Stress management

Stress management: kender din udløser

Din reaktion på de krav i verden bestemmer din stress-niveau. Tag dig tid til at overveje fælles stressfaktorer, og hvordan de påvirker dig.

Børnene skriger, de regninger skyldes, og bunken af ​​papirer på dit skrivebord vokser i et alarmerende tempo. Det er ubestrideligt - livet er fuld af stress. Forståelse af de typer og kilder til stress - kort og lang sigt, intern og ekstern - er en vigtig del af stresshåndtering. Så hvad der stresser dig ud?

To hovedtyper af stress

Stress er kroppens reaktion på de krav i verden. Stressfaktorer er begivenheder eller forhold i dine omgivelser, der kan udløse stress. Din krop reagerer på stressfaktorer forskelligt afhængigt af, om stressor er nyt - akut stress - eller om stressor har eksisteret i længere tid - kronisk stress.

Akut stress

Også kendt som kamp-eller-flugt reaktion, akut stress er kroppens umiddelbare reaktion på en opfattet trussel, udfordring eller skræmme. Den akutte stress respons er umiddelbar og intens, og i visse tilfælde kan det være spændende. Eksempler på akutte stressfaktorer omfatter at have en jobsamtale eller få en fartbøde.

En enkelt episode af akut stress generelt ikke give problemer for raske mennesker. Dog kan svær akut stress forårsage psykiske problemer, såsom post-traumatisk stress disorder, og selv fysiske vanskeligheder såsom et hjerteanfald.

Kronisk stress

Mild akut stress kan faktisk være en fordel - det kan anspore dig til handling, motivere og energize dig. Problemet opstår, når stressfaktorer hober sig op og holde sig omkring. Denne vedvarende stress kan føre til helbredsproblemer, såsom hovedpine og søvnløshed. Den kroniske stress respons er mere subtil end det er akut stress reaktion, men kan virkningerne være længerevarende og mere problematisk.

Effektiv stress management indebærer at identificere og håndtere både akut og kronisk stress.

Se også

Stress management: kender din udløser

Kend dine stressfaktorer

Effektiv håndtering af stress begynder med at identificere dine kilder til stress og udvikle strategier til at håndtere dem. En måde at gøre dette på er at lave en liste over de situationer, bekymringer eller udfordringer, der udløser din stress respons. Tag et øjeblik til at nedskrive de øverste 10 spørgsmål, du står lige nu. Du vil bemærke, at nogle af dine stressfaktorer er begivenheder, der sker for dig, mens andre synes at stamme indefra.

Eksterne exasperations

Eksterne stressfaktorer er begivenheder og situationer, der sker for dig. Nogle eksempler på eksterne stressfaktorer omfatter:

  • . Store omvæltninger i tilværelsen Disse ændringer kan være positiv - et nyt ægteskab, en planlagt graviditet, en forfremmelse eller et nyt hus. Eller de kan være negative - død af en elsket eller en skilsmisse.
  • Miljø. Inputtet fra verden omkring os kan være en kilde til stress. Overvej, hvordan du reagerer på lyde, såsom en gøende hund, eller for meget eller for lidt lys i et rum.
  • Uforudsigelige begivenheder. Ud af det blå, ubudne houseguests ankommer. Eller du opdager din husleje er steget, eller at din løn er blevet skåret.
  • Arbejdsplads. Fælles stressfaktorer på arbejdspladsen omfatter en umulig arbejdsbyrde, endeløse e-mails, presserende deadlines og en krævende chef.
  • Social. Møde nye mennesker kan være stressende. Bare tænke på at gå på en blind date, og du sandsynligvis begynde at svede. Relationer med familie ofte gyde stress så godt. Bare tænk tilbage til din sidste spyttede med din partner eller barn.

Strategier til at håndtere eksterne stressfaktorer omfatter livsstilsfaktorer som at spise en sund kost, være fysisk aktiv og få nok søvn - hvilket bidrage til at øge din spændstighed. Andre nyttige skridt omfatter beder om hjælp fra andre, ved hjælp af humor, lære at være selvhævdende, og øve problemløsning og tidsstyring.

Interne irritationer

Ikke al stress stammer fra ting, der sker på dig. Meget af vores stress respons er selvforskyldt. Disse følelser og tanker, der dukker op i dit hoved og forårsage dig uro er kendt som interne stressfaktorer. Eksempler på interne stressfaktorer omfatter:

  • Frygt. Fælles dem omfatte frygt for fiasko, frygt for offentlige taler og flyskræk.
  • Usikkerhed og manglende kontrol. Kun få mennesker nyder ikke at vide eller ikke at kunne kontrollere, hvad der kan ske. Tænk over, hvordan du ville reagere, når venter på resultaterne af en medicinsk test.
  • Overbevisninger. Disse kan være holdninger, meninger eller forventninger. Du kan ikke engang tænke på, hvordan dine overbevisninger forme din oplevelse, men disse forudindstillede tanker ofte sætte os op for stress. Overvej de forventninger, du lægger på dig selv til at skabe en perfekt ferie fest eller fremme op ad karrierestigen.

Den gode nyhed er, at vi har evnen til at kontrollere vores tanker. Den dårlige nyhed er, at vores frygt, holdninger og forventninger har været vores kammerater i lang tid, og det ofte tager nogle indsats for at ændre dem. Strategier til at håndtere interne stressfaktorer omfatter reframing dine tanker, udfordrende negative tanker, ved hjælp af afspændingsteknikker, og taler med en betroet ven eller rådgiver.

Tag det første skridt

Stress management. Usikkerhed og manglende kontrol.
Stress management. Usikkerhed og manglende kontrol.

Erkender et problem er det første skridt mod at løse det. Ved at begynde at identificere og forstå kilderne til din stress, har du taget det første skridt i at lære at bedre at styre den. Administrere det, ikke fjerne det. Stress er en del af livet. Og det er OK. Du kan lære måder at håndtere det.

Se også