Ægteskabsrådgivning

Definition

Ægteskab rådgivning, også kaldet par terapi, er en form for psykoterapi. Ægteskab rådgivning hjælper par af alle typer genkende og løse konflikter og forbedre deres relationer. Gennem ægteskab rådgivning, kan du gøre gennemtænkte beslutninger om at genopbygge jeres forhold eller gå dine egne veje.

Ægteskab rådgivning er ofte af licens terapeuter kendt som ægteskab og familie terapeuter. Disse terapeuter har akademiske eller postgraduate grader - og mange vælger at blive credentialed af European Association for ægteskab og familie terapi (AAMFT).

Ægteskab rådgivning er ofte kort sigt. Ægteskabsrådgivning omfatter typisk begge parter, men nogle gange en partner vælger at arbejde med en terapeut alene. Den specifikke behandlingsplan afhænger af situationen.

Se også

Hvorfor det er gjort

Ægteskab rådgivning kan hjælpe par i alle typer af parforhold - heteroseksuelle eller homoseksuelle, gift eller ej.

Ægteskabsrådgivning. Uddannelse og erfaring.
Ægteskabsrådgivning. Uddannelse og erfaring.

Nogle par søger ægteskabsrådgivning at styrke deres obligationer og få en bedre forståelse af hinanden. Ægteskab rådgivning kan også hjælpe par, der planlægger at blive gift. Denne præ-ægteskab rådgivning kan hjælpe par opnå en dybere forståelse for hinanden, og jern ud forskellene før ægteskabet.

I andre tilfælde, søger par ægteskab rådgivning til at forbedre en problemfyldt forhold. Du kan bruge ægteskabsrådgivning til at løse mange specifikke spørgsmål, herunder:

 • Kommunikationsproblemer
 • Seksuelle problemer
 • Konflikter om børneopdragelse eller blandede familier
 • Stofmisbrug
 • Økonomiske problemer
 • Anger
 • Utroskab
 • Skilsmisse

Ægteskab rådgivning kan også være nyttigt i tilfælde af vold i hjemmet. Hvis volden er eskaleret til det punkt, at du er bange for, rådgivning alene er ikke tilstrækkelig. Kontakt politiet eller en lokal husly eller krisecenter for krisehjælp.

Se også

Hvordan du forbereder

Den eneste forberedelse er nødvendig for ægteskab rådgivning er at finde en terapeut. Du kan bede din primære sundhedstjeneste læge om en henvisning til en terapeut. Kære og venner kan give anbefalinger baseret på deres erfaringer. Dit helbred forsikringsselskab, medarbejderen bistandsprogram, præster eller statslige eller lokale mental sundhed agenturer også kan tilbyde anbefalinger.

Før planlægning sessioner med en bestemt terapeut, overveje, om terapeuten ville være en god pasform til dig og din partner. Du vil måske stille spørgsmål som disse:

 • Uddannelse og erfaring. Hvad er din uddannelsesmæssige og uddannelse baggrund? Er du licenseret af staten? Er du credentialed af AAMFT? Hvad er din oplevelse med min type problem?
 • Logistik. Hvor er dit kontor? Hvad er dine kontortid? Er du til rådighed i tilfælde af en nødsituation?
 • Behandlingsplan. Hvor lang er hver session? Hvor ofte sessioner planlagt? Hvor mange sessioner skal jeg forvente at få? Hvad er jeres politik om aflyste sessioner?
 • Gebyrer og forsikring. Hvor meget koster for hver session? Er dine tjenester er dækket af min sygeforsikring plan? Bliver jeg nødt til at betale det fulde gebyr forhånd?

Se også

Hvad du kan forvente

Ægteskab rådgivning typisk bringer par eller partnere sammen til fælles terapi sessioner. Arbejde med en terapeut, vil du lære færdigheder til at størkne dit forhold. Disse færdigheder kan omfatte kommunikere åbent, løse problemer sammen og diskutere forskelle rationelt. Du analyserer både de gode og dårlige dele af dit forhold, som du lokalisere og forstå kilderne til dine konflikter.

Taler om dine problemer med et ægteskab rådgiver er måske ikke let. Sessions kunne passere i stilhed, da du og din partner syde løbet opfattede uret - eller du kan bringe dine kampe med dig, måske endda råben eller argumentere under sessioner. Begge er OK. Din terapeut kan fungere som mægler eller dommer og hjælpe dig med at håndtere de deraf følelser og uro.

Hvis du eller din partner er klare psykisk sygdom, stofmisbrug eller andre problemer, kan din terapeut arbejde sammen med andre behandlere til at levere et komplet spektrum af behandlingen.

Hvis din partner nægter at deltage ægteskabsrådgivning sessioner, kan du gå selv. Det er mere udfordrende at reparere et forhold, når kun én partner er villig til at gå til terapi, men du kan stadig drage fordel ved at lære mere om dine reaktioner og adfærd i forholdet.

Ægteskab rådgivning er ofte kort sigt. Du har måske brug kun et par sessioner at hjælpe dig med klare en krise - eller du måske har brug for ægteskab rådgivning i flere måneder, især hvis dit forhold er stærkt forværret. Den specifikke behandlingsplan vil afhænge af situationen. I nogle tilfælde hjælper ægteskabsrådgivning par opdager, at deres forskelle virkelig er uforenelige, og at det er bedst at afslutte forholdet.

Træffer beslutningen om at gå til ægteskab rådgivning kan være hårdt. Hvis du har en problemfyldt forhold, men søger hjælp er mere effektiv end at ignorere dine problemer eller håber de bliver bedre på egen hånd.

Se også