Børns sundhed

Indlæringsvanskeligheder: kende tegn, hvordan man kan hjælpe

Indlæringsvanskeligheder kan gøre det svært for et barn at læse, skrive eller gøre simple math. Forstå de tegn, og hvad du kan gøre.

Mange børn, der har indlæringsvanskeligheder, også kendt som indlæringsvanskeligheder, kamp for lang tid, før der diagnosticeres. Dette kan påvirke et barns selvværd og motivation. Forstå hvordan man kan identificere tegn, der kan signalere indlæringsvanskeligheder og hvad du kan gøre for at hjælpe dit barn klare.

Hvad er nogle almindelige typer af indlæringsvanskeligheder?

En lærende lidelse er en lidelse, der påvirker en persons evne til at tilegne sig og anvende faglige færdigheder, såsom læsning og beregning. Indlæringsvanskeligheder er ikke det samme som psykiske eller fysiske handicap, og afspejler ikke et barns intelligens. I stedet indlæringsvanskeligheder påvirker et barns evne til at fuldføre en opgave eller bruge visse færdigheder, især i skolen.

Børns sundhed. Nonverbale indlæringsvanskeligheder.
Børns sundhed. Nonverbale indlæringsvanskeligheder.

De mest almindelige læring lidelser omfatter:

 • Ordblindhed. Ordblindhed er en læreproces lidelse karakteriseret ved svært ved at læse, stave og minder kendte ord.
 • Dyskalkuli. Dyskalkuli er en læreproces lidelse relateret til matematiske begreber. Symptomerne omfatter vanskeligheder med at løse selv simple matematiske problemer eller sekventering information eller begivenheder.
 • Nonverbale indlæringsvanskeligheder. Denne læring lidelse er karakteriseret ved problemer med nonverbale signaler, såsom koordinering og kropssprog.

Nogle børn kan have mere end én læring lidelse.

Hvad der forårsager indlæringsvanskeligheder?

Faktorer, der kan påvirke udviklingen af ​​indlæringsvanskeligheder kan nævnes:

 • Genetics. Nogle læring lidelser, såsom læsning og matematik lidelser er arvelige.
 • Medicinske tilstande. Dårlig vækst i livmoderen (svær intrauterin vækst begrænsning), udsættelse for alkohol eller narkotika før du blev født, og lav fødselsvægt er risikofaktorer, der er blevet forbundet med indlæringsvanskeligheder. Hovedskader kan også spille en rolle i udviklingen af ​​indlæringsvanskeligheder.
 • Miljømæssig eksponering. Udsættelse for høje niveauer af bly har været forbundet med en øget risiko for indlæringsvanskeligheder.

Se også

Indlæringsvanskeligheder: kende tegn, hvordan man kan hjælpe

Hvad er tegnene på indlæringsvanskeligheder?

Identifikation af en læring lidelse kan være svært. Dit barn kan have en indlæringsforstyrrelser hvis han eller hun:

 • Oplever en forsinkelse i opnåelse af en udviklingsmæssig milepæl, mens de fleste andre aspekter af hans eller hendes udvikling er normale
 • Har svært ved at forstå og følge instruktionerne
 • Har problemer med at huske, hvad nogen bare fortalt ham eller hende
 • Mangler koordination walking, sport eller færdigheder såsom at holde en blyant
 • Nemt taber eller forlægger lektier, skolebøger eller andre emner
 • Har svært ved at forstå begrebet tid
 • Modstår laver lektier eller aktiviteter, der involverer læsning, skrivning eller matematik eller konsekvent kan ikke fuldføre hjemmeopgaver uden betydelig hjælp
 • Acts ud eller viser trods, fjendtlighed eller overdrevne følelsesmæssige reaktioner i skolen eller laver akademiske aktiviteter, såsom lektier eller læsning

Søger hjælp til at lære lidelser

Tidlig indgriben er afgørende for et barn, der har en lærende lidelse. Indlæringsvanskeligheder kan snebold. For eksempel vil et barn, der ikke lærer at tilføje i folkeskolen ikke være i stand til at tackle algebra i gymnasiet. Børn, der har indlæringsvanskeligheder kan opleve præstationsangst, depression og lavt selvværd - og mister motivationen. Nogle børn også kan virke i et forsøg på at aflede opmærksomheden fra det virkelige problem.

Hvis du eller dit barns lærer tænker dit barn kan have en lærende lidelse, mener at have ham eller hende evalueret af en børnepsykolog eller neuropsykolog. Mange skoler tilbyder også tests for at identificere indlæringsvanskeligheder.

Først, vil dit barn sandsynligvis gennemgå tests for at udelukke syn eller hørelse problemer eller andre medicinske tilstande. En psykolog eller læring specialist vil derefter bruge tests, samt tale med dig og dit barn og se på dit barns skole historie, at afgøre, om dit barn har en lærende lidelse. I mange tilfælde er yderligere vurdering nødvendig for at stille en diagnose.

Husk på, at nogle børn er naturligvis langsommere lærende og måske har brug for tid til at udvikle læsning, skrivning og matematiske færdigheder. Andre har imidlertid lidelser, der påvirker deres evne til at lære.

Behandlingsmuligheder

Hvis dit barn har en indlæringsforstyrrelser, kan dit barns læge eller skole anbefale:

 • Ekstra hjælp. En aflæsning specialist, matematik vejleder eller andet uddannet professionel kan lære dit barn teknikker til at forbedre hans eller hendes faglige færdigheder. Underviserne kan også lære børn organisatoriske og studere færdigheder.
 • Individualiseret uddannelse (IEP). Dit barns skole kan udvikle en IEP for dit barn at skabe en plan for, hvordan han eller hun bedst kan lære i skolen. Find ud af om din tilstand har lovgivning om IEPs.
 • Therapy. Afhængigt af learning disorder, kan nogle børn gavn af behandlingen. For eksempel kan tale terapi hjælper børn, der har sproglige handicap. Ergoterapi kan hjælpe med at forbedre de motoriske færdigheder af et barn, der har skriftligt problemer.
 • Medicin. Dit barns læge kan anbefale medicin til at mindske den vejafgift af en lærende lidelse. Hvis dit barn har depression eller svær angst, kan visse medikamenter hjælpe. Tal med dit barns læge om de risici og fordele.
 • Komplementær og alternativ medicin. Nogle undersøgelser viser, at komplementær og alternativ behandling, såsom musikterapi, kan gavne børn, der har indlæringsvanskeligheder. Yderligere forskning er nødvendig, dog.

Før dit barns behandling begynder, vil du og dit barns læge, lærere eller terapeuter sætte mål for dit barn. Hvis tiden er lidt fremskridt, kan dit barns diagnose eller behandling planer skal genovervejes.

Mens lære lidelser kan forårsage langsigtede problemer, er der håb. Tidlig intervention og behandling kan helt afhjælpe nogle indlæringsvanskeligheder. Familie og lærere kan også hjælpe børn, der har vedvarende problemer med at opnå succes i skolen, såvel som i andre områder af livet.

Se også