Børns sundhed

Børn og skilsmisse: at hjælpe børn efter en breakup

Skilsmisse er mellem voksne - men opløsningen af ​​et ægteskab kan få dybtgående virkninger på børn, også. Her er hjælp til at præsentere en fælles front til dit barn.

Skilsmisse er stressende for hele familien. Dit barn kan føle som om hans eller hendes verden er vendt på hovedet. Men der er gode nyheder. Du kan lette dit barns tilpasning til skilsmissen ved at vælge at interagere ansvarligt med din ægtefælle. Overvej disse praktiske tips til børn og skilsmisse.

Hvordan at bryde nyheder

Det er bedst, hvis du og din ægtefælle kan fortælle dit barn om skilsmissen sammen. Tal ærligt og enkelt, og springe den grimme detaljer. Du kan sige, "Din mor (eller far) og jeg har haft problemer med at komme sammen, så vi tror det er bedst for os at leve fra hinanden."

Sørg for at dit barn forstår, at skilsmisse er blot mellem voksne. Mind dit barn - måske flere gange - at han eller hun gjorde intet for at få skilsmisse og at begge du elsker dit barn så meget som nogensinde.

Også fortælle dit barns lærer og studievejleder eller socialrådgiver om skilsmissen. De kan observere dit barn og holde dig opdateret om eventuelle bekymringer.

Forvent en blanding af reaktioner

I første omgang, kan dit barn være mest interesseret i konkrete ting. Hvor vil jeg bo? Har jeg brug for at skifte skole? Hvem vil tage mig til svømmeundervisning? Som du arbejder ud vilkårene for skilsmissen, så prøv at holde dit barns rutine så meget som muligt - eller være hurtig til at etablere en ny rutine. At vide hvad man forventer vil hjælpe dit barn føler sig mere sikre.

Men snart vil den virkelighed skilsmisse bosætte sig i. En yngre barn kan reagere på stress ved regression til adfærd, han eller hun tidligere havde vokset, såsom at sutte på en sut eller tisse i sengen. En genopblussen af ​​separationsangst kunne ramme så godt. Hjælp dit barn sætte hans eller hendes følelser i ord.

En ældre barn kan reagere på stress med en blanding af følelser - vrede, angst, sorg eller endda lettelse. Hvis dit barns vrede vender indad, kan han eller hun bliver deprimeret eller tilbagekaldes. Vrede kan have den modsatte effekt, også forårsager et barn til at handle ud eller udvikle adfærd spørgsmål. Opmuntre dit barn til at dele sine følelser så åbent som muligt.

Hold dit barn ud af kampen

Børns sundhed. Børn og skilsmisse: at hjælpe børn efter en breakup.
Børns sundhed. Børn og skilsmisse: at hjælpe børn efter en breakup.

Respektere dit barns forhold hos den anden forælder kan hjælpe dit barn at tilpasse sig skilsmissen. Hold disse generelle "don'ts" i tankerne:

  • Tal ikke dårligt om din ægtefælle foran dit barn.
  • Gør ikke beskyldninger mod din ægtefælle foran dit barn.
  • Må ikke tvinge dit barn til at vælge side.
  • Brug ikke dit barn som en budbringer eller gå imellem.
  • Må ikke argumentere eller diskutere børnebidrag spørgsmål foran dit barn.
  • Pump ikke dit barn for at få oplysninger om den anden forælder.
  • Brug ikke dit barn som en bonde at såre den anden forælder.

Se også

Børn og skilsmisse: at hjælpe børn efter en breakup

Må ikke bøje reglerne

Det kan være fristende at slappe af dine forældres regler, mens dit barn bedrøver skilsmissen, men dette kunne føre til endnu mere usikkerhed. Børn trives på konsistens, struktur og rutine - også selvom de insisterer på at afprøve grænser og begrænsninger. Hvis dit barn deler tiden mellem to husstande, er det vigtigt at fastholde lignende regler i begge hjem.

Rådgivning kan hjælpe

Du føler dig måske så såret eller overvældet af din skilsmisse at du tænder for dit barn til komfort og retning, men det er ikke dit barns rolle. For hjælp til sortering gennem dine følelser, kan du overveje at deltage i en skilsmisse støtte gruppe eller søger rådgivning via en social tjeneste agentur eller det psykiatriske center. Hvis du og din ægtefælle har brug for hjælp at træffe afgørelser om dit barn under eller efter skilsmissen, overveje at bruge de tjenester af en familie eller skilsmisse mægler.

Dit barn kan også drage fordel af rådgivning, især hvis han eller hun har betydelige adfærdsmæssige problemer, synes deprimeret eller har problemer med at tilpasse sig den skilsmisse efter det første år.

Sæt dit barn først

Under en skilsmisse, kan interagere med din ægtefælle være den sidste ting du ønsker at gøre - men det er vigtigt. Dit barn har brug for jer begge. Træn depotaftaler og andre detaljer med dit barns bedste interesser for øje. Dette kunne betyde, at sætte dit barns behov foran dine egne ønsker eller ønsker. Husk også, at en bitter eller langvarig kamp om forældremyndigheden kunne tage en alvorlig, langvarig vejafgift på dit barns mentale sundhed. I stedet hjælpe dit barn at opretholde en stærk, kærligt forhold til den anden forælder, som du arbejder hen imod opfyldelsen af ​​fælles forældrerollen mål. For dit barn, kan støtten fra begge forældre være det bedste værktøj til vejrlig udfordringer skilsmisse.

Se også