Børns sundhed

Børn og TV: begrænse dit barns skærmen tid

Børn og tv ofte går hånd i hånd. Forstå virkningerne af for megen skærmen tid - og hvordan at håndhæve rimelige grænser.

Er du bekymret for, hvor meget tid dit barn bruger ser tv eller film, spille med en smartphone eller computer, eller nyde videospil?

Selv om nogle skærm tid kan være lærerigt, er det nemt at gå overbord. Overvej denne guide til børn og tv, herunder hvad du kan gøre for at holde dit barns skærmen tid i skak.

Virkningerne af for meget skærm tid

Den europæiske Academy of Pediatrics afskrækker mediebrug af børn yngre end 2 år, og anbefaler at begrænse ældre børns skærm tid til ikke mere end én eller to timer om dagen. For meget skærm tid har været knyttet til:

 • Fedme. Jo mere TV jeres barn ure, jo større hans eller hendes risiko for at blive overvægtige. Have et TV i et barns soveværelse øger også denne risiko. Børn kan også udvikle en appetit for junk food fremmes i tv-reklamer, samt spise mens du ser tv.
 • Uregelmæssig søvn. Jo mere TV børn ser, jo mere sandsynligt er det at have problemer med at falde i søvn eller at have en uregelmæssig søvn tidsplan. Søvn tab, til gengæld, kan føre til træthed og øget snacking.
 • Adfærdsmæssige problemer. Elementære studerende, der bruger mere end to timer om dagen ser tv eller bruge en computer, er mere tilbøjelige til at have følelsesmæssige, sociale og opmærksomhed problemer. Udsættelse for videospil er også forbundet med en øget risiko for opmærksomhedsproblemer hos børn. Ser store mængder af TV i alderen 4 er forbundet med mobning i alderen 6 til 11.
 • Nedsat akademiske præstationer. Elementære studerende, der har tv i deres soveværelser klarer dårligere på test end at gøre dem, der ikke har tv i deres soveværelser.
 • Vold for megen eksponering for vold gennem medierne -. Især på TV - kan desensitize børn til vold. Som et resultat, kan børnene lære at acceptere voldelig adfærd som en normal måde at løse problemer.
 • Mindre tid til leg. Overdreven skærm tid efterlader mindre tid til aktiv, kreativ leg.

Se også

Børn og TV: begrænse dit barns skærmen tid

Hvordan at begrænse skærm tid

Dit barns samlede skærm tid kan være større, end du realiseret. Begynde at overvåge det og tale med dit barn om vigtigheden af ​​at sidde mindre og bevæger sig mere. Også forklare skærm tid regler - og konsekvenserne af at bryde dem. I mellemtiden tager enkle trin til at reducere skærmens tid. For eksempel:

 • Eliminer baggrunden TV Hvis TV'et er tændt -. Selvom det er bare i baggrunden - det er sandsynligt at henlede Deres barns opmærksomhed. Hvis du ikke aktivt ser et show, slukke for fjernsynet.
 • Hold fjernsyn og computere ud af soveværelset. Børn, der har tv i deres soveværelse ser mere TV end børn, der ikke har tv i deres soveværelse. Overvåg dit barns skærm tid og de websteder han eller hun besøger ved at holde tv og computere i et fælles område i dit hus.
 • Må ikke spise foran fjernsynet. Tillade dit barn til at spise eller snack foran fjernsynet øger hans eller hendes skærm tid. Den vane opfordrer også hjernedød gumlede, hvilket kan føre til vægtøgning.
 • Set skoledag regler. De fleste børn har begrænset fri tid i løbet af skoleåret ugen. Lad ikke dit barn tilbringer det hele foran en skærm. Undgå også at bruge skærmen tid som en belønning eller straf. Dette kan gøre skærmen tid synes endnu mere vigtigt at børn.
 • Tal med dit barns pårørende. Tilskynde andre voksne i dit barns liv at begrænse dit barns skærmen tid, også.
 • Foreslå andre aktiviteter. Snarere end at lægge skærmen tid til underholdning, hjælpe dit barn med at finde andre ting at gøre, såsom at læse, spille en sport, at hjælpe med madlavning eller forsøger et brætspil.
 • Sæt et godt eksempel. Være en god rollemodel ved at begrænse din egen skærm tid.
 • Tag det. Hvis skærmen tid er ved at blive en kilde til spændinger i din familie, tag TV, slukke for computeren eller sætte væk de smarte telefoner eller videospil for en stund. Du kan udpege en dag om ugen eller måneden som et screen-fri dag for hele familien. For at forhindre uautoriseret tv-visning, sætte en lås på tv'ets stikkontakten.

Blive en aktiv deltager

Når dit barn har skærmen tid, gøre det så spændende som muligt:

 • Planlæg hvad dit barn synspunkter. Stedet for at bladre gennem kanaler, søge kvalitet videoer eller programmering. Overvej at bruge indstillinger for forældrekontrol på dit TV og computere. Eksempel videospil og smartphone applikationer, før de giver dit barn at lege med dem.
 • Se med dit barn Når det er muligt, se programmer sammen -. Og snakke om, hvad du ser, såsom familie værdier, vold eller stofmisbrug. Hvis du ser en junk food annonce, forklare, at bare fordi det er på tv betyder ikke, det er godt for dig.
 • Optage programmer og se dem senere. Dette vil tillade dig at spole frem gennem reklamer sælger legetøj, junk fødevarer og andre produkter. Når du ser levende programmer, skal du bruge mute-knappen under reklamer.
 • Opmuntrer til aktiv skærm tid. Har dit barn stretch eller gøre yoga, mens du ser et show. Udfordre din familie til at se, hvem der kan gøre de mest sprællemænd i løbet af en reklamepause. Vælg videospil, der fremmer fysisk aktivitet.
Børns sundhed. Værdiforringede akademiske præstationer.
Børns sundhed. Værdiforringede akademiske præstationer.

Det kan være svært at begynde at begrænse dit barns skærmen tid. Det er umagen værd, dog. Ved at skabe nye husstand regler og støt gøre små ændringer i dit barns rutine, kan du bremse skærmen tid og dens virkninger.

Se også