Arbejdskraft og levering, postpartum pleje

Barselsorlov: tips til at vende tilbage til arbejde

Barselsorlov går hurtigt. Find ud af hvad du kan gøre for at lette din overgang tilbage til arbejde - og hvordan man kan holde forbindelsen til din baby.

Er du frygter den dag dit barselsorlov slutter? Fortvivl ikke. Arbejdende mødre står over for mange udfordringer, men med omhyggelig planlægning, kan du gøre din overgang tilbage til arbejde en glat én.

Før du vender tilbage til arbejdet

Mens du stadig er på barsel, sætte dig op for en vellykket tilbagevenden til arbejde:

 • Slip skyld. Vender tilbage til arbejde efter barselsorlov kan udgøre følelsesmæssige konflikter for nye mødre. Arbejde uden for hjemmet ikke gøre dig til en dårlig mor - og det er OK at se frem til de udfordringer og interaktioner af dit job. Mind dig selv, at du gør, hvad der er bedst for dig og din familie.
 • Find pålidelig børnepasning. Overvej lokale børnepasning udbydere og anlæg eller gøre andre ordninger for børnepasning, måske før barnet er født. Kig efter en sikker, stimulerende miljø og kvalificerede hjælpere. Spørg Deres barns læge, venner, naboer og kollegaer til henstillinger. Stol på dine instinkter, når interviewe potentielle hjælpere. Check også plejepersonale 'referencer.
 • Tal med din arbejdsgiver. Afklar dit job opgaver og planlægge, så du ved, hvad der forventes af dig efter din barselsorlov. Du vil måske spørge om flekstid, distancearbejde eller arbejder på deltid.
 • Forbered dig på at fortsætte amningen. Hvis du ammer og planlægger at fortsætte med at gøre så efter vender tilbage til arbejdet, så fortæl din arbejdsgiver, at du bliver nødt til at tage pauser i løbet af dagen til at pumpe. Spørg om en ren, privat værelse med en afsætningsmulighed for brystkræft pumpning. Overvej at købe eller leje en elektrisk pumpe, der giver dig mulighed for at pumpe begge bryster på en gang. Omkring to uger før han vendte tilbage til arbejde, justere din sygepleje tidsplan derhjemme, så du pumpe to eller tre gange i løbet af dagen og pleje før og efter din kommende arbejdstid. Har en anden fodre din baby en flaske gemt modermælk til at hjælpe dit barn at tilpasse sig. Hvis du tilfældigvis har på stedet eller i nærheden børnepasning, overveje logistik ammer dit barn i løbet af arbejdsdagen.
 • Indstil en tilbagevenden til arbejdet dato. Hvis du kan, gå tilbage til arbejde sent på ugen. Det vil gøre din første uge tilbage på arbejde et kort.

Se også

Barselsorlov: tips til at vende tilbage til arbejde

Når du er tilbage på arbejde

Arbejdskraft og levering, postpartum pleje. Find pålidelig børnepasning.
Arbejdskraft og levering, postpartum pleje. Find pålidelig børnepasning.

Når du går tilbage til arbejdet, forventer op-og nedture, som du bliver bedre til at administrere flere krav. Disse tip kan hjælpe:

 • Få organiseret. Foretag en daglig to-do liste. Du kan opdele listen i opgaver for arbejde og opgaver til hjemmet eller opgaver for dig og opgaver for din partner. Identificer, hvad du behøver at gøre, hvad kan vente - og hvad du kan springe helt.
 • Sikre kontinuitet i plejen. Udvikle et godt forhold til dit barns omsorgsperson. Tilbring tid på at tale med ham eller hende, når du aflevere eller afhente din baby. Del familien understreger - både gode og dårlige - som kan påvirke dit barn. Før du tager din baby hjem, så spørg om betydningsfulde hændelser, der fandt sted i dit fravær, såsom en ændring i afføring eller spiser mønstre eller en ny måde at spille på. Tag dig tid til periodisk tage dit barns fremskridt og eventuelle problemer eller bekymringer.
 • Bevar forbindelsen. Overvej en daglig telefonopkald eller sms til dit barns omsorgsperson for at finde ud af, hvordan dit barn laver. Placer en favorit billede af din baby på dit skrivebord eller i dit arbejdsområde. Sæt tid efter arbejde at genskabe forbindelsen med din baby.
 • Lav backup planer Vide, hvad du vil gøre, hvis dit barn er syg eller dit barns omsorgsperson er tilgængelig på en arbejdsdag -. Såsom at tage en dag fri fra dig selv, at spørge din partner til at tage en fridag, eller ringer til en ven eller elsket en til pleje din baby.
 • Ær din forpligtelse til at amme. Medbring din brystpumpe, beholdere til udtryk mælk, en isoleret taske og ice packs til at arbejde. Hold et stash af ammeindlæg og ekstra bluser handy, hvis dine bryster lække. Hvis finde tid til at pumpe er en bekymring, overveje alternativer - pumpning i løbet af dine pauser eller arbejder fra hjemmet for at gøre op for de tabte timer, for eksempel. Hvis du ikke kan udtrykke mælk på arbejdspladsen, amme dit barn eller pumpe lige før du går på arbejde, og så snart du vender hjem. Du kan også pumpe mellem fodringer på dine fridage for ekstra modermælk skal bruges, mens du arbejder.
 • Søge støtte. Forsøg ikke at gøre alting selv. Accepter hjælp fra din partner, kære, venner og kollegaer. Tal op, hvis du føler dig skyldig, trist eller overvældet. Hvis du har problemer med at pumpe mælk på arbejde eller sygepleje dit barn derhjemme, kontakte en amning konsulent fra et lokalt hospital eller klinik.
 • Nurture dit eget velbefindende. Slap af i karbad efter du sætter barnet i seng, eller slappe af med en god bog eller blød musik. Skær ned på unødvendige forpligtelser. Pick en fornuftig sengetid, og holde sig til det. På din fridage, sove, når din baby sover.

Frem for alt opretholde en positiv holdning. Fortæl dit barn, hvor ophidset du er til at se ham eller hende i slutningen af ​​dagen. Dit barn måske ikke forstår dine ord, men han eller hun vil samle op på dine følelser.

Se også