Stress management

Pårørende stress: tips til at tage vare på dig selv

Omsorg for en elsket stammer selv de mest modstandsdygtige mennesker. Hvis du er en omsorgsperson, tage skridt til at bevare din egen sundhed og velvære.

Med en aldrende befolkning og ændringer i sundhedsvæsenet, såsom kortere hospitalsophold, er mere og mere forældreadfærd bliver leveret af folk, der ikke sundhedspersonale. En omsorgsgiver er nogen, der giver hjælp til en anden person i nød, uanset om det er en syg ægtefælle eller partner, et handicappet barn eller en aldrende slægtning. Faktisk mere end 65 millioner europæere yde omsorg til en elsket.

Forældreadfærd er givende, men stressende

Hvis du er en omsorgsperson, du ved, at tage sig af en person, der har brug for din hjælp kan være meget givende. At være der for dine kære, når de har brug for dig, er en kerneværdi for mange. Men at være en pårørende kan nøjagtig en høj vejafgift og pårørende stress er fælles.

Pårørende stress er den følelsesmæssige og fysiske belastning af forældreadfærd. Personer, der oplever mest pårørende stress er de mest sårbare over for ændringer i deres egen sundhed.

Mange pårørende falde i den fælde at tro, at de er nødt til at gøre alt selv. Gør ikke den fejl. Udnyt de mange ressourcer og værktøjer til rådighed til at hjælpe dig yde omsorg for din elskede. Husk, hvis du ikke tager vare på dig selv, vil du ikke være i stand til at passe nogen anden.

Tegn på pårørende stress

Som en omsorgsperson, kan du blive så fokuseret på din elskede, at du ikke indse, at din egen sundhed og trivsel lider. Hold øje med disse tegn på pårørende stress:

 • Følelse træt det meste af tiden
 • Følelse overvældet og irritabel
 • Sover for meget eller for lidt
 • Vinde eller tabe en masse vægt
 • Miste interessen for aktiviteter, du brugte til at nyde

For meget stress, især over lang tid, skader kan dit helbred. Som medhjælper er du mere tilbøjelige til at opleve symptomer på depression eller angst. Desuden kan du ikke få nok fysisk aktivitet eller spise en varieret kost, som kun øger din risiko for medicinske problemer, såsom hjertesygdomme og diabetes.

Strategier til håndtering af pårørende stress

De følelsesmæssige og fysiske krav forbundet med forældreadfærd kan belaste selv de mest modstandsdygtige person. Det er derfor, det er så vigtigt at drage fordel af den tilgængelige hjælp og støtte. Disse strategier har hjulpet andre styre deres pårørende stress:

 • Accepter hjælpe. Vær forberedt med en liste over måder, som andre kan hjælpe dig, og lad hjælperen vælge, hvad han eller hun gerne vil gøre. For eksempel kan én person være villig til at tage den person, du holder af på en gåtur et par gange om ugen. En anden kan tilbyde at afhente dagligvarer eller endda til at lave mad til dig.
 • Fokuser på det du er i stand til at levere. Må ikke give efter for skyld. Føle sig skyldig er normal, men forstår, at ingen er en "perfekt" omsorgsperson. Du gør det bedste du kan på ethvert givet tidspunkt. Dit hus behøver ikke at være perfekt, og ingen vil pleje, hvis du spiser rester tre dage i træk. Og du behøver ikke at føle sig skyldige over at bede om hjælp.
 • Få forbindelse. Organisationer som Røde Kors og Alzheimerforeningen tilbyder undervisning på forældreadfærd og lokale hospitaler kan have klasser specifikt om sygdommen din elskede står overfor.
 • Deltag i en støttegruppe. En støtte gruppe kan være en stor kilde til opmuntring og rådgivning fra andre i lignende situationer. Det kan også være et godt sted at få nye venner.
 • Søger social støtte. Gør en indsats for at holde følelsesmæssigt forbundet med familie og venner. Sæt tid hver uge for socialt samvær, selvom det er bare en tur med en ven. Når det er muligt, at lægge planer, der får dig ud af huset. Mange har identificeret, at opretholde en stærk støtte system er nøglen til at styre stress i forbindelse med forældreadfærd.
 • Sæt personlige sundhed mål. For eksempel et mål om at finde tid til at være fysisk aktive på de fleste af ugens dage er indstillet, eller sætte et mål for at få en god nats søvn. Det er også afgørende at spise en sund kost.
 • Se din læge. Få anbefalede vaccinationer og screeninger. Sørg for at fortælle din læge, at du er en omsorgsperson. Tøv ikke med at nævne eventuelle bekymringer eller symptomer, du har.

Se også

Pårørende stress: tips til at tage vare på dig selv

Aflastning

Stress management. Fokuser på det du er i stand til at levere.
Stress management. Fokuser på det du er i stand til at levere.

Det kan være svært at forestille sig at forlade din elskede i en andens pleje, men at tage en pause er en af ​​de bedste ting, du kan gøre for dig selv såvel som den person, du omsorg for. De fleste samfund har en vis form for aflastning til rådighed, såsom:

 • Voksen plejecentre. Mange voksne plejecentre er placeret i kirker eller lokalcentre. Nogle daginstitutioner yde omsorg for både ældre voksne og små børn, og de to grupper kan tilbringe tid sammen.
 • Dag hospitaler. Disse hospitaler lægebehandling i løbet af dagen. Om aftenen elskede din ene vender hjem.
 • In-home pusterum. Sundhedspersonale hjælpemidler komme til dit hjem for at give kammeratskab, sygepleje tjenester eller begge dele.
 • Kortsigtede plejehjem. Nogle assisteret levende hjem, hukommelse plejeinstitutioner og plejehjem acceptere folk plejekrævende til korte ophold, mens pårørende er væk.

De pårørende, der arbejder uden for hjemmet

To tredjedele af plejepersonale arbejder uden for hjemmet. Jonglering arbejde ansvar og forældreadfærd er ikke let, og beskæftigede pårørende oplever høje niveauer af pårørende stress. Hvis du er i denne situation, så prøv disse strategier for at balancere dit arbejde og personligt ansvar:

 • Lær at uddelegere Del dit arbejde -. Og hjem - ansvaret med andre. Må ikke være bange for at bede om hjælp.
 • Undersøg support. Spørg din menneskelige ressourcer afdeling om ressourcer din virksomhed tilbyder, såsom støtteforanstaltninger linjer eller henvisningstjenester. Så gør brug af disse bistandsprogrammer.
 • Hold information flyder. Hold en åben linje for kommunikation med din vejleder og kollegaer.

Du er ikke alene

Hvis du ligesom mange pårørende, du har en hård tid på at spørge om hjælp. Desværre kan denne holdning fører til at føle sig isoleret, frustreret og endda deprimeret. Snarere end kæmper på egen hånd, at drage fordel af de lokale ressourcer til pårørende. At komme i gang, skal du kontakte dit lokale område Agency on Aging (AAA) for at lære om tjenester i dit samfund. Du kan finde din lokale AAA online eller i regeringen afsnit af din telefonbog.

Se også