så prøv ikke at overreagere. Finde trøst i det faktum, at hvis stepparent er oprigtig i hans eller hendes indsats for at opbygge et forhold, vil positive følelser sandsynligvis opveje negative sidst.

Se også

Stepfamilies: Sådan hjælper du dit barn justere

Tilskynde til respekt

Det kan tage et par år - eller endnu længere - for en ny stepfamily at tilpasse til at leve sammen.

Må ikke presse dit barn eller andre familiemedlemmer til at lave nye relationer arbejde med det samme. I stedet opfordre alle familiens medlemmer til at behandle hinanden med anstændighed og respekt.

Træffe beslutninger som et team

Tænk på din blandet familie som en enhed. Overveje at afholde regelmæssige familie møder for at drøfte problemerne og komme med positive løsninger som et team.

Vide, hvornår at søge yderligere hjælp

De fleste stepfamilies er i stand til at opbygge relationer og arbejde ud af deres problemer over tid. Andre har brug for ekstra hjælp.

Ifølge European Academy of Child & Adolescent Psychiatry, kan dit barn nyde godt at tale med en mental sundhed udbyder, hvis han eller hun føler:

 • Alene i forbindelse med hans eller hendes tab
 • Splittet mellem to forældre eller husstande
 • Udelukket
 • Isoleret af en følelse af vrede og skyldfølelse
 • Tvivl om, hvad der er rigtigt
 • Ubehageligt med ethvert medlem af hans eller hendes oprindelige familie eller stepfamily

Desuden kan familieterapi være nyttigt, hvis:

 • Dit barn viser vrede eller vrede mod en bestemt familiemedlem
 • Et barn ser ud til at blive favoriseret frem for en anden
 • Disciplin er overladt alene til barnets forælder, snarere end at inddrage både forælder og stepparent
 • Dit barn ofte græder eller begynder at trække
 • Familiemedlemmer udlede ingen fornøjelse fra typiske underholdende aktiviteter, såsom at være med venner
Børns sundhed. Stepfamilies: hvordan man kan hjælpe dit barn justere.
Børns sundhed. Stepfamilies: hvordan man kan hjælpe dit barn justere.

Husk, at gøre en vellykket stepfamily tager tid. Opmuntre din familie til at komme til at kende hinanden og udvikle nye traditioner sammen. Over tid din blandet familie kan bygge obligationer, der vil vare hele livet.

Se også