Børns sundhed

Psykisk sygdom hos børn: kende tegn

Psykisk sygdom hos børn kan være svært for forældre at identificere. Som en følge heraf bliver mange børn, der kunne drage fordel af behandlingen ikke får den hjælp, de behøver. Forstå advarselstegn på psykisk sygdom hos børn, og hvordan du kan hjælpe dit barn klare.

Hvorfor er det svært for forældre at identificere psykisk sygdom hos børn?

Det er typisk op til de voksne i et barns liv at identificere, om barnet har en mental sundhed bekymring. Desværre har mange forældre ikke kender de tegn og symptomer på psykisk sygdom hos børn. Selv hvis du kender de røde flag, kan det være svært at skelne mellem tegn på et problem fra normal barndom adfærd. Du vil måske argumentere, at ethvert barn viser nogle af disse tegn på et tidspunkt. Bekymring for stigmatisering forbundet med psykisk sygdom, kan anvendelsen af ​​visse medikamenter og omkostningerne ved behandlingen også forhindre forældre fra at søge omsorg for et barn, der har en mistanke om psykisk sygdom.

Hvilke psykiske lidelser påvirker børn?

Børn kan opleve en række psykiske lidelser, herunder:

 • Angstlidelser Børn, der har angst -. Såsom OCD, post-traumatisk stress disorder, social fobi og generaliseret angst - oplever angst som en vedvarende problem, der griber ind i deres daglige aktiviteter.
 • ADHD (ADHD). Denne betingelse omfatter typisk en kombination af emner, såsom svært ved at fastholde opmærksomhed, hyperaktivitet og impulsiv adfærd.
 • . Autisme Autisme er en af en gruppe af alvorlige udviklingsmæssige problemer kaldet autisme spektrum forstyrrelser, der vises i den tidlige barndom - som regel før alder 3.. Selvom symptomerne og sværhedsgrad varierer, alle autisme forstyrrelser påvirker et barns evne til at kommunikere og interagere med andre.
 • Spiseforstyrrelser Spiseforstyrrelser -. Såsom anorexia nervosa, bulimi og overspisning-spiseforstyrrelse - det er alvorlige tilstande. Børn kan blive så optaget af mad og vægt, at de fokuserer på lidt andet.
 • Humørsvingninger affektive sindslidelser -. Såsom depression og bipolar lidelse - kan forårsage et barn til at føle sig vedvarende følelser af sorg eller ekstreme humørsvingninger.
 • Skizofreni. Denne kroniske psykisk sygdom forårsager et barn at miste kontakten med virkeligheden (psykose).

Hvad er advarselstegn af psykisk sygdom hos børn?

Advarselstegn, at dit barn kan have en psykisk sygdom omfatter:

 • Humørsvingninger. Se efter følelser af sorg eller tilbagetrækning som sidste mindst to uger eller alvorlige humørsvingninger, der forårsager problemer i parforhold derhjemme eller i skolen.
 • . Intense følelser Vær opmærksom på følelser af overvældende frygt uden grund - undertiden med en racing hjerte eller hurtig vejrtrækning - eller bekymringer eller frygt intense nok til at forstyrre daglige aktiviteter.
 • Adfærdsændringer. Dette omfatter drastiske ændringer i adfærd eller personlighed, såvel som farlige eller out-of-control adfærd. Fighting hyppigt, ved hjælp af våben eller udtrykker et ønske om at hårdt såret andre også er advarselstegn.
 • Koncentrationsbesvær. Kig efter tegn på problemer med fokus eller sidde stille, kan begge føre til dårlige resultater i skolen.
 • Uforklarligt vægttab. En pludselig tab af appetit, hyppige opkastninger eller brug af afføringsmidler kan indikere en spiseforstyrrelse.
 • Fysisk skade. Nogle gange kan en mental helbredstilstand fører til selvmordstanker eller egentlige forsøg på selvskade eller selvmord.
 • Stofmisbrug. Nogle børn bruger narkotika eller alkohol til at forsøge at håndtere deres følelser.

Se også

Psykisk sygdom hos børn: kende tegn

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har mistanke om mit barn har en psykisk helbredstilstand?

Hvis du er bekymret for dit barns mentale sundhed, skal du kontakte dit barns læge. Beskrive opførslen som vedrører dig. Overveje at tale med dit barns lærer, at nære venner eller kære, eller andet plejepersonale se, om de har bemærket nogen ændring i dit barns adfærd. Dele disse oplysninger med dit barns læge, også.

Hvordan sundhedspersonale diagnosticere psykisk sygdom hos børn?

Psykiske lidelser hos børn bliver diagnosticeret og behandlet på grundlag af tegn og symptomer, og hvordan tilstanden påvirker et barns hverdag. Der er ingen enkle test for at afgøre, om der er noget galt. At stille en diagnose, kan dit barns læge anbefale, at dit barn skal evalueres af en specialist, såsom en psykiater, psykolog, socialrådgiver, psykiatrisk sygeplejerske, mental sundhed rådgiver eller adfærdsmæssige terapeut. Dit barns læge eller mental sundhed udbyder vil arbejde med dit barn til at afgøre, om han eller hun har en psykisk sygdom er baseret på kriterierne i den diagnostiske og statistiske håndbog for psykiske forstyrrelser '(DSM) - en guide udgivet af den europæiske Psychiatric Association, der forklarer tegn og symptomer, som markerer psykiske lidelser.

Deres barns læge eller mental sundhed udbyder vil også kigge efter andre mulige årsager til dit barns adfærd, såsom en historie af medicinske tilstande eller traumer. Han eller hun kan spørge dig om dit barns udvikling, hvor længe dit barn har opført sig på denne måde, lærernes eller plejepersonale opfattelse af problemet, og enhver familie historie af psykiske lidelser.

Diagnosticering psykisk sygdom hos børn kan være vanskeligt, fordi små børn ofte har problemer med at udtrykke deres følelser og normal udvikling varierer fra barn til barn. På trods af disse udfordringer er en korrekt diagnose en vigtig del af at vejlede behandling.

Hvordan psykisk sygdom hos børn behandles?

Fælles behandlingsmuligheder for børn, der har psykiske lidelser omfatter:

 • Psykoterapi. Psykoterapi, også kendt som samtaleterapi eller adfærdsmæssige terapi, er en måde at løse psykiske problemer ved at tale med en psykolog eller andre mentale sundhed udbyder. Under psykoterapi, måske et barn at lære om hans eller hendes tilstand, stemninger, følelser, tanker og adfærd. Psykoterapi kan hjælpe et barn at lære at reagere på udfordrende situationer med sunde mestringsstrategier.
 • . Medicin Dit barns læge eller mental sundhed udbyder kan anbefale, at dit barn tager visse medikamenter - såsom stimulanser, antidepressiva, angstdæmpende medicin, antipsykotika eller stemningsstabiliserende - at behandle hans eller hendes psykiske helbredstilstand.

Nogle børn drage fordel af en kombination af metoder. Rådfør dit barns læge eller mental sundhed udbyder til at bestemme, hvad der kunne arbejde bedst for dit barn, herunder risici og fordele ved specifikke medikamenter.

Hvordan kan jeg hjælpe mit barn klare psykisk sygdom?

Dit barn har brug for din støtte nu mere end nogensinde. Før et barn er diagnosticeret med en mental helbredstilstand, forældre og børn oplever ofte en følelse af hjælpeløshed, vrede og frustration. Spørg dit barns mentale sundhed udbyder for at få råd om, hvordan du ændrer den måde, du interagerer med dit barn, samt hvordan man håndterer vanskelige adfærd. Finde måder at slappe af og have det sjovt med dit barn. Ros hans eller hendes styrker og evner. Udforske nye stresshåndtering teknikker, som kan hjælpe dig med at forstå, hvordan man roligt reagere på stressende situationer. Overveje at søge familierådgivning eller ved hjælp af støttegrupper, også. Det er vigtigt for dig og dine kære til at forstå dit barns sygdom og hans eller hendes følelser, samt hvad alle kan gøre for at hjælpe dit barn.

Børns sundhed. ADHD (ADHD).
Børns sundhed. ADHD (ADHD).

For at hjælpe dit barn lykkes i skolen, oplyse dit barns lærere og skolens rådgiver, at dit barn har en psykisk helbredstilstand. Hvis det er nødvendigt, at arbejde med skolens personale til at udvikle en akademisk plan, der opfylder dit barns behov.

Hvis du er bekymret for dit barns mentale sundhed, søge rådgivning. Må ikke undgå at få hjælp til dit barn ud af skam eller frygt. Med passende støtte, kan du finde ud af, om dit barn har en psykisk sygdom og udforske behandlingsmuligheder for at hjælpe ham eller hende trives.

Se også