Barndom fedme

Definition

Fedme blandt børn er en alvorlig medicinsk tilstand, der påvirker børn og unge. Det sker, når et barn er langt over det normale vægt for hans eller hendes alder og højde. Fedme blandt børn er særligt bekymrende, fordi de ekstra pounds starter ofte børn på vej til sundhedsproblemer, der engang var begrænset til voksne, såsom diabetes, højt blodtryk og højt kolesteroltal. Barndom fedme kan også føre til dårlig selvværd og depression.

En af de bedste strategier til at reducere fedme blandt er at forbedre kost og motionsvaner i hele din familie. Behandling og forebyggelse af fedme blandt børn hjælper med at beskytte sundheden for dit barn nu og i fremtiden.

Se også

Symptomer

Ikke alle børn, der transporterer ekstra pounds er overvægtige eller fede. Nogle børn har større end gennemsnittet krop rammer. Og børn normalt har forskellige mængder af kropsfedt på de forskellige stadier af udvikling. Så du måske ikke kender bare ved at kigge på dit barn, hvis hans eller hendes vægt er en sundhedsmæssig bekymring.

Dit barns læge kan hjælpe dig med at finde ud af, om dit barns vægt kan udgøre sundhedsproblemer, ved hjælp af vækst diagrammer og om nødvendigt andre tests.

Hvornår skal se en læge
Hvis du er bekymret for, at dit barn er at lægge for meget vægt, tale til hans eller hendes læge eller sundhedspleje udbyder. Han eller hun vil overveje dit barns individuelle historie for vækst og udvikling, din families vægt-for-højde historie, og hvor dit barn lander på væksten diagrammer. Dette kan hjælpe med at afgøre, om dit barns vægt er i en usund rækkevidde.

Se også

Årsager

Selv om der er nogle genetiske og hormonelle årsager til fedme blandt børn, det meste af tiden det er forårsaget af børn spiser for meget og udøve alt for lidt.

Langt mindre udbredt end livsstil spørgsmål er genetiske sygdomme og hormonelle forstyrrelser, der kan gøre et barn mere tilbøjelige til at være overvægtige.

Se også

Risikofaktorer

Mange faktorer - som regel arbejder i kombination - øge dit barns risiko for at blive overvægtige:

 • Diet. Regelmæssigt spise højt kalorieindhold fødevarer, såsom fastfood, bagværk og salgsautomat snacks, kan let give dit barn til at tage på i vægt. Laste op på sodavand, der indeholder sukker, slik og desserter også kan forårsage vægtstigning. Fødevarer og drikkevarer som disse er højt indhold af sukker, fedt og kalorier.
 • Mangel på motion. Børn, der ikke udøver meget er mere tilbøjelige til at tage på i vægt, fordi de ikke brænder kalorier gennem fysisk aktivitet. Inaktive fritidsaktiviteter, såsom ser tv eller spiller videospil, bidrager til problemet.
 • Slægtshistorie. Hvis dit barn kommer fra en familie af overvægtige mennesker, kan han eller hun være mere tilbøjelige til at sætte på overvægt, især i et miljø, hvor højt kalorieindhold fødevarer er altid tilgængelig og fysisk aktivitet er ikke opmuntret.
 • Psykologiske faktorer. Nogle børn spise til at klare problemer eller for at behandle følelser, såsom stress, eller til at bekæmpe kedsomhed. Deres forældre kan have lignende tendenser.
 • Familie faktorer. Hvis mange af de dagligvarer, du køber, er convenience fødevarer, såsom småkager, chips og andre højt kalorieindhold poster, kan dette bidrage til dit barns vægtøgning. Hvis du kan styre dit barns adgang til højt kalorieindhold fødevarer, kan du være i stand til at hjælpe dit barn tabe sig.
 • Socioøkonomiske faktorer. Fødevarer, der ikke vil ødelægge hurtigt, såsom frosne måltider, kiks og småkager indeholder ofte en masse salt og fedt. Disse fødevarer er ofte billigere eller nemmere løsning end friskere, sundere fødevarer.

Se også

Komplikationer

Barndom fedme kan have komplikationer for de fysiske, sociale og følelsesmæssige trivsel for dit barn.

Fysiske komplikationer

 • Type 2 diabetes. Type 2-diabetes hos børn er en kronisk tilstand, der påvirker den måde dit barns krop metabolizes sukker (glukose). Type 2-diabetes er forårsaget dels af en dårlig kost, og kan ofte vendes ved at spise sundere fødevarer og motion.
 • Metabolisk syndrom. Metabolisk syndrom er ikke en sygdom i sig selv, men en klynge af forhold, der kan sætte dit barn i risiko for at udvikle hjertesygdomme, diabetes eller andre sundhedsmæssige problemer. Denne klynge af betingelserne, inkluderer højt blodtryk, højt blodsukker, højt kolesterol og abdominal fedt.
 • Højt kolesteroltal og højt blodtryk. Dit barn kan udvikle højt blodtryk eller højt kolesterol, hvis han eller hun spiser en dårlig kost. Disse faktorer kan bidrage til opbygning af plaque i arterierne. Disse plaques kan forårsage arterierne at indsnævre og hærde, hvilket kan føre til et hjerteanfald eller slagtilfælde senere i livet.
 • Astma og andre åndedrætsproblemer. Den ekstra vægt på dit barns krop kan forårsage problemer med udvikling og sundhed i dit barns lunger, hvilket fører til astma eller andre vejrtrækningsproblemer.
 • Søvnforstyrrelser. Søvnapnø, en tilstand, hvor dit barn kan snorke eller har unormal vejrtrækning, når han eller hun sover, kan være en komplikation af fedme blandt børn. Vær opmærksom på vejrtrækningsproblemer dit barn kan have, mens du sover.
 • Tidlig pubertet eller menstruation. Være overvægtig kan skabe hormonbalancen for dit barn. Disse ubalancer kan forårsage puberteten til at starte tidligere end forventet.

Sociale og følelsesmæssige komplikationer

 • Lavt selvværd og mobning. Børn har ofte drille eller mobbe deres overvægtige jævnaldrende, der lider et tab af selvværd og en øget risiko for depression som følge heraf.
 • Adfærd og indlæring problemer. Overvægtige børn har tendens til at have mere angst og dårligere sociale færdigheder, end normalvægtige børn har. I den ene ende kan disse problemer føre overvægtige børn til at handle ud og forstyrre deres klasseværelser. På den anden side kan de forårsage overvægtige børn til socialt trække sig tilbage. Stress og angst også forstyrre med læring. Skole-relaterede angst kan skabe en ond cirkel, hvor stadigt voksende bekymring brændstoffer stadigt faldende akademiske præstationer.
 • Depression. Lavt selvværd kan skabe overvældende følelser af håbløshed i nogle overvægtige børn. Når børn mister håbet, at deres liv bliver bedre, kan de blive deprimeret. En deprimeret barn kan miste interessen for normale aktiviteter, sover mere end normalt eller græde en masse. Nogle deprimerede børn skjule deres sorg og synes følelsesmæssigt flad i stedet. Enten måde, depression er så alvorlig hos børn som hos voksne. Hvis du tror, ​​dit barn er deprimeret, tale med ham eller hende, og dele dine bekymringer med hans eller hendes læge.

Se også

Forberedelse til Deres udnævnelse

Dit barns læge eller børnelæge vil sandsynligvis gøre den indledende diagnose af fedme blandt børn. Hvis dit barn har komplikationer fra at blive overvægtige, vil du sandsynligvis blive henvist til yderligere specialister til at hjælpe med at styre alle dine barns vilkår.

Fordi udnævnelser kan være kort, og der er ofte en masse jord til at dække, er det en god ide at være godt forberedt til eventuelle aftaler, du har med dit barns sundhedspleje team. Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at få klar til din udnævnelse, og vide, hvad du kan forvente fra din læge.

Hvad du kan gøre

 • Vær opmærksom på eventuelle pre-udnævnelse restriktioner. Hvis din læge vil teste dit barns blodsukker eller kolesterol, kan dit barn har brug for at hurtigt i fire til otte timer. Når du laver en aftale, så spørg hvis nogen form for faste er nødvendig.
 • Skriv ned nogen symptomer dit barn oplever, herunder enhver, der kan synes relateret.
 • Spørg et familiemedlem eller en ven til at slutte sig til dig, hvis det er muligt. Administrerende barndommen fedme kræver, at du bevarer en masse oplysninger, og det kan undertiden være svært at opsuge alle de oplysninger fremkommet under en udnævnelse. Nogen, der ledsager kan du huske noget, du gik glip af eller har glemt.
 • Medbring en notesbog og en pen eller blyant til at skrive vigtige oplysninger ned.
 • Skriv ned spørgsmål at spørge din læge.
 • Medbring eventuel vækst målinger, du måske har optaget derhjemme for at vise dit barns læge.
 • Optag en typisk uge af måltider, at dit barn spiser for at vise dit barns læge.

Din tid med din læge er begrænset, så forbereder en liste af spørgsmål kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af din tid sammen. Liste dine spørgsmål fra vigtigst for mindst vigtigt i tilfælde tiden løber ud. For barndommen fedme, omfatter nogle grundlæggende spørgsmål at spørge din læge:

 • Hvilke andre sundhedsmæssige problemer kan mit barn have?
 • Hvad er de behandlingsmuligheder for mit barn?
 • Er der medicin, der kan hjælpe med at styre mit barns vægt og andre sundhedsmæssige forhold?
 • Hvor længe vil behandlingen tage?
 • Hvad kan jeg gøre for at hjælpe mit barn tabe?
 • Er der nogen brochurer eller andet trykt materiale, som jeg kan tage med mig hjem?
 • Hvilke hjemmesider vil du anbefale at besøge?

Ud over dine forberedte spørgsmål, tøv ikke med at stille spørgsmål under dit barns udnævnelse.

Barndom fedme. Psykologiske faktorer.
Barndom fedme. Psykologiske faktorer.

Hvad kan du forvente fra din læge
Under din ansættelse, er din læge eller andet sundhedspersonale udbyder sandsynligvis spørge dig en række spørgsmål om dit barns kost, aktivitet, humør og tanker, og eventuelle symptomer, dit barn måtte have. Du kan blive bedt sådanne spørgsmål som:

 • Hvad dit barn spiser på en typisk dag?
 • Hvor meget aktivitet gør dit barn komme i en typisk dag?
 • Hvad er de faktorer, som du mener påvirke dit barns vægt?
 • Hvilke kostvaner eller behandlinger, hvis nogen, har du prøvet at hjælpe dit barn at tabe sig?
 • Hvilke andre medicinske tilstande, hvis nogen, har dit barn?
 • Har du nogen familiemedlemmer med vægt problemer?
 • Er du klar til at foretage ændringer i din families livsstil for at hjælpe dit barn at tabe sig?
 • Hvad tror du kan forhindre dit barn fra at miste vægt?
 • Hvad medicin gør dit barn tage?
 • Hvor ofte familien har måltider sammen? Har barnet hjælpe med at forberede maden?
 • Har barnet eller familien, spise, mens du ser tv eller bruger en computer?

Hvad du kan gøre i mellemtiden
Hvis du har flere dage eller uger, før dit barns planlagte udnævnelse, kan du begynde at lave nogle ændringer på din egen at din families kost og aktivitetsniveau, når du begynder rejsen at tabe sig. Begynde at forberede sundere måltider til din familie, og opmuntre dit barn til at være aktive ved at tage ture, går til cykelture eller dyrke sport.

Se også

Test og diagnose

Som en del af regelmæssig godt børnepasning, beregner lægen dit barns body mass index (BMI) og bestemmer, hvor det falder på den nationale BMI-for-alder vækstkurve. BMI hjælper angive, om dit barn er overvægtig for hans eller hendes alder og højde.

Ved hjælp af vækstkurve, din læge afgør dit barns percentil, hvilket betyder, hvordan dit barn sammenligner med andre børn af samme køn og alder. Så for eksempel, kan du blive fortalt, at dit barn er i den 80. percentil. Det betyder, at sammenlignet med andre børn af samme køn og alder, 80 procent har en lavere BMI.

Cutoff point på disse vækst diagrammer, der er fastlagt af Centers for Disease Control og Forebyggelse (CDC), bidrage til at identificere overvægtige og fede børn:

 • BMI for alder mellem 85th og 94th percentiler - overvægt
 • BMI for alder 95-percentil eller derover - fedme

Fordi BMI ikke betragter ting som at være muskuløs eller har en større end gennemsnittet krop ramme, og fordi vækstmønstre varierer meget blandt børn, din læge også faktorer dit barns vækst og udvikling i betragtning. Dette hjælper med at afgøre, om dit barns vægt er en sundhedsmæssig bekymring.

Ud over at BMI og kortlægning vægt på vækst diagrammer, også lægen vurderer:

 • Din families historie af fedme og vægt-relaterede sundhedsproblemer, såsom diabetes
 • Dit barns spisevaner
 • Dit barns aktivitetsniveau
 • Andre sundhedsmæssige forhold dit barn kan have

Blodprøver
Dit barns læge kan bestille blodprøver, hvis han eller hun finder, at dit barn er overvægtig. Disse tests omfatter:

 • En kolesterol test
 • En blodsukker test (fastende blodsukker)
 • Andre blodprøver for at tjekke for hormonbalancen, der kan påvirke dit barns vægt

Nogle af disse tests kræver, at dit barn ikke spise eller drikke noget i op til otte timer, før testen. Dit barns læge bør fortælle dig, om dit barn skal hurtigt, før en blodprøve.

Se også

Behandlinger og medicin

Behandling for barndommen fedme er baseret på dit barns alder, og hvis han eller hun har andre medicinske tilstande. Behandlingen omfatter normalt ændringer i dit barns kost og fysisk aktivitet. Under visse omstændigheder kan behandlingen omfatte medicin eller vægttab kirurgi.

Behandling for børn under 7 år
For børn under 7 år, der ikke har andre sundhedsmæssige betænkeligheder, kan målet for behandlingen være vægt vedligeholdelse snarere end vægttab. Denne strategi gør det muligt for barnet at tilføje inches i højden, men ikke pounds, hvilket BMI for alder at falde over tid i en sundere sortiment. Men for en overvægtig barn kan holde vægten, mens de venter at vokse højere være så svært som at tabe vægt er for ældre mennesker.

Behandling for børn 7 år og ældre
Vægttab er typisk anbefales til børn ældre end 7 år eller for yngre børn, der har relation sundhedsmæssige betænkeligheder. Vægttab skal være langsom og stabil - alt fra 1 Pund (ca 0,5 kg) en uge til 1 kilo om måneden, afhængigt af dit barns tilstand.

Metoderne til at bevare dit barns nuværende vægt eller tabe vægt er den samme: Dit barn har brug for at spise en sund kost og øge hans eller hendes fysiske aktivitet. Succes afhænger i høj grad af din vilje til at hjælpe dit barn foretage disse ændringer. Tænk på spisevaner og motionsvaner som to sider af samme mønt: Når man overveje en, er du også nødt til at overveje den anden.

Sund kost
Forældrene er dem, der køber mad, tilberede maden og beslutte, hvor maden er spist. Selv små ændringer kan gøre en stor forskel i dit barns sundhed.

 • Når du køber dagligvarer, vælge frugt og grøntsager. Bekvemmelighed fødevarer, såsom småkager, kiks og færdigretter, er ofte højt indhold af sukker og fedt. Altid have sunde snacks til rådighed. Og aldrig bruge mad som belønning eller straf.
 • Begræns sødede drikkevarer, herunder dem, der indeholder frugtsaft. Disse drikke giver ringe næringsværdi i bytte for deres høje kalorier. De kan også gøre dit barn føler sig alt for fuld til at spise sundere fødevarer.
 • Sid ned sammen til familiens måltider Gør det en begivenhed -. En tid til at dele nyheder og fortælle historier. Afskrække spise foran en skærm, såsom et fjernsyn, computer eller videospil. Dette fører til hurtig spise og sænkede bevidsthed om, hvor meget du spiser.
 • Begræns antallet af gange, du spiser ude, især på fast-food restauranter. Mange af menupunkterne er højt indhold af fedt og kalorier.

Fysisk aktivitet
En kritisk del af vægttab, især for børn, er fysisk aktivitet. Det handler ikke kun forbrænder kalorier, men bygger også stærke knogler og muskler og hjælper børnene sover godt om natten og holde alarm i løbet af dagen. Sådanne vaner er etableret i barndommen hjælpe unge opretholde en sund vægt på trods af de hormonelle forandringer, hurtig vækst og sociale påvirkninger, der ofte fører til overspisning. Og aktive børn er mere tilbøjelige til at blive fit voksne.

For at øge dit barns aktivitetsniveau:

 • Begræns rekreative computer og TV-tid til ikke mere end 2 timer om dagen. En surefire måde at øge dit barns aktivitetsniveau er at begrænse det antal timer, han eller hun er tilladt at se fjernsyn hver dag. Andre stillesiddende aktiviteter - at spille video-og computerspil, eller taler i telefon - også bør begrænses. Lad ikke dit barn spise, mens du ser en elektronisk skærm, det holder dit barn fra at være klar over, hvor meget han eller hun spiser.
 • . Fremhæv aktivitet ikke motion Dit barns aktivitet ikke behøver at være et struktureret træningsprogram - objektet er bare for at få ham eller hende bevægelse. Free-play aktiviteter, såsom lege skjul-og søge, tag eller hoppe-reb, kan være stor for at brænde kalorier og forbedre kondition.
 • Find aktiviteter dit barn kan lide at gøre. For eksempel, hvis dit barn kunstnerisk hælder gå på en natur vandretur for at indsamle blade og klipper, som dit barn kan bruge til at lave en collage. Hvis dit barn kan lide at klatre, chef for den nærmeste nabolag jungle gym eller klatrevæg. Hvis dit barn kan lide at læse, og derefter gå eller cykel til kvarteret biblioteket for en bog.
 • Hvis du ønsker en aktiv barn, være aktiv selv. Find sjove aktiviteter, som hele familien kan gøre sammen. Aldrig gøre motion synes en straf eller en akkord.
 • Varier aktiviteterne. Lad hvert barn tage en tur vælge aktiviteten af dagen eller ugen. Batting praksis, bowling og svømning feltet. Hvad der betyder noget er, at du laver noget aktivt.

Medicin
Én recept vægttab stof er til rådighed i Europa for unge: orlistat (Xenical). Orlistat, som er godkendt til unge ældre end 12, forhindrer optagelsen af ​​fedt i tarmen.

The Food and Drug Administration har godkendt en reduceret styrke over-the-counter (nonprescription) version af orlistat (Alli). Selvom let tilgængelige i apoteker og købmænd er Alli ikke godkendt til børn eller teenagere under 18 år.

Receptpligtig medicin ikke ofte anbefales til unge. Risikoen for at tage en receptpligtig medicin på lang sigt er ukendt, og den medicin effekt på vægttab og vægt vedligeholdelse for unge stadig i tvivl. Og vægttab narkotika ikke erstatte behovet for at vedtage en sund kost og motion regime.

Hvis dit barn har højt kolesteroltal, er det muligt din læge kan anbefale, at give dit barn et statin medicin. Statiner hjælper lavere kolesterol, men deres anvendelse til børn er stadig kontroversielt, da det er usikkert, hvad de langsigtede bivirkninger, de måtte have. På grund af uenighed i den medicinske samfund om at behandle højt kolesterol hos børn, så tal med dit barns læge om, hvad der er bedst for dit barn.

Forberedelse til din udnævnelse. Socioøkonomiske faktorer.
Forberedelse til din udnævnelse. Socioøkonomiske faktorer.

Vægttab kirurgi
Vægttab kirurgi kan være en sikker og effektiv mulighed for nogle svært overvægtige unge, der har været i stand til at tabe sig ved hjælp af konventionelle vægttab metoder. Men som med enhver form for kirurgi, er der potentielle risici og langsigtede komplikationer. Også de langsigtede effekter af vægttab kirurgi på et barns fremtidige vækst og udvikling er stort set ukendt.

Vægttab kirurgi i unge er usædvanlig. Men din læge kan anbefale denne operation, hvis dit barns vægt udgør en større sundhedstrussel end de potentielle risici ved kirurgi. Det er vigtigt, at et barn under overvejelse til vægttab kirurgi mødes med et team af pædiatriske specialister, herunder en pædiatrisk endokrinolog.

Alligevel kirurgi er ikke den nemme svar for vægttab. Det betyder ikke garantere, at dit barn mister alle hans eller hendes overvægt, eller at dit barn holder det ud længere sigt. Det er heller ikke erstatte behovet for at følge en sund kost og regelmæssig fysisk aktivitet program.

Se også

Livsstil og hjem retsmidler

Fordi medicin og operationer ikke anbefales til børn i alderen 7 og yngre, og er ikke ofte anbefales til børn ældre end 7, livsstilsændringer er som regel den bedste barndom fedme behandling. Dit barns bedste chance for at komme til en sund vægt er at begynde at spise en sund kost og mere motion.

Sund kost
Forældrene er dem, der køber mad, tilberede maden og beslutte, hvor maden er spist. Selv små ændringer kan gøre en stor forskel i dit barns sundhed.

 • Når du køber dagligvarer, vælge frugt og grøntsager. Bekvemmelighed fødevarer, såsom småkager, kiks og færdigretter, er højt indhold af sukker og fedt. Altid have sunde snacks til rådighed. Og aldrig bruge mad som belønning eller straf.
 • Begræns sødede drikkevarer, herunder dem, der indeholder frugtsaft. Disse drikke giver ringe næringsværdi i bytte for deres høje kalorier. De kan også gøre dit barn føler sig alt for fuld til at spise sundere fødevarer.
 • Sid ned sammen til familiens måltider Gør det en begivenhed -. En tid til at dele nyheder og fortælle historier. Afskrække spise foran en skærm, såsom et fjernsyn, computer eller videospil. Dette fører til hurtig spise og sænkede bevidsthed om, hvor meget du spiser.
 • Begræns antallet af gange, du spiser ude, især på fast-food restauranter. Mange af menupunkterne er højt indhold af fedt og kalorier.

Fysisk aktivitet
En kritisk del af vægttab, især for børn, er fysisk aktivitet. Det handler ikke kun forbrænder kalorier, men bygger også stærke knogler og muskler og hjælper børnene sover godt om natten og holde alarm i løbet af dagen. Sådanne vaner er etableret i barndommen hjælpe unge opretholde en sund vægt på trods af de hormonelle forandringer, hurtig vækst og sociale påvirkninger, der ofte fører til overspisning. Og aktive børn er mere tilbøjelige til at blive fit voksne.

For at øge dit barns aktivitetsniveau:

 • Begræns rekreative computer og TV-tid til ikke mere end 2 timer om dagen. En surefire måde at øge dit barns aktivitetsniveau er at begrænse det antal timer, han eller hun er tilladt at se fjernsyn hver dag. Andre stillesiddende aktiviteter - at spille video-og computerspil, eller taler i telefon - også bør begrænses.
 • . Fremhæv aktivitet ikke motion Dit barns aktivitet ikke behøver at være et struktureret træningsprogram - objektet er bare for at få ham eller hende bevægelse. Free-play aktiviteter, såsom lege skjul-og søge, tag eller hoppe-reb, kan være stor for at brænde kalorier og forbedre kondition.
 • Find aktiviteter dit barn kan lide at gøre. For eksempel, hvis dit barn kunstnerisk hælder gå på en natur vandretur for at indsamle blade og klipper, som dit barn kan bruge til at lave en collage. Hvis dit barn kan lide at klatre, chef for den nærmeste nabolag jungle gym eller klatrevæg. Hvis dit barn kan lide at læse, og derefter gå eller cykel til kvarteret biblioteket for en bog.
 • Hvis du ønsker en aktiv barn, være aktiv selv. Find sjove aktiviteter, som hele familien kan gøre sammen. Aldrig gøre motion synes en straf eller en akkord.
 • Varier aktiviteterne. Lad hvert barn tage en tur vælge aktiviteten af dagen eller ugen. Batting praksis, bowling og svømning feltet. Hvad der betyder noget er, at du laver noget aktivt.

Se også

Håndtering og støtte

Forældre spiller en afgørende rolle i at hjælpe børn, der er overvægtige føle sig elsket og i kontrol af deres vægt. Udnyt enhver lejlighed til at opbygge dit barns selvværd. Må ikke være bange for at opdrage emnet for sundhed og fitness, men være følsomme, at et barn kan se din bekymring som en fornærmelse. Tal med dine børn direkte, åbent og uden at være kritiske eller fordømmende.

Derudover overveje følgende råd:

 • Vær opmærksom på dit barns behov og følelser. At blive aktiv er en vigtig livsstil ændring for dit barn at gøre, men dit barn er mere tilbøjelige til at holde sig til de ændringer, hvis du lader ham eller hende vælge, hvad fysiske aktiviteter, han eller hun er komfortabel med.
 • Find grunde til at rose dit barns indsats. Fejr små, gradvise ændringer, men ikke belønner med mad. Vælg andre måder at markere dit barns præstationer, såsom at gå til bowling eller en lokal park.
 • Tal med dit barn om hans eller hendes følelser. Hjælp dit barn til at finde måder at håndtere hans eller hendes følelser, der ikke involverer at spise.
 • Hjælp dit barn fokusere på positive mål. F.eks ud punkt, at han eller hun kan nu cykel til mere end 20 minutter uden at blive træt, eller kan køre det nødvendige antal omgange i gym klasse.

Se også

Forebyggelse

Uanset om dit barn er i risiko for at blive overvægtige eller har i øjeblikket på en sund vægt, kan du tage proaktive foranstaltninger for at få eller holde tingene på rette spor.

 • Planlæg årlige godt barn besøg. Tag dit barn til lægen for godt barn checkups mindst en gang om året. Under dette besøg måler lægen dit barns højde og vægt og beregner sin BMI. Stigninger i dit barns BMI eller i hans eller hendes percentil rang over et år, især hvis dit barn er ældre end 4, er en mulig tegn på, at dit barn er i risiko for at blive overvægtige.
 • Sæt et godt eksempel. Sørg for at du spiser sund mad og motion regelmæssigt for at vedligeholde din vægt. Derefter invitere dit barn til at slutte sig til dig.
 • Undgå fødevarerelaterede magtkampe med dit barn Du kan utilsigtet lægge grunden til sådanne kampe ved at give eller nægte visse fødevarer -. Slik, for eksempel - som belønning eller straf. Som en generel regel, skal du ikke bruge mad som belønning eller straf.
 • Understrege det positive Opfordre til en sund livsstil ved at fremhæve det positive -. Det sjove ved at spille udenfor eller de mange forskellige friske frugter, du kan få året rundt, for eksempel. Fremhæve fordelene ved motion, bortset fra at hjælpe med at styre vægten. For eksempel gør det hjerte, lunger og andre muskler stærkere. Hvis du fremme dit barns naturlige tilbøjelighed til at løbe rundt, udforske og spise, når sulten - ikke ud af kedsomhed - en sund vægt skal tage sig af sig selv.
 • Vær tålmodig. Mange overvægtige børn vokser ind i deres ekstra pounds, da de får højere. Indse også, at en intens fokus på dit barns spisevaner og vægt let kan give bagslag, hvilket et barn til at spise for meget endnu mere, eller måske gøre ham eller hende mere tilbøjelige til at udvikle en spiseforstyrrelse.
 • Være ansvarlig for din egen vægt. Fedme forekommer ofte i flere familiemedlemmer. Hvis du har brug for at tabe sig, vil gøre det motivere dit barn til at gøre det samme. Forvent ikke dit barn til at gøre noget, du er uvillige til at gøre for dig selv.

Se også