Aflukning af æggelederne vending

Definition

Aflukning af æggelederne vending er en procedure for at genoprette fertiliteten efter en kvinde har haft en aflukning af æggelederne - når æggelederne skæres eller blokeret til permanent forhindre graviditet.

Under en aflukning af æggelederne vending, er de blokerede segmenter af æggelederne igen forbindelse til den resterende del af æggelederne, så æggene til igen at bevæge sig gennem rørene og sædceller til at rejse op i æggelederne til at deltage i et æg.

Aflukning af æggelederne vending. Under proceduren.
Aflukning af æggelederne vending. Under proceduren.

Sterilisation procedurer, der forårsager den mindste mængde af skader på æggelederne er mest tilbøjelige til at tillade en vellykket aflukning af æggelederne vending. Eksempler omfatter sterilisering med æggelederne clips eller ringe. På grund af den måde Essure og Adiana systemer lukke æggelederne, er det generelt ikke muligt at genåbne æggelederne efter disse procedurer. I sådanne tilfælde (IVF) in vitro-befrugtning kan være en mulighed. IVF indebærer hente æg fra æggestokken, gødskning dem i et laboratorium og implanterer dem i livmoderen.

Se også

Hvorfor det er gjort

En aflukning af æggelederne vending kan tillade en kvinde, der havde en aflukning af æggelederne at blive gravid uden yderligere lægehjælp. Du kan fortryde at have en aflukning af æggelederne af mange årsager, herunder:

 • Ung alder på tidspunktet for proceduren
 • Efter den procedure gjort inden for et år for at føde
 • En ændring i civilstand
 • Efter at have modtaget for lidt information om aflukning af æggelederne eller andre former for prævention
 • Efter den procedure gjort på grund af ægtefællebidrag tryk eller på grund af en medicinsk tilstand

En aflukning af æggelederne vending er ikke hensigtsmæssigt for alle. Dit helbred behandleren vil overveje forskellige faktorer for at afgøre, om aflukning af æggelederne vending vil sandsynligvis være en succes, såsom:

 • Din alder og body mass index
 • Den type aflukning af æggelederne
 • Omfanget af skader på dine æggeledere
 • Resterende æggelederne længde
 • Andre fertilitetsproblemer faktorer, såsom sæd og æg kvalitet

En aflukning af æggelederne vending er mere tilbøjelige til at blive en succes, hvis der stadig er en stor del af sund rør. Hvis dine æggeledere oprindeligt blev blokeret af clips eller ringe, den aflukning af æggelederne vending er mere tilbøjelige til at blive en succes, end hvis segmenter af dine æggeledere blev brændt for at lukke dem fra (elektrokauterisation). Nogle typer af sterilisering, såsom Essure og Adiana systemer betragtes ikke reversibel.

Se også

Risici

Selv hvis aflukning af æggelederne vending er en succes, betyder det ikke garantere, at du kan blive gravid. Graviditet satser efter tilbageførsel af aflukning af æggelederne varierer meget fra den 30. til 85 procent, afhængig af en kvindes alder og andre faktorer.

Aflukning af æggelederne vending er abdominalkirurgi, hvilket indebærer en risiko for infektion, blødning og skade på nærliggende organer, samt risici i forbindelse med anæstesi.

Hvis du gør blive gravid efter at have en aflukning af æggelederne vending, er der en 2 til 7 procent chance for, at graviditeten vil være ektopisk - når det befrugtede æg implantater uden for livmoderen, normalt i en æggeleder.

Se også

Hvordan du forbereder

Før du har en aflukning af æggelederne vending, din sundhedspleje udbyder vil sandsynligvis:

 • Forklare detaljerne i proceduren
 • Diskuter sandsynligheden for succes og din evne til at blive gravid efter proceduren
 • Diskuter andre muligheder for graviditet, såsom IVF

Se også

Hvad du kan forvente

En aflukning af æggelederne vending kan ske som en indlæggelse eller ambulant procedure. Proceduren tager typisk en til tre timer.

Under proceduren
For at gøre en aflukning af æggelederne vending, vil din læge lave et lille snit i maven (minilaparotomy) og eksponere din livmoder, æggeledere og æggestokke. Ved hjælp af et mikroskop som hjælpemiddel, vil lægen fjerne blokerede fragmenter af æggelederen og forsøge at reparere røret med små absorberbare sting. Husk, kan din sundhedspleje udbyder ikke være i stand til at vedhæfte en eller begge dine æggeledere, hvis for meget blev fjernet under aflukning af æggelederne.

Efter indgrebet
Det kan tage en uge eller mere at komme fra aflukning af æggelederne vending kirurgi.

Undgå at bruge aspirin til smertelindring efter aflukning af æggelederne vending, da det kan fremme blødning. Du kan bade 48 timer efter proceduren, men undgå at belaste eller gnide snittet i en uge. Forsigtigt tørre snittet efter badning ved at duppe den med et håndklæde.

Undgå anstrengende løft og sex i to uger. Genoptage dine normale aktiviteter, efterhånden som du begynder at føle sig bedre. Dine sting vil opløse og vil ikke kræve fjernelse. Lav en aftale for at se din sundhedspleje udbyder en uge efter operationen, så han eller hun kan sørge for du heler ordentligt.

Se også