Børns sundhed

Søskende rivalisering: hjælpe dine børn får sammen

Søskende rivalisering starter tidligt. Forstå, hvad der forårsager den, og hvordan man kan fremme dine børn til at udvikle sunde obligationer med hinanden.

Hvis du har børn, du ved, at opretholde fred i din husstand kan være svært. Et minut dine børn at komme sammen, og det næste øjeblik er de på hinandens struber. At vide, hvornår og hvordan at gribe kan gøre en forskel i, hvor godt dine børn forholde sig til hinanden. Find ud af hvad du kan gøre for at styre søskende rivalisering.

Hvad er årsagen til søskende rivalisering?

Børns sundhed. Respekter enkelte barns unikke behov.
Børns sundhed. Respekter enkelte barns unikke behov.

Søskende rivalisering typisk udvikler sig som søskende konkurrerer om deres forældres kærlighed og respekt. Tegn på søskende rivalisering kan omfatte slå, øgenavne, skænderier og umoden adfærd. Børn ofte vise denne form for adfærd efter fødslen af ​​en ny baby. Det kan også ske når som helst et barn i familien får ekstra opmærksomhed, eller hvad der er opfattes som særbehandling.

Hvilke faktorer kan påvirke, hvor godt søskende får sammen?

Mens søskende rivalisering er en naturlig del af at vokse op, kan mange faktorer, der påvirker, hvor godt dine børn får sammen med hinanden - herunder alder, køn og personlighed, såvel som størrelsen af ​​din familie, uanset om det er en blandet familie og enkelte barns position i det. For eksempel:

 • Børn tæt i alder kunne kæmpe hinanden mere end børn længere fra hinanden i alder.
 • Børn af samme køn kan dele mere af de samme interesser, men de kan også være mere tilbøjelige til at konkurrere mod hinanden.
 • Middle børn - som måske ikke får de samme privilegier eller opmærksomhed som den ældste eller yngste barn i familien - kan virke ud for at føle sig mere sikre.
 • Børn, hvis forældre er skilt kan føle sig drevet til at konkurrere om opmærksomheden for moderselskabet, med hvem de bor - specielt hvis step-søskende bor også i hjemmet.

Som dine børn bliver ældre, den måde, de interagerer sandsynligvis ændres. Mens yngre børn har tendens til at kæmpe fysisk, ældre børn er mere tilbøjelige til at have verbale argumenter. Friktion mellem søskende typisk toppe i alderen 8 og 12, når børn bliver fysisk stærkere og mere stædig. Som teenagere bliver mere uafhængige, men de kunne bruge mindre tid med familie og yngre søskende. Dette kan mindske søskende skænderier, men også være svært for yngre børn at acceptere.

Se også

Søskende rivalisering: hjælpe dine børn får sammen

Hvilke skridt kan forældre tage for at forbedre søskendeforhold?

Alle søskende er bundet til at kæmpe, drille og sladre på hinanden på et tidspunkt. Men du kan tage aktive skridt til at fremme sunde søskendeforhold. Overvej disse tips:

 • Respekter enkelte barns unikke behov Behandling dine børn ensartet er ikke altid praktisk -. Og hårdere du prøver, jo mere dine børn måske kigge efter tegn på uretfærdighed. I stedet fokusere på at opfylde det enkelte barns unikke behov. For eksempel, i stedet for at købe begge dine børn de samme gaver at undgå konflikter overveje at købe dem forskellige gaver, der afspejler deres individuelle interesser. I stedet for at tilmelde dig alle dine børn til fodbold eller klaver lektioner, bede om deres individuelle input.
 • Undgå sammenligninger. Sammenligning dine børns evner kan få dem til at føle sig såret og usikker. Selvom det er naturligt at lægge mærke til forskellene mellem børn, undgå at diskutere dem foran børnene. Når rose en af ​​dine børn, holde sig til at beskrive hans eller hendes handling eller realisering - snarere end at sammenligne det med, hvordan hans eller hendes søskende gør det.
 • Indstil de grundlæggende regler. Sørg dine børn forstår, hvad du mener acceptabel og uacceptabel adfærd, når det kommer til at interagere med hinanden, samt konsekvenserne af dårlig opførsel.
 • Må ikke blive involveret i kampe. Opmuntre dine børn til at bilægge deres egne forskelle. Afskrække sladrende. Selvom du måske nødt til at hjælpe yngre børn at løse konflikter, kan du stadig afstå fra at tage sider. Når du har brug for at disciplinere dine børn, undgå at gøre det foran andre - som kan forårsage skam og forlegenhed. Når det er muligt, tage dit barn til side for at diskutere hans eller hendes adfærd. Undgå også at bruge øgenavne for dine børn, der kunne forevige søskende rivalisering eller flere gange at skyde skylden på et barn for søskende tvister.
 • Forudse problemer. Hvis dine børn ikke kan løse en uenighed af sig selv eller rutinemæssigt slås om de samme ting, overveje at hjælpe dem udtænke en løsning. For eksempel, hvis du har små børn, der har problemer deling tilskynde dem til hver spiller med deres egne legetøj eller planlægge aktiviteter, der ikke kræver megen samarbejde - såsom at lytte til musik eller spille gemmeleg. Hvis dine børn jævnligt kamp om brug af tv, delte spilsystemer eller andre gadgets, hjælpe dem med at skabe et ugeskema. Forklare konsekvenserne af ikke at følge tidsplanen.
 • Lyt til dine børn. At være en søskende kan være frustrerende. Lad dine børn til at lufte deres negative følelser om hinanden. Reager ved at anerkende deres følelser. Hvis du har søskende, dele historier om dine egne barndoms konflikter. Overveje at afholde regelmæssige familie møder for at give dine børn en chance for at snakke om og arbejde ud søskende spørgsmål.
 • Anspore til god opførsel. Når du ser dine børn spiller godt sammen, eller arbejder som et team, skal du sørge for at komplimentere dem. En lille ros kan gå en lang vej.
 • Vis din kærlighed. Tilbring tid alene med hver af dine børn. Gør særlige aktiviteter med hver af dine børn, der afspejler deres interesser. Mind jeres børn, at de er elsket, du er der for dem, og de kan snakke om noget med dig.

Gør tvillinger eller andre multipla har særlige søskende emner?

Søskende rivalisering ofte er ikke et problem for multipla. Mens tvillinger eller andre multipla kan konkurrere mod hinanden, børnene typisk også er afhængige af hinanden og udvikle tætte relationer tidligt. Men måske har de problemer med at opretholde deres individualitet. Tvillinger er ofte behandlet som en enhed, snarere end to børn, der har unikke personligheder. Det kan være fristende at klæde dem ens og give dem de samme legetøj. Hvis du har multipla, er opmærksomme på deres forskellige behov og forsøger at fremme individualitet.

Andre børn i en familie med multipla kan føle venstre ud eller jaloux, da de ikke er en del af dette unikke forhold og multipla ofte brug og tiltrækker masser af opmærksomhed. Hvis du har multipla og en eller flere andre børn, skal du sørge for at tilbringe masser af særlige one-on-one tid med hver af dine børn. Også opfordre dine multipla at lege separat med andre børn. For eksempel arrangere en play dato for en af ​​dine tvillinger, mens den anden tvilling spiller med en søskende. Dine multipla kunne modstå adskillelse, men at være i stand til at være fra hinanden er en færdighed dine børn vil få gavn af, når de bliver ældre.

Husk, alle søskende slås eller skændes. Søskende rivalisering er normal. Men ved at behandle dine børn som individer, lytte til dem og give dem muligheder for at løse deres egne problemer, vil du lægge grunden til solide søskendeforhold.

Se også