Astmaanfald

Astma: limit astmaanfald forårsaget af forkølelse eller influenza

En forkølelse eller influenza kan udløse et astmaanfald. Her er hvorfor - og hvordan du holder din nys fra at dreje ind i en hvæsende vejrtrækning.

Luftvejsinfektioner, som forkølelse og influenza, er en af ​​de mest almindelige årsager til astma flare-ups, især hos små børn. En tilstoppet næse, kan ondt i halsen, hoste, feber eller andre tegn og symptomer forårsaget af en forkølelse eller influenza (influenza) virus være en plage. Men hvis du har astma, kan selv en mindre luftvejsinfektion forårsage store problemer. Astma tegn og symptomer, såsom hvæsen og trykken for brystet, reagerer måske ikke så godt til almindelige astmamedicin. Desuden kan astmasymptomer forårsaget af en luftvejsinfektion vare i flere dage til uger.

Der er ingen sikker måde at holde dig selv eller dit barn fra at få en forkølelse eller influenza. Men at tage skridt til at undgå at blive syg - og tage de rigtige skridt, når du gør - kan hjælpe.

Forebyggelse forkølelse og influenza

Tage disse skridt til at hjælpe dig med at undgå at blive syg:

 • Få en årlig influenza skudt, medmindre din læge fraråder det. De fleste voksne og børn ældre end 6 måneder gammel, bør få en influenzavaccination hvert år. Hvis du får en vaccination, skal du have et skud (injektion), da næsespray vaccinationer, såsom FluMist, ikke anbefales til folk med astma. Du eller dit barn kan have brug for vaccinationer for mere end én type influenza-virus.
 • Spørg din læge, hvis du har brug for en lungebetændelse vaccination. De fleste mennesker har brug for at få denne vaccination kun én gang, men i nogle tilfælde en booster skud der er behov for.
 • Undgå kontakt med nogen, der er syg. Bakterier, der forårsager luftvejsinfektioner er let overføres fra person til person.
 • Vask dine hænder ofte. Dette dræber de bakterier, der kan forårsage luftvejsinfektioner. Medbring en flaske hånd sanitizer til at dræbe bakterier, mens du er på farten.
 • Undgå at røre dine øjne, næse og mund. Det er de punkter, hvor bakterier, der kan gøre dig syg indtaste din krop.
 • Hold dig i form. Regelmæssig motion kan hjælpe dig med at undgå at blive syg.

Se også

Astma: limit astmaanfald forårsaget af forkølelse eller influenza

Hvad skal gøre, når du får en forkølelse eller influenza

Astmaanfald. Få en årlig influenza skudt, medmindre din læge fraråder det.
Astmaanfald. Få en årlig influenza skudt, medmindre din læge fraråder det.

Trods dine bedste intentioner om at forblive sunde, er en lejlighedsvis koldt eller tilfælde af influenza uundgåelige - især hos børn. Disse trin kan hjælpe:

 • Ring til din læge, hvis din astma begynder at blusse op, når du er syg. Hvis du har influenza, kan tidlig behandling med en antiviral medicin eller anden receptpligtig medicin hjælpe med at lette symptomerne og kan hjælpe dig med at genoprette hurtigere.
 • Følg din astma handlingsplan Hvis du bemærker advarselstegn på et astmaanfald -. Såsom hoste, hvæsen, trykken for brystet eller åndenød - afpas din medicin som anvist af din skriftlige astma handlingsplan. (Hvis du ikke har en astma handlingsplan, så tal med din læge om at gøre en.)
 • Hvile og tage vare på dig selv. Hvile og drikke masser af væske. Med din læges OK, bruge over-the-counter forkølelse eller influenza retsmidler til at lindre dine symptomer. Disse medikamenter vil ikke hjælpe dig komme over forkølelse eller influenza hurtigere, men de kan hjælpe dig føle sig bedre i mellemtiden.
 • Overvåg din luftstrøm. Brug en peak flow meter til at overvåge, hvor godt dine lunger arbejder fra dag til dag. Tag dine aflæsninger på samme tidspunkt hver dag. Hvis du bemærker et fald i peak flow rate, justere din medicin som anvist af lægen.
 • Søge hjælp lige med det samme for alvorlige symptomer. Søge behandling, hvis du har svær vejrtrækning problemer eller hvis din hals er ekstremt øm. Også få lægehjælp, hvis du har nogen tegn eller symptomer på lungebetændelse, såsom en høj feber, kulderystelser, svedeture, skarp smerte, når du tager dybe indåndinger eller hoste, der bringer op farvede slim.
 • Bliv hjemme. Hvis du bliver syg, blive hjemme fra skole eller arbejde for at undgå at smitte andre. Dæk din mund og næse med en serviet, når du hoster eller nyser. Generelt kan du smitte andre en dag før dine symptomer forekommer, og i op til en uge eller så bagefter.

Arbejd med din læge for at udvikle en handlingsplan for at undgå at få en forkølelse eller influenza, og vide hvad man skal gøre ved de første tegn, du eller dit barn kan være at få syge. Hurtig behandling kan hjælpe med at lette symptomerne og forhindre en mild astma flare-up fra udvikler sig til et alvorligt astmaanfald.

Se også