Allergi hudprøver

Definition

Under allergi hud test, er din hud udsat for formodede allergifremkaldende stoffer (allergener), og derefter observeres for tegn på en allergisk reaktion.

Sammen med din sygehistorie, kan allergi test kunne bekræfte, hvorvidt et bestemt stof du rører, indånder eller spiser forårsager symptomer.

Se også

Hvorfor det er gjort

Oplysninger fra allergi test kan hjælpe din læge at udvikle en allergi behandling plan, der omfatter allergen unddragelse, medicin eller allergi skud (immunterapi).

Allergi hudprøver er almindeligt anvendt til at hjælpe med at diagnosticere allergiske tilstande, herunder:

 • Høfeber (allergisk rhinitis)
 • Allergisk astma
 • Dermatitis (eksem)
 • Fødevareallergi
 • Penicillinallergi
 • Bigift allergi
 • Latexallergi

Hudtest kan bruges til folk i alle aldre, herunder spædbørn. Nogle gange, men er hudprøver ikke anbefales. Din læge kan fraråde hudtest, hvis du:

 • Har haft en alvorlig allergisk reaktion. Du kan blive så følsomme over for visse stoffer, at selv de små mængder, der anvendes i hudprøver kunne udløse en livstruende reaktion (anafylaksi).
 • Tage medicin, der kan forstyrre testresultater. Disse omfatter antihistaminer, mange antidepressiva og nogle halsbrand medicin. Din læge kan bestemme, at det er bedre for dig at fortsætte med at tage disse medikamenter, end midlertidigt at afbryde dem som forberedelse til en hudtest.
 • Har en udbredt hudreaktion Hvis alvorlig eksem eller psoriasis påvirker store områder af huden på dine arme og ryg -. De sædvanlige test sites - der kan ikke være nok klare, uengagerede hud til at gøre en effektiv test.
 • Har visse hudsygdomme. Nogle betingelser, herunder dermografisme, nældefeber og kutant mastocytose, kan forårsage upålidelige testresultater.

Blodprøver (in vitro IgE antistof-test) kan være nyttige for dem, der ikke bør gennemgå hud tests. Blodprøver ikke gjort så ofte som hudtests fordi de kan være mindre følsomme end hudprøver og er dyrere.

Generelt er allergi hudprøver mest pålidelige til diagnosticering allergi over for luftbårne stoffer, såsom pollen, selskabsdyr skæl og husstøvmider. Hudtest kan hjælpe med at diagnosticere fødevareallergi. Men fordi fødevareallergi kan være kompleks, kan du brug for yderligere tests eller procedurer.

Se også

Risici

Allergi hud tests. Har haft en alvorlig allergisk reaktion.
Allergi hud tests. Har haft en alvorlig allergisk reaktion.

Den mest almindelige bivirkning af hudtest er lidt hævede, røde, kløende bumps (kløen). Disse kløen kan være mest mærkbar under testen. De plejer at gå væk inden for et par timer, selv om de kan vare en dag eller to. En mild kortison creme kan hjælpe med at lette kløe og rødme.

I sjældne tilfælde kan allergi hudprøver producere en alvorlig, umiddelbar allergisk reaktion, så det er vigtigt at have hudprøver udføres på et kontor, hvor relevant nødudstyr og medicin er til rådighed. Hvis du udvikler en svær allergisk reaktion i dagene efter en hudtest, ringe til din læge med det samme.

Se også

Hvordan du forbereder

Før anbefale en hudtest, vil din læge bede dig detaljerede spørgsmål om din sygehistorie, dine symptomer og din sædvanlige måde at behandle dem. Dine svar kan hjælpe din læge afgøre, om allergier køre i din familie, og hvis en allergisk reaktion sandsynligvis forårsager dine symptomer. Lægen kan også udføre en fysisk undersøgelse for at søge efter yderligere fingerpeg om årsagen til dine symptomer.

Medicin kan forstyrre resultaterne
Før du planlægger en hudtest, bringe din læge en liste over alle dine recept og over-the-counter medicin. Visse medikamenter kan undertrykke allergiske reaktioner, forhindrer hudtest fra at give nøjagtige resultater. Andre medikamenter kan øge din risiko for at udvikle en svær allergisk reaktion under en test.

Fordi medicin rydde ud af dit system på forskellige satser, kan lægen bede dig stoppe med at tage visse lægemidler i op til 10 dage. Medicin, der kan forstyrre med hud Undersøgelserne omfatter:

 • Receptpligtig antihistaminer, såsom fexofenadin (Allegra) og desloratadin (Clarinex).
 • Over-the-counter antihistaminer såsom brompheniramin (Dimetapp) loratidin (Claritin, Alavert), diphenhydramin (Benadryl, andre), chlorpheniramin (Chlor-Trimeton) cetirizin (Zyrtec, andre), doxylamine (Vicks NyQuil, Alka-Seltzer plus).
 • Tricykliske antidepressiva, såsom amitriptylin og doxepin.
 • Visse halsbrand medicin, såsom cimetidin (Tagamet) og ranitidin (Zantac).
 • Den astmamedicin omalizumab (Xolair). Denne medicin kan forstyrre testresultater i seks måneder eller længere, selv efter du afslutter bruge det (de fleste medikamenter påvirker resultater for dage til uger).

Se også

Hvad du kan forvente

Hudtest er normalt gøres på en læge kontor. En sygeplejerske generelt administrerer testen og en læge fortolker resultaterne. Typisk denne test tager omkring 20 til 40 minutter. Nogle test påvise øjeblikkelige allergiske reaktioner, der udvikler inden for minutter efter udsættelse for et allergen. Andre test afslører forsinket allergiske reaktioner, som udvikler sig over en periode på flere dage.

Priktest
En priktest, også kaldet en punktering eller ridse test, kontrol for umiddelbare allergiske reaktioner over for så mange som 40 forskellige stoffer på én gang. Denne test er normalt gøres for at identificere allergi over for pollen, skimmel, PET skæl, husstøvmider og fødevarer. Hos voksne er testen gøres normalt på underarmen. Børn kan testes på den øvre ryg.

Allergi hud test er ikke smertefuldt. Denne type test anvendes nåle (lancetter) at knap gennemtrænger hudens overflade. Du vil ikke bløder eller føler mere end mild, momentane ubehag.

Tage medicin, der kan forstyrre testresultater. Har en udbredt hudreaktion.
Tage medicin, der kan forstyrre testresultater. Har en udbredt hudreaktion.

Efter rengøring af test site med alkohol, trækker sygeplejersken små mærker på din hud og anvender en dråbe allergenekstrakt siden af ​​hver mark. Han eller hun bruger derefter en lancet at punktere ekstrakterne ind i hudens overflade. En ny lancet anvendes for hvert allergen.

For at se om din hud reagerer normalt er to yderligere stoffer ridset ind i hudens overflade:

 • Histamin. Hos de fleste mennesker forårsager dette stof en hud respons. Hvis du ikke reagerer på histamin, kan din allergi hudtest ikke afsløre en allergi, selvom du har en.
 • Glycerol eller saltvand. Hos de fleste mennesker, har disse stoffer ikke forårsager nogen reaktion. Hvis du reagerer på glycerin eller saltvand, kan du have følsom hud. Testresultaterne skal fortolkes med forsigtighed for at undgå en falsk allergi diagnose.

Ca. 15 minutter efter at huden pricks bemærker sygeplejersken din hud for tegn på allergiske reaktioner. Hvis du er allergisk over for et af de testede stoffer, vil du udvikle en hævet, rød, kløende bump (vabler), der kan ligne en myg bide. En sygeplejerske vil derefter måle bump størrelse.

Efter sygeplejersken registrerer resultater, vil han eller hun rense din hud med alkohol for at fjerne mærker.

Hud injektion test
Du kan bruge en test, der bruger en nål til at indsprøjte en lille mængde af allergen ekstrakt lige ind i huden på din arm (intradermal test). Injektionsstedet undersøges efter cirka 15 minutter for tegn på en allergisk reaktion. Din læge kan anbefale denne test til at kontrollere, om en allergi over for insektgift eller penicillin.

Patch test
Denne test bruger ikke nåle. I stedet er et allergen påføres et plaster, som derefter anbringes på huden. Denne type test kan afsløre forsinkede allergiske reaktioner. Det er generelt gjort for at se, om et bestemt stof forårsager allergisk hudirritation (kontakteksem). Under en patch test, kan din hud blive udsat for 20 til 30 uddrag af stoffer, der kan forårsage kontakteksem. Disse kan omfatte latex, medicin, parfume, konserveringsmidler, hårfarver, metaller og harpiks.

Du bærer patches på din arm eller ryg i 48 timer. I løbet af denne tid, bør du undgå at bade, og aktiviteter, der forårsager kraftige svedeture. Lapperne fjernes, når du vender tilbage til lægens kontor. Irriteret hud på plasteret stedet kan indikere en allergi.

Se også

Resultater

Før du forlader lægens kontor, vil du vide resultaterne af en priktest eller intradermal test. En patch test kan tage flere dage eller mere at producere resultater.

En positiv hudtest betyder, at du kan være allergisk over for et bestemt stof. Større kløen normalt indikerer en højere grad af følsomhed. En negativ hudtest betyder, at du sandsynligvis ikke er allergisk over for en bestemt allergen.

Husk på, hudprøver er ikke altid præcise. De tider indikerer en allergi, når der ikke er en (falsk positiv), eller hudtest ikke kan udløse en reaktion, når du er udsat for noget, som du er allergisk over for (falsk negativ). Du kan reagere forskelligt på den samme test udført på forskellige lejligheder. Eller du kan reagere positivt på et stof under en test, men ikke reagere på det i hverdagen.

Din allergibehandling Planen kan omfatte medicin, immunterapi, ændringer til dit arbejde eller hjemme miljø eller kostændringer. Spørg din læge til at forklare noget om din diagnose eller behandling, som du ikke forstår. Med testresultater, som identificerer dine allergener og en behandling plan for at hjælpe dig med at tage kontrol, vil du være i stand til at reducere eller eliminere allergi tegn og symptomer.

Se også