Børns sundhed

Thumb sucking: hjælpe dit barn bryde den vane

Thumb sucking kan være en vanskelig vane for et barn at bryde. Forstå hvad du kan gøre for at hjælpe dit barn stoppe sutte hans eller hendes tommelfinger.

Tommelfinger sutter er et fælles vane blandt børn. På et tidspunkt, selvom du måske tænke, "Nok er nok." Her er hjælp til at tilskynde dit barn til at stoppe adfærd.

Hvorfor nogle børn sutter deres tommelfingre?

Babyer har naturlige rodnet og sutte reflekser, som kan få dem til at sætte deres tommelfinger eller fingre i munden - nogle gange endda før fødslen.

Fordi tommelfinger sutter er beroligende for babyer, kan nogle i sidste ende udvikle en vane med tommelfinger sutter, når de keder sig, træt eller nervøse.

Mange børn, der sutter deres tommelfingre eller fingre så du mens du holder en skattet objekt, såsom en sutteklud.

Hvor lang tid tager tommelfinger sutter normalt vare?

Mange børn stopper sutte deres tommelfingre på deres egen engang i løbet af det lille barn år - i alderen 2 og 4. For ældre børn, der fortsat suge deres tommelfingre, gruppepres i skolen som regel ender den vane.

Husk dog, måske endda et barn, der er holdt op med at sutte hans eller hendes tommelfinger tilbage til adfærd, når han eller hun er stresset eller nervøse.

Hvornår skal jeg gribe ind?

Tommelfinger sugende er normalt ikke et problem, indtil et barns blivende tænder kommer i. På dette tidspunkt kan tommelfinger sutter begynde at påvirke gane (ganen), eller hvordan tænderne linje op - især hvis tommelfinger sutter er aggressiv.

Overveje at træde i, hvis:

  • Dit barn sutter hans eller hendes tommelfinger ofte eller aggressivt efter alder 4 eller 5
  • Tommelfingeren sutter forårsager tandproblemer, såsom de øverste fortænder tippe mod læben
  • Dit barn bliver flov over tommelfingeren sugende

Se også

Thumb sucking: hjælpe dit barn bryde den vane

Hvad kan jeg gøre for at tilskynde mit barn til at stoppe tommelfingeren sutte?

Overvej disse teknikker:

  • Må ikke nævne det i nogle tilfælde betaler ingen opmærksomhed til tommelfingeren sugende nok til at stoppe adfærd -. Især hvis dit barn bruger tommelfingeren sutter som en måde at få opmærksomhed.
  • Brug positiv forstærkning Ros dit barn eller give små belønninger -. Såsom en ekstra godnathistorie eller en tur i parken - når han eller hun ikke er tommelfingeren sugende. Placer klistermærker på en kalender til at registrere de dage, hvor dit barn med succes undgår tommelfingeren sugende.
  • Identificer udløser Hvis dit barn sutter hans eller hendes tommelfinger i reaktion på stress, at identificere det egentlige problem, og giver komfort på andre måder -. Såsom et knus eller beroligende ord. Du kan også give dit barn en pude eller udstoppet dyr til at presse.
  • Tilbyd blide påmindelser Hvis dit barn sutter hans eller hendes tommelfinger uden tanke -. Snarere end som en måde at få din opmærksomhed - blidt minde ham eller hende til at stoppe. Må ikke skælde, kritisere eller latterliggørelse dit barn. At skåne forlegenhed foran andre, kan du advare dit barn til tommelfingeren sutter med en speciel hånd signal eller en anden privat cue.

Kan tandlægen hjælpe?

Hvis du er bekymret om effekten af ​​tommelfingeren sutte på dit barns tænder, check med tandlægen.

For nogle børn, er en chat med tandlægen om, hvorfor det er vigtigt at stoppe tommelfingeren sutter mere effektiv end en snak med mor eller far.

I andre tilfælde kan tandlægen anbefaler en særlig mund vagt eller anden dental apparat, der forstyrrer sugende.

Skal jeg prøve negativ forstærkning?

Positiv forstærkning er generelt mere effektiv end negativ forstærkning. Modstå fristelsen til at bruge afskrækningsmiddel teknikker, såsom dækker dit barns miniature med eddike eller en anden bitter stof.

Hvad hvis intet virker?

For nogle børn er tommelfinger sutter en utrolig vanskelig vane at bryde. Husk dog, gruppepres fører typisk børnene til at stoppe dagtimerne sugende vaner på egen hånd, når de begynder i skolen.

I mellemtiden, så prøv ikke at bekymre sig. Lægge for meget pres på dit barn til at stoppe tommelfingeren sutter måske kun forsinke processen.

Se også