Stress management

Motion og stress: komme i gang til at håndtere stress

Øvelse i næsten enhver form kan fungere som en stress reliever. At være aktiv kan øge din feel-good endorfiner og distrahere dig fra daglige bekymringer.

Du ved, at motion gør din krop godt, men du er for travlt og stresset til at passe det ind i din rutine. Hold på et sekund - der er gode nyheder, når det kommer til motion og stress.

Stort set enhver form for motion, lige fra aerobics til yoga, kan fungere som en stress reliever. Hvis du ikke er en atlet eller endda hvis du er ligefrem ude af form, kan du stadig lave en lille øvelse gå en lang vej mod stress management. Oplev sammenhængen mellem motion og afstresning - og hvorfor øvelse bør være en del af din stress forvaltningsplan.

Motion og stress relief

Motion øger din generelle sundhed og din følelse af velvære, som lægger mere pep i dit skridt hver dag. Men motion har også nogle direkte stressreducerende fordele.

 • Det pumper op dine endorfiner. Fysisk aktivitet hjælper med at bump op produktionen af din hjernens feel-good neurotransmittere, kaldet endorfiner. Selv om denne funktion ofte omtales som en runner høje, en inciterende spil tennis eller en natur vandretur kan også bidrage til denne samme følelse.
 • Det er meditation i bevægelse. Efter en tempofyldt spil racquetball eller flere omgange i puljen, vil du ofte opleve, at du har glemt dagens irritationer og koncentrerede kun på din krops bevægelser. Som du begynder at jævne kaste dine daglige spændinger gennem bevægelse og fysisk aktivitet, kan du finde, at dette fokus på en enkelt opgave, og den resulterende energi og optimisme, kan hjælpe dig forblive rolig og klar i alt, hvad du gør.
 • Det forbedrer dit humør. Regelmæssig motion kan øge selvtilliden og sænke symptomer forbundet med mild depression og angst. Motion også kan forbedre din søvn, hvilket ofte forstyrret af stress, depression og angst. Alt dette kan lette dit stressniveau og give dig en følelse af kommando over din krop og dit liv.

Se også

Motion og stress: komme i gang til at håndtere stress

Put motion og afstresning at arbejde for dig

En vellykket øvelse program begynder med et par enkle trin.

 • Rådfør dig med din læge. Hvis du ikke har udøvet et stykke tid, og du har sundhedsmæssige betænkeligheder, kan du ønsker at tale med din læge, før du starter en ny øvelse rutine.
 • Walk, før du kører. Opbyg din kondition gradvist. Spænding om et nyt program kan føre til at overdrive det og måske endda skade. For de fleste raske voksne, anbefaler Institut for Sundhed og Human Services komme mindst 150 minutter om ugen af ​​moderat aerob aktivitet (tror rask gang eller svømning) eller til 75 minutter om ugen med kraftig aerob aktivitet (såsom løb). Hvis du er ny til at udøve, starte på moderat niveau og derefter tilføje kraftig aktivitet som din kondition forbedres.
 • Gør hvad du elsker. Stort set enhver form for motion eller bevægelse kan øge din kondition, mens faldende din stress. Det vigtigste er at vælge en aktivitet, som du nyder. Som eksempler kan nævnes vandreture, trappe klatring, jogging, cykling, yoga, tai chi, havearbejde, vægtløftning og svømning.
 • Blyant det i. Selvom din tidsplan kan nødvendiggøre en morgen træning en dag og en aften aktivitet næste, udelader noget tid til at flytte hver dag hjælper du laver dit træningsprogram en løbende prioritet.

Holde sig til det

Start en øvelse program er blot det første skridt. Her er nogle tips til at holde sig med en ny rutine eller genoplive en træt træning:

 • Sæt SMART mål. Nedskriv specifikke, målbare, opnåelige, relevante og tidsbegrænsede mål. Hvis dit primære mål er at reducere stress i dit liv og genoplade batterierne, kan dine specifikke mål omfatter forpligte sig til fods i løbet af din frokostpause tre gange om ugen, eller hvis det er nødvendigt, at finde en babysitter til at se dine børn, så du kan smutte væk for at deltage i en cykel klasse.
 • Find en ven. Vel vidende, at nogen venter på dig til at dukke op i fitnesscentret eller i parken kan være et stærkt incitament. Arbejde ud med en ven, kollega eller et familiemedlem ofte bringer et nyt niveau af motivation og engagement i din træning.
 • Ændre din rutine. Hvis du altid har været en konkurrencedygtig runner, tage et kig på andre mindre konkurrencedygtige muligheder, der kan hjælpe med stress reduktion, som Pilates eller yoga klasser. Som en ekstra bonus, kan disse venligere, blidere træning forbedre dit løb og samtidig faldende din stress.
 • Øvelse i intervaller. Selv korte anfald af aktivitet giver fordele. For eksempel, hvis du ikke kan passe ind i en 30-minutters gåtur prøve tre 10 minutters gåture i stedet. Hvad er vigtigst er at gøre regelmæssig fysisk aktivitet en del af din livsstil.
Stress management. Det pumper op dine endorfiner.
Stress management. Det pumper op dine endorfiner.

Uanset hvad du gør, ikke tænker på motion som blot endnu en ting på din to-do liste. Find en aktivitet, du nyder - uanset om det er en aktiv tenniskamp eller en meditativ slynge ned til en lokal park og tilbage - og gøre det til en del af din normale rutine. Enhver form for fysisk aktivitet kan hjælpe dig med at slappe af og blive en vigtig del af din tilgang til at lette stress.

Se også