Stress management

Social støtte: tryk dette værktøj til at slå stress

Under nære venner og familie har vidtrækkende fordele for dit helbred. Her er hvordan man kan opbygge og vedligeholde disse væsentlige relationer.

En stærk social støtte netværk kan være afgørende for at hjælpe dig gennem stress af hårde tider, uanset om du har haft en dårlig dag på arbejdet eller et år fyldt med tab eller kronisk sygdom. Da din støttende familie, venner og kollegaer er en så vigtig del af dit liv, det er aldrig for tidligt at dyrke disse vigtige relationer.

Hvad er et social støtte netværk?

Et socialt støttenetværk består af venner, familie og kammerater. En social støtte netværk er forskellig fra en støttegruppe, som generelt er en struktureret samling drives af en mental sundhed professionel. Selvom begge kan spille en vigtig rolle i tider med stress, en social støtte netværk er noget du kan udvikle sig, når du ikke er under stress. Det giver trøst i at vide, at dine venner er der for dig, hvis du har brug for dem.

Stress management. Øget følelse af selvværd.
Stress management. Øget følelse af selvværd.

Du behøver ikke at formalisere din støtte netværk med regelmæssige møder eller en officiel leder. En kaffepause med en ven på arbejdet, en hurtig snak med en nabo, et telefonopkald til din søskende, selv et besøg i kirken er alle måder at udvikle og fremme varige relationer med de mennesker tæt på dig. Må ikke vente til en anden til at gøre det første skridt. Hvis du møder en, du mener kan blive en god ven, invitere ham eller hende til at slutte sig til dig for kaffe eller anden tilfældig aktivitet.

Fordele ved en social støtte netværk

Talrige undersøgelser har vist, at det at have et netværk af støttende relationer bidrager til psykisk velvære. Når du har en social støtte netværk, du med fordel på følgende måder:

 • Tilhørsforhold. Tilbringe tid med mennesker hjælper afværge ensomhed. Uanset om det er andre nye forældre, hunde-elskere, fiskeri venner eller søskende, bare at vide, du er ikke alene kan gå en lang vej mod at klare stress.
 • Øget følelse af selvværd. Have mennesker, der kalder dig en ven styrker den idé, at du er en god person at være omkring.
 • Følelse af sikkerhed. Deres sociale netværk giver dig adgang til information, rådgivning, vejledning og andre former for bistand bør du bruge dem. Det er betryggende at vide, at du har folk, du kan henvende sig til i en tid med behov.

Se også

Social støtte: tryk dette værktøj til at slå stress

Dyrke dit sociale støttenetværk

Hvis du ønsker at forbedre din mentale sundhed og din evne til at bekæmpe stress, omgiv dig med mindst et par gode venner og fortrolige. Her er nogle ideer til at opbygge dit sociale netværk:

 • Frivillige. Vælg en årsag, der er vigtigt for dig og få involveret. Du er sikker på at møde andre, der deler samme interesser og værdier.
 • Deltag i en gym. Eller tjek den lokale medborgerhus. Start en walking gruppe på arbejde eller din kirke. Du vil få venner og få noget motion.
 • Gå tilbage til skolen. En lokal skole eller samfund uddannelsesforløb sætter dig i kontakt med andre, der deler samme hobbyer eller stræben.
 • Se online. Den nyeste generation af sociale netværkssider kan hjælpe dig holde kontakten med venner og familie. Mange gode steder findes for mennesker, der går gennem stressende tider, såsom kronisk sygdom, tab af en elsket, ny baby, skilsmisse og andre liv ændringer. Vær sikker på at holde sig til velrenommerede websteder, og være forsigtig med at arrangere in-person møder.

Give og tage: grundlaget for sociale netværk

En vellykket forhold er en tovejs-gade. Jo bedre en ven, du er, jo bedre er dine venner vil være. Her er nogle forslag til at pleje dine relationer:

 • Hold kontakten. Besvare telefonopkald, vender tilbage e-mails og tilbagegående invitationer lade folk vide, at du pleje.
 • Må ikke konkurrere. Be happy stedet for jaloux, når dine venner lykkes, og de ​​vil fejre dine bedrifter gengæld.
 • Være en god lytter Find ud af hvad der er vigtigt til dine venner -. Du måske finde du har endnu mere til fælles end du tror.
 • Må ikke overdrive det. I din iver for at udvide dit sociale netværk, være forsigtig med ikke at overvælde venner og familie med telefonopkald og e-mails. Gem disse høje efterspørgsel tider for når du virkelig har brug for dem. Og mens deling er vigtigt, være på vagt over "oversharing" information, der er personlige eller følsomme, især med nye eller casual bekendte og på sociale netværkssider.
 • Sætter pris på dine venner og familie. Tage tid til at sige tak og udtrykke, hvor vigtige de er for dig. Være der for dem, når de har brug for støtte.

Bundlinjen

Husk, at målet om at opbygge dit sociale støttenetværk er at reducere dit stress-niveau, ikke tilføje til det. Hold øje med situationer, der synes at dræne din energi. Undgå for eksempel at bruge for meget tid med nogen, der er konstant negativ og kritisk. Ligeledes styre fri af mennesker involveret i usunde adfærd, såsom alkohol eller stofmisbrug, især hvis du har kæmpet med afhængighed.

Tage sig tid til at opbygge en social støtte netværk er en klog investering ikke kun i dit mentale velbefindende, men også i din fysiske sundhed og levetid. Forskning viser, at dem, der nyder en høj grad af social støtte ophold sundere og leve længere. Så du skal ikke vente.

Begynde at gøre flere venner eller forbedre de relationer, du allerede har. Uanset om du er den ene får den støtte eller den uddele opmuntring, vil du høste et væld af belønninger.

Se også