Aflukning af æggelederne

Definition

Aflukning af æggelederne - også kendt som at have dine rør bundet eller tubar sterilisering - er en form for permanent prævention. Under en aflukning af æggelederne, er æggelederne skæres eller blokeret til permanent forhindre graviditet. En sterilisation forstyrrer bevægelsen af ​​ægget til livmoderen til befrugtning og blokerer sæd fra rejser op i æggelederne til ægget. Aflukning af æggelederne påvirker ikke din menstruationscyklus.

En sterilisation kan ske når som helst, også efter fødslen eller i kombination med et andet abdominal kirurgiske procedure, såsom en C-sektion. Det er muligt at vende en aflukning af æggelederne - men vending kræver større operation, og er ikke altid effektiv.

Se også

Hvorfor det er gjort

Aflukning er et af de mest almindeligt anvendte kirurgiske sterilisering procedurer for kvinder. Aflukning af æggelederne permanent forhindrer graviditet, slutter behovet for enhver form for prævention. En sterilisation kan også mindske risikoen for kræft i æggestokkene.

Aflukning af æggelederne er ikke hensigtsmæssigt for alle, dog. Din læge eller sundhedspleje udbyder vil sørge for du fuldt ud forstår de risici og fordele ved denne procedure. Din læge kan også tale med dig om andre muligheder, såsom hystereoskopisk sterilisering. Hysteroscopic sterilisering indebærer at placere en lille spole eller anden indsats i æggelederne gennem livmoderhalsen. Indsatsen forårsager arvæv at danne og forsegle rørene.

Se også

Risici

Aflukning en abdominal operation. Risici forbundet med aflukning af æggelederne, omfatter:

 • Skader på tarm, blære eller store blodkar
 • Bivirkning til anæstesi
 • Wound ikke heler ordentligt eller bliver smittet
 • Langvarig bækken eller mavesmerter

Du kan have en højere risiko for komplikationer fra en aflukning af æggelederne, hvis:

 • Du har haft tidligere bækken eller abdominal kirurgi
 • Du har en historie underlivsbetændelse, fedme eller diabetes

En sterilisation vil ikke beskytte dig mod seksuelt overførte infektioner.

I det første år efter en aflukning af æggelederne, vil en anslået 1 ud af 100 kvinder bliver gravide. Den yngre man er på tidspunktet for en aflukning af æggelederne, jo mere sandsynligt er det, sterilisation til at mislykkes. Hvis du gør blive gravid efter at have en aflukning af æggelederne, der er en større chance for, at graviditeten vil være ektopisk - når det befrugtede æg implantater uden for livmoderen, normalt i en æggeleder.

Se også

Hvordan du forbereder

Aflukning af æggelederne. Under proceduren.
Aflukning af æggelederne. Under proceduren.

Før du har en aflukning af æggelederne din sundhedspleje udbyder vil sandsynligvis:

 • Gennemgå de risici og fordele ved reversible og permanente præventionsmetoder
 • Spørg om dine grunde til at vælge sterilisation og diskutere faktorer, der kan føre til at fortryde, såsom en ung alder eller ægteskabelig disharmoni
 • Forklare detaljerne i proceduren
 • Diskuter årsagerne og sandsynligheden for sterilisation fiasko
 • Del oplysninger om aflukning af æggelederne vending
 • Hjælpe dig med at vælge den bedste tid til at gøre den procedure, som kort tid efter fødslen eller i kombination med et andet abdominal kirurgiske procedure, såsom en C-sektion

Hvis du ikke har en aflukning af æggelederne kort efter fødslen eller i løbet af en C-sektion, skal du bruge prævention i mindst en måned før proceduren og fortsætte med at bruge prævention indtil næste menstruation på at mindske sandsynligheden for graviditet. Efter den procedure gjort i løbet af din periode eller i løbet af dage mellem din periode, og ægløsning reducerer også chancen for graviditet på tidspunktet for proceduren. Din sundhedspleje udbyder kan give dig en følsom graviditetstest på dagen for operationen for at sikre, at du ikke er gravid.

Se også

Hvad du kan forvente

Aflukning af æggelederne er normalt udført med et laparoscope - et tyndt rør udstyret med et kamera linse og lys - under korttidsvirkende generel eller regional anæstesi. Det kan gøres, mens du komme fra vaginal fødsel (minilaparotomy), eller i løbet af en C-sektion levering. Det kan også gøres som en ambulant procedure (interval aflukning af æggelederne) adskilt fra fødslen.

Under proceduren
Hvis du har en aflukning af æggelederne som en ambulant procedure, er en nål indsættes gennem din navle, og din mave er oppustet med gas (kuldioxid eller dinitrogenoxid). Derefter en lille snit er lavet og laparoscope er indsat i din mave. I nogle tilfælde kan lægen lave en anden lille snit for at indsætte specielle gribetænger. Brug instrumenter passerede gennem bugvæggen, din læge forsegler æggelederne ved at ødelægge segmenter af rørene eller blokere dem med plast ringe eller klip.

Hvis du har en aflukning af æggelederne efter vaginal fødsel, vil din læge sandsynligvis gøre et lille snit under navlen, der giver nem adgang til din stadig forstørret livmoder og æggeledere. Hvis du har en aflukning af æggelederne i løbet af en C-sektion, vil din sundhedspleje udbyder bruger snit, der blev lavet til at levere barnet.

Definition. Efter indgrebet.
Definition. Efter indgrebet.

Efter indgrebet
Hvis din mave var oppustet med gas under proceduren, vil gassen blive trukket tilbage. Du kan få lov til at gå hjem flere timer efter indgrebet. Hvis du har den procedure i kombination med fødsel, den aflukning af æggelederne er ikke sandsynligt at forlænge dit hospitalsophold.

Uanset om du har den aflukning af æggelederne i kombination med fødsel, skal du til at hvile i mindst en dag efter indgrebet. Du vil have nogle ubehag på incisionssted. Du kan også opleve:

 • Mavesmerter eller kramper
 • Træthed
 • Svimmelhed
 • Gassiness eller oppustethed
 • Skuldersmerter
 • Ondt i halsen

Du kan tage acetaminophen (Tylenol, andre) eller ibuprofen (Advil, motrin, andre) for smertelindring, men undgå at bruge aspirin, da det kan fremme blødning. Du kan bade 48 timer efter proceduren, men undgå at belaste eller gnide snittet i en uge. Omhyggeligt tørre snittet efter badning.

Undgå anstrengende løft og sex i en uge. Genoptage dine normale aktiviteter, efterhånden som du begynder at føle sig bedre. Dine sting vil opløse og vil ikke kræve fjernelse. Lav en aftale for at se din sundhedspleje udbyder en uge efter den procedure for at sikre, at du heler ordentligt.

Kontakt din sundhedspleje udbyder det samme, hvis du oplever:

 • En temperatur på 101 F (38.3 C) eller derover
 • Besvimelsesanfald
 • Alvorlige mavesmerter, der er vedvarende eller bliver værre efter 12 timer
 • Blødning fra din indsnit, der er vedvarende eller bliver værre efter 12 timer, på trods af brug af tryk og bandager
 • Udledning fra dit snit, der er vedvarende eller bliver værre

Hvis du tror du er gravid på noget tidspunkt efter aflukning af æggelederne, skal du kontakte din læge straks.

Husk, at selv om aflukning af æggelederne vending er mulig, er proceduren kompliceret og ikke garanteret at være effektiv.

Se også